Gelinlik konusunda ne yapmalı?

Bende şunu anlamıyorum '' pahalı bir yer ama kampanya var şu an 1600 tl ye bindallı ve gelinlik içinde kiralık'' yok ya, pahalı yer her daim pahalıdır. Bu devirde 1600 tl hem gelinlik içinde bindallı, öyle çokta kaliteli falan olacağını düşünmüyorum. Aslında pahalıyız yani kaliteliyiz ama şuan indirim olduğu için böyle ucuz imajı vermeye çalışıyorlar bu bir.

İkincisi ölçüye göre getirtmeyin ölçü ne olursa olsun, kalıba göre farklılık gösterebilir. Kendimden örnek vereyim ben gelinliğimide tuvaletimide üzerime göre diktirdim. Bizzat provalara giderek, ikiside straptezdi. Tuvaletimi öyle bir dikmişler ki koltuk altlarım pırtlıyor sırtım pırtlıyor hiç hoş bi görüntü değildi. Ucuzluk pahalılık görecelidir ben 2000 liraya diktirmiştim yani bence pahalıydı ve öyle bi hatası vardı kalıp hatası.

Ama gelinliğimi farklı biyerde diktirdim, öyle bir kalıp yapmışki kadın 1 gram etim taşmadı, ve çok güzel oturdu üzerime. Bunlar çok ince detaylardır ama önemlidir.

Etek uçlarında dantel istiyormuşsunuz, öyle olmaz böyle yapalım falan diyorlarmış. Çokta samimi bulmuyorum ben açıkçası, işlerine gelmediği içinde öyle diyor olabilirler.

Ne yorum yaptım ama beeee :1:

Aaaa bursadamısınız. Eğer 3000-4000 ler pahalı gelmeyecekse sizi benim gelinlikçime yönlendirebilirim. Ben çok memnun kalmıştım.

bursada değilim canım oraya gelin gidicem geçen gün gezmeye gittim 5-6 gelinlikçi gezdim o kadar yani.. ama gidip gelmesi var diye ben kendi yaşadığım yerden almayı tercih ettim böyle yapmamalımıyım acaba bursaya zaten nikah için eşyalar için gidicem ordanmı alsamki :26:kayınpederimede söyledik burdan alıyoruz diye off :31: 3000 çok yüksek canım limitimiz 2000 oda en son ihtimal yani canım ..

bana da bazı olmaz dedikleri şey işlerine gelmiyomuş gibi geliyo ne yalan söylim :36:

Bir kaç arkadaş da söylemiş bunu ama; eğer bu sana olmaz bu olmaz, aaa orda dantel hiç olmaz falan gibi şeyleri çok söylüyorlarsa oradan kaçarak uzaklaşın derim. Gelinlik modelleri zaten (detay değil kalıp anlamında model) bir kaç tane. Hangi vücut tipine hangi gelinlik gider, internetten öğrenirsiniz. "Vücut tipinize uygun gelinlik" yazın googlea arayın. Ben link veremem şimdi. Daha sonra vücut tipinize en iyi hangi tipte gelinlikler gidiyorsa onun detaylarını gönlünüze göre yine internetteki binlerce modele bakıp belirleyebilirsiniz. Ama mutlaka diktirmeden önce, kapora falan vermeden önce en azından o modele benzeyen bir modeli denemelisiniz. Üzerinde nasıl duracağı ile ilgili ancak kendi gözlerinize güvenin bence. O gelinlikçiler çok iyi biliyorlar. Tabi ki de dantel oraya olmaz buraya olmaz diyecekler dantel pahalı çünkü. Parasına falan da bakmayın. En pahalı gelinlik en büyük fiyaskoya dönüşebiliyor. Siz bütçenizi biliyorsunuzdur. Ona göre normal birşey almaya çalışın. Pahalı olursa iyi olur demeyin, ya da en ucuzu olsun demeyin ne bileyim. Benim gelinliğim 700 liraydı ve geçen sene evlendim. Hayallerimin gelinliğiydi o.

ne güzel anlatmışsınız sanırım biraz daha araştırma yapmam gerekicek içime sinene kadar gelinlik denemeliyim :25:

Gelinlik moda ile zevkin karışımı olmalı. Mesela 2 parça gelinlikler eskide kaldı şimdi hiç güzel görünmüyor. Bence biraz oradakilerin sözünü dinleyin biraz da zevkinize göre harekat edin

bursada gelinlikçi gezmiştim bir sürü
laberia hep aklımda ama 2000 tl dediler :26: off çok kararsızımm :43:

:( eğer bütçeniz el veriyorsa hayalindeki gelinlik olması için biraz bütçeyi ona ayıracaksınız artık canım :/ ben 5 ay öncesinden herşeyimi erkenden hazır etmeme rağmen gelinlik ayakkabı bindallı 2250 ye falan gelmişti.. gerçi satın almaydı benimki mesela.. fiyat biraz fazla geliyorsa özel dikim kiralama olarak düşünebilirsin anvak o şekilde biraz daha kısabilirsin bütçeden.. umarım gelinliğin istediğin gibi olur :16:

Gelinlik moda ile zevkin karışımı olmalı. Mesela 2 parça gelinlikler eskide kaldı şimdi hiç güzel görünmüyor. Bence biraz oradakilerin sözünü dinleyin biraz da zevkinize göre harekat edin

:( eğer bütçeniz el veriyorsa hayalindeki gelinlik olması için biraz bütçeyi ona ayıracaksınız artık canım :/ ben 5 ay öncesinden herşeyimi erkenden hazır etmeme rağmen gelinlik ayakkabı bindallı 2250 ye falan gelmişti.. gerçi satın almaydı benimki mesela.. fiyat biraz fazla geliyorsa özel dikim kiralama olarak düşünebilirsin anvak o şekilde biraz daha kısabilirsin bütçeden.. umarım gelinliğin istediğin gibi olur :16:

burdaki özel dikim kiralama olucak. öreneğin laberida kiralamıyolar satın almak zorundayım :26: burdaki kızda bana gelinliği temiz getirceksin dedi 2 kere giyicem ben. farklı gelirse farklı olur dedi :27:

burdaki özel dikim kiralama olucak. öreneğin laberida kiralamıyolar satın almak zorundayım :26: burdaki kızda bana gelinliği temiz getirceksin dedi 2 kere giyicem ben. farklı gelirse farklı olur dedi :27:

Ben o işe hiç girmemiştim çünkü açıkçası pek düşmüyor fiyatı kiralama olunca. O aradaki farkı da kuru temizlemeciye veriyosunuz. Gelinlik temizletmek çok pahalı gerçekten.

ayy canım o zaman kiralama benden tavsiye :/ çünkü çok iyi biliyorum ben de 3 kere giydim gelinliğimi.. 1. kına gecemde kendi şehrimizde o da sadece 1,1.5 saat, 2. fotoğraf çekiminde düğünden 2 gün önce dış çekim yapıldı (en çok kirlendiği zaman bu zaman) 3. de eşimin memleketinde düğünümde.. üst kısmına pek birşey olmuyor ama etek kısımları gerçekten çok çok kirleniyor.. kiralayıp bir de o güzel gününden sonra gelinlikçi kaprisiyle uğraşma derim.. Allah korusun kimisinin eteğine basılıp yırtılabiliyor bile oynarken.. 2-3 kuruş fazla olsun gönlüne göre olsun.. hem satın aldıktan sonra değerlendirirsin belki belli şekilllerde :) mesela ben gelinliğimi tablo içine yerleştirtip yatağımzın başına asıcam :9::9: bindallımı da çok seviyorum, onu da çok özenerek almıştım çok güzel modern bir model belki birgün bir şekilde giyerim yine en azından iç elbisesini falan :16:

Ben o işe hiç girmemiştim çünkü açıkçası pek düşmüyor fiyatı kiralama olunca. O aradaki farkı da kuru temizlemeciye veriyosunuz. Gelinlik temizletmek çok pahalı gerçekten.

gelinliği giydikten sonra benmi vericem kuru temizlemeye gelinliği :26: ben alıpta napıcam düşüncesiyle satın almak istemiyorum pişmanmı olurum sizce :26:

ayy canım o zaman kiralama benden tavsiye :/ çünkü çok iyi biliyorum ben de 3 kere giydim gelinliğimi.. 1. kına gecemde kendi şehrimizde o da sadece 1,1.5 saat, 2. fotoğraf çekiminde düğünden 2 gün önce dış çekim yapıldı (en çok kirlendiği zaman bu zaman) 3. de eşimin memleketinde düğünümde.. üst kısmına pek birşey olmuyor ama etek kısımları gerçekten çok çok kirleniyor.. kiralayıp bir de o güzel gününden sonra gelinlikçi kaprisiyle uğraşma derim.. Allah korusun kimisinin eteğine basılıp yırtılabiliyor bile oynarken.. 2-3 kuruş fazla olsun gönlüne göre olsun.. hem satın aldıktan sonra değerlendirirsin belki belli şekilllerde :) mesela ben gelinliğimi tablo içine yerleştirtip yatağımzın başına asıcam :9::9: bindallımı da çok seviyorum, onu da çok özenerek almıştım çok güzel modern bir model belki birgün bir şekilde giyerim yine en azından iç elbisesini falan :16:
bende 2 kere giyicem canım 2 yerdede dış çekim yapıcaz büyük ihtimal kirlenicek dediğin gibi ben o gelinlikçinin tavırlarıyla uğraşamam gibi geliyo. yani satın almak bana mantıklı gelmediği için kiralamak istiyorum nasıl değerlendirebilirimki onu sonra :26: napmalıyım ben ya :18:

Modaci anladik da bazen bunlar da kuafor gibi husraNa ugratAbiliyor ya da iyi fikir adi altinda genel fikir veriyorlar ki bir dahaki kiralamada cok ugrastirmasinlar.ben modaciyi dinlerim ama kendi bildigimi yaparim.eger kisi kendi vucudunu taniyorsa az cok hangi modeller gider gitmez bilir.sonucta herkesin bir hayi var bu gelinlik konusunda ve icine sinmeli

gelinliği giydikten sonra benmi vericem kuru temizlemeye gelinliği :26: ben alıpta napıcam düşüncesiyle satın almak istemiyorum pişmanmı olurum sizce :26:

bende 2 kere giyicem canım 2 yerdede dış çekim yapıcaz büyük ihtimal kirlenicek dediğin gibi ben o gelinlikçinin tavırlarıyla uğraşamam gibi geliyo. yani satın almak bana mantıklı gelmediği için kiralamak istiyorum nasıl değerlendirebilirimki onu sonra :26: napmalıyım ben ya :18:

satın almalısın yoksa başın ağrıyabilir gelinlikçiyle :/ zaten olsa olsa 200-300 fark oluyor satın almayla aralarında

Bence satin alma.ben almistim cok pisman oldum.evde bir de yer bulman gerekiyor.herkes de bir kere giyecegi seyi modaya gore kiraliyor yani akraba falan giymiyor kesinlikle.zaten sektor kiralama ustune kurulu.ben sorun yasayacagini tahmin etmiyorum.

canım bence kendi içine sineni al araştır dene arkadaşlarınla ailenle git birkaç yer gez bi şekilde öle karar ver , dantel koymuyorlar çünkü maliyeti artacak ben senin yerinde olsam yakın şehirlerden uygun diken terzileri araştırırım ayrıca kiralamak çok saçma zaten aynı fiyata geliyor nerden baksan.

Modaci anladik da bazen bunlar da kuafor gibi husraNa ugratAbiliyor ya da iyi fikir adi altinda genel fikir veriyorlar ki bir dahaki kiralamada cok ugrastirmasinlar.ben modaciyi dinlerim ama kendi bildigimi yaparim.eger kisi kendi vucudunu taniyorsa az cok hangi modeller gider gitmez bilir.sonucta herkesin bir hayi var bu gelinlik konusunda ve icine sinmeli

satın almalısın yoksa başın ağrıyabilir gelinlikçiyle :/ zaten olsa olsa 200-300 fark oluyor satın almayla aralarında

Bence satin alma.ben almistim cok pisman oldum.evde bir de yer bulman gerekiyor.herkes de bir kere giyecegi seyi modaya gore kiraliyor yani akraba falan giymiyor kesinlikle.zaten sektor kiralama ustune kurulu.ben sorun yasayacagini tahmin etmiyorum.

canım bence kendi içine sineni al araştır dene arkadaşlarınla ailenle git birkaç yer gez bi şekilde öle karar ver , dantel koymuyorlar çünkü maliyeti artacak ben senin yerinde olsam yakın şehirlerden uygun diken terzileri araştırırım ayrıca kiralamak çok saçma zaten aynı fiyata geliyor nerden baksan.

benim begendiğim gelinliğe 1600 kiralık tamam dedik satılık olsa ne kadar olur dedim 2200 falan olurmuş :53: anlamadım gitti bu işi ben :ssz: aynen ben satın almaktan yana değilim ama gelinlikçiyle problem yaşarsam gelinlik bu kirlenir eder yani :35:

Evet canım sen temizleteceksin, o yüzden temiz getireceksin diyorlar. Sonradan ne yapabilirim diyorsan, ben hatıra olarak tutmak istemedim, evde kalabalık olur diye. Anneme verdim, o ihtiyacı olan birilerine vereceğini söyledi. İhtiyacı olan insanlar oluyor çok.

Ayrıca sen kiralayacaksın ya o yüzden de sana çok karışıyordur modacı. Herkesin isteyeceği, sonradan da kullanmak isteyecekleri gelinliği diktirmeni isteyip öyle yönlendirecektir. Lütfen dikkat et arkadaşım böyle insanlardan nefret ediyorum ben. Biz hayatımızda bir kez başımıza geliyor hiç bilmiyoruz anlamıyoruz diye saflığımızdan yararlanıyorlar. Özellikle şişman görünürsün diyor herşeyde bence, çünkü seni en çok o etkiler.

Evet canım sen temizleteceksin, o yüzden temiz getireceksin diyorlar. Sonradan ne yapabilirim diyorsan, ben hatıra olarak tutmak istemedim, evde kalabalık olur diye. Anneme verdim, o ihtiyacı olan birilerine vereceğini söyledi. İhtiyacı olan insanlar oluyor çok.

Ayrıca sen kiralayacaksın ya o yüzden de sana çok karışıyordur modacı. Herkesin isteyeceği, sonradan da kullanmak isteyecekleri gelinliği diktirmeni isteyip öyle yönlendirecektir. Lütfen dikkat et arkadaşım böyle insanlardan nefret ediyorum ben. Biz hayatımızda bir kez başımıza geliyor hiç bilmiyoruz anlamıyoruz diye saflığımızdan yararlanıyorlar. Özellikle şişman görünürsün diyor herşeyde bence, çünkü seni en çok o etkiler.

Bu aksam gittim müşteri vardı ama yarın bi model gelicekmiş mutlaka bayılcaksın gel gör dedi yarn sabah gidicem bakalm nolck sorma yaa etekk ucundaki dantelde ısrarcıyım onlarda olmamasında ısrarcı ama o kadr hevesim varki boyumu kısa gösterirmişmiş diyolarki 10 milyarda versen modacımız sana yakışmayacagını bildiği şeyi dikmez

Bu aksam gittim müşteri vardı ama yarın bi model gelicekmiş mutlaka bayılcaksın gel gör dedi yarn sabah gidicem bakalm nolck sorma yaa etekk ucundaki dantelde ısrarcıyım onlarda olmamasında ısrarcı ama o kadr hevesim varki boyumu kısa gösterirmişmiş diyolarki 10 milyarda versen modacımız sana yakışmayacagını bildiği şeyi dikmez

O zaman koşarak uzaklaş bence sen onlardan. Kaynanadan beterlermiş mübarekler. Senin gelinliğin, sen giyeceksin modacıya neymiş, içinde mi kalsın. Git bence bul başka bir yer. Burası en iyisi falan da deme, o yüzden bu kadar havadadır burunları. Biraz daha az havalı mütevazi bir yer olsun ama senin istediğin gibi olsun.

selam kızlar buraya açılcak konu değil ama şimdilik bana göre dert sayılır :26:
ben gelinlik konusunda fikrinizi almak istiyorum dün bi moda evine gittim
yaşadığım yer küçük bi yer olduğu için gelinlikleri ölçülere göre izmirden getirten çok yer var sizce bu mantıklımı yoksa değilmi?

dün gittiğim moda evi açılalı 3 sene oldu modeller çok hoş normalde bi gelinlikçide gördüğüm modellerin dışında modeller var fakat ben emin olamıyorum görmeye alışkın olduğum modeller dışında bişeyler görmeye:26: onlar kendilerinden çok emin 25 senelik bir modacıyla çalışıyorlar ve banada şu güzel olur bu güzel olur diye fikir verdi modacı sizce onun dediklerine uymalımıyım yoksa istedigimde diretmelimiyim bilemiyorum???

bide normalde pahalı bi yer kampanya var şu an 1600 tl ye bindallı ve gelinlik içinde kiralık anlaştık. diğer yerlerde 1850 den falan başlıyo...ve kampanya dahilinde parayı peşin alıyolardı bende hemen veremeyiz dedim görüşelim sizi arayalım dediler akşam bana geri dönüş yaptılar ve görüşmeye gittim bana önden kapora verip teslimde kalanı vermemi kabul ettiler sağolsunlar. ama ben bu kararsızlğımı anlayamıyorum :43: mesela ben etek ucu dantelini çok istiyorum ama onlar şu olursa o olmaz bu olursa bu olmaz diyolar.bide kaliteli bi yer yani bulundugum yerde en kaliteli moda evi dikimlerinide kendileri yapıyorlar. korkuyorum ya istedigim gibi olmazsa etmezse diye bu kararsızlığımdan nasıl kurtulabilirim.:43:

İçine nasıl siniyorsa o şekilde bir gelinlik al, ama yeni evli biri olarak nacizane tavsiyelerim;
-Bahsettiğin gibi kötü sürprizler olmaması için erken davran ve çokça provalarda her şeyi söyle çekingen davranma içine sinsin. Onların da tecrübelerinden faydalan alternatifler göstermelerini iste ama onlara bırakma tamamen
-Daha önce diktikleri gelinlikleri gör kullandıkları kumaşları incele. Ne istediğini belirle kafanda en azından kabataslak bir şey olsun
-Maddi durumun el veriyorsa gelinliği satın al, kiralık gelinliklerin içinde açma payı bulunur ve düzgün durmayabiliyor
-Beyaz renk değil de kırık beyaz, krem renkleri tercih edebilirsin onlar daha güzel sanki.
- Bir de yaşadığım sorunu yazayım gelinliğini dar dikmesinler biraz nefes alma payı bırak dar gelinlik hiçbir zaman rahat olmuyor saatlerce işkence resmen :) Mutluluklar dilerim şimdiden.
-

Canim Bende gecen hafta gelinlik baktim...

Istanbulda oturuyorum... ayni senin durumuna geldim bende o zaman

Ben kabarik prenses model kuvarze bel istiyorum kadin yuvarlak belde ve hayal tulunde israr ediyor, önce peki dedim ama yok sinmiyor içime,
Gittim ertesi gun... sonunda pes etti! Tamam dedi:) cok mutlu oldum tam istedigim gibi yapicak..

Yani kesinlikle diretmelisin... senin istediğin gibi olmalı gelinlik...

Bu aradada ben daltel istemiyorum ama konusmustuk orda, kadin tasli ve dantelli gelinliklerin maliyeti yuksellttigi dantellerin ihtac mal oldugu icin fazla tuttugunu ve eteklerdeki dantelin maliyeti yukselttigini soyledi...

Birde kac gelinlikciye girdiysem hepsi kampanyadayiz dedi... blöf..

Bu arada ben pendikten satin aldim sıfır...
Prenses model straples, kuvarze bel, ekru renkte gelinligim
Çiçeği eldiveni taci duvağı gelinligi 1250 Tl

Bu arada resimdeki gelinlik avatar:)

Son düzenleme:
bursada değilim canım oraya gelin gidicem geçen gün gezmeye gittim 5-6 gelinlikçi gezdim o kadar yani.. ama gidip gelmesi var diye ben kendi yaşadığım yerden almayı tercih ettim böyle yapmamalımıyım acaba bursaya zaten nikah için eşyalar için gidicem ordanmı alsamki :26:kayınpederimede söyledik burdan alıyoruz diye off :31: 3000 çok yüksek canım limitimiz 2000 oda en son ihtimal yani canım ..

bana da bazı olmaz dedikleri şey işlerine gelmiyomuş gibi geliyo ne yalan söylim :36:

Ozman bulunduğun şehirden alman daha mantıklı canım. Modelini eklesen bizde fikir versek ?

Back
X