Gene baş belası kaynanam ve büyük çaresizliğim ...

bu hayat senin....
mutsuzsan, sürdürmek zorunda değilsin...
anneci biriyle bi ömür geçirmek çok zordur eminim.... sen haklı olsan bile, annesi karşısında hep haksızsın... senin fikrin sorulmaz bile... annesiyle yaptıkları bi planda,gittikleri bi yerde, sen yanlarına aldıkları çocuk gibi olursun... eşin kocaman adam.... çocuk değil.... sana hakkettiğin değeri vermek zorunda...

cesaretim yok. hem çocuk yapmak kadar büyük bir mesele değilmi boşanmakta ? lafta olduğu kadar kolay olsaydı keşke

bence çocuk yapmak daha ciddi bi iş, eşlikten vazgeçebilir insan ama annelikten hiçbi zaman vazgeçemez, sıkıldım artık bu adamı istemiyorum dersin ama çocuğu kenara atamazsın annelikten emekli olunmuyo ya da hakim çocuktan boşamıyo seni

canım akıl vermek gibi olmasın ama ailen yanındaysa boşan derim sana..bekara karı boşamak kolay derler ama böyle çekme..eğer bir mesleğin de varsa hiç düşünme..yoksada bişeyler yapabilirsin..biliyorummm çok zor ama..ben üç yıllık sevgilimden ayrıldım o bile kocamdan ayrılmış gibi koydu hergün ağlıyorum o da ailesie düşkündü...ama işte bi de çocuk olursa kayınvaliden onu da kendi tarafına çekip iyice yalnız kalabilirsin..benim bi arkadaşım vardı kaynanası öyle bir mahluktu ki allahım yarabbim torunlarını bile kendi tarafına çekti..ki onlar da aşık olarak evlenmişlerdi..ailen arkandaysa düşün taşın böyle çekip durma canım benim..sen de insansınn,değerlisin..

cesaretim yok. hem çocuk yapmak kadar büyük bir mesele değilmi boşanmakta ? lafta olduğu kadar kolay olsaydı keşke

bu yoruma inanamıyorum,seni bağlayan birşey yok neden boşanmak zor olsun,atacaksın imzanı bitecek bu iş bu kadar basit,cocuk öyle mi ömür boyunca sorumlulugu üstünde o cocugu dunyaya getırmekle bıtmeyecek yetısecegı ortamıda hazırlamak gerek,

sen aldıgın kararın,dogru olduguna ınanmak ıstedıgın iiçin fikir istiyorsun ama bana göre bastan sona yanlıssın arkadasım

canım üzüldüm açıkcası durumuna, kocanın sana karşı böyle olması hiç hoş deyil. Huyundan vazgeçermi bilemiyorum. geçmezse daha olumsuzluklar evliliğinde hep devam edecek biliyorum. Çözümünü bu durumdayken asla bir çocukla kurtaramazsın, daha beter üstüne yük ve sorumluluk biner ve dahada zorlanırsın. öncelikle kocanı kendine bağlı duruma getirmelisin. sen onun önceliği olmalısın seni ikinci plana atmamalı. temelini sağlam atmalısınki; evliliğin uzun ömürlü ve sağlıklı olsun. Sende yıpranmazsın.

çocuk olunca eşin seni takacak sana danışacak ciddiye mi alacak sanıyorsun.bebek seni sadece o mutsuzluğa bağlar sende o bebeği mutsuz bir aileye mahkum edersin.sana bir hayat bırakmamışlar söz hakkı vermemişler bebek olunca hiç bir şey değişmeyecek aksine her şey dahada zorlaşacak büyük bir borcun içinde geçim sıkıntısı seni düşünmeyen bir eş sorunlu kaynana derken sen çürüyüp gidersin.

İnsan içinde olmayınca bukadar rahat konuşabilmesi doğal tabi. Aptal kadın araya girmeseydi çok büyük hayallerimiz vardı bizim. Oyüzden bunun böyle olmasını istiyorum

kusura bakma ama burada aptal sıfatını yüklemen gereken kişi k.validen mi yoksa kocan mı?

suçu 3.şahıslara atmaya ne kadar meraklıyız değil mi? çocuk mu senin eşin,annesi tarafından kadırılması gibi birşey nasıl olabilir? mümkün bu?

ayrıca lütfen çocukları;sorunlu olan,yolunda gitmeyen evliliklerinizi kurtarma aracı olarak görmeyin..yazık günah o çocuğa..daha iki yetişkin insan bir evliliği yürütemezken minicik bir bedene bu sorumluluğu yükleyemezsiniz.

böyle dedi ve gittiniz siz kayınvalidenizle aynı evde yaşadınız nasıl görüşmeyecekmiş merak ettim doğrusu.
Nasıl evlendim şimdi ki aklım olsa asla evlenmezdim diyorsun anlaşılan sen babanın evine kucagında çocugunla dönmek istiyorsun bu şartlar da eşin seni bile tınmazken birde cocugun olursa iyice garanti gözüyle bakar bu kadar da umursamaz. Yeni dogan cocugun ne kadar masrafı olacak o büyüyene kadar yine biriktiririz der annesine varıyla yoguyla istedigi evi de bir güzel alır. Sana değer vermiyor bence gözlemlemeye devam et çocuk falanda düşünme hiç...

belki çocuğa bağlanır ya daha kötüsü olursa o zaman tek çarem intihar etmek belki ozaman düzelirmi? diyeceksin.

şimdiki aklım olsa evlenmezdim dediğin eşine istemediği bir çocuk vermek istiyorsun.

Ya çevrende örnek yoksa bu siteye takılsan yeter be güzelim ne olur hayatınızın hatalarını yapmayın hangi sorunlu evlilik çocuk ile düzelmiş çocuk ekstra sorun demek. Farzet eşin kredi çekti ve sonra sen hamile kaldın sonra ne olcak ? o borcun içine birde çocuk ben söyleyim hergün kavga ve boşanma arayışları.

Eşin senin istediğin hiçbirşeyi yapmıyormuşki, seni dinlemiyormuşki senin bu evlilikteki kurtuluşun çocuk değil eşini kendine bağlamak çaren bu.

Bir erkek arkadaşım vardı evlendi eşiyle 2 ay sonra boşancam dedi kavgalı bir evlilikleri vardı çocuk yaparız belki düzelir dedi. Çocuk yaptılar sonra ayrıldılar 1-2 sene gene birleştiler çocuk yapalım bidaha belki düzelir dedi. Gene yaptılar işler dahada b..k oldu afedersin çocuk 10 aylıktı başka kadın buldu aşık oldu evine gitmedi bidaha dükkanda yatıyordu. Sevgiliside yurtdışında onun için yanına bile gitti. Ulan 1. çocukta düzeldimide 2. yi yaptın ne günahı var o sübyanlar babasız büyüyor. Balık baştan kokuyor zaten.

Bu nasıl biliyormusun ben intihar edeyimde insanların aklı başına gelir belki , ama kendini öldürüyorsun o ne olacak? kim için intihar ediyorsun.

Benden bu kadar yapta gör diyemiyorum sana araştır mantıklı düşün gerekirse psikiyatriste git danış.

büyük konuşmak istemem ama şu anda boşanma düşüncesi ya da öyle bir adım belki kocanızın aklına bir şeyleri dank ettirebilir ve kendisini toplayabilir ama çocukta hiç o kadar etkileneceğini sanmıyorum ve öyle bir ortamda çocuk büyütmek bence boşanmaktan daha zor ve üzücü olabilir

Kocanı son bir kez karşına al ciddi ciddi konuş derim. Baktın tavırlar aynı yapacağından geri kalmıyor tamam o zaman ayrılalım de. Ben düşünüyorum düşünüyorum aklım almıyor. Seni düşünmeyen bir adamın senin verdiğin yavruyu düşüneceğinden emin misin?

Seni anne oğulun arasına girmiş, zorla plan bozmuş bir kadın olarak görecekler. Hatta bebekle birlikte hayatın daha da sarpa saracak. Ayrılmak isteyip bebeğin için katlanacaksın. Ve bu hayatı bir ömür başkaları için yaşayacaksın.

Kusura bakma ama olmuyorsa zorlamayacaksın.. Bu adamın aile olmak kavramından haberi yokken birde ona çocuk mu vereceksin? Hangi çağda yaşıyoruz bebeğin evlilik kurtardığını nerde gördün sen? Öyle olsaydı burda her gün yeni doğum yaptım eşim yanımda bile durmuyor hep annesinde vb. konular okuyor olmazdık! Onlardan da mı ders almadın?

Son olarak ailenin haberi var mı bu durumlardan?

Son düzenleme:
Ya çok sıkıldım buraya konu açıpta fikir isteyenlere,bir yol gösterildiğinde
Yok şunu yapamam yok bunu yapamam deyip
Kendi düşüncesini 'ne kadar mantıksız' olsada buradakilere kabullendirme çabasını

Hayır yani burdaki insanlar size doğru yolu gösteriyor daha objektif olunuyor
Madem düşüncenizde kararlısınız ne diye konu açar sorarsınız ki

İyi ne diyelim hayat senin hayatın,ne halin varsa gör böyle bir kocadan bir çocuk doğurda
Sorunların katmerli olsun bütün çıkış yollarını kapa
İlerde ahhh çocuk olmasaydı bir dk durmazdım deyip kafanı taşlara vurursun.

Sedefle acaba bu konu başkası tarafından açılmış olsa yorum olarak ne yazardın acaba?
Eminim burada sana söylenenleri.
Malesef kocan değişmeyecek.
Hayatınızın tam ortasında kayınvalidenin eşinin üzerinde kurduğu hakimiyet var.
Çocuğun olsa bu sefer başka sorunlar çıkacak.
Ayrıl demiyorum, diyemem.
Sadece şunu diyorum :
Hepimiz yaptığımız seçimlerin,tercihlerin sonuçlarını yaşıyoruz.
Bu sorunların içine birde bebek sokarsan sence herşey çözülecek,eşin annesinin hegemonyasından kurtulacak mı?
Yanlış yapma.
Çocuk acil durumlarda çekilecek bir imdat kolu değil.
Hatta bu sorunları tümden çözmeden düşünme bile.
Önce aile olmayı becerebilmeniz lazım

çocuk olunca kaynanan ona da müdahale edecektir...ona bakmana yetiştirmene. daha çok sıkıntıların artacak bence. Allah sabır versin.çok zor bi durum inşallah kocan akıllanır

Akıl var mantık var, sorunlu bir evliliğin var, eşinle kavgaların var, sen çocuk yapıp kurtarmayı düşünüyorsun, çocuk senin evliliğinin garantisi mi? bir araç mı gereç mi? kendi mutsuzluğuna çocuğunu niye ortak etmek ister bir kadın. Belki öyle olmaz düzelir diye umut ediyorlar diyelim, bunun garantisi var mı? ben hiç çevremde çocuktan sonra tüm sorunlar yok olmuş güllük gülistanlık bir evlilik görmedim. Aksine daha da katlanmıştır sorunları ve çok kadının ağzından duydum bu adama çocuk yapmasaydım keşkelerini...

şu an sizin istediklerinizi yapmayan bir adam
yarın çocuğunuzun ihtiyaçlarını karşılamazsa ne yapacaksınız

çocuk mutluluğun meyvesidir
siz derdinize ortak arıyosunuz

İnsan içinde olmayınca bukadar rahat konuşabilmesi doğal tabi. Aptal kadın araya girmeseydi çok büyük hayallerimiz vardı bizim. Oyüzden bunun böyle olmasını istiyorum

kusura bakma lafım böyle düşünen kadınların hepsine,kocası erken dediği halde sahtekar gibi hamile kalıp adamı eve bağlamaya çalışanlara...el kadar bebeği bu işe alet etmeye çalışanlara...çok büyük hata.acınacak bir tarafı yok.
canavarlık.

Bu nasıl bir mantık böyle..Anlamak mümkün değil..
Siz boşanmakla, bir çocuk sahibi olmayı nasıl bir tutarsınız?

Çocuğu "yapmak" la bitmiyor iş sedefle hanım..
Siz sadece "evliliğim kurtulsun" diye böyle bir karar alırsanız o çocuğun vebalini de taşırsınız, benden söylemesi..
Ne ortamınız ne de sizin şu an ki düşünce tarzınız, bir çocuğun sağlıklı bir biçimde yetişmesine müsait değil..

Üstelik kocanız size eş olamamış..Çocuğuna nasıl babalık edecek?

birde ne olursa olsun dünyanın en kötü kadını en kötü kayınvalideside olsa o bir anne üstelik eşinin annesi aptal demeye hakkın yok,bir gün sanada aptal diyenler cıkar üzülürrsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…