Gelişme isteği var, faaliyet yok!

Sizinle konuşunca biraz rahatladım bu konuda:26: Küçük küçük başladım aslında.Diyet, spor falan.Ama sürekliliği sağlayamıyorum işte.Motivasyon eksikliğinden oluyor belkide.
:26:

Ölü tozu diye de birşey duymadım ben İnci tozu gibi. Hem ölü toprağı denmesinin sebebi onun çok ve ağır olmasından, altından kalkılamayacak şekilde olmasından kaynaklı. Ölü tozu yiookkk

Ben duydum.Annem edebiyat öğretmenidir, annemden duydum.Peri tozu manasının ters manasında, nazar manasında vs kullanılır.Ayrıca konumuzla alakası yok zaten tatlım.

Konuyu gördüğüm iyi oldu.
Birazcık kendimi sizinle özleştirdim aslında ama benim durumum daha ağır siz üniversite okuyormuşsunuz .Ne güzel
Ben sosyal çevrem olmamasını geçtim artık evde olmaktan sıkıldım.
Sanki silkelensem kendime gelsem her şey çorap söküğü gibi gelecek diye düşünüyorum. Hayatın ağırlığını üstümden atamıyorum. Aslında isteğim ya halk eğitim kurslarına gitmek ya açıköğretim okumak.Benimde kilo sorunum var ama öyle 5-10 kilo değil.10 kilo verebilsem her şey değişecek.Ama zayıflamaya ne isteğim ne cesaretim var.
Ailem sadece bazı şeyleri dile getiriyor.Desteğe gelince oynamayan kız yerim dar dermiş senin kide o hesap diyorlar.Sürekli bana güvensizlik aşılıyorlar bilmeden ...
Devamlı bunalımdayım ve çevremdekiler çatışma halindeyim.Sıkıldım bu yükten .
Bunların yanında kadın hastalıklarıyla boğuşuyorum.Haslığım hakkında bilgi sahibi olduğumdan korkularım daha da büyüyor. Korkular , çaresizlikler ,bunalım ...
Ben klinik vakayım aslında

Son düzenleme:

Evet benim sorunumun klinik tedavisi alabilecek durumundasın canım.Klinik yardım herzaman kolay yol.Dertlerin senin çözemeyeceğin şeyler değilse gitmeyeceksin.Bence halka eğitimlerdeki gibi sağlık ocaklarında falan rehberlik yardımlar oluyor onlara gidip bir sorabilirsin ne yapsam diye.Ben bişey diyemiyorum.Kelin ilacı olsa kendi başına.Kendimi motive edip adım atmaya çalışacağım bende.
:97:

Son düzenleme:

Canim merhaba,

Bende senin gibiyim, kendimi gelistirmeyi, bilgilerimi guncelestirmeyi ve saglamlastirmayi severim. Sosyo-psiko konulari cok severim ve arasira goz atarim. Tip'a ayri bir hayranligim var, aslinda bircok seye hayranligim var ve hepsini birden beynime veremem.
Bunun icin bir arkadasin dedigi gibi program yapman lazim, herseyi yavas yavas, zamanla yapman lazim, hepsini bir anda yaparsan bilgilerin eksik/yanlis olur, cokta sagliksiz olur. Unutma beyin ogrendiklerini tek tek duzenliyor ve bir yerlerde tutuyor, sen bircok seyi bir anda ogrenmek istersen beynin sasirir, hangi bilgiyi nereye kayit edecegini bilemez ve bas agrilarina neden olabilir.
Eger calismayan okumayan biri isen, guncel hayatinda bir program hazirla, mesela sabah su konuyu arastir, sorustur, bir veya iki saatini ayri, sonra oglen ustu sunu yap bunu yap, fakat kendini bunaltacak birsekilde yapma..
Ilgini ceken konularda kitap temin edebilirsin mesela..

arasira spor yapmani tavsiye ederim, basit bir egzersiz mesela yurumek, yuzmek.. rahatlaman icin..

Doğru sizi motive edeceğime kendi sorunlarımdan bahsediyorum.çok bencilim
Sizin durumuzda bir şey göremedim ben .Hayatı planlı programlı yaşayacağım diye kendinize zehir ediyorsunuz hepsi bu :100:

hayallerimin hiç birini gerçekleştiremedim, gerçekleştiremiyorum da aşırı derecede motivasyon eksikliği var..çok çabuk sıkılıyorum artık herşeyden..okulum bitti, dişlerime tel taktırdım ve kendimi resmen eve hapsettim.. bu esnada geçmişimi düşündüm istediklerimin hangi birini gerçekleştirebilmişim, ben neler yapmışım ne olabilmişim diye.. bir de baktım ki koca bir HİİİÇÇ var ortada. lise hayatım çok güzel geçti ona hiç bir lafım yok. ama ne yapmak istediğim mesleğin bölümünü okuyabildim. ne katılmak istediğim aktivitelere katılabildim. şimdi de diş tellerim sayesinde sosyal hayatımdan uzaklaştım. kilo problemim falan yok çok şükür ama kendime plates topu aldım arada yuvarlanırım diye yani sağlıklı bir yaşam için. 10 dk yapıyorum sonra fenalık basıyor bırakıp geçiyorum..küçüklüğümden beri bateri çalasım var. bateryi ilk kaç yaşımda gördüm hatırlamıyorum ama gördüğümde aşık olmuştum ilerde çalacağım demiştim. ama yapamıyorum üstüne gidemiyorum. dans kursuna yazılmak istedim. çevremde beni destekleyen olmadı hevesim kırıldı. öylece kalakaldım...böyle işte anlatmak istedim ben de kendimi..gör ki yalnız değilsin..gör ki senden daha beterleri var (yani benn!!!) umarım şu motivasyonu, gerekli sabrı, güveni oturtabiliriz üzerimize

Süper yazmışsın tatlım.Derdimi tam anlamıyla anlamışsın.Evet bende böyle bişeyler yapmaya çalışıyorum şuan.Sitede kitap okuma alışkanlığı edinmemi sağlayabilecek bir topic buldum orda takılıcam.Birde zaten diyet - spor yapıyorum.Diğerlerininde yavaş yavaş gelmesini bekliycem.Sürekliliği işte bu yüzden sağlayamıyormuşum.Sindire sindire ilerliycem.

Doğru sizi motive edeceğime kendi sorunlarımdan bahsediyorum.çok bencilim
Sizin durumuzda bir şey göremedim ben .Hayatı planlı programlı yaşayacağım diye kendinize zehir ediyorsunuz hepsi bu :100:

Benim sorunumu tam tehşis.Bir de şöyle yapalım ben sen olayım sen ben ol.Kendine bak.Bakalım ne sorunun var tatlım?

Ay içimi bir huzur kapladı.Kesinlikle insanın yanlız olmadığını bilmesi çok güzel. İstekleri, hedefleri farklı ancak sorunları aynı (motivasyon, istikrar eksikliği) olan insanlar olarak burda birimizde yardımcı olabiliriz bence.:81:

evet canim ustelik gencsin daha, gerci ben sadece 21'im senden pek bir farkim yok ama kendimi ozetleyebilirim:
Ben gecen sene mezun oldum ve mezun olduktan sonra, madem ki okul kitap tasasi yok rahatca kendimi gelistirmeye baslayabilirim.. Gecen seneler arasira roman okuyorduk ve o okudugum romanlar bilgiye susuzlugumu daha cok susuzluk getirdi ve ogrenme istegim daha da artti fakat derslerimin yogunlugu yuzunden kendimi gelistirme fikrini erteledim ve derslerime yogulasmistim. Taktirle mezun oldum cok sukur ve simdi kendimi gelistirmeye basladim..

Suan mesela yabanci dillerimi gelistirmeye basladim ve tek tek, adim adim ileryerek bir konudan baska bir konuya gecerim..

elbette, tatlim hayatta birseylere elde etmek istiyorsan once senin icinde istek olmasi gerekir. Icinden kendi kendi desteklemen gerekir. DIsardan gelen destek elbette daha farkli oluyor ama hep disardan bir destek beklersek hic bir adim atamayiz. Onemli olan basarabilmek ha oyle ha boyle..

elbette, tatlim hayatta birseylere elde etmek istiyorsan once senin icinde istek olmasi gerekir. Icinden kendi kendi desteklemen gerekir. DIsardan gelen destek elbette daha farkli oluyor ama hep disardan bir destek beklersek hic bir adim atamayiz. Onemli olan basarabilmek ha oyle ha boyle..

Bende öyle yapacağım.Önce dış görünüşümü, kitap okuma ve kendime iyi bakmayı alışkanlık edinmeyi hallederim.Sonra gerisi gelecek zaten.İnşallah...

Bende öyle yapacağım.Önce dış görünüşümü, kitap okuma ve kendime iyi bakmayı alışkanlık edinmeyi hallederim.Sonra gerisi gelecek zaten.İnşallah...

Insallah canim, umarim hedefine en saglikli ve akilli yolardan ulasirsin.. ama sakin acele etme, yavas yavas, tadini alarak, yoksa hastaliga neden olur

Benim sorunumu tam tehşis.Bir de şöyle yapalım ben sen olayım sen ben ol.Kendine bak.Bakalım ne sorunun var ?

Sorunlarım aşikar benim.
Hiç bir zaman ben yaptım , ben başardım , benim sayemde diyememenin ezikliğini yaşıyorum.
Ama siz başardıklarınızdan bile tatmin olmuyorsuz. Bu hem iyi hem kötü.
Dediğim gibi ben klinik vakayım obsesif kompulsif bozukluk başlangıcı var bende .
Kendimin gayet farkındayım .

Bende de histeri başlangıcı var.Topicle alakalı değil oyüzden yazmadım.Klinik yardım almayı düşünüyorum.Öncesinde halletmem gerekenleri hallettikten sonra.Kendini biliyorsan sende küçük planlarla başlayabilirsin bizim gibi.Planlarının nasıl gittiğini paylaşabilrsin burda bizle mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…