Gene aile meselesi... Kaynana gibi anne.

Temiz değilsin diye eleştirilmiş, annene hak verilmiş, abinle ortak yaşadığını temizlik meselesini onunla beraber halletmen gerektiğini düşündüğünü söylediğinde de insan bunu kendisi için yapar cevabını almışsın. Bence sana verilen bu cevaplar da ataerkil bakış açısıyla çok bağlantılı. Mesela erkek olsaydın insan kendisi için yapar vs diye eleştirilmezdin. Abin neden kendi hijyeni için yapmıyor mesela? Bir sana mı var hijyen?
Cam silmek de temel hijyenle çok alakalı değil bana kalırsa.
Annenin misafirlikte sana iş buyurması hiç kibar bir davranış değil. Yardım gönüllü olur. İsterse kendisi de yardım edebilir. İlla kızlar yardım ve hizmet edecek diye bir şey mi var?
Ben de oğulların hiçbir zaman kıllarını kıpırdatmamalarına, onlardan asla yardım beklenmemesine, sanki onlar her şeyden müstağni imiş gibi sadece hizmet beklemelerine ayar oluyorum mesela.

Evet tek kızım.maalesef.Maddi özgürlüğüm olsa zaten hiç takmam. Aramam arasa açmam su an mecbur olduğum icin katlanıyorum. Zaten sürekli diyor evlenince kocana yapmiycak misin,kocan isterse napıcaksın. Kocam beni aldattı desem bir kereden bir sey olmaz diyecek bir yapıda
Türkiye 'nin düşünce yapısını değiştirecek olan nesilin biz ve bizden sonraki nesil olduğumuzu düşünüyorum. Anneniz de o şekilde yetiştirilmiş ve bunu öğrenip görmüş şuan bizim sahip olduğumuz bilgiye erişimleri olmamış ve kültürel yapıya tamamen bağlı olduklari icin aksini dusunemiyor/dusunmek dahi istemiyorlar.

Umarım biz çocuklarımızı özgür birer 'birey' olarak yetiştirip bu antika düşüncelerden arınıp gelişiriz ve umarim siz de en kisa surede istediğiniz maddi/manevi(abinizden kurtulana kadar dayanma sabri:( ) ulasirsiniz 🙏

Bazı anneler böyle oluyor. Siz motive olmadıkça yapmak istemiyorsunuz sanırım çünkü yapınca takdir görmüyorsunuz galiba. Sürekli eleştiriliyorsanız yapmak istemiyor olabilirsiniz. Eğer böyle ise durum ailenizle konuşun siz böyle eleştirince ben soğuyorum deyin.
Takdir görmek bana sacma geliyor. 5 yasinda cocuk değilim ki takdir isteyeyim. Takdiri disini fırçalayan,yatagini toplayan cocuğa veririz. Kocaman kadına değil. Annem benden sürekli hizmet etmemi beklemese. Abim de sürekli elestirmese ben her seye susup katlanabilirim. Ama mesela bankonun üstü kirlendi diyelim normal olarak kirlendiği anda temizliyorum ama daha temizlememi beklemeden baslıyor laf söylemeye temizlemek istemiyorsan kirletme diyor mesela. Halbuki ben ağzımı açmadım. Zannedersiniz ki of gene kirlendi burası dedim öyle bir tepki veriyor. Buzdolabında meyve sebzelere yer ayarlayamadım onu elestiriyor nasıl sığdıramazsın diye. Mesela makineye bulaşıkları iyi yerlestiremedim diye demediği kalmıyor. Zannedersin bulasikları o yerlestirip o topluyor. Bir dahakinde yerlestiririz yer kalmadı diyorum sen yerlestirmeyi bilmiyorsun diyor.

Anneannemde bana misafirlerin yaninda bu da kadin olacak da göreceğiz demisti, gulumseyip umarim gorursun demistim bir daha konusmadi oyle.

Temiz değilsin diye eleştirilmiş, annene hak verilmiş, abinle ortak yaşadığını temizlik meselesini onunla beraber halletmen gerektiğini düşündüğünü söylediğinde de insan bunu kendisi için yapar cevabını almışsın. Bence sana verilen bu cevaplar da ataerkil bakış açısıyla çok bağlantılı. Mesela erkek olsaydın insan kendisi için yapar vs diye eleştirilmezdin. Abin neden kendi hijyeni için yapmıyor mesela? Bir sana mı var hijyen?
Cam silmek de temel hijyenle çok alakalı değil bana kalırsa.
Annenin misafirlikte sana iş buyurması hiç kibar bir davranış değil. Yardım gönüllü olur. İsterse kendisi de yardım edebilir. İlla kızlar yardım ve hizmet edecek diye bir şey mi var?
Ben de oğulların hiçbir zaman kıllarını kıpırdatmamalarına, onlardan asla yardım beklenmemesine, sanki onlar her şeyden müstağni imiş gibi sadece hizmet beklemelerine ayar oluyorum mesela.
Ben de şaşırdım inanın. Kadının halinden kadın anlar derdim. Velev ki ben gerçekten pisim ama ben bu kadar pissem diğer taraf neden hicbir sey yapmıyor ? Diyelim ki tuvalet,banyoyu pis kullaniyorum diğer taraf neden temizlemiyor ? Burada kocası is yapmıyor diye sikayet eden ev kadınlarına hak veriliyor. Abi olunca durum niye değişiyor ? Abisi olmayan elestiriyor işte. Tamam çalışıyor ama çok yoğun çalışmıyor çoğunlukla masa başı 2 haftada 1,1+1 seklinde 12 saat calisip 36 saat dinleniyor,faturaları ödüyor. Yüksek maas alsa da sevmediği bir isi yapıyor. Ama bu bana bunları yapma hakkini vermiyor.Ki ben bir gün bile demedim geleyim yanına yerleseyim diye kac defa kendi dedi öyle geldim. Yani insan yorgun olabilir ama ben cok titizim deyip hicbir seye elini sürmemek titizlik olmuyor.
Anneminde bana hizmetci muamelesi yapması normal bulunmuş buradaki cogu kadın annesinin bitanesi olduğu babası tarafindan cinsiyet ayrimciligina uğramadığı için anneye toz konduramıyor. Bahane bulmaya çalışıyor. Sonucta dogurup büyütmüş daha fazlasini istemek hakkım değil.

Takdir görmek bana sacma geliyor. 5 yasinda cocuk değilim ki takdir isteyeyim. Takdiri disini fırçalayan,yatagini toplayan cocuğa veririz. Kocaman kadına değil. Annem benden sürekli hizmet etmemi beklemese. Abim de sürekli elestirmese ben her seye susup katlanabilirim. Ama mesela bankonun üstü kirlendi diyelim normal olarak kirlendiği anda temizliyorum ama daha temizlememi beklemeden baslıyor laf söylemeye temizlemek istemiyorsan kirletme diyor mesela. Halbuki ben ağzımı açmadım. Zannedersiniz ki of gene kirlendi burası dedim öyle bir tepki veriyor. Buzdolabında meyve sebzelere yer ayarlayamadım onu elestiriyor nasıl sığdıramazsın diye. Mesela makineye bulaşıkları iyi yerlestiremedim diye demediği kalmıyor. Zannedersin bulasikları o yerlestirip o topluyor. Bir dahakinde yerlestiririz yer kalmadı diyorum sen yerlestirmeyi bilmiyorsun diyor.
Takdirden kastım mesela bir teşekkür ederim eline sağlık, sana da zahmet oldu gibi birkaç kelamdı. Çok konuşuyor ya , neden bu kadar konuşuyor. Ben yapmak istemem birisi bu kadar laf etse içim şişti. Abin kaç yaşında ? Kendisi hiç batırmıyor mu evi , tezgahı vs

Allah abinizin gelecekteki eşine sabir versin

Valla evlenince öyle değişiyo ki o abiler :D
benim abimin odası yoktu oturma odasında yatardı yatağını anneme açtırırdı o yoksa bize yaptırırdı. Bir ekmekle gelmezdi eve. şimdi :D çamaşır asıyor, ütü yapıyor, çocukları yıkıyor, çarşafları değiştiriyor hey gidi hey :D

Bir arkadaşımın abisi de baskın karakterli bir komiserdi. Kız ailesinin yüzünden tuhaf bir ruh haline bürünmüştü. Ama şunu söyleyeyim, gelen gideni aratır bazen. İnsan tuhaf kişilerin içinde yetişince eş seçimini de yanlış yapıyor ve o eleştirdiğin aileyi mumla arıyorsun. Şimdi konu dışı bir yorum oldu ama burada dursun

Türkiye 'nin düşünce yapısını değiştirecek olan nesilin biz ve bizden sonraki nesil olduğumuzu düşünüyorum. Anneniz de o şekilde yetiştirilmiş ve bunu öğrenip görmüş şuan bizim sahip olduğumuz bilgiye erişimleri olmamış ve kültürel yapıya tamamen bağlı olduklari icin aksini dusunemiyor/dusunmek dahi istemiyorlar.

Umarım biz çocuklarımızı özgür birer 'birey' olarak yetiştirip bu antika düşüncelerden arınıp gelişiriz ve umarim siz de en kisa surede istediğiniz maddi/manevi(abinizden kurtulana kadar dayanma sabri:KK43: ) ulasirsiniz 🙏
Bu zihniyetle büyüdüğüm icin cocuk yapmak istemiyorum. Ama bir kız cocuğunu evlat edinip ona annelik nedir öğretmek isterim,hamileymişsiniz mükemmel modern bir anne olacağınıza hiç şüphem yok 🙏 çok tesekkür ederim iyi dilekleriniz için evet annem böyle görmüş kücük yerde yasiyoruz buranın disina cikmamış diyorum anlamaya çalışıyorum bircok konuda suçlamamaya çalışıyorum ama bazen insan doluyor etrafımda hiç okuyamamış ilkokul mezunu ev hanımı (kücümsemiyorum kesinlikle tüm kadınlar baş tacimizdir şartları anlatıyorum) olan anneler görüyorum onlar kızına o kadar anlayışla yaklaşıyor ki ağzım açık kalıyor.

Bir arkadaşımın abisi de baskın karakterli bir komiserdi. Kız ailesinin yüzünden tuhaf bir ruh haline bürünmüştü. Ama şunu söyleyeyim, gelen gideni aratır bazen. İnsan tuhaf kişilerin içinde yetişince eş seçimini de yanlış yapıyor ve o eleştirdiğin aileyi mumla arıyorsun. Şimdi konu dışı bir yorum oldu ama burada dursun
Uyariniz icin cok teşekkür ederim. Hicbir aile baskisi koca baskisindan kötü olamaz.Şu ana kadar evden kaçıp evlenmediysem bunun farkında olduğim icindir. Zaten sadece sevgili değil arkadaş seçimimi de kız ya da erkek kendi görüsüme yakın sečiyorum. Evlilik,iliskiler benim icin olmazsa olmaz değil bu yüzden cok dikkatliyim. Umarım bir hataya düşmem.

peki abinin kişiliği nasıl. sana harçlık verir mi karışır mı sana oraya buraya gitme diye onun sevgisini hisseder misin? :)
eğer sadece ev işinden mevzu yaşıyorsan takmamaya çalış haftada 1 yap otur kenara aktivite gibi düşün sıkma canını annen öyle dedi diye aldırış etme :)

Bu zihniyetle büyüdüğüm icin cocuk yapmak istemiyorum. Ama bir kız cocuğunu evlat edinip ona annelik nedir öğretmek isterim,hamileymişsiniz mükemmel modern bir anne olacağınıza hiç şüphem yok 🙏 çok tesekkür ederim iyi dilekleriniz için evet annem böyle görmüş kücük yerde yasiyoruz buranın disina cikmamış diyorum anlamaya çalışıyorum bircok konuda suçlamamaya çalışıyorum ama bazen insan doluyor etrafımda hiç okuyamamış ilkokul mezunu ev hanımı (kücümsemiyorum kesinlikle tüm kadınlar baş tacimizdir şartları anlatıyorum) olan anneler görüyorum onlar kızına o kadar anlayışla yaklaşıyor ki ağzım açık kalıyor.
Umarim olabilirim 🙏 evet haklisiniz bazı insanlar etrafına kapilmaktansa onlarla zitlasmayi goze alabiliyor, annenizin boyle olmasi da onun karakteri & sizin şansınız 🙄
Olsun, eminim annenizin bu davranışları sayesinde, sizi siz yapan huylar edinmissinizdir. Yani en azindan ben ailemin olumsuz, bana tamamen zıt olan davranış ve dusunceleri icin kendimi bu sekilde rahatlatmaya çalışıyorum :63: sonuçta karakterimizde yetiştirilme tarzimizdaki tum olumlu veya olumsuz seyler birer etken

peki abinin kişiliği nasıl. sana harçlık verir mi karışır mı sana oraya buraya gitme diye onun sevgisini hisseder misin? :)
eğer sadece ev işinden mevzu yaşıyorsan takmamaya çalış haftada 1 yap otur kenara aktivite gibi düşün sıkma canını annen öyle dedi diye aldırış etme :)
İstesem verir ama istemem. Babamın verdiği yetiyor,yetmezse de istemem. Bana bakmakla yükümlü değil sonuç olarak.Baskın,çabuk sinirlenen,öfkeli,sivri dilli,dediğim dedik,memnuniyetsiz bir kisiliğe sahip. Babam ve annem dahi çekinir abimden. Ben gittiğim yerleri söylemem, pek sormaz ama sorarsa söylerim.Çok olmasa da karisir ama bu sevgi değildir. Bence insanı kısıtlayan kim oludsa olsun sevgisinden yapmıyordur. Küçük cocuklar hariç. Yani gel sarılayım falan der de sürekli beni üzdükten sonra samimi gelmiyor sarılmak laf olsun diye sarılıyorum. Maddi olarak hediye falan almayı teklif eder ama istemem.İlk defa kulaklık alayım diye ısrar etti kabul ettim o da ucuz diye kabul ettim.Ben sevginin hediyeyle ölcülebileceğini düşünmüyorum.
İyide olay haftada bir temizlik yapmakla bitmiyor ki iki isi ayni anda söyler birini yapamadan diğerini neden yapmadın diye azarlamaya başlar. Ufak tefek şeyleri kendi yapmak yerine bana buyurur sen öğren diye sorumluluk al diye yapıyorum der. Poşeti yerine kaldırmanın neresi sorumluluk orasını anlayabilmiş değilim.

Ben bekarken bunlari yasiyordum ama nasil normal geldiyse hic tuhaf karsilamiyordum.ben olsam takmazdim anneler neler neler soyluyor cokta umursamamak lazim.tabi keske kuzeninize soylemeseydi o pek hos olmamis

İstesem verir ama istemem. Babamın verdiği yetiyor,yetmezse de istemem. Bana bakmakla yükümlü değil sonuç olarak.Baskın,çabuk sinirlenen,öfkeli,sivri dilli,dediğim dedik,memnuniyetsiz bir kisiliğe sahip. Babam ve annem dahi çekinir abimden. Ben gittiğim yerleri söylemem, pek sormaz ama sorarsa söylerim.Çok olmasa da karisir ama bu sevgi değildir. Bence insanı kısıtlayan kim oludsa olsun sevgisinden yapmıyordur. Küçük cocuklar hariç. Yani gel sarılayım falan der de sürekli beni üzdükten sonra samimi gelmiyor sarılmak laf olsun diye sarılıyorum. Maddi olarak hediye falan almayı teklif eder ama istemem.İlk defa kulaklık alayım diye ısrar etti kabul ettim o da ucuz diye kabul ettim.Ben sevginin hediyeyle ölcülebileceğini düşünmüyorum.
İyide olay haftada bir temizlik yapmakla bitmiyor ki iki isi ayni anda söyler birini yapamadan diğerini neden yapmadın diye azarlamaya başlar. Ufak tefek şeyleri kendi yapmak yerine bana buyurur sen öğren diye sorumluluk al diye yapıyorum der. Poşeti yerine kaldırmanın neresi sorumluluk orasını anlayabilmiş değilim.

ya bence yaşanmayacak gibi biri değil be Karamela iyi açıdan bak birazcık kız ben nişanlımla görüşemiyordum ailem çok karışır aman be karışmayın diye bağıra çağıra çıkardım evden içim rahat olmazdı geldiğimde suratlar beş karış olurdu :D Ay öyle olmaktansa abimle yaşayıp iş yapmaya razıyım valla bende özgürlüğünün kısıtlanmasına hiççç gelemem mesela. Annemde misafirliğe gittiğimde kalk kızım oturma derdi uyuz olurdum gözlerimle yerdim annemi zorla yapardım yavaş yavaş. Benimde ablamlar çok sıkardı beni secita bişeyden anlamıyor pis pasaklı derlerdi faydasız derlerdi sinirlenerek ben böyleyim böyle seviyorum derdim hep :D Çok takmamaya çalış sıkıntı yapma kendini söylesin dursun Şakaya vur abinin söylediklerini birlikte güzel vakit geçirseniz filmler falan izleseniz daha çekilir olmaz mı :/

Kız karamel aklını basına topla, ailenin elini öp, ele karışınca görürsün esas aşağılanmayı değer görmemeyi. Aynı yaştayız sana tavsiyem bu bir gün dediğimi hatırlarsın.(Umarım hatırlama durumunda kalmazsın)

Takdirden kastım mesela bir teşekkür ederim eline sağlık, sana da zahmet oldu gibi birkaç kelamdı. Çok konuşuyor ya , neden bu kadar konuşuyor. Ben yapmak istemem birisi bu kadar laf etse içim şişti. Abin kaç yaşında ? Kendisi hiç batırmıyor mu evi , tezgahı vs
30 yasinda batırmıyor çünkü zaten bir sey yapmıyor. Mutfagı batırırsa da ben temizliyorum. Evet sadece teşekkür ederim,ben yorulduğum için sana yardım etmiyorum dese ben zaten cok güleryüzlüyüm hemen cıvıldarım. Sen zaten yorgun oluyorsun ben evdeyim yaparım diye. Huyu o sürekli elestirir kimi zaman ciddi kimi zaman sakayla karisik ben elestiririm,ben abiyim der. Yani bilmiyorum karakoldaki isteki stresi benden mi çıkartıyor.

Kız karamel aklını basına topla, ailenin elini öp, ele karışınca görürsün esas aşağılanmayı değer görmemeyi. Aynı yaştayız sana tavsiyem bu bir gün dediğimi hatırlarsın.(Umarım hatırlama durumunda kalmazsın)
24 yaşıma geldim. Ailem kadar beni aşağılayan,başarılarımdan mutsuz olan birini görmedim. Beni sevmeyen insanlar bile bana saygı duyar. Bir gazeteye röportaj vermiştim ilk sayfada yayınlanmıştı. Eski erkek arkadaşımın annesi "sosyal sorumluluk isleriyle uğraşman çok güzel, çok gurur duydum,benim yapabileceğim bir sey varsa siz ayrılsanız da haberim olsun" demişti. Benim annem ise sen kızsın neden böyle bir sey yapıyorsun demişti. Babam "sen kimden izin aldın,o topluluğu kapatacaksın "demişti. Eski erkek arkadaşımın babası ise kahvede arkadaşlarına gazeteyi gösterip bu benim oğlumun sevgilisi diye anlatmıştı. Baska bir eski flörtümün annesi tesadüfen bizim yurtta calışıyordu herkesin suratsız diye tabir ettiği kadın bana inanılmaz nazik davranıyordu. Köpeğim kaybolduğunda benden bir ilanda ona vermemi rica etmisti. Kendi annem ise bir köpeğim olduğundan habersizdi,cünkü hayvanlar "pis"tir. Bir sorunum olduğunda eski erkek arkadaşımın ailesi sana kapımız açık derken,benim ailemin sorundan haberi bile yoktu. Ev arkadaşlarım bana santaj yaptığında eski erkek arkadasimin ailesi sen polise sikayetci ol biz senin arkandayız derken, annem istediklerini ver bir dahada bu hatayı yapma demişti.Ben senin arkandayim polise git demedi. Saygı kazanılan bir seydir su ana kadar aile ve akrabalar disinda bana saygi duymayan olmadı. Sevilmediğim,dışlandığımda bile kimse yüzüme karşı saygisizlik edemezdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
30 yasinda batırmıyor çünkü zaten bir sey yapmıyor. Mutfagı batırırsa da ben temizliyorum. Evet sadece teşekkür ederim,ben yorulduğum için sana yardım etmiyorum dese ben zaten cok güleryüzlüyüm hemen cıvıldarım. Sen zaten yorgun oluyorsun ben evdeyim yaparım diye. Huyu o sürekli elestirir kimi zaman ciddi kimi zaman sakayla karisik ben elestiririm,ben abiyim der. Yani bilmiyorum karakoldaki isteki stresi benden mi çıkartıyor.
Polislik ve askerlik çok stresli işler bundan da olabilir , bir de belki alıştıysa hep başkasının yapmasına ve daima temiz görmeye bu nedenle de sana çok konuşuyor olabilir. Can sıkıcı ama haklısın

ya bence yaşanmayacak gibi biri değil be Karamela iyi açıdan bak birazcık kız ben nişanlımla görüşemiyordum ailem çok karışır aman be karışmayın diye bağıra çağıra çıkardım evden içim rahat olmazdı geldiğimde suratlar beş karış olurdu :KK70: Ay öyle olmaktansa abimle yaşayıp iş yapmaya razıyım valla bende özgürlüğünün kısıtlanmasına hiççç gelemem mesela. Annemde misafirliğe gittiğimde kalk kızım oturma derdi uyuz olurdum gözlerimle yerdim annemi zorla yapardım yavaş yavaş. Benimde ablamlar çok sıkardı beni secita bişeyden anlamıyor pis pasaklı derlerdi faydasız derlerdi sinirlenerek ben böyleyim böyle seviyorum derdim hep :KK70: Çok takmamaya çalış sıkıntı yapma kendini söylesin dursun Şakaya vur abinin söylediklerini birlikte güzel vakit geçirseniz filmler falan izleseniz daha çekilir olmaz mı :/
Ben de o yüzden ailemin yanına dönmüyorum zaten. Ailem hem elestiriyor hem cok kisitliyor. Abim ultra elestiriyor nispeten daha az kisitliyor. Kötünün iyisi diye. Ben ya tamam diyorum ya sakin sakin dinlemeye çalışıyorum ama susmuyor. Ne kadar az vakit gecirirsem akıl ve ruh sağlığım icin o kadar iyi bence. Siz kendinizinkilere iyi katlanmissiniz. Hadi erkek halden anlamıyor. İnsanın ablası halden anlamaz mi ya cok gariplermis

Back
X