- 6 Kasım 2011
- 7.499
- 26.116
- 748
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kararınızı vermişsiniz söylenecek bişey yokBebeğim 7 aylık ama annem beyin kanaması geçirmişti temmuzda. Bebeğim minicikti ikisinin birden sorumluluğunu aldım. Kız kardeşim yalnız hissetmesin diye (bekar) her seyden uzak tuttum. Uslu bi bebeğim var, annem de iyi durumdayken uçakla gidip gelecektik. Kötü bi anne değilim, aksine bu kafayla kimseye iyi gelemem. Biraz nefes almak benim de hakkım.
Sinirler tavan, üslup ağır aksak, saldırmak için hedefe tam kitlenilmiş; Bunu bebekliğinizdeki mükemmel anne-kız bağlanmasına borçlusunuz sanırım.Hatta "sen benim annem olamazsin naaayiiiirrr" diye tepki verir. Butun hayati boyunca, 7 aylikken 2 gunlugune annesinin gitmesini aklindan bir turlu cikaramaz. Dermansiz dert olur çıkar bu durum. Ammannn yarabbiiiii...
Aynı fikirdeyim, belki de biz abartıyoruzdur, bilemiyorum.Sinirler tavan, üslup ağır aksak, saldırmak için hedefe tam kitlenilmiş; Bunu bebekliğinizdeki mükemmel anne-kız bağlanmasına borçlusunuz sanırım.
Emzirilen bebek 2 gün anne sütü almazsa ne olur? Sonda emziriyor musunuz diye sordum. 7 aylık bebek hâlâ tadım aşamasındadır. Tam öğüne geçmez. Ben öğle aralarında 1 öğün süt sağıyorum 10 buçuk aylık bebeğe. Yani anne sütü alan bebek memeden kolay vazgeçmiyor. Annenin 2 gün uzaklaşma lüksü yoktur.
sakin... no polemik.
Ben de bu modern popülist kültürün pompaladığı “anne mutlu olacak, anne rahat edecek ki bebek de iyi olsun” safsatasından sıkıldım. Annelik uykusuz kalmak, aç kalmak demek. Zira babalık da öyle. Sanırım çocuğu olmayan pek anlayamıyor bunu. Hiçkimseden rahat bir çocuk büyütme süreci duymadım.Aynı fikirdeyim, belki de biz abartıyoruzdur, bilemiyorum.
6 yaşında ki kızımı akşam 9 da anneme bırakıp gece seansına sinemaya giderken bile içim el vermiyor, aklım onda kalıyor.
Hayati bir durum olmadığı sürece çocukların ailesinden ayrı kalmalarını uygun bulmuyorum.
Ayrıca bana keyif dahi vermez, çocuğum yanımda olsun, aklım ondan kalmasın yeter.
Benim ailemde kızımın onlarda kalmasını çok ister ama hiç izin vermedim.Ben de bu modern popülist kültürün pompaladığı “anne mutlu olacak, anne rahat edecek ki bebek de iyi olsun” safsatasından sıkıldım. Annelik uykusuz kalmak, aç kalmak demek. Zira babalık da öyle. Sanırım çocuğu olmayan pek anlayamıyor bunu. Hiçkimseden rahat bir çocuk büyütme süreci duymadım.
En yakın örneğim; Biz her yılbaşında sabaha kadar eşimle içer, kopar, dans ederdik. Bu yılbaşı akşamı 7 de oğlumuzu yatırdık, biz uykusuz kalmayalım diye 22 de yttık, sabah 6 da ayaktaydık yine bebeğimle. Annem yakın bana, ona bırakabilirdik ama içimiz el vermedi. Bu dürtüsel bir şey. Bebekler uykusunda uyanır ağlar, sabah erken kalkar, emmese de mama da alsa anne konusuna muhtaçtır. O koku güven verir ona. İsteyen istediği gibi bakar çocuğuna kimsenin anneliğine laf etmiyorum. Ama birileri gelip ironi yapamadan, polemik yaratmaya çalışınca şık olmuyor. Neyse size patlamış oldum kusura bakmayın.
Eşim iki haftalığına gitti yazdım ben. Her şeyin üst üste gelmesinden yakındım ben. Biseyin acısını çıkarmıyorum kimseden normal bi kavgaydı.Canım bunalmani anlıyorum,çok sorumluluk almışsın ve patlamissin.Ama bu sorumluluğu kendi annene bakmak kardesine destek olmak için almışsin yani bedeli eşine ödetmek çok doğru değil.Esin zaten 2 haftadır şehir dışındaysa sen nasıl bir aydır plan yapıyorsun ona takildim
Çok mantıklı :) ama hala kızgınım. Teşekkürler yorum icin :)kendinizi düşünün, size iyi gelecekse bu tatil bazen de bencil olmak lazım eğer özür dilerse tamam deyip gidin hıncınızı da başka bir konu üzerinden çıkartın![]()