Gelinlik

1500-2000 aralığındaymış konu sahibinin beğendiği tarz gelinlikler.
e uygunmus ya
2000 tl gelınlık alamayacak adamda nasıl evlenebılıyor ev kurmak kolaymı yahu
taksıtle yıne alınır onca masraf yapılırken 2 bın de harcanır yanı
yok bu adam pinti ozaman

e uygunmus ya
2000 tl gelınlık alamayacak adamda nasıl evlenebılıyor ev kurmak kolaymı yahu
taksıtle yıne alınır onca masraf yapılırken 2 bın de harcanır yanı
yok bu adam pinti ozaman

ben de öyle düşündüm ya, hani yeni gelinlik fiyatlarını çok bilmiyorum ama, geçen sünnet yaptırırsam ne giyerim diye kendime abiye baktım, o bile o fiyatlardaydı, ki ben gerçekten marka falan arayan bir insan değilimdir abiyede.

ben de öyle düşündüm ya, hani yeni gelinlik fiyatlarını çok bilmiyorum ama, geçen sünnet yaptırırsam ne giyerim diye kendime abiye baktım, o bile o fiyatlardaydı, ki ben gerçekten marka falan arayan bir insan değilimdir abiyede.
ben evlenelı 2 yıl oldu ıyı yıl once gelınlıkler 4-6 bın arasıydı elımı neye atsam
bende gıdıp 3 bın tl ye dıktırmıstım
:D
2 bın tl cok cok ıyı bence
adam aylık 900 tl almalı kı bu gelınlıgı alamasın
bı gelınlık bıle alamayacak adamda evlenmesın yanı

O zaman aynı gelinlik için öncesinde gidip kendi paranı vericeksin satış temsilcisine de kaynananla yada sevgilinle gidersen indirim yapmış gibi 1000 tl fiyat vermesini istersin en güzeli bu olur :KK54:

O zaman aynı gelinlik için öncesinde gidip kendi paranı vericeksin satış temsilcisine de kaynananla yada sevgilinle gidersen indirim yapmış gibi 1000 tl fiyat vermesini istersin en güzeli bu olur :KK54:
bence buda cozum degıl
hadı gelınlıgı boyle aldı yarın bıgun baska seylerde cıkacak
bu adamla zor bence
dusunsene ne alıcaksan onceden gıdıp parasının yarısını verıceksın :D
ne gerek var yalana dolana ayy ınsanı strese sokar boyle adamlar

Niye erkeklerin bu kadar üstüne gidiliyor düğün dernek işlerinde anlamıyorum aynı eve gireceginiz insanı bu kadar sıkıştırmanin manasi yok ucuz demişsiniz ama ona göre demekki ucuz değil o kadar istiyorsaniz kendiniz calisin paranizla istediğinizi alın nedir yani illa erkek mi almak zorunda.

bence buda cozum degıl
hadı gelınlıgı boyle aldı yarın bıgun baska seylerde cıkacak
bu adamla zor bence
dusunsene ne alıcaksan onceden gıdıp parasının yarısını verıceksın :KK70:
ne gerek var yalana dolana ayy ınsanı strese sokar boyle adamlar

Sana sonuna kadar katılıyorum konu sahibi ayrılmayı hiç düşünmemiş yorumları inceledim çözüm bulmaya çalıştım :KK72::rolleyes:

Gelinligin fiyati gelinlik piyasasina gore ucuz olsa da adamin bir aylik maasindan daha fazla. Sorun burada. Alim gucuyle ilgili bu, yoksa gelinligin fiyatiyla degil. Sen maddi durumu dusuk biriyle evleniyorsun, unutma. Adam gayet mantikli aciklamis derdini. O maasla evlendikten sonra da daha nelerden nelerden kismak zorunda kalacaksiniz. Eger istemiyorsan bastan evlenme. Nasil bir hayat istiyorsan ona gore birini sec, ve kendin de calisip kazan. Insanlardan boyunu gecen isteklerde bulunmak itici geliyor bana. Adamin eti budu belli sonucta.

Ha, giyecegin gelinligin parasini sen vereceksen istedigin kadar cik ucrette.

sevdecim senin yorumlarını çok beğeniyorum genel olarak,
ama bu konuda karşıt fikirdeyim.

düşünsene ben sana diyorum ki sevde itiraz istemem hastane önlüğünü ben alacağım sana diyorum. senin de bir hayalin var, üstü çiçekli önlüklerden istiyorsun, ama ben de sana en ucuz olan beyaz önlükten alıcam diyorum, itiraz istemem diyorum, sen diyorsun ki, "tamam gohacım sen al ama ben de üzerine ekleyeyim şu çiçekli olanı alalım", ben "yoook olmaz illa beyaz olan olacak itiraz istemem" diyorum.
şimdi sen kabul etsen aklın kalacak, kabul etmeyince de paragöz gözükeceksin.
olmuyor bence böyle.
bu kızın istediği de pahalı bir şey değil ki, bir de her şeyin alt seviyesi vardır, kıyafetten girmeyeyim de gıdadan örnek vereyim; mesela 20 TL ye 1 kg kıyma satan bir yerden kıyma almazsın, çünkü bilirsin ki o kıymada bir hinlik var, e gelinlik piyasası da belli, en ucuzunu alınca da başka sorunlar çıkması çok muhtemel.

Gelınlık bana gore cok sacma baloya gıdıyormus gıbı cok komık oluyorlar.Bana öyle gelıyor hıc hevesim de yok gıyeyım dıye .Duz beyaz sade bır kıyafet bence daha mantıklı.

Bana şimdi sorarsan gelinliğe çok fazla para harcanması gereksiz derim 13 yıllık evliyim ama senin için bu şimdi hakaret gibi gelir.

sevdecim senin yorumlarını çok beğeniyorum genel olarak,
ama bu konuda karşıt fikirdeyim.

düşünsene ben sana diyorum ki sevde itiraz istemem hastane önlüğünü ben alacağım sana diyorum. senin de bir hayalin var, üstü çiçekli önlüklerden istiyorsun, ama ben de sana en ucuz olan beyaz önlükten alıcam diyorum, itiraz istemem diyorum, sen diyorsun ki, "tamam gohacım sen al ama ben de üzerine ekleyeyim şu çiçekli olanı alalım", ben "yoook olmaz illa beyaz olan olacak itiraz istemem" diyorum.
şimdi sen kabul etsen aklın kalacak, kabul etmeyince de paragöz gözükeceksin.
olmuyor bence böyle.
bu kızın istediği de pahalı bir şey değil ki, bir de her şeyin alt seviyesi vardır, kıyafetten girmeyeyim de gıdadan örnek vereyim; mesela 20 TL ye 1 kg kıyma satan bir yerden kıyma almazsın, çünkü bilirsin ki o kıymada bir hinlik var, e gelinlik piyasası da belli, en ucuzunu alınca da başka sorunlar çıkması çok muhtemel.
Canım Bilal'e anlatır gibi anlatmana gerek yok, ben öteki türlü de anlarım. :)

Ben konudaki adama bir tek üstünü konu sahibinin vermesi konusunda katılamadım. Ama adamın bir sebebi vardır diye düşünüyorum, belki konu sahibi yarım ağızla teklif etti. Bilemem. Bunu kendileri çözecekler. Ama genel anlamda kim ödeyecekse onun durumuna uygun yapılması gerektiğini düşünüyorum bu işlerin. Hoş, benim en genel fikrim, herkesin kendi giyeceğini kendisinin alması ya, neyse.
Kaldı ki gelinliği satın almak zorunda değiller, daha ucuza güzel bir gelinlik kiralayabilirler.

Ben 2sene önce gelinlik bakarken zar zor 2bin tl ye bulmuştum o da pazarlıkla yani.
Ki öyle uçuk kaçık şeylere de bakmadım hiç hep sadelik aradım.
Yani dolasıyla fiyat aralığınız bana makul geldi.
Bin tl ye bulamazsınız ki zaten piyasası böyle bu işin.

Canım Bilal'e anlatır gibi anlatmana gerek yok, ben öteki türlü de anlarım. :)

Ben konudaki adama bir tek üstünü konu sahibinin vermesi konusunda katılamadım. Ama adamın bir sebebi vardır diye düşünüyorum, belki konu sahibi yarım ağızla teklif etti. Bilemem. Bunu kendileri çözecekler. Ama genel anlamda kim ödeyecekse onun durumuna uygun yapılması gerektiğini düşünüyorum bu işlerin. Hoş, benim en genel fikrim, herkesin kendi giyeceğini kendisinin alması ya, neyse.
Kaldı ki gelinliği satın almak zorunda değiller, daha ucuza güzel bir gelinlik kiralayabilirler.

:)
yazı ile anlaşmak zor, bir de zıt fikir öne süreceksem kalp kırmayayım diye uzatıyorum da uzatıyorum işte :KK70:

ama bak gene anlaşamadık ya senle :rolleyes: ben adama hiç hak vermedim ya, sadece isteğini güzelce kalp kırmadan söylemiş, ne güzel diyebiliyorum. yoksa minareyi çalan kılıfını hazırlar diyorum, gelinlik alacağım diyen adam da cebine biraz para koysun yani.

2 ıllık ewlıyım gelınlıge 1300 tlvermıstım keşke daha az verseydim dıyorum sımdı 2 saat gıydım su an dolap bekliyor hatta geçenlerde dolapta yerım olmadığı ıcın bazaların altına soktum bııhtıyac sahıbıne verıp kurtulacağım

sevgili konu sahibi,

yanlis anlasilmak istemem, sadece ornek olmasi amaciyla fiyat belirterek yazacagim.
gelinligim 30 bin tl idi. ustelik yurt disinda sadece arkadaslarimizin oldugu bir davet ile evlendigk, ailemden kimse uzerimde gormedi gelinligimi.
gelinligimi kendim aldim. esimden talep dahi etmedim, etsem eminim ki o da nisanlinizin tepkisini verir idi.
ben kendim onu giymek istedim, onunla kendimi hayallerimdeki gibi hissettim ve kimseden de bir sey beklemedim. tek bsima denedim, odedim, aldim, giydim.
eger ki arzunuz ve hayaliniz o gelinlik uzerinde ise, farki siz tamamlayin. asla lafini dahi etmeyin, ettirtmeyin. ailelerinizi bu isin icine sokmayin. butun bunlar uzun vadede huaurunuz ile dogru oranti saglayacaktir. M Melisa93

Sen veya kendi ailen neden kendi gelinligini almiyorsunuz?
Ben kendi gelinligimi aldim, esim kendi damatligini aldi. Kimse kimseye karismadi.
Artik nolur biraz degistirelim şu kafalari, bak hele genc nesil...

Back
X