Gene baş belası kaynanam ve büyük çaresizliğim ...

kafan karışmış, bence ilk önce kocanın bu huyunu kabul ediceksin yada senide dikkate alması için birşeyler yapıcaksın, kavga etmekle ,ağlamakla, bağırmakla olmuyorsa tatlı dille sürekli yumuşak davranarak memnun ederek ilgisini kazanmaya çalışabilirsin, kişiler üzerine konuşurken, kötü sözler yerine daha olumlu fikirler sunarsan belki senin fikirlerinede sıcak bakar ama bu çok sabır ve zaman gerektirir ve istikrar. boşanmayı düşünmediğine göre bunu dene nefret kime karşı olursa olsun önce kendine zarar verir iyi niyetle çözüm ara çünkü kayınvalide hep orda olucak, çocuk konusu bence karşılıklı istekle olmalı ve çok büyük bir sorumluluk ve senin derdine çare değil,

Çocukları böyle çıkar çatışmalarınıza alet etmeyin lütfen ondan sonra gerekli sevgiyi, ilgiyi ve huzurlu ortamı sağlayamıyorsunuz sonra çocukların psikolojiler ortada öğretmen bıçaklamalar, 5,5 yaşında okuldaki çocuğu bir kenara çekip dövmeler ... Normal , huzurlu bir aile ortamında gereken ilgi, sevgi ve şefkatle büyümüş bir çocuğun sergileyeceği davranışlar mı hiç?.Hazır olmadan ,evlilik oturmadan ve karşınzıdaki insana tam anlamıyla güvenmeden iyi bir koca ve baba olabileceği konusunda lütfen yapmayın çocuk artık ya.

gerçekten şaka gibisiniz

düzgün gitmeyen bi evlilik eşe sorulmadan herşeyini annesine veren , annesinin ağzına bakan eşe acil çocuk yapma planları

kadına aptal denmiş ama asıl suçlu eşin kendi aklı yok mu kendi kafası çalışmıyor mu kukla mı senin kocan ne diye her dediğini kurulmuş gibi evet diyor

hele hele sakın çocuk yapmayın çocuk hiç bi evliliği kurtarmaz kaç yılındayız ama çözümlere bak yaa

sonra çocuklar neden böyle

ha yaşa sonra bu çocuklara ne oluyor
neden böyle davranıyorlar bu çocukların derdi ne
çocukların yapılış amacı zaten dert ne beklersin ki sen o çocuktan
çocuk doğdu diyelim sende o koca varken rahat rahat çocuğunu yetiştirebileceğini mi düşünüyorsun
kayınvalideye dur demeyen koca buna mı dur diyecek alıcak kayınvaliden istediği gibi yetiştirecek evladını
sende uzaktan bakıcaksın o çocuk arada kalıcak o zaman hata yaptığını farkedeceksin ama iş işten geçmiş olacak

Hayır işin tuhaf yanı eşiniz daha aile olduğunuzu ,bir eş bir koca olduğunun farkında değil siz bu adam bir de baba olma sıfatını yüklemek istiyorsunuz biraz akıl ,mantık ve vicdan ya her şeyi daha küçücük bir sabiden ummayın artık.

Son düzenleme:

o cocuklar ne oluyor biliyormusun ya öğretmenını bıcaklıyor ya doktorunu hemşiresini vs

tabii konu sahibi kendi bilir ama;

eş olamayan,daha ergenliğini tamamlayamamış gibi davranan bir adamdan BABA olmaz!

Bu arada hep kaynanam dolduruyor diyorsun ama dua et bi başka kadın doldurmuyor yine yabancı değil annesi bari..

Zira eşinde irade yok demek, bütün suç karşı tarafta arandığına göre..

Demek ki ben yanlış biliyormuşum meğersem sorunlu evliliklerde çiftler boşanma aşamasına gelince çocuklar birer ayak bağı değilde kurtuluş aracı olarak kullanılıyormuş..

Ayak bağında ki kastım malum çocuk olunca boşanma sürecini daima erteler insan sırf çocukları için..Hele senin evliliğin de daha eşin evindeki sorumluluklarını sana karşı olan görevlerini yerine getiremiyor ki babalık görevini icra edebilsin.

İyi düşün sonra o kafanı duvardan duvara vursan da nafile..Evliliğinde ki sorunları alt etmeden çocuk işine girişme..Çocuk bir araç olmamalı senin için..

İyi giden bir evliliğin meyvesidir onlar..

bende kredi fikrinden nasıl vazgeçirebilirim diye soracaksınız sandım.şaka gibi yaaa.çocuk kocanızın ailesine düşkünlüğünü değiştirecekmi?zaten anası yakanda evliliğinizin bu süre zarfında çocuk yapacaksın da nolcak..ilerde çocuğum olup ta boşanamıyorum diye konu açacaksın..yapma lütfen!çocuk fikrini çıkar aklından evliliğinin temellerini sağlama almaya bak..

sizin durumunuzu bebek düzeltmez ,aksine daha çetrefilli bi hale getirebilir bence...
biraz kendinize zaman verin bebek konusunda acele etmeyin

Hay ağzına sağlık, şu dediklerini evlere bildiri olarak dağıtmak lazım...

Ne söyleyelim? Tutarsız, duygusal dünyası alt üst olmuş, kocasını eve bağlamak için hamile kalmaya cabalayan bir anne adayını hangi aklı verelim?

kusura bakma ama mucadele edecegine
altinlarina sahip cikacagina
kucucuk bir bebekten medet umuyorsun
hamile kaldiginda herseyin duzelecegine bu kadar
emin olman sasirtiyor beni

biz kadınlardan korkulur ve herşey beklenir.

sırf bu yüzden bir an önce hamile kalmaya çalışacaksan eğer,,,pek bir gelecek bekleme kocandan.

değişen sadece duyguları olur
aksine körüklemiş olursun.

kusura bakma ama mucadele edecegine
altinlarina sahip cikacagina
kucucuk bir bebekten medet umuyorsun
hamile kaldiginda herseyin duzelecegine bu kadar
emin olman sasirtiyor beni

Ne kadar doğru bir cümle. Bizim yapamadıklarımızın bedelini kücücük bir yavruya ödetiyoruz.

cocugu yaparsin, sagliksiz bir ortamda buyutursun. sonra kocan iyice cekilmez olur bu kez de dersin ki, bosanmak istiyorum ama cocugum var bosanamiyorum...

İyi giden evliliklerde bile çocuk olunca eşler bocalıyor, tartışmalar artıyor, dışarıdan 3. şahısların bebek bakımıyla ilgili müdaheleleri oluyor. Sen bir de bu karmaşaya bebek dünyaya getireyim diyorsun. Bebek sorununuzu çözmez , sadece katlayıp büyütür. Bu durumda da anne olarak en çok yine sen üzülürsün.
Bu ilgisiz, annesinin ağzına bakan eşle hamileliğini, lohusalığını nasıl atlatırsın hiç düşündün mü canım? Senin çözümün bebek de değil, eşini adam etmekte. İlerde dayanamayıp boşanmak istesen bile bebekle bunu hiç yapamazsın, mecbur çekersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…