Gene aile meselesi... Kaynana gibi anne.

Ben de şaşırdım inanın. Kadının halinden kadın anlar derdim. Velev ki ben gerçekten pisim ama ben bu kadar pissem diğer taraf neden hicbir sey yapmıyor ? Diyelim ki tuvalet,banyoyu pis kullaniyorum diğer taraf neden temizlemiyor ? Burada kocası is yapmıyor diye sikayet eden ev kadınlarına hak veriliyor. Abi olunca durum niye değişiyor ? Abisi olmayan elestiriyor işte. Tamam çalışıyor ama çok yoğun çalışmıyor çoğunlukla masa başı 2 haftada 1,1+1 seklinde 12 saat calisip 36 saat dinleniyor,faturaları ödüyor. Yüksek maas alsa da sevmediği bir isi yapıyor. Ama bu bana bunları yapma hakkini vermiyor.Ki ben bir gün bile demedim geleyim yanına yerleseyim diye kac defa kendi dedi öyle geldim. Yani insan yorgun olabilir ama ben cok titizim deyip hicbir seye elini sürmemek titizlik olmuyor.
Anneminde bana hizmetci muamelesi yapması normal bulunmuş buradaki cogu kadın annesinin bitanesi olduğu babası tarafindan cinsiyet ayrimciligina uğramadığı için anneye toz konduramıyor. Bahane bulmaya çalışıyor. Sonucta dogurup büyütmüş daha fazlasini istemek hakkım değil.

Ben abinle ilgili tek bir şey söylemedim. Abim var, her işini kendi görebilecek yetide bir adamdır. Ama istesin yemeğini ağzına koyarım. Ablalarıma da yaparım aynı şeyi. Burada az çok bilinir aileme düşkünlüğüm. Ataerkil bir ailede büyümedim ben. O açıdan bakıp yazmıyorum sana. Dediğim gibi abinle ilgili hiç bir şey söylemedim, annenin açısından baktım. Sen böyle yaptığın için bu şekilde tepki veriyor olabilir dedim. Çoğu annenin vereceği tepki.

Ben de o yüzden ailemin yanına dönmüyorum zaten. Ailem hem elestiriyor hem cok kisitliyor. Abim ultra elestiriyor nispeten daha az kisitliyor. Kötünün iyisi diye. Ben ya tamam diyorum ya sakin sakin dinlemeye çalışıyorum ama susmuyor. Ne kadar az vakit gecirirsem akıl ve ruh sağlığım icin o kadar iyi bence. Siz kendinizinkilere iyi katlanmissiniz. Hadi erkek halden anlamıyor. İnsanın ablası halden anlamaz mi ya cok gariplermis

Bana şu hayatta bahşedilen en güzel özellik umursamazlığım sanırım. Bi Söz beni memnun etmiyorsa he derim ama boş dinlerim duymam söyleneni konuşur dururlar. Kpss ye hazırlanana işe girene kadar duymazdan gelmek zorundasın. ayrıca karamela azıcık fırsattan istifade etmeye çalışsan sen onun evini temizliyosan o da sana para vermek zorunda harçlık verirse kabul et bence hatta param bitti de beni kullananı sömürürüm valla 😁

İki tane kızım var bin şükür 🙏
Gücüm yettiğince sağlığım el verdiğince
Asla ve asla kizlarima ev işi yaptırıp yıpratmayacagim.
Şu an herşeyi yapıyorum çok şükür
Onalra ihtiyacım yok
İlerdede elim ayağım hep tutarda yüce rabbim sağlık versin güç versin🙏.
Bende aynı sizinki.gibi bir anneye sahiptim iki abime beni köle yaptı babama.misafir gelince misafire köle gibi beni koşturdu.
Sürekli beni kullandı ders çalışmam bile batardi
Bunu anne olunca anlıyorsun.anneligi sorguluyorum .
Bana yapılmasını sevmediğim şeyi kizlarima asla yapmayacağım onlara çoğu ayakta durabilmeleri için veriyorum ama köle gibi kullanmadım gerek yok ilerde zetan yapacaklar şu an obrenciyken buna gerek yok
Onalrin ders çalışmaya ihtiyaci var temizlik yapmaya değil.
Kizlarima diyorumki kızım sakin ev hanımı olmayain okuyun iyi bir meslek sahibi olun çalışın paranız var cagrin haftalık temizlikçi yaptırın.yipratmayin kendinizi
Bakın benim halimi goruyorsunuz ev hanımligi nankör evin işi hiç bitmez .yaptığınızda kıymete geçmez yiprandigimizla kalıyoruz
Sakin tüketici olmayın üretici olun diyorum
Ben herşeye kostum yaptimda ne oldu çalışan kadınlardan daha kiymetsizim.dort dörtlük evim temizlik yemek çalışan daha kıymetli kocalarida yardım ediyor.ben köle gibi akşama kadar kosturuyorum dip köşe yemek pasta börek yapiyom kim bana madalya taktı
Kimse.

arada temizlik olayını abartıp abini bunaltmaya ne dersin :KK45: hazır evdeyken bütün evi temizle abin bişey döküp saçarsa "daha yeni temizledim "diye söylen dur perdeleri yıka asmak için abinden yardım iste .annenin sana yaptığını abine yap hijyen komasına girsin.yeterince bunaltığında gene salarsın tekrardan:KK76:

Hala evliyim 12 yıllık 36 yaşında iki çocuk annesiyim annem bana oturduğumuz ortamda çayı uzatır.
Evin en kucuguyum yengemlere ablama yaptırmaz bana uzatır .çayı bitince kucağında bekletir.psikolojiye bak
Bende hep kaytardim bıktım artık bekarken ayptim şimdide yapamam
Bulaşığı yikatir evi süpürtur
Markete koş pazara koş poşet taşı
Toz al bir misafir gelince ödevin varmı yazilin varmı hiç umrunda olmazdi bir servis yapmada gir kendi cayininpastasini eline alır ohhh sohbet dedikodu bende köle çay getir götür birde yanalrinda beni kapının girişinde oturturdu sırf kendini tatmin etmek için misafire karşı disiplinli kadın kızlarına bak halada oyle.duaundukce o gunelri sinirim zıpladı bak

İki tane kızım var bin şükür 🙏
Gücüm yettiğince sağlığım el verdiğince
Asla ve asla kizlarima ev işi yaptırıp yıpratmayacagim.
Şu an herşeyi yapıyorum çok şükür
Onalra ihtiyacım yok
İlerdede elim ayağım hep tutarda yüce rabbim sağlık versin güç versin🙏.
Bende aynı sizinki.gibi bir anneye sahiptim iki abime beni köle yaptı babama.misafir gelince misafire köle gibi beni koşturdu.
Sürekli beni kullandı ders çalışmam bile batardi
Bunu anne olunca anlıyorsun.anneligi sorguluyorum .
Bana yapılmasını sevmediğim şeyi kizlarima asla yapmayacağım onlara çoğu ayakta durabilmeleri için veriyorum ama köle gibi kullanmadım gerek yok ilerde zetan yapacaklar şu an obrenciyken buna gerek yok
Onalrin ders çalışmaya ihtiyaci var temizlik yapmaya değil.
Kizlarima diyorumki kızım sakin ev hanımı olmayain okuyun iyi bir meslek sahibi olun çalışın paranız var cagrin haftalık temizlikçi yaptırın.yipratmayin kendinizi
Bakın benim halimi goruyorsunuz ev hanımligi nankör evin işi hiç bitmez .yaptığınızda kıymete geçmez yiprandigimizla kalıyoruz
Sakin tüketici olmayın üretici olun diyorum
Ben herşeye kostum yaptimda ne oldu çalışan kadınlardan daha kiymetsizim.dort dörtlük evim temizlik yemek çalışan daha kıymetli kocalarida yardım ediyor.ben köle gibi akşama kadar kosturuyorum dip köşe yemek pasta börek yapiyom kim bana madalya taktı
Kimse.
Düsünceniz cok güzel. Ama annenizin yaptığı kadar sizinki de yanlış, bence iş yaptırın. Kız da olsa erkekte olsa sorumluluk almalı prensesler,paşalar yetiştirmeyelim 🙏 Hicbir zaman anneme yardım etmekten gocunmadım. Hatta kendini gereğinden fazla yorduğu icin çok üzülürüm. Her seyi abartır ev bal dök yala olsa dahi tatmin olmaz. Benim anneme kızdığım asla tatmin olmaması evdeki erkeklere paşa muamelesi yapması. Geçen kardeşime odasını süpürtmüş,çay demletmiş,çay koydurmuş şok oldum. Demek ki bu cocugun eli ayağı tutuyormuş o zaman beni ne diye köle yapmış

Akrabalari ile isi olmayan öksüz birinle evlen inan kocana yaptiklarin aileninki kadar batmaz onlarda hizmetci tutsunlar kendilerine.birde abin evlenince sakın gelinin işlerini sana kilitlemelerine izin verme.

arada temizlik olayını abartıp abini bunaltmaya ne dersin :KK45: hazır evdeyken bütün evi temizle abin bişey döküp saçarsa "daha yeni temizledim "diye söylen dur perdeleri yıka asmak için abinden yardım iste .annenin sana yaptığını abine yap hijyen komasına girsin.yeterince bunaltığında gene salarsın tekrardan:KK76:
Aslında cok mantikliymis uyurken süoürge yapsam kızar ama sürekli evde temjzlik olsa huzursuz olur herhalde ben de sürekli etrafi kirletrin diye cemkiririrm elestirmekten bıkar bir süre cookkk tesekkür ederim

Düsünceniz cok güzel. Ama annenizin yaptığı kadar sizinki de yanlış, bence iş yaptırın. Kız da olsa erkekte olsa sorumluluk almalı prensesler,paşalar yetiştirmeyelim 🙏 Hicbir zaman anneme yardım etmekten gocunmadım. Hatta kendini gereğinden fazla yorduğu icin çok üzülürüm. Her seyi abartır ev bal dök yala olsa dahi tatmin olmaz. Benim anneme kızdığım asla tatmin olmaması evdeki erkeklere paşa muamelesi yapması. Geçen kardeşime odasını süpürtmüş,çay demletmiş,çay koydurmuş şok oldum. Demek ki bu cocugun eli ayağı tutuyormuş o zaman beni ne diye köle yapmış
Ben dikkat ettiysen hiç yaptirmadim demedim gereken şeyleri yaptırıyorum
Öğrenci şu an i biride bebek😊
Sen gibi kocaman yetişkin kız değiller
Biri 10 yaşında biri 2 yaşında
Ayrıca seninde köle gibi kullanması zoruma gidiyor diyorsun.hemde iş yapılmalı diyon ne istediğini anlayamadım ben.
Ya yap ya yapma o zaman
Annen belliki erkek çocuk daha çok düşünüyor

İste aşırı iş bilmek iyi değil ben annenizden daha fazla titiz ve çabalayan biriyim düşünün hicbirsey geçmedi elime kendimi yirattigimla kaldım.bunu çocuklarıma aynı şeyi uygulayıp kullanamam.asla onlara şunu yap bunu yap diyemem ben anneyim şu an gücüm yetiyor yapıyorum gerek yok.buyuselerde sürekli temizlik yardım beklemiyorum kendileri isterlerse yapsınlar çok sevinirim ama köle gibi şunu yap bunu yap asla demem
Ben içten gelen yapılan şeyi severim demek gerekmezki
İçten gelen sevgi
İçten gelen düşünce anne ben supireyim sen sil gibi
Bunlar lazım
Anne gel kahvaltı hazırladım yiyelim
Annem bana hep yap et köle gibiydi bende sevmeden mecburiyetten yaptım
Hiçbir gün rahat bırakmadı hep si yap kuldesi gibiydim bunalttı beni

Ben dikkat ettiysen hiç yaptirmadim demedim gereken şeyleri yaptırıyorum
Öğrenci şu an i biride bebek😊
Sen gibi kocaman yetişkin kız değiller
Biri 10 yaşında biri 2 yaşında
Ayrıca seninde köle gibi kullanması zoruma gidiyor diyorsun.hemde iş yapılmalı diyon ne istediğini anlayamadım ben.
Ya yap ya yapma o zaman
Annen belliki erkek çocuk daha çok düşünüyor
Ben yanlış anlamışım kusura bakmayın. Ben daha büyük düşünmüştüm yaşları. İs yaptırmıyorum falan deyince kusura bakmayın 🙏 Erkek kız farketmeksizin yaşıyla orantılı iş verilmeli onu demek istemistim. Siz zaten onu yapıyormuşsunuz

İste aşırı iş bilmek iyi değil ben annenizden daha fazla titiz ve çabalayan biriyim düşünün hicbirsey geçmedi elime kendimi yirattigimla kaldım.bunu çocuklarıma aynı şeyi uygulayıp kullanamam.asla onlara şunu yap bunu yap diyemem ben anneyim şu an gücüm yetiyor yapıyorum gerek yok.buyuselerde sürekli temizlik yardım beklemiyorum kendileri isterlerse yapsınlar çok sevinirim ama köle gibi şunu yap bunu yap asla demem
Ben içten gelen yapılan şeyi severim demek gerekmezki
İçten gelen sevgi
İçten gelen düşünce anne ben supireyim sen sil gibi
Bunlar lazım
Anne gel kahvaltı hazırladım yiyelim
Annem bana hep yap et köle gibiydi bende sevmeden mecburiyetten yaptım
Hiçbir gün rahat bırakmadı hep si yap kuldesi gibiydim bunalttı beni
Aynen öyle. Değişmej icin geç değil lütfen kendinizi yıpratmayın 🙏 Yani zaten aksini beklemek bana yanlış geliyor. Tabii ki cocuklardan yardım bekliycez "bana yardım eder misin" demek var,"bana yardım et" demek var.Zaten siz cocuklarinizi zorlamadan tatlı dille yetistirirseniz onlar annesine kıyamayıp yardım etmek isger

Bana şu hayatta bahşedilen en güzel özellik umursamazlığım sanırım. Bi Söz beni memnun etmiyorsa he derim ama boş dinlerim duymam söyleneni konuşur dururlar. Kpss ye hazırlanana işe girene kadar duymazdan gelmek zorundasın. ayrıca karamela azıcık fırsattan istifade etmeye çalışsan sen onun evini temizliyosan o da sana para vermek zorunda harçlık verirse kabul et bence hatta param bitti de beni kullananı sömürürüm valla 😁
Yok ya ben kendime yakıştıfamam. Bence iki yüzlülük babamdan dahi çalışmama engel olmasaydı para almazdım. Engel olduğu için para da verecek kafasindayim. Ama abim sonucta evin kirasini faturalarini ödüyor kimseye maddi yük olmak istemiyorum. Mümkün olduğunca az minnet borcum olsun kafasindayim

Sallayın gitsin. Anneye bazen he diyip geçip kendi bildiğini okumak gerekiyor. Evin içinde içinizden geldiği kadar ihtiyaç olduğu kadar yapın. Gerisini boşverin. Abiyi alacak kadına Allah sabırlar versin. Kardeşine bunu eden el kızına neler etmez.

Karamel iyiki bu konuyu actin, bir kiz evladin gozunden gormus olduk bazi seyleri. 7 aylik kizim var, buyuyunce yapmamam gereken seylere dair bir fikrim daha olustu sayende. Su getir yerine su getirir misin demek zor degil ama bunu dusunemeyebiliyoruz. Abine sinir oldum 🤪 daha onceki yorumlarda bir arkadasin dedigine katiliyorum. O kadar cok temizlik yap ki evde huzuru kalmasin. Madem sana huzur yok ona da olmasin 🤔

Buraya ataerkil ailemle ilgili kaç konu açtım hatırlamıyorum. Tek derdim bu resmen. Ailemi silebilsem hayatımda her sey daha güzel olacak. Abimle yaşıyorum su an, evde köle gibiyim her şeyi yapıyorum üstüne sürekli elestiriliyorum. Zaten bir yardım beklemiyorum o aşamayı geçtim. Karşılık veremiyorum,bağırıyor.Tek isteğim elestirilmemek. Dün abim annemi aradı iste dedi kızına iş yaptırıyorum her seyi yaptırıyorum acımıyorum vs.. Annemden en azından kızımı yorma demesini beklerdim. Yaptır yaptır öğrensin dedi. Sanki bulaşık yıkamayı bilmiyorum. Neyse kirildim tabi geçti, bugün kuzenimin doğum günü(annemin yeğeni) onun evine gittim. Evet corona var evden cikmamaliyiz ama bana emrivaki olduğu için gitmek zorunda kaldım gitmiycem deme şansım yok. Annemi aradık,annem telefinda kuzenime(kız) ne dese beğenirsiniz , karamel sana yardım ediyor mu,yardım edilecek bir sey varsa yapsın sen otur,burada yapmıyor bari orada yapsın. Şok oldum resmen. Kuzenimde uzaktan kıza iş kitleme diye sakaya vurdu. Annem tabi söylenmeye devam.Halbuki evde her şeyi her işi yaparım kendisi temizlik hastasidir temizlik yapmaktan nefret etmeme rağmen yaparım. Şunu yapmam dediğim hicbir sey yok. Tabii ki paşa oğullarına kıyıpta iş yaptımaz. Bunu geçtim mesela bir yere misafirliğe gideriz evde kız olsa bile hep karamel yapsın,karamel tabakları götür,bulaşıkları yıka,yapılacak bir sey varsa karamel yapsın. Abimle yaşıyorum dedim ya mesela çok çok nadir annemi ararım bana dediği abin isten yorgun gelir (komiser) kahvaltisini hazırla abini üzme yemeğini hazırla kızdırma. Sanki ben evladı değilim. Sizin kaynana diye sikayet ettiklerinizi bana annem yapıyor şu an çok üzgünüm kuzenime telefonda bunu dediği anda yüzüm düştü üzüntüden ağlamamak için titriyorum. 24 yaşındayım annemin ailemin bana saygı göstermesini bekliyorum sadece bana insan gözüyle bakmalarını istiyorum. Beklentilerim çok mu sizce ? Nasıl bir anne bunu der ya

merhaba karamel, bence annenin karşında çok dik durma , abinin karşısında da çok dik durma. Anne deki: Sen benim gerçek annem misin? Önce bir şok olsun , sonra devam et çok bunaldım , yoruldum...ne yaparsam yapayım beğenmiyorsun arkadaşlarımın annesine özeniyorum. Abine ise evinde kalıyorum diye hizmetçi muamelesi yapıyorsun istemiyorsan açık açık söyle evime giderim. Derse odaklanamıyorum çünkü moralimi bozuyorsunuz. Dik durma, duygularını dile getir onların desteğine ihtiyacın olduğunu söyle. Altan aldıkça daha fazla eziyete dönüşür.

Back
X