Gelinlik giyemeyenler var mı :(

Merhaba arkadaşlar, ben 7 yıllık evliyim, düğünüm olmadı, gelinlik giyemedim, içimde uhte kaldı yıllar geçtikçe içimdeki özlem artarak büyüyor, geceleri ağlıyorum heves işte bu kadar mı layık değildim diye feryat ediyorum fırtınalar kopuyor içimde, bu üzüntü içimi kemiriyor kimseye anlatamıyorum, eşime bile, zaten farkında üzüntümün ama lafını bile ettirmiyor, bende hiç açmıyorum konuyu.. İkinci kez evlenenler bile giyiyorlar..Napsam üzüntümü hafifletmek için???
Bende nedense hiç giymek bile istemiyordum..
resimlere bakdigimda bir tuaf oluyorum, nedeni eşim değil, başka bir sebebi vardı.

Fakat siz isteseniz yine giyersiniz,
gelinlik kiralayip hevesini alırsınız, durumunuz yoksa, beyaz bir elbiZe dikdirip, tüldende duvak yaptırırsınız. Biraz dikiş elinizden geliyorsa kendiniz bile yaparsınız. :)

ilerde, belki ben bile tekrar giye bilirim, şöyle abartısiz bir şey:) :ssz:

İnsanlara kendimi güldürenem diyor , hiç baskıcı değil çok iyi bir insan

İnsanların haberi olmasın o zaman..
Yani çok yakın kişierin habaeri olsun, evde küçük bir kutlama yapın akşam.
Gündüz de giyin bir gelinlik, saç baş kolay iş zaten, anlaşın bir fotoğrafçıyla..
İnsanlar fotoğraf çekilirken yanınızda mı olacak ne alakaymış..Herkezin bilmemesi sizin eliniz de çok abartmış eşiniz.

Hayır çok yakın arkadaşım yok, arkadaş topluluğum var ama herşeyi yapabileceğim insanlar değiller arkamdan lafımı ederler, ayrıca oturduğum yerde Türkiye'deki gibi her adımda bir gelinlikçide yok, burda çok nadir tek tük özel yerler var
Nerde yaşıyorsunki? Eyer yaşadığım ülkede yaşıyorsan, ödünç vere bilirim..yada sınıra yakınlarda isen

Bende nedense hiç giymek bile istemiyordum..
resimlere bakdigimda bir tuaf oluyorum, nedeni eşim değil, başka bir sebebi vardı.

Fakat siz isteseniz yine giyersiniz,
gelinlik kiralayip hevesini alırsınız, durumunuz yoksa, beyaz bir elbiZe dikdirip, tüldende duvak yaptırırsınız. Biraz dikiş elinizden geliyorsa kendiniz bile yaparsınız. :)

ilerde, belki ben bile tekrar giye bilirim, şöyle abartısiz bir şey:) :ssz:

İnşallah diyelim, hersey gönlünüzce olsun teşekkür ediyorum ilginizden dolayı. Hevesimi bi alabilsem başka bişey istemem zaten

İnsanların haberi olmasın o zaman..
Yani çok yakın kişierin habaeri olsun, evde küçük bir kutlama yapın akşam.
Gündüz de giyin bir gelinlik, saç baş kolay iş zaten, anlaşın bir fotoğrafçıyla..
İnsanlar fotoğraf çekilirken yanınızda mı olacak ne alakaymış..Herkezin bilmemesi sizin eliniz de çok abartmış eşiniz.

Merhaba, gelinlik falan deyince gözünde büyütüyor düğün dernek sanıyor, ne alaka zaten yedi sene sonra düğün olsun istemiyorum ki ben, ama işte önyargılı davranıyor bu konuda, bir gelinlik bir fotoğrafla yetinmicemi sanıyor

Bende gıymıstım keske ne evlenseydım nede gelınlık gıyseydım :ssz:

Merhaba, gelinlik falan deyince gözünde büyütüyor düğün dernek sanıyor, ne alaka zaten yedi sene sonra düğün olsun istemiyorum ki ben, ama işte önyargılı davranıyor bu konuda, bir gelinlik bir fotoğrafla yetinmicemi sanıyor

Eğer böyle zannettğini biliyorsanız ne güzel işte, demkki umut var.. anlatın ona, sadece fotoğraf ve evde minicik bir kutlama istiyorum diyin..
Güvendiğiniz arkanızdan laf etmeyecek kişileri çağıracağınızı söyleyin.
Siz anlatmazsanz eşiniz bilemez, hemen tartışma çıkarıyorsa kısa ve öz şekilde hemen açıklayın sizde..
Üstüne gitmeden sadece düşünmeni istiyorum, benim için çok değerli bir fikir diye de ekleyin..

Eğer böyle zannettğini biliyorsanız ne güzel işte, demkki umut var.. anlatın ona, sadece fotoğraf ve evde minicik bir kutlama istiyorum diyin..
Güvendiğiniz arkanızdan laf etmeyecek kişileri çağıracağınızı söyleyin.
Siz anlatmazsanz eşiniz bilemez, hemen tartışma çıkarıyorsa kısa ve öz şekilde hemen açıklayın sizde..
Üstüne gitmeden sadece düşünmeni istiyorum, benim için çok değerli bir fikir diye de ekleyin..

Ama bana kesinlikle bu konuyu unut demişti, tekrar açınca tepkisinden korkuyorum

Çevremdede yokki öyle ödünç alabileceğim kimse, ben Fransa'da küçük bi kasabada yaşıyorum, ne bilim ben isterdim ki elimde gösterebileceğim bi resmim olsun bide heves yani insanın içinden çıkmıyor, ilk defa birileriyle paylaşıyorum hepiniz çok iyisininiz kaile alıp yorum yazmanız bile çok duygulandırdı beni, ve o kadar dolmuşum ki beni anlayan insanların olduğunu görmekten çok mutlu oldum gözyaşlarıma engel olamıyorum, dert yanabileceğim birilerinin var olması kendimi güvende hissetmemi sağladı, ilgilenenlerin olacağını tahmin etmemiştim ilk defa nete böyle bişey yazıyorum..

BENCE;

buradaki yorumları eşinede okutmalısşnki insanların nekadar olumlu baktığını düşünceni de nekadar desteklediğinide görsün ve daha net anlasın .okadarda abartılacak redd edilecek bir durum değil senin üzülmenden daha önemli olmadığını anlar

BENCE;

buradaki yorumları eşinede okutmalısşnki insanların nekadar olumlu baktığını düşünceni de nekadar desteklediğinide görsün ve daha net anlasın .okadarda abartılacak redd edilecek bir durum değil senin üzülmenden daha önemli olmadığını anlar

Umarım anlar, teşekkür ediyorum fikirleriniz için

BENDE ilk evliliğimde evlilik ritüellerinin hiç birini yapamamıştım. Hep içimde ukte kalmıştı aynı senin gibi .EŞİMDE ALLAH BİNLERCE KEZ RAZI OLSUN. 1yaşındaki kızıma rağmen kına gecemizi yaptık. gelinliğimide giydim kızımada giydirdik. 150 kişilik bir nikah törenimizde oldu. Hatta nikahta eşim kulağıma BEN ÇOK ŞANSLI BİR DAMADIM 2 GÜZEL GELİNE BİRDEN EŞLİK EDİYORUM DİYEREK BENİ mutluluktan ağlatmıştı.Ogün yaşadığım mutluluğu kelimelerle tarif edemem .EVLİLİK İŞLERİNDE beğenmeyen kulp takan olumsuz eleştiren hep olucaktır olmuştur. 2nizin murluluğu herşeyden önde gelir canım . Allah isteyen herkese nasip etsin

Teşekkür ediyorum. Fransa'da yaşıyorum ben
Baya uzakmiş canım ya..
elinden dikiş gelirim? Yada bir tersici bulursan, bir tane gelingim daha var, ama üst kısmı cok sıkıntılı, arkasıda tamemen açık, eyer istersen, ve pakket uçretide 35 eu geçmezse, sana hediye ede bilirim.

Ben onu sipariş ettim ama resimde göründüğü gibi çıkmadı, bu yüzden başka bir tane aldım. Ama eyer istersen eteğini, ve üst kısımın önünden faydalana bilirsin belki..

BENDE ilk evliliğimde evlilik ritüellerinin hiç birini yapamamıştım. Hep içimde ukte kalmıştı aynı senin gibi .EŞİMDE ALLAH BİNLERCE KEZ RAZI OLSUN. 1yaşındaki kızıma rağmen kına gecemizi yaptık. gelinliğimide giydim kızımada giydirdik. 150 kişilik bir nikah törenimizde oldu. Hatta nikahta eşim kulağıma BEN ÇOK ŞANSLI BİR DAMADIM 2 GÜZEL GELİNE BİRDEN EŞLİK EDİYORUM DİYEREK BENİ mutluluktan ağlatmıştı.Ogün yaşadığım mutluluğu kelimelerle tarif edemem .EVLİLİK İŞLERİNDE beğenmeyen kulp takan olumsuz eleştiren hep olucaktır olmuştur. 2nizin murluluğu herşeyden önde gelir canım . Allah isteyen herkese nasip etsin

Ne kadar şanslısın Allah mutluluğunu sonsuz kılsın, umarım şansın hep açık olur, eşinide ayrıca tebrik ediyorum helal olsun

üzüldüm sizin adnıza bizim burlarda kaçma çok olur ama gelinliğinden takısına hatta gelin alma merasimi dahil herşey olur mahrum bırakmazlar kayınvalideniz düşünmeliydi bu gelinlik meselesini bi kadın için çok önemli erkekler pek anlayamıyor giysen ne olur giymesen ne olur beyaz bir elbise işte derler benim de içimde uhte var gelinliğimi güzel olsun diye çok iyi bir yere 6 ay önceden diktirmeye verdim parada peşin düğünüme 3 gün kala elime yarım daha bitmemiş verdiğim modelle alakası olmayan bir gelinlik verdi ağlaya ağlaya giydim yyapacak birşey yoktu o saatten sonra hala daha gelinlik hevesim var çocuklarımın sünnetinde beyaz dar gelinlik tarzı bir elbise giymek istiyorum bu hevesimi almak için oğlunuz varsa veya olursa sizde böyle birşey yapabilirsiniz harika olur

Baya uzakmiş canım ya..
elinden dikiş gelirim? Yada bir tersici bulursan, bir tane gelingim daha var, ama üst kısmı cok sıkıntılı, arkasıda tamemen açık, eyer istersen, ve pakket uçretide 35 eu geçmezse, sana hediye ede bilirim.

Ben onu sipariş ettim ama resimde göründüğü gibi çıkmadı, bu yüzden başka bir tane aldım. Ama eyer istersen eteğini, ve üst kısımın önünden faydalana bilirsin belki..

Çok teşekkür ederim ya, zahmet vermiş olmayayım size,siz hangi ülkede yaşıyornusunuz? iyi niyetiniz beni çok duygulandırdı, tanımadığım halde bana yardımcı olmaya çalışan bütün yüce yürekli insanlara sizin vesilenizle burdan teşekkür etmek istiyorum, iyiki varsınız!!

üzüldüm sizin adnıza bizim burlarda kaçma çok olur ama gelinliğinden takısına hatta gelin alma merasimi dahil herşey olur mahrum bırakmazlar kayınvalideniz düşünmeliydi bu gelinlik meselesini bi kadın için çok önemli erkekler pek anlayamıyor giysen ne olur giymesen ne olur beyaz bir elbise işte derler benim de içimde uhte var gelinliğimi güzel olsun diye çok iyi bir yere 6 ay önceden diktirmeye verdim parada peşin düğünüme 3 gün kala elime yarım daha bitmemiş verdiğim modelle alakası olmayan bir gelinlik verdi ağlaya ağlaya giydim yyapacak birşey yoktu o saatten sonra hala daha gelinlik hevesim var çocuklarımın sünnetinde beyaz dar gelinlik tarzı bir elbise giymek istiyorum bu hevesimi almak için oğlunuz varsa veya olursa sizde böyle birşey yapabilirsiniz harika olur

Eşimin ailesi çok iyi insanlar ama işte benim sadece nikahım oldu o kadar, yok çocuğum benim, yaşımda 25 oldu ama hevesim hiç sönmedi

Bence şuan mutlu musun o önemli, kafanı bu tür şeylerle meşgul etme. Ben de gelinlik giymedim ama benimki kaçma gibi değildi. Ailem kesin tavrını koydu bu iş olursa bizim kızımız değilsin dediler. En son anne ben evleneceğim dedim sen bilirsin dediler. Üzerimde özel bir kıyafet bile yoktu eşim telefon açtı nikah bugün herşey hazır dedi o güne kadar kararsızdım annemin umursamazlığı canımı çok acıtmıştı gittim oda nikahıyla evlendim. Annemi aradım evlendim diye hiç tepki vermedi bundan sonra yanın eşinin yanı dedi. Bir buçuk yıl oldu hala görüşmüyoruz. Ben zerre kadar gelinlik giymedim diye üzülmedim nikah günü çekilmiş bir sürü fotoğrafım var, arkadaşlarımız vardı ama ikimizin de ailesi yoktu.

Son düzenleme:
Evde kaçarak gittiğin için ve düğün yapmadığınız için uhte kalmış bence
Belkide sen tek sorun gelinlik zannediyorsun.
Gelinlik giymiş olmak olsaydı sadece bunu şimdiye kadar çoktan yapmış olurdun
Kimsenin görmediği bilmediği kimseye göstermeyeceğin bir fotoğraf tatmin edecek mi seni
Baktığında gelin olduğunu hatırmayacaksın gelinlik giydiğin gün olarak hatırlayacaksın.
Kendini kandırıyorsun sadece..
Eşinede sürekli hatırlatma bence o da böyle olmasını istemezdi sende..

cnm eşimin kuzeni de gelinlik giymeden evlenmiş, daha doğrusu kendisi seçmediği ve tesettürlü olmadığı halde tesettürlü gelinlik giydirmişler kıza, düğün yerine de dini tören olmuş...
bunlar 2-3 yıl kadar önce evlilik yıldönümlerinde gelinlilk ve damatlık giyip eğlence düzenlediler, akrabaları arkadaşları hepimiz katıldık ve inanılmaz eğlendik.
15 yıllık evliler ve 3 çocukları vardı düğünleri olduğunda
:34:
bence bunu ne kadar istediğini ifade edersen eşin de kabul eder.

Back
X