Gelinlik Modelleri Gelinlikte Siyah Kuşak Devri

Buyuk konusmak istemiyorum ama evlenmeden yasanan cinsel beraberliklere karsiyim.. Ama yine de evlendigimde trend oldugu icin degil de, namus cinayetlerine bi tepki olarak siyah kusak takmayi dusunebilirim.. Tabii cevremdekilerden buyuk bi tepki almazsam

bence o kuşağın bağlanmasında yaşayan duygu çok farklı abim onu belime bağlarken...nasılda gözleri dolmuştu.........isteyenler taktırdınsın tabi..istmeyende takduırmaz..
ama siyah kuşak genelde yas tutanlar yakasına iliştirir yada başına bağlar...bence hoş değil....

bu sadece bi moda akimi, kirmiz kusakla ne alakasi varki anlayamadim...

hem kirmiz kusagin asil anlami bekaret degildir, ismi gayret kusagidir, geline evinden cikarken ugur getirsin ve üc harfliler uzak olsun diye takilirmis zamaninda...
ben hic istemedim takmak ama zfak bi kasabada evlendigimden annemin babamin basi agrimasin diye takmistim salona kadar.
dügün boyunca asla takmazdim, gelinligin tüm asaletini alip götürüyor bence.

sihat kuşakta damada bi mesaj olabiilir siyah kuşağım ayağını denk al paçavraya ceviririm adamı valla gibisinden

bencede sadece bir moda akimi, dikkat cekmeye calisan, farkli gorunmeye calisan unlulerin bi meraki.
Bizim geleneklerimizde kirmizi kusak vardir tabi isteyen istedgini takmakda serbest. mesela evlenirken bi gelinlik denemistim belinde pudra renginde bi kusak vardi, hostu ama bence kirmizi kusak bi klasikdir...

siyah veya kırmızı olsun kuşak bence gelinliğin bütün şıklığını yok ediyo...ayrıca siyah olması yas tutmayı getiriyo direkt aklına insanın..kırmızı kuşak da bekaret sembolü gibi görülmesi nedeniyle hiç hoşuma gitmiyo..ben takmadım gelin olurken eşimin ailesi istedi ama fazla ısrar etmediler etseler de zaten yine takmazdım..herkesin kendi zevki düşüncesidir sonuçta saygı duymak lazım..

bu siyah kuşak modası 1 senedir yurtdışında vardı zaten yeni olarak geldi ülkemize. ama ister moda olsun ister anlam yüklensin bence hiç güzel değil

bende bugün öğrendim töre cinayetlerini protesto gibi bişiymiş hani bakire olmadığı için öldürülenler oluyoya .....biz öyle duyduk:26:

iyi o zaman
siyaha karşi kırmızı takmaya devam etcez demek ki
evlenmeden hamile kalanları protesto etmek için

ilgnçliğe bak
vera wang dogunun hangi köyündenmiş ki töre cinayetlerini protesto için siyah kuşak trendini uydurmuş
hay Allahım yaa, külliyen saçmalık başka bişi değil....

kırmızı takıcam rahatsızlık da duymucam.. hem adetimiz hemde manası çok güzel olduğunu düşünüyorum. ister bekaretin sembolu olsaun ister saf ve temizliğin. öyleyim zaten afiş etsem ne olacak etmesem ne olacak. çok da güzel duruyor bence

Ben çok beğendim.İlk Tuba Büyüküstün'ün gelinliğinde gördüm.Zaten siyah rengi ve siyahla beyazın uyumunu çok severim.Çok asil duruyor.

ben gelınlıgın uzerınde herhangı bır kusak hıc begenmıyorum..sıyahıda begenmedım.bembeyaz olsa daha guzel oluyor bence gelınlık..kırmızıdanda nefret ederm..hep aklıma şöyle bı goruntu gelıyor buyrun kızı paket yaptık gorsun herkes bakıredır fılan gıbı..ama sırf aılem boyle seylere cok onem verıyor dıye takıcam bırazcık..yanı bızım su sacma adetlermız.. sahsı fıkrımdır..

ben gelınlıgın uzerınde herhangı bır kusak hıc begenmıyorum..sıyahıda begenmedım.bembeyaz olsa daha guzel oluyor bence gelınlık..kırmızıdanda nefret ederm..hep aklıma şöyle bı goruntu gelıyor buyrun kızı paket yaptık gorsun herkes bakıredır fılan gıbı..ama sırf aılem boyle seylere cok onem verıyor dıye takıcam bırazcık..yanı bızım su sacma adetlermız.. sahsı fıkrımdır..

kuşağa ne gerek var ya. evden çıkarken adet yerini bulsun diye takıyorlar zaten yeter o kadar. ne siyah ne kırmızı ikisinide istemem..

Siyah bizim kültürümüzde matem ifade etmez ki. Çok garip geldi bana birçok kişinin aynı yorumu yapması. Bizde matem bile yoktur aslında. Gerçi tüm dizilerde Allah'ın emri gibi herkes siyah giyip koca güneş gözlükleri takarsa biz de siyahi matem rengi sanarız tabi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…