Senin kardesinin totosu kiymetli demek ki..istanbulda, annem rahmetli bu arada, ama çıkamıyorki şu an,çalıştığı yerde şef oldu ama 800 tk kira verse gerisi yetmez zaten hadi anca yetsin..
burası istanbul..zavallı kardeşim ünüversiteyi bitirir bitirmez askere gitti..askerden geldi..iş aramaya başladı hep koşturduki..istanbulda kiralar çok pahalı buradaki yaşamı bilmiyorsun saraylım..mesai saati çok, ücret az..16 yaşındaki çocuğa kaç para verirler sanıyorsun burası abd mi..insan hakları yok burada..yine orası bir nebze buradan iyidir..kardeşim içinde bulunduğu sistemi yendi..kendi başına hiç desteksiz bir baltaya sap oldu..Senin kardesinin totosu kiymetli demek ki..800 tl lik evde oturmayiversin, butun evler de 800 den baslamiyor ya... Saka bir yana, tercih meselesi demek ki..
Saraylım,Senin kardesinin totosu kiymetli demek ki..800 tl lik evde oturmayiversin, butun evler de 800 den baslamiyor ya... Saka bir yana, tercih meselesi demek ki..
Bunu söyleyen bir genç kız, inanın ona kızamıyorum, gençler büyüklerden ne görürse onu uyguluyor, tv'lerde evlendirme programlarında koca koca kadınlar çıkıp adamlara evin var mı? Araban var mı? diye sorar, maaşını beğenmedikleri adamlara hıı tamam o zaman kriterlerime uymuyorsunuz derse, gelir düzeyi düşük olunca elektrik alamazlarsa, kızlarda gelir düzeyiniz bir ilişki yaşamaya müsait değilse, o işlere hiç kalkışmayın der.
Devir maddiyat devri olmuş, ne kadar çok ekmek o kadar çok köfte...
Malesef ülkemizin gerçekleri. 1 kilo tereyağı alamıyor vatandaşlarımızın birçoğu.Rica ederim canımÖyle bir zamandayız ki maalesef çoğu kişi için her şeyin başı maddiyat. Bir gün markette bir kadın gördüm, yanındaki kadına 1 kg.luk tereyağını gösterdi, paketi aldı, evimde şöyle bir kilo tereyağı olmasını çok isterdim dedi, hiç unutamıyorum...
burası istanbul..zavallı kardeşim ünüversiteyi bitirir bitirmez askere gitti..askerden geldi..iş aramaya başladı hep koşturduki..istanbulda kiralar çok pahalı buradaki yaşamı bilmiyorsun saraylım..mesai saati çok, ücret az..16 yaşındaki çocuğa kaç para verirler sanıyorsun burası abd mi..insan hakları yok burada..yine orası bir nebze buradan iyidir..kardeşim içinde bulunduğu sistemi yendi..kendi başına hiç desteksiz bir baltaya sap oldu..
babamla sen yaşasaydın neden öyle dediğimi anlardın..cryptic, guldurdun beni... Niye zavalli olsun kardesin yav?Maasallah, anladigim kadari ile saglikli, ozgur bir insan. Hayat mucadeleden ibaret, hepimiz biryerlerde birseyler icin kosusturuyoruz zaten. Istanbul son on senede ne kadar degisti bilemiyorum tam olarak ama orada 20 senem gecti benim.. Ev kendimizindi ve tek esim calisiyordu 4 kisilik ailede, ortalama bir maas ile ve pek zorlanmadan geciniyorduk. Avrupa yakasinin merkezi yerlerinde ev fiyatlari ve kiralar ucmus ama Anadolu yakasinda hala 600 TLye uygun daireler var. Tabi bekar kardesine verirler mi bilemem. Burada okul cocuklari yari zamanli islerde okul cikisindan sonra ve haftasonlarinda asgari saat ucretiyle calisiyorlar ama onlara yetiyor. Hic degilse hoslarina giden bir kiyafeti alabiliyorlar, arkadaslari ile yemege cikabiliyorlar, gezebiliyorlar. Ben kizlarima 16 yasindan sonra hic harclik vermedim mesela.
vay arkadaş
ben aşık olsam simite razıyım...
Bu hanım ablamız dünya gerçeklerinin farkında değil bence.
İnsanların bırakın dışarıda tavuk döner yemeyi dışarı sadece hava almak için çıkıp sonra evine döndükleri, boğazlarından sayılı zamanda et geçtiği bir dönemde yaşıyoruz ve açlık sınırı geçen sene 3000 lirayı geçkin bir rakam olarak açıklandı.
Ay sonunu zor getiren insanların sevgilisi olmasın o zaman. Herkes durumu iyi olan insanlarla evlensin. Diğerlerini yakalım.
Hey Allah'ım ergenden bozma burjuva kızı...
İnsanlar kendilerini cebindeki paradan ibaret görmeye başladı böyle kızlarımız sayesinde
Canım sana tavsiyem cüzdanını boşalt onun içindeki para sen değilsin
Geriye ne kaldıysa o sensin işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?