Bir yillik evliyim,kayinvalidem sagolsun iyi bi insan bi kotulugunu gormedim arada her ailede olabilecek seyler disinda bi derdim yok cok sukur.Genc bir kv var 44 yasinda biraz enerjik renkli giyinmeyi gulmeyi eglenmeyi sever sıkıntıya gelemez pek ee ne var bunda daha ne istiyosun diyeceksiniz tabiki bunlar iyi seyler ama gecen gun biraz bi gerginlik oldu esime arkamdan demiski karinda genc ruhu yok aslinda hakli cok sen sakrak biri degilim yani oyleydimde bi kac sene once annemi kaybetmem onun hastaligi baska bi kac sorunum beni biraz durgun vesomurtkan yapti anlamadim hata bende mi yoksa beni boyle yargiladigi icin onda mi ?
Öncelikle başın sağolsun arkadaşım.

Bende aynı konudan muzdaribim ama bizde durumlar tam tersi.Kayınvalidem Allah için iyi kadındır ama arkadaşın dediği 2.tip kvlerden.Beni arkamdan çekiştirdiğini,oğluna ne bu böyle şen şakrak dediğini zannetmiyorum,hatta bazen hoşuna gittiğini bile fark ediyorum.Ama ne yalan söyleyeyim bende onun biraz daha neşeli olmasını isterdim

somurtkan biri değil tamam ama ikimiz başbaşa öyle aman aman güle oynaya muhabbet edemiyoruz.Bir yerden sonra fark ediyorum ki hep ben konuşuyorum,gülüyorum o sadece dinliyor..Bende bir yerden sonra kendimi rahatsız hissediyorum kendimi çekiyorum (ne kadar çekebiliyorsam artık

) Bu sefer eşim bana kendi annenle konuşurken pek keyifli oluyorsun benim annemle hiç öyle sohbet ettiğini görmedim diyor.ee senin annen böyle desem annesini eleştiriyor durumuna düşüyorum o yüzden susuyorum.öyle geçinip gidiyoruz işte
bir de benim eşimde huy olarak annesine benziyor,benim yanımda öyle değil ama yanımızda 3.bir kişi olduğunda duruluyor nedense.benim ailemde şen şakrak,ilk zamanlarda annemlere gittiğimizde hep kavga ederdik.Ben ona kızıyordum neden surat asıyorsun,keyifsiz duruyorsun benim ailemi sevmiyor musun diye..Ama zamanla öğrendim adamın huyu o,artık takmıyorum..Garip annemde üzülüyor damatını onlara zorla götürüyorum zannediyor,hatta bazen gelmeseydiniz kızım eşin pek keyifsiz zorla mı getiriyosun adamı napıyosun diyor.
ayy bende ne dertliymişim,çok uzattım farkındayım

bence kayınvalidenizin söylediklerinin altında art niyet aramayın.Kafaya da takmayın nihayetinde herkesin huyu suyu farklı..Zorla huy değiştirilemez.Ama siz yine de kayınvalideniz için değil kendiniz için daha çok pozitif olmayı deneyin