Gelişme geriligi ?

miss_katliam

Doruk'um
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2011
166
2
46
Karaman
Ya arkadaşlar ayın 21 de doktora gittim kültür testi yaptırmak için.Bebegimin haftasına baktı 23+4 dedi oysaki SAT 'a göre ben 24+4 düm şuandada doktorun dedigine göre 24+4 olması lazım ama ben yine sata göre 25+4 günlük hamileyim.Doktora sordum bebegimde gelişme geriligi yada herhangi bir problem mi var diye.Hayır gayet saglıklı dedi.E peki o zaman neden haftasından küçük çıkıyor dedim tahmini olarak 23+4 olması lazım dedi.Tahmini nasıl oluyor ya :( Bir haftadır içim içimii yiyor.Benim kendi doktorum karamanda şuanda mersindeyim ama karamandaki her kontrolümde sat la aynı çıkıyordu bebegimin gelişim haftası.Ne demek bu anlamıyorum ben ya :( Niye böyle çıktı.Brişey olur mu ki bebegime :(

panikleme canım. ultrason aletleri sadeec ilk üç ayda tam satla uygun gidiyor. bir de her aletin ölüç aralıkları farklı.mesela perşembe 30+3 te gittim, ultrason kağıdı çıktısına baktım, o ölçümlerin yanında mesela 29-33 yazıyordu. yani aynı ölçümlere sahip 29 haftalık bebek de, 33 haftalık bebek de normalmiş..ben de kaç gündür sıkıntı yapıyordum. takma kafana. doktor normal dediyse normaldir.

Ya arkadaşlar ayın 21 de doktora gittim kültür testi yaptırmak için.Bebegimin haftasına baktı 23+4 dedi oysaki SAT 'a göre ben 24+4 düm şuandada doktorun dedigine göre 24+4 olması lazım ama ben yine sata göre 25+4 günlük hamileyim.Doktora sordum bebegimde gelişme geriligi yada herhangi bir problem mi var diye.Hayır gayet saglıklı dedi.E peki o zaman neden haftasından küçük çıkıyor dedim tahmini olarak 23+4 olması lazım dedi.Tahmini nasıl oluyor ya :( Bir haftadır içim içimii yiyor.Benim kendi doktorum karamanda şuanda mersindeyim ama karamandaki her kontrolümde sat la aynı çıkıyordu bebegimin gelişim haftası.Ne demek bu anlamıyorum ben ya :( Niye böyle çıktı.Brişey olur mu ki bebegime :(

Merhaba şöyle bir gezinirken iletiniz dikkatimi çekti sağlıkçı olduğum için endişenizi gidermek istedim.Gebelik adet tarihi üzerinden hasaplanmaz. Diyelim ki adet olmadınız test yaptınız ve sonuş pozitif hemen şunu diyemezsiniz ben 1 haftalık gebeyim.Sonuçta yumurtanın döllenmesi için bir süre lazım,rahme düşmesi içinde bir süre lazım bu süreler gebeliğin haftasında sayılmaz.Bebeğinizde bir sıkıntı yok kaldı ki bazı hamileliklerde gebelik daha önde oluyor bu gibi durumlar gayet normal yani.İnşallah sağ salim kavuşursunuz bebeğinize. Sağlıkla kalın

cnm endişelenmene hiç gerek yok biliyorsun ne zaman hamile kaldığını kimse bilmiyor o yüzden doğumda da 10 gün önce ve 10 gün sonra bekleniyor ultrasonda da günler değişik çıkabilir bebeğin sağlıklıysa sorun yok cnm içini ferah tut

Teşekür ederim valla kendi kendime iyice paniklemeye başlamıştım :( ama içim rahat etti şimdi.Tecrübesiz olunca birde daha ilk bebegim en ufak şeye panik yapıyorum.

hiç panik yapmana gerek yok tatlım bende mesela ultrasonda bakınca doktor baş popo mesafesine diyoduki 8 haftalık ben biliyorumki adet tarihime göre 9+ 2 hafta alala bebeğim gelişmemişmi nasıl yani neden küçük sorunmu var diye ortalığı inletiyodum ama bunlar mmlik şeyler boyunu 1mm fala ölçse haftasını bulucak.dert yok sorun yok iyi hamilelikler diliyorum sana allah sağsalim almayı nasip etsin

hiç panik yapmana gerek yok tatlım bende mesela ultrasonda bakınca doktor baş popo mesafesine diyoduki 8 haftalık ben biliyorumki adet tarihime göre 9+ 2 hafta alala bebeğim gelişmemişmi nasıl yani neden küçük sorunmu var diye ortalığı inletiyodum ama bunlar mmlik şeyler boyunu 1mm fala ölçse haftasını bulucak.dert yok sorun yok iyi hamilelikler diliyorum sana allah sağsalim almayı nasip etsin

Amin canım cümlemize :)

cnm kısmetse bende ilk bebeğime hamileyim sağlıklıa büyüsünlerde sağlıkla kucağımıza alalım inşallah insan ister istemez panik yapıyor ama sen içini rahat tut ki bebişte mutlu olsun :nazar::emir_bebek:

Kızlar bende sanırım hamileyim son reglden sonra rahim filmi çekilmişti hemen hamile kaldım regle yakın zamanlarda ovulasyon oluştuğunuda evde yaptığım testlerden biliyorum o yüzden geç döllenmeden şüpheliyim ama yinede çoook korkuyorum! Reglin 2.geciktiği gün testte 2.çizgi gölge gibiydi 4.gün falan emin olabildim yani hcg geç yükseldi bugün gecikmenin 1.haftası ve kanda hcg 732,69 çıktı karşısındada 3-4 haftaya denk geliyo ama internette hep 5. haftaya denk geldiği yazıyo sata göre 5+3'üm dr cuma tekrarlayalım testi şuan çok küçük kesede görünmez dedi cumaya kadar nasıl dayanıcam bilmiyorum vere vere kanda kalmadı baya mutsuzum 1000-2000 gibi bi sonuç bekliyodum acaba bi terslikmi var:14:

Canım öncelikle hayırlı olsun bebişin allahın izniyle yoktur bir terslik.Henüz haftan çok küçük haftan ilerledikçe artar zaten o :) sıkma canını sende

Back
X