- 11 Aralık 2018
- 42.554
- 264.386
- 598
- Konu Sahibi pportakall
Ben de şaşırdım inanın. Kadının halinden kadın anlar derdim. Velev ki ben gerçekten pisim ama ben bu kadar pissem diğer taraf neden hicbir sey yapmıyor ? Diyelim ki tuvalet,banyoyu pis kullaniyorum diğer taraf neden temizlemiyor ? Burada kocası is yapmıyor diye sikayet eden ev kadınlarına hak veriliyor. Abi olunca durum niye değişiyor ? Abisi olmayan elestiriyor işte. Tamam çalışıyor ama çok yoğun çalışmıyor çoğunlukla masa başı 2 haftada 1,1+1 seklinde 12 saat calisip 36 saat dinleniyor,faturaları ödüyor. Yüksek maas alsa da sevmediği bir isi yapıyor. Ama bu bana bunları yapma hakkini vermiyor.Ki ben bir gün bile demedim geleyim yanına yerleseyim diye kac defa kendi dedi öyle geldim. Yani insan yorgun olabilir ama ben cok titizim deyip hicbir seye elini sürmemek titizlik olmuyor.
Anneminde bana hizmetci muamelesi yapması normal bulunmuş buradaki cogu kadın annesinin bitanesi olduğu babası tarafindan cinsiyet ayrimciligina uğramadığı için anneye toz konduramıyor. Bahane bulmaya çalışıyor. Sonucta dogurup büyütmüş daha fazlasini istemek hakkım değil.
Ben abinle ilgili tek bir şey söylemedim. Abim var, her işini kendi görebilecek yetide bir adamdır. Ama istesin yemeğini ağzına koyarım. Ablalarıma da yaparım aynı şeyi. Burada az çok bilinir aileme düşkünlüğüm. Ataerkil bir ailede büyümedim ben. O açıdan bakıp yazmıyorum sana. Dediğim gibi abinle ilgili hiç bir şey söylemedim, annenin açısından baktım. Sen böyle yaptığın için bu şekilde tepki veriyor olabilir dedim. Çoğu annenin vereceği tepki.