- 2 Aralık 2013
- 2.460
- 2.493
- 448
- Konu Sahibi coco_cambo
-
okurken şiştimmm. bu ne hırs böyleee
bu kadar abartmayın allah aşkına.
nisanda cocuklarınız olucakmış üstüne üstlük.
biraz zamana bırakın. birikim yapın.
kendinizi bu kadar odaklamayın.
ilk önce işleriniz garantili mi?
İşten çıkma riskiniz varsa kredi sorun olabilir.
hastane masrafıyla bitmezki cocukların işi.:) hayatımda ne okul ne hayatında hırslı olamadım.keske olsaydım suan farklı yerlerde olurdum.ama aılem 30 yıldır kıracı...yasadıklarımdan dolayı ev olayına fena takmış durumdayım.ıkızlerın hastane masrafını ayırdım.onda sıkıntı yok.sıkıntım ılerıye donuk sımdıden bırıkım yapmak zorunda oluşum.babamın savurganlıgının ceremesını cekıyoruz aılemle yıllardır.
bence ufaktan başlayın. çok da sıkmayın kendinizi. bir de bebeler gelecek sanırım.
hiç evdeki hesap çarşıya uymuyor. elimizde şu kadar kalır diyorsunuz kalmıyor maalesef.
birden ev gibi büyük borca girmeyin. küçük küçük başlayın mesela biz önce araba aldık.
borcu yarıladık. sonra diğer borçlar azalınca arsa işine girdik. lojmanda oturuyoruz şimdilik.
bunların borcu temizlenince ev işine giricez.
inanın işe evden yemek götürdüm pasta poğaça ile idare etmeye çalıştım ama bir yere kadar oluyor. bir yerden bişey çıkıyor aniden. mesel bebeğimin beşiği kırıldı yeni almak zorunda kaldık yani bunun gibi ..
evet haklısın.ama cevremde gordugum okula gıden 3 cocuguyla bırıkım yapan var...bebekler buyudukce masraflar artacagından sımdı yolumuzu bulmam gerek..
Ev alalim diye kendinizden abartili sekilde kismayin ama ufak ufak kenara atin bence.:) hayatımda ne okul ne hayatında hırslı olamadım.keske olsaydım suan farklı yerlerde olurdum.ama aılem 30 yıldır kıracı...yasadıklarımdan dolayı ev olayına fena takmış durumdayım.ıkızlerın hastane masrafını ayırdım.onda sıkıntı yok.sıkıntım ılerıye donuk sımdıden bırıkım yapmak zorunda oluşum.babamın savurganlıgının ceremesını cekıyoruz aılemle yıllardır.
hastane masrafıyla bitmezki cocukların işi.
varda var.
ama öyle bi yazmışınki yemeden bile keseriz.
olmaz mı. olamazda yani. üc canlısın sen hemde.
zamana bırak. her ay kendini kenara para ayırtmaya iyice alıştır.
ev sahivide allahın izniyle olursunuz. eskiden cok zordu. kredi olayları yoktu. şimdi onlarda var şükür.
selam caneyler benım 1 haftadır kafamda manyak dusunceler gezmekte.içerde bebelerı unuttum o derece.... annemler yıllarca kıracı..biz onlara beylıkduzunde uygun konutlar var gıdıp bakalım dıyerek eşimle taaa beylukduzune gittik..tanrııım !!! nasıl guzel nasıl şahane evler...bu bende bır hırs uyandırdı.. .suan oturdugumuz evımız kayınvalıdemın..ama kafama gore doşedım severım evımı.şuan kenarımızda bırıkımımız yok..ama 25-30 yas arasında ınsanlarız sımdıden bırıkım yapamazsak bi daha yapamayız .o yuzden biz nasıl para bırıktırrebılırız onu dsunuyorum deli gibi..
eşimin beynını yedim kaç gundur : ''biz nasıl ev alcaz...oturup 2015 bütçe komisyonunu kuralım..dışarda arada da olsa yemek yemeyelım..ben sana pogaca hazırlar iş yerıne goturursun'' falan fılan..ama yok yani.bu boyle olmaz ...altın alalım dedım her ay..altın cok sakat ış...sürekli düşüşte.eve giren toplam para 3300..faturalar taksitler mutfak yol,düğünden kalan kredi derken falan derken elimize 1000 tl kalıyor.3 ay sonra kredı kartının taksıtlerını bıtırdıgımzde 2200 kalıcak...kesın bır bırıkım yolu bulsam bogazımdan da kısarım..
o yuzden sorum su;ev ıcın bırıkım yapacaksak ne yapmalıyız?şimdiden tesekkurler opuldunuzzz
:) hayatımda ne okul ne hayatında hırslı olamadım.keske olsaydım suan farklı yerlerde olurdum.ama aılem 30 yıldır kıracı...yasadıklarımdan dolayı ev olayına fena takmış durumdayım.ıkızlerın hastane masrafını ayırdım.onda sıkıntı yok.sıkıntım ılerıye donuk sımdıden bırıkım yapmak zorunda oluşum.babamın savurganlıgının ceremesını cekıyoruz aılemle yıllardır.
şöyle 60 70 mılyar bırıkım yapsak kredı kolay gelıyor..mesela evelkı gun marketten eşim muz alıyodu almaaa dıye bı cıngar cıkardım.neden hamılesın alayım vıtamın işte dedı..olmaz bırıkım yapıcaz dedım.şok gecırdı... ! hayatımda hıc yapmadıgım seyler..ya uzuun anlatması ama babamın 38 yıllık devlet memurlugu boyunca kenara 5 mılyar mıle koyamayısı ve suan ev alacak bırıkımı hala bulamayısından cok fazla etkılendım sanırım.gercekten hamıleyım ama aılemde sureklı aklım...bunları da ılerde yasamak cocuklarıma da yasatmak ıstemedıgımden belkı de abartarak bıseyler yapmaya calısıyorum
Ayy babanizda esimi gördüm :))şöyle 60 70 mılyar bırıkım yapsak kredı kolay gelıyor..mesela evelkı gun marketten eşim muz alıyodu almaaa dıye bı cıngar cıkardım.neden hamılesın alayım vıtamın işte dedı..olmaz bırıkım yapıcaz dedım.şok gecırdı... ! hayatımda hıc yapmadıgım seyler..ya uzuun anlatması ama babamın 38 yıllık devlet memurlugu boyunca kenara 5 mılyar mıle koyamayısı ve suan ev alacak bırıkımı hala bulamayısından cok fazla etkılendım sanırım.gercekten hamıleyım ama aılemde sureklı aklım...bunları da ılerde yasamak cocuklarıma da yasatmak ıstemedıgımden belkı de abartarak bıseyler yapmaya calısıyorum
şöyle 60 70 mılyar bırıkım yapsak kredı kolay gelıyor..mesela evelkı gun marketten eşim muz alıyodu almaaa dıye bı cıngar cıkardım.neden hamılesın alayım vıtamın işte dedı..olmaz bırıkım yapıcaz dedım.şok gecırdı... ! hayatımda hıc yapmadıgım seyler..ya uzuun anlatması ama babamın 38 yıllık devlet memurlugu boyunca kenara 5 mılyar mıle koyamayısı ve suan ev alacak bırıkımı hala bulamayısından cok fazla etkılendım sanırım.gercekten hamıleyım ama aılemde sureklı aklım...bunları da ılerde yasamak cocuklarıma da yasatmak ıstemedıgımden belkı de abartarak bıseyler yapmaya calısıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?