Arkadaslar,
18 yaşında bir genç kız.
Maddi durumlari orta halli.
Anne baba memur.
Evin son çocuğu ve tek kızı.
Sorun evdeki maddi şeylerle yetinmemeyi bilmemesi.
Bahsettigim kisi 8 yillik sevgilimin (yakinda sözlüm olacak ins) kız kardeşi.
sevgilim bugün aradi nasil davranayim diye sordu. Kendisi de egitimci ama kestiremiyorum kiz kardesim olunca nasıldavranacagimi dedi. Meslegim itibariyle benim de ilgilendigim bir yas grubu. Ancak söz konusu iliskimiz daha farkli olduğu için direk bir sey söylemek istemedim.
Her seyi para ile bagdastirarak benim suyum yok buyum yok demesi, herkes su kadar pahali seyler aliyor bana bunu mu layik görüyorsunuz diye sürekli söylemesinden rahatsiz kaliyor sevgilim. 3 kıyafeti varsa 5 10 tanr daha istiyor. Gözü doymuyor. Sürekli etrafindaki arkadaslariya konustuklari konular su marka söyle böyle.. Hangimiz daha pahali aldik gihi sacma bir yarisin icersindeler.. ve kendisine bunu inanilmaz dert ediyor.
sevgilimin ailesini taniyorum. Hepsi zaten markali giyinir. Iyisinden alip bir tane almayi tercih eder annesi de sevgilim de.
Kiz kardesi ise böyle bir sıkıntı icerisinde.. biz ne yapabiliriz hayatta ona değer katan seylerin kendi karakter özelliklerinin olduğunu aktarmak istiyor sevgilim. Ancak nasihat ediyormus gibi olmadan nasil yapabiliriz. Bu taslarda öğüt almak istemiyorlar çünkü..
Bunun "gençlikte olur geçer" dedigimiz bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.
Eger bugun bu problemi asmazsak karakter olusumunda ve hayatinda hep karsisina cikacak bir sorun olarak degerlendiriyorum.