Gene baş belası kaynanam ve büyük çaresizliğim ...

sedefle

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2012
138
14
26
Ankara
Kızlar slm. Derdimi anlat anlat bitiremem, en azından burdan fikir sahibi olayım istedim .... Benim kaynanamla olan olaylarım malum özetleyeyim, aynı evde yaşıyoduk eşimi bana karşı dolduruyodu eşim beni takmıyodu gece geç saatlerde eve geliyodu. Birlik olup beni hep tek bıraktılar zamanında şimdi Rabbime şükürler olsun evleri ayırdık tam rahatladık derken ....

Eşim ailesine çok bağlı annesi ne derse onu yapıyo, beni takmıyo bile herhangi bir konuda danışmıyo annesinin aklına çok gidiyo vs vs vs. Şimdiki büyük problemimiz eşimden ev istiyo ve benim salak kocamda kredi çekmek için ssk sının 6 ay olmasını bekliyo şuan 3 aylık olduğundan çekemiyo. Bizim durumumuz çok iyi değil, ilerde çocuk için biriktirdiğimiz ne varsa onuda eve katmış bana hiç sorulmadan .... (( düğünde takılan altınlarım malesf kaynanamda onuda bigüzel eklemişler hayallerine.

Benim tek çarem çok acil hamile kalmış olmam. Gerçi Rabbim herşeyin hayırlısını versin ama bana göre tek çözüm bu! Doğal yolla korunuyoruz herhangi bişey kullanmıyoruz. Biz normalde 2013 mart gibi başlıycaktık ama geçen gün kredi çekersem 3 sene daha bekliycez dedi. Artık intihar etmek üzereyim onu bile annesiyle kararlaştırmış. Ne yapacağım konusunda hiç bi fikrim yok. Doğal korunduğumz için elimden gelen bişey olabilirmi ? Eşi erken dedği halde nasıl hamile kalabilirim. Büyüklerin ve deneyimlerin yardımına ihtiyacım var .... Nolur bişey söyleyin :'(((

Ne yani hamile kalırsan eşin anne kuzusu olmaktan vazgeçecek öyle mi? sende sırf bu nedenle çocuk yapmak istiyorsun. Senin sorunun k.validen değil, evliliğin sorumluluğunu alamayan daha anne kuzusu olan kocan. Önce koca bebeğini büyüt ondan sonra çocuk düşünürsün...

Ayrıca sorunlu evlilik çocuk yapmakla kurtulmaz...

Son düzenleme:
bide cocuğun olursa dertlerin daha da katlanıcakk
evlat başka bişey tabi ama senin kocan düzelmicekki cocuğu olunca
daha yuk binicek senin omuzlarına yapma derim beklee

bence de sorunlarınızı halletmeden bebek yapmayın inanın şimdiki halinizden daha kötü olur çocuk annesinden uzaklaştırıp eve bağlamaz kocanızı üstüne bir de çocuğunuzu kullanarak sizi üzebilirler, önce kocanız sizin bir aile olduğunuzu farketsin sonra o adımları atarsınız o çocuğa da yazık, sizin eşinizle oturup konuşmanız belki de biraz gözünü korkutmanız lazım

umarım hamılelıgınle yuvan kurtulur ki hiç ihtimal vermıyorum aksıne daha kötü durumda olacaksın ve esının yaptıkları daha beter koyacak sana

evliliğin sorumluluğunu beceremeyen bir adama bir de çocuk mu doğuracaksın...
bari sen mantıklı düşün!!!

yukardaki arkadasa kesinlikle katılıyorum çocuk çözüm değil... hele bide çocuk yaptığın halde eşin hala kredi çekmekte kararlı olursa o zaman napcaksın bi sürü borç ana kuzusu bi koca bide günahsız bi bebe ... bnce sorunlarına sorun eklemekten ziyade çözüm bulmaya çalışmak lazım

İnsan içinde olmayınca bukadar rahat konuşabilmesi doğal tabi. Aptal kadın araya girmeseydi çok büyük hayallerimiz vardı bizim. Oyüzden bunun böyle olmasını istiyorum

kimsenin sana burda şöyle şöyle yap, o zaman hamile kalırsın diye taktik vermesini beklemiosun heralde di mi...
sen bebekten önce, eşinle aranda ki sorunu çözmek için fikir iste...
eşin annesine bu kadar bağımlıyken, seni yok sayıp annesiyle planlar kurarken ve sen bu kadar mutsuz ve çaresizken, acele acele bebek sahibi olmaya çalışman, çok mantıksız...
öncelikle eşin, seni gerçekten eşi olarak kabul edecek, sahiplenecek, koruyacak... o zaman bişeyler düzelmeye başlar... şimdi çocuk falan düşünme derim ben...

canım çok zor bir durum allah yardımcım olsun ben daha evli değilim o yüzden bişey diyemicem..ama üzüldüm yani böyle kaynanaların olduğunugördükçe insan evlilikten soğuyor..kocandan soğumuş gibi yapsan sırtını dönüp yatsan belki sana olan bağlılğı artabilir ne bileyim böyle her dediğini yaparsan seni takmaz bence..çocuğun olursa da durum değişir mi bence değişmez çünkü sorun kocan da ve kayınvaliden de..değişmez yani çocuk olunca da..etrafımda gördüğüm çiftler değişmiyor genelde..mesela siz nişanlıykende mi böyle ailesine bağlıydı ya da çıkarken?sonradan mı böylr oldu evlendikten sonra??

yazık değilmi o çocuğa...
hem nerden biliyorsun daha iyi olacağını ve planın tutacağını...
bu sefer bi de çocukla birlikte acı çekeceksin...

Eşin kredi çekmeyi kafaya koymuş. Bu kadar ana kuzusu ise aldırmanı bile isteyebilir. Bir cana kıymaktan ya da onu bu kaosa sürüklemekten önce problemlerinizi çözün. Annesine kredi çekmemesi gerektiğini çünkü anne olmak istediğinizi anlatın. Anlamazsa siz konuşun kayınvalidenizle.

hepinize çok teşekkür ederim çok mantıklı konuşuyosunz katılıyorum fakat 1 senedir bu durum böyle ,konuştum olmadı, kavga ettim olmadı, küstüm, uzaklaştım vs inanın her yolu denedim. yok olmuyo anne diyo başka bişey demiyo napim. belki çocuğa bağlanır biraz diye düşündüm çaresiz kaldım. hergün 2 3 saat telde ne konuşuyolar bukadar anlamıyorum. ben bişey istiyorum yapmıyoken, mesela yorgunm dio. annesi arıyo hadi oğlum şuraya gidelim. 'tamam anne' deyiveriyo nolcak bu işin sonu bilmiyorum. benimde aklıma böyle bişey geldi napim ((

evliliğnde problem varsa çocuğuna yazık olur öyle bir ortamda büyüyen çocuk ömür boyu mutsuz bir çocuk olur..allah yardımcın olsun cnm..ne diyim çok üzüldüm dua et allaha bol bol tatlım..kocamı düzelt şu kaynanamıda ıslah et allahım diye..

herşeyi yaptın sıra geldi masum bir bebeğe,yani bebek mutlu bir ortamda yetişemeyecekse yapmanın ne anlamı var bebeklerı bu tür şeylere alet etmeyın ne olur ya cok üzülüyorum ben böyle olunca

Son düzenleme:
Benim tek çarem çok acil hamile kalmış olmam

senin tek çaren kocan olacak bireye aile olduğunuzu hatırlatman.evlenmeden böyle olduğunu fark etmedin mi?

kaldı ki beni takmıyor kendi başına karar veriyor diyorsun. ben olsam o eş sıfatıyla yanında bulunan insanı takmam.
çocuk olmadığı için de şükrederdim. eşinle ciddi şekilde konuş. evlilik bu mu ?

sizin düşüncelerinizde pek sağlıklı gelmedi bana.

problemli bi ortama çocuk getirmek niye? çocuğun çare olduğu bi örnek ben şahsen bilmiyorum, ayrıca doğal yöntemlerle korunuyoruz derken geri çekilmeyi falanmı kastediyosunuz? eğer öyleyse bi sağlıkçı olarak düzeltiyim bu yöntem bi korunma yöntemi değildir.

Allahın gücüne gitmesin isyan etmiyorum genede ama yemin ederim şimdiki aklım olsaydı asla evlenmezdim. Nerden bilceksin işte bilmiyosun ( keşke tüm kocaların kullanma klavuzu olsa önce bi baksak :) nişanlıyken bana bıktım artık annemden babamdan evlenelim kimseyle görüşmycem ailemden diyen insan tam tersine döndü ( napsam olmadı çaresizlkten böyle bişey düşündüm.
gerçekten mantıksız olabilr, doğru diyosunz çok haklısınz. çaresizlk insana neler neler yaptırabiliyo

keşke evlenmeseydim noktasındaysan neden boşanmak yerine çocuk yapmayı düşünüyosun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…