genel anestezi mi spinal mi?

gokcekuzu84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2011
105
2
46
İstanbul
26 Nisan salı günü sezeryan olacağım. Bu güne kadar hep spinal sezeryan düşünmüştüm fakat bugün doktorum genelde çok heyecanlı olduğum için genel anestezinin daha uygun olacağını, kendisinin de genel anestezi ile doğum yaptığını, spinal sonrasında baş ağrısı bel ağrısı vb sorunlar olabileceğini söyledi. Fakat son kararı bana bıraktı. Anestezi uzmanı ile görüştüm. Her iki anestezi türünün de birbirine göre üstün bir yanının olmadığını, sezeryan gününe kadar karar vermemi söyledi.
Siz hangi anestezi türünü tercih ettiniz ya da edersiniz. Doktor sitesinden de araştırma yaptım doktorlarda bu konuda ikiye bölünmüş durumda. Lütfen yardımcı olun bana arkadaşlar :((

allah sağlıkla bebeğini kucağına almanı nasip etsin. ben başımızdan geçen bi olayı söyliyim eşim menisküs ameliyatı oldu spinal ve sonrası genel anestezi ikiside uygulandı. spinal yüzünden ameliyattan sonra 10 15 gün sadece tuvalet ihtiyacı için kalktı sürekli yattı ayağa kalktığında şiddetli baş ağrısı oluyordu. menenjit bile yaptığını duydum yan etkisiyle şunu da söyliyim eşim daha öncede spinal anesteziyle ameliyat oldu o zaman bişey olmadı.yani illa yan etkisi ortaya çıkıcak diye bişi yok bazılarında oluyo. allah kolaylık versin

ben de aynı şeyi düşünüyorum ama bir de saf epidural anestezi var onunla doğum yapanlarda baş ağrısı felan görmedim hiç sanırırm brn onu tercih edicem çünkü bebğin çıkışını felan görmek istiyorum ama senin gibi ben de çok stresli ve heyecanlı bir tipim panik yaparım diye çok korkuyorum genel anestezi de ise uyanması ağrılı oluyormuş ben de napıcam bilmiyorum 3 haftam kaldı

canım spinal değil de epidural tercih et baş ağrısı olmuyormuş epiduralde bir kaç arkadaşım oldu hiçbirinde böyle bir şikayet duymadım... ben de doğumumu epiduralle yapıcam insallah....:nazar:

Back
X