Gelinlik

Millette eleştirecem diye yer aramış yani 2000 lira bence makul bi fiyat. Oyuna giren kol kaldırır! Mecbur biraz zora girecek evleniyorsa kii sende gidip 5000 liralık istememişsin. En kötü gelinlikler 1500 ki üstüne giymezsn o derece... nişanlın cimri...

2. El alabilirsin. Şahsen ben evlensem öyle yapıcam. bekar olmama rağmen ilk olacak falan muhabbetini hiç sevmem. Öyle hayallerim de yok. Hele bir de o düğün borçlarını ben de ödeyeceksem. Nişanlın doğru söylemiş bence evlendikten sonra rahat yaşamak daha mantıklı.

O zaman sen al .nasıl olsa hayatta beleş giyeceksin al sen giy madem

canım benim nişanlımın geliri bir hayli yüksek, ailesinin durumu da iyi, benim maaşımda ortalamaya göre iyi sayılır ama buna rağmen nişanlım aynı konuşmayı bana da yaptı, mantıklı olmak lazım bir gün giyilecek sadece falan dedi düşününce hak verdim, tamam yine ucuza kaçmadık ama aman aman da bayılmadım yani gelinliğime. çok da önemli değil, kendi kendimizi duygusal moda sokup takılmayalım böyle şeylere :KK51:

Sadece bir gün giyilecek ama o gün yüzlerce fotoğraf ve videoyla ölümsüzleşecek. Bence gelinliğini kendin al o da damatlığını alsın

Nisanlimin evini ailesiyle birlikte aldi. Simdi kardesine ev almak icin para biriktiriyorlar. Eve mutfak icin mobilya aldilar bir kac gun once. Daha cok sey alinacak ben bizi dusunerek soyluyorum diyor. Baktigim gelinlikler 1500-2000 oda 1000 tl civari istiyor. Arada pek bi fark yok yani. Bu zamana kadar nisanlimi zora sokacak hic bir sey yapmadim yada istemedim. Simdi dugunde istedigim gibi gelinlik giymek istedim ama onun dusuncesine gore onu anlamiyorum

Daha yeni gelinlik alan biri olarak söylüyorum 1000 Tl ye gelinlik bulursa nişanlınınız ellerinden öpücem bi çıksın bakalım piyasaya 1.800 tl bile zor çok işçiliği olmayan bi gelinlik almaya karar verdim 2000 tl verdik oda pazarlıkla yani . Bence sana taktik nişanlınınıda yanına al piyasayı görsün görmeden sallamak çok kolay oluyo çünkü

Nisanlimla konusurken su fiyata gelinlik gordum dedim. Pahali oldugunu dusunuyor. Daha ucuz bir seyler bak olmazsa onu alirsin dedi. Gelinligime kendim bakacaktim. Simdi galiba kayinvalidemle gidecegiz. Kayinvalidem istedigim gelinliye birsey demedi o boyle deseydi bu kadar dokunmazdi bana. Nisanlimin benle para mevzusu yapmasi coz zoruma gitti. Zaten ondan hic bir zaman birsey istemedim sadece istedigim gibi gelinlik giymek istiyorum. Kac defa evleniyoruzki. Annen birsey demedi ama dedim. O mu soyleyecek bazi seyleri sen anlamalisin diyor. Bende sana guzel damatlik alicagiz diyorum. Kendinizi zora sokmayin ben kendimde ala bilirim diyor ben seni anliyorum ama sen anlamiyorsun diyor.:110:

Beğendiğim gelinliğe 3000 bin fiyat vermişlerdi, o zaman nişanlım 1600'e aynısı diktirdi. Aksesuarlarına kadar aynıydı birebir aynı model. Bazı yerler gerçekten uçuk fiyatlar veriyor. 3-4 saat giyip sonrasında dolabın bi köşesine atıyoruz. O kadar kasmayın kendinizi gelinlik-damatlık için. İlerde daha büyük problemlerle karşılaşınca ne yapacaksınız?

Bu kadar gelinliği de küçük görenleri de ben anlamıyorum. Olayın esprisi gelinlik zaten. Göbek atacak mekana para vermekten daha önemli bence, düğün yapmam gerekirse ama içime sinen kaliteli gelinliği de giyerim.
Benim kuzen gitti mahmutpaşadan aldı resmen gelinliği görümceleri dahi daha şıktı düğününde. Yarandı mı tok gözlü diye daha mı çok saygı gördü hayır. Üstelik gelinlikte ufak bir potlukta vardı ve kumaşı danteli tülü ben ucuzum diye bağırıyordu, gereksiz bir fedakarlık yaptı. En özel gününde çekilen fotoğraflara baktığında ona çok bir şey ifade etmiyor.
Ben gelinlik bakarken her yer prenses model doluydu ve oldukça uygun fiyata da prenses bulunuyordu ama ben komple dantel bir gelinlik istiyordum çok gezdim çok ucuza bulamadım belki ama yine de fotoğraflarıma baktığımda iyi ki almışım ve giymişim diyorum.
Kalitesi de belli oluyor çok kişi nereden aldın dedi, gelemeyen ama fotoğrafları gören uzak akrabalar dahi anneme çok hoş bir gelinlik bulmuş dediler. Fark ediyor yani gelinlikte kimse de kendini kandırmasın.
Burada da konu sahibi istediği model ve tarz neyse o gelinliği almalı kız zaten tok gözlü bir kız belli. 1500 lira bir gelinlik için makul bir ücret neden fedakarlık yapıyor ki. Çok laga luga yapacaksa damat adayı da kızın yapacağı almazsan alma ben senin cimriliğin yüzünden dandik gelinlik giyemem diyip kendi gelinliğini kendisinin alması olacak. Ben şahsen böyle bir fedakarlık yapmazdım alırdım kendi gelinliğimi kaç paraysa. Ucuz gelinlik giyip hayallerinden vazgeçince madalya takmayacaklar.

Nisanlimin evini ailesiyle birlikte aldi. Simdi kardesine ev almak icin para biriktiriyorlar. Eve mutfak icin mobilya aldilar bir kac gun once. Daha cok sey alinacak ben bizi dusunerek soyluyorum diyor. Baktigim gelinlikler 1500-2000 oda 1000 tl civari istiyor. Arada pek bi fark yok yani. Bu zamana kadar nisanlimi zora sokacak hic bir sey yapmadim yada istemedim. Simdi dugunde istedigim gibi gelinlik giymek istedim ama onun dusuncesine gore onu anlamiyorum
Nişanlınızın durumu çok kötü değilse 2000 gayet makul bir rakam. gelinliğe 2000 veremiyorsa durumu ağır.

1000 tl ye gelinlik varmı ya? ben en ucuzunu almaya çalıştım ankarada. saçma buluyorum gelinliğe milyarlar vermeyi. ama ucuz olsan diye de uyduruk bi gelinlik de giymem tabi ama ekonomik çözmeye çalıştım. hatta eşime aldığım damatlık gelinkten 200-300 tll daha pahalıya geldi. armadada oleg cassini diye bir marka var. tüm ankarayı talan ettim hem uygun hem güzel ordan buldum. 1800 lira civarındaydı geçen yıl. çok da hoştu. ama 1000 tl ye gelinlik siz bulabildiniz mi peki?

Yahu nişanlığa verdim 2500 lira kına için kaftan kiraladım 1500 lira. En başta bana 1 kere giyeceğin şeye o kadar para vereceğime evime daha güzel eşyalar alırım derdi nişanlım sonra oda anlayış gösterdi ve aldı sağolsun. Sonuçta eşyayı yenileyebiliyorsun fakat o düğün günü bir daha geri gelmiyor insana... ne yazık ki. Ve söylediğiniz miktar çok uygun 1000 tlye abiye satılıyor artık nişanlınız bunu bilmeli :)

gelinlik fiyatlari almis basini gitmis
bi kac gelinlik gördüm fiyatini sordum hepsi 4000 - 5000 tl arasi :(
sastim kaldim bende

1000-1500 tl ye nerde gelinlik var bana lütfen söyleyin yani bende oraya bakayim :)

valla sana sunu dıyebılırım
uygunda guzel gelınlıkler var
ben evlendıgımde 2500 lıra gelınlık yaptırdım
arkadasım esının butcesıne gore 1500 lıralık gelınlık yaptırdı
ınan fotolarda falan o kadar sahane duruyor kı
belkıde benımkınden bıle gosterıslı durdu
senın ısteedıgın gelınlıgı onların ayırdıgı butceye ayarlayablırsın
sıkıntı etme

valla sana sunu dıyebılırım
uygunda guzel gelınlıkler var
ben evlendıgımde 2500 lıra gelınlık yaptırdım
arkadasım esının butcesıne gore 1500 lıralık gelınlık yaptırdı
ınan fotolarda falan o kadar sahane duruyor kı
belkıde benımkınden bıle gosterıslı durdu
senın ısteedıgın gelınlıgı onların ayırdıgı butceye ayarlayablırsın
sıkıntı etme

Yok bu arkadaşın baktığıda 1500 civarıymış. Nişanlısı ona pahalı demiş.

Canım ben evk3nelo ıkı yıl olacak insh . Gelinligimi pier cardınden indirimden yaarlanarak 2500 doktırmıştım. Zaten kıralama dıye bırsey yokmuş bunlarda normalde 4000 miş benım gelinliğim.. eşim ilk baş pahalı falan dedı ama ben o gelinlige asık oldum resmen... bayıldım. Başka hiç bir gelinligi sevemedim....saolsun eşimde aldı. Her gördüğümde sarılıom gelinlime...herkes elverdiğince alsın... cok guzel bır hatıra. .. canım gelinliğim:))))birde eger nişanlın sebı cok seviyorsa şayet ımkanıda varsa kesın alır merak etme..

Canım şu gelinlik hiç takacak birsey değil evlenip 2 yıl gecince daha ii ankayacaksın sitede 2. El takas bölümü var orada çok guzel gelinlikler oluyor aynı şekilde modacruz sitesine ve sahibinden e de bakabilirsin. 1500 e dandik bi gelinlik giycene 2. El olsun kaliteli olsun. Hiç takılma. Ama nişanlım cimri diyorsan o farklı. Onu ayrı değerlendir ver kararını

Ailesine yuk olmak istememis olabilir. Kendi alamayacaksa gelinligi hemen kotu dusunmeyin derim. Sakin gelinligin parasini ben tamamlayim demeyin diyecektim ki demissiniz bile. Gururu incinmis olabilir.

Bence nişanlınız mantıklı. Alabilicek olsa muhtemeln sizden esirgemezdi. Makul anlayışınız ne bilmiyorum. Ama sakınıcağınıda pek sanmıyorum. Belkide beklentiniz yüksek bir meblağdır onun için.

Back
X