Gelinlik giyemeyenler var mı :(

çok üzüldüm açıkcası acaba gelinlik kiralayıp fotoğraf mı çektirseniz durumunuz var mı onu da bilmiyorum ama marjinal bi anı olur hoş olur

Hayırdır canım sende ki engel ne?özel değilse

Özel değil canım, nişanlımdan ayrıldım daha doğrusu o attı nişanı ve kimseyi istemiyorum hayatımda. Kimseyi hemde.. Gelinlik onunla olan bir hayalımdi ve bu hayalim o olmadan olmaz :(
Kısmet değilmiş bu dünyada mutluluk napayım :(

Özel değil canım, nişanlımdan ayrıldım daha doğrusu o attı nişanı ve kimseyi istemiyorum hayatımda. Kimseyi hemde.. Gelinlik onunla olan bir hayalımdi ve bu hayalim o olmadan olmaz :(
Kısmet değilmiş bu dünyada mutluluk napayım :(

Öyle söyleme zamanla herşey güzel olur inşallah, üzülme lütfen

Öyle yapıyorum :) bedenim 36-38, genelde pantolonlar 38 ama gelinlikte alt tarafın önemi yok herhalde ??
Etek tarafi ozaman olmazsi gerekiyor, çünkü ben o sıra 34 bedendim ve büyük geliyordu, üst kızım ise küçük geliyordu, ama onu nasil yapacagini ben sana açıklamaya çalışırım sonra, tabi hoşuna giderse ve hiç masraf yapmak istemiyorsan. Bu arada eşime o gelinliği birine vereceğimi söyledim, oda onayladı :))ve evet, dediğin gibi önemi yok, çünkü altına daha halkali, eteğin geniş Dursun diye bir şeyler giyorsun. Şimdi türkcede adı ne tam olarak hatırlamıyorum. Ancak, o halkali şeylerinde herhangi standart bir eteğini altina giyemezsin. Oda gelinliğin modelinde olmalı. Bir örnek bulursam yüklerim buraya resmini. Eyer olmazsa, en kötüsü kendin tulerinden, mulerinden faydalanırsın:)

Etek tarafi ozaman olmazsi gerekiyor, çünkü ben o sıra 34 bedendim ve büyük geliyordu, üst kızım ise küçük geliyordu, ama onu nasil yapacagini ben sana açıklamaya çalışırım sonra, tabi hoşuna giderse ve hiç masraf yapmak istemiyorsan. Bu arada eşime o gelinliği birine vereceğimi söyledim, oda onayladı :))ve evet, dediğin gibi önemi yok, çünkü altına daha halkali, eteğin geniş Dursun diye bir şeyler giyorsun. Şimdi türkcede adı ne tam olarak hatırlamıyorum. Ancak, o halkali şeylerinde herhangi standart bir eteğini altina giyemezsin. Oda gelinliğin modelinde olmalı. Bir örnek bulursam yüklerim buraya resmini. Eyer olmazsa, en kötüsü kendin tulerinden, mulerinden faydalanırsın:)

Gerçekten çok sevinirim merak ettim şimdi, ayrıca eşinize saygılarımı sunuyorum ,o dediğiniz halkaya kasnak diyorlar sanırım

Öyle söyleme zamanla herşey güzel olur inşallah, üzülme lütfen

yok canım ya, ben umudumu beni bıraktığı gün bitirdim. Senin için ölürüm diyen bir insan bana bunu yapıyosa ben bu hayatta kime güvenebilirim ki..
Neyse umarım sen hayallerine kavuşursun, Sevdiğin adamla olmak o beyaz gelinlikten daha önemli, ama ikisinide istiyor insan haklısın.
Üzülme sende, bak bana şükret haline :)

yok canım ya, ben umudumu beni bıraktığı gün bitirdim. Senin için ölürüm diyen bir insan bana bunu yapıyosa ben bu hayatta kime güvenebilirim ki..
Neyse umarım sen hayallerine kavuşursun, Sevdiğin adamla olmak o beyaz gelinlikten daha önemli, ama ikisinide istiyor insan haklısın.
Üzülme sende, bak bana şükret haline :)

Teşekkür ediyorum ilginden dolayı, inşallah dediğin gibi olurda Allah herkesin gönlüne göre verir

Canım bu resimlerin bir kısmı. Birinci resim, tek omuzu olan 2 çiçekten oluşuyor..:)

Eklentiler

• $image.webp
    $image.webp
    22,2 KB · Görüntüleme: 107
  • $image.webp
    $image.webp
    22,7 KB · Görüntüleme: 112
Son düzenleyen: Moderatör:
slm yazdıklarım umarım sizin için bir teselli olur.öncelikle gelinlik giymediğinize üzüldüm.içinizde ukte kalması gerçekten kötü olmuş.olsun üzülmeyin.bende 4,5 yıl önce kaçarak evlendim ve kaynanamlar yüzünden gelinlik giyemedim.eşimle nikahımızı bile aylar sonra eşim kredi kartından para çekip yıldırım nihahı yaptı.çok yalnızdık yanımızda eşimin bir arkadaşı vardı bir de abisi.abisi nikahta şahit oldum diye yüzsüzce kendisine para takma takmamızı istedi mecburen taktık. oysa onun bize masraflar için yardım etmesi gerekirdi.daha geçen yıla kadar bende üzülüyordum birinin düğününe gidince gelinlik giymediğime.o yüzden düğüne gitmezsem hiç aklıma gelmiyor bende gitmiyorum.daha yaşımda 26 ve ben 21 yaşında evlendim.maddiyattan mı derseniz tam olarak degil bunca zaman elimize geçen paralarla sadece eşyamızı alabildim.ikimizde çalıştık.kaynanamla 7 ay oturdum ve hiç birşey almadı yardımcı olmadı.başımızdan anlatması zor çok şey geçti.en kötüsü hastalıklar atlattım.keşke sağlığımı düşünseydim üzülürken kendimi hep hasta ettim .hastanelere bir düğün parası masraf ettik.insanın sağlığı gelinlikten çok daha önemli.maddiyat ve gelinlik yüzünden eşimin kalbini çok kırdım sonucunda hep boşanmaya doğru adım attık sonra vazğeçdim.ben gelinlik giymesem bile onun yokluğuna dayanamam.ben için en değerli şey eşim.2 hafta ayrı bir zaman geçirdim duvarlar üzerime geliyordu.bizim mutluluğumuz gelinlik ve düğünden daha önemli olduğunu çektiğimiz sıkıntılarla anladık.kiraya ilk taşındığımızda sadece yatak odamız vardı 3 oda evde.perdemiz bile yoktu.tüm eşyalarımızı biranda alamadık yavaş yavaş birlikte çalışarak aldık.şuan koltuk takımımı yeni aldım çok güzel onun da taksidi devam ediyor.belki çok pahalı o paraya gelinlik de giyebilirdim ama istemedim.evim yeni gelin gibi herşeyim var.ve şimdi bir mucizemiz var.ikimizin mutluluğunu arttıran minik bir meleğim olucak.inan onun varlığı bizi çok mutlu ediyor evimiz şenlendi daha doğmadı ama doğunca daha çok sevicez.çevremde benden önce ve sonra evlenipte çocuk sahibi olamayan ya da eşiyle çeşitli sorunları olan çok insan var.oysa ben derdimi anlatınca çoğu insan benim şanslı olduğumu söylüyor.karışanım yok eşimle hafta sonları arabamızla gezeriz.istediğimi alır.bir ara gelinlik ggiydirecekti baktım eşim zorlanıyor çünkü kiramız kredi kartları eşya taksidi ödüyorduk.bir anda 2000 tl onu borca nasıl sokardım.çok üzüldüm.zaten bizim aylık giderimiz 2000-2500 tl.istanbulda kiralar falan çok pahalı.bir evimiz olsaydı şu kiralarda çekicegimize benden mutlusu olmazdı.eşimin ailesinin 4 katlı binası var ama biz kiradayız.Rabbim onlara eşimi muhtaç etmesinde.eşimin ailesiyle asla görüşmüyorum.Bize çok maddi sıkıntı yaşattı.gelinlik falan giyipte aynı çatıda onlarla otursaydım inan daha mutsuz olurdum.eltim gelinlik giydi ama kocası ve çocuğunun rahatsızlığı yüzünden mutsuz.hergün ağlıyor.dünyayaya engelli çocuk getirmek daha zor bir durum.gelinlik ne ki.benim çocuğumun ve eşimin başına birşey gelmesinde onu da giymeyeyim.Hayatta en güzel şey sağlık ve huzur.eşiniz ve çocuklarınızla mutluysanız gerisi boşşş. belki para biriktirirseniz giyebilirsiniz.ben biriktiremiyorum çünkü hala eşya taksidi 2 gün önce arabamızı değiştirdik onun taksidi var.yeni işten ayrıldım eşim tek başına zorlanıyor. en güzeli onu eve gelince mutlu etmek benim için.Sağlığına dikkat et üzülürken benim gibi sağlığından olma.

63 Yaşında Gelinlik Giydi
$63-yasinda-gelinlik-giydi-20100707A070702A-01.webp
07 Temmuz 2010 / 10:45
Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Hırmanlı Köyü'nde yaşayan Hatice Bucaköz, 63 yaşında 3 çocuk ve 2 torun sahibi olduktan sonra gelinlik giydi.

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Hırmanlı Köyü'nde yaşayan Hatice Bucaköz, 63 yaşında 3 çocuk ve 2 torun sahibi olduktan sonra gelinlik giydi.

73 yaşındaki eşi Ali Bucaköz ile 1966 yılında sade bir nikah töreniyle evlenen ve düğün yapılamadığı için gelinlik giyemeyen 3 çocuk ve 2 torun sahibi Hatice Bucaköz, gelinlik giyme hayalini evliliğinden 44 yıl geçmesinin ardından gerçekleştirdi. Gelinliği giydikten sonra kuaförde süslenen Bucaköz, damatlık giyen eşi ile birlikte bir fotoğraf stüdyosuna giderek o anı ölümsüzleştirmek üzere fotoğraf çektirdi.

Hatice Bucaköz, eşinin evlendiği yılda Hollanda'da çalıştığını, sadece nikah kıyabildiklerini söyledi. Nikahın kıyılmasının ardından gelinlik giyip düğün yapamadan Hollanda'ya gitmek zorunda kaldıklarını ifade eden Bucaköz, eşinin emekli olmasının ardından 35 yıl sonra Türkiye'ye döndüklerini belirtti. Her genç kız gibi hayalinde hep gelinlik giymek olduğunu vurgulayan Bucaköz, "Evlendiğim yıl şartlar uygun olmadığı için gelinlik giyemedim. Ama içimde hep bir gün gelinlik giyme hayali vardı. Bu hayalimi

geçte olsa gerçekleştirmekten dolayı mutluyum" dedi. :16::nazar::37::21:

meraba bende 20 yaşndaym 1 senelk evliyim eşimle bende kaçarak evlendm ama gelinlik giyemedm bende eşime bu konuyu açtıgım zamanda bana çok kızıo bu saaten snrada giyemem heralde.nerdde bi gelinlik görsem içime bişe oturuyo hiç biyeere bakamıyorum çok üzülüyorum ne suç işledmde istedigim olmadı diyorum bazen keşke herşey daha farklı olsaydı diyorum :(

Son düzenleme:
Benım annemde gıymemıs 29 yıl once :( bana sakın kacma senı evden tellı duvaklı yollucam dıyo. Ben gıyemedım benım canımdan bır parca gıycek o gelınlıgı ben gıymıs kadar sevıncem dıyo. Abımın dugununde annem elbıse babamda takım elbıse gıymıstı goturdum fotografcıya ılk once ıkısını cektı fotografcı aynı gelınle damat gıbı poz verdıler sonrada bızlerle cekıldıler :) annemın yuzundekı mutlulugu gormelıydınız :)

siz tören filan istemiyorsunuzki insanlar değişiklik olsun diye bile gelinlik giyip resim çektiriyor bence bu en doğal hakkınız altı üstü gelinlik giyip resim çektireceksiniz neye bukadar tepki gösteriyor eşiniz anlayamadım

Merhaba Beyaz Heves konuyu bugün gördüm ve boğazımda bir düğümle okuyorum.Ben de seninle aynı kaderi paylaşıyorum gelinlik giyemedim nikahıma arkadaşlarımı çağıramadım annem babam yoktu nikahımda.Yaklaşık 4 senedir evliyim ilk senelerde bu bana hiç koymadı huzurluyum ya yeter dedim.Ancak şimdi bu aralar nedense daha sık düşünüyorum içimde öyle bir ukte kalmış ki.Gözlerim dolu dolu yazıyorum buraya bunları.Benimde hakkımdı o anları yaşamak,eşimle dostumla ailemle bu güzel günü paylaşmak o beyazları giymek ama olmadı benim ailem evliliğime karşı çıktı eşim her şeye rağmen bir gelinlik ayarlayalım giy dedi ama o zamanlar o kadar moralim bozuktu ki bütün o heves içimden gitmişti. Evlendikten 1,5-2 yıl sonra anneannemle görüşürken sürekli bana gelinlik giy bir resmin olsun diyip duruyordu.
Fakat farkettim ki aslında kimse beni düşündüğünden değil kaçıp gitmiştim konu komşu sorduğunda ellerinde gösterecekleri bir foto yoktu ben çektirince onlarında elinde foto olacaktı yani o kadar üzüntüyü cefayı ben çekmiştim kimse yardım etmemişti ama sefasını süreceklerdi.Yapmadım bundan sonrada giyemem o gün o an anlamı vardı artık sadece içimde yaşattığım bir hüzün olarak kalacak.Umarım sen giyebilirsin ne olursa olsun hiç bir kadının içinde böyle bir ukte olmamalı.Kendine iyi bak eğer bir gün bu isteğini gerçekleştirirsen bize de yaz olur mu sevgiler....

Back
X