• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Genel bir dert işin içinden çıkamadık

Durumu olmayan kim varsa minimum 4 cocuk... Muhtemelen gerisi de gelir. Insanlar kendi geleceklerini dusunmedigi gibi cocuklarinin gelecegini de dusunmuyor. Sonra vay efendim zenginler cennete gidecek. Gider tabii niye gitmesin. Zenginler baksin diye mi cocuk yapiyorsunuz.

Kimse dügüne götürmeye muhtaç değil. Beklenti içinde olmayın.

Dört çocuğu varmış. Eğitimiyle çok ilgilensin. Iyi bir meslek sahibi olsun çocuklar. Yoksa onlarda anne babasının kaderini yaşayacak.
Okutmaya çalışıyor onları zaten küçükler ilkokul çağındakiler . Evet degıl ama arabaları altlarında onu götürecek kimse Yok ve musaotlerdi öyle edepsızlık yapmalarına gerek varmı

Kimin nereye gideceğini Allah bilir.Şimdi Allah birazda Kalbe göre verir derler,düşünceniz pek normal gözükmüyor.Bu bir kanser hastasının Allahım neden ben demesi gibi birşey.Bencillik,narsist de olabilir.Niye yani bir başkası hasta olsa acı çekmeyecekmi? Bence kardeşiniz biraz ülkelerinden kaçarken feribotlarda can verenleri düşünsün,açlıktan ölenleri,iki kuruşa şükür edenleri...
Doğru benımde durum iyi degıl daha dıgsur bir maaşla yaşıyoruz ama başka zor sıkıntılarım var para bul kazanılcak seyler . Ne zaman ölcegmz bile belli degıl . Allah hayırlı ömür ve ölümler verdin kımseye el actırmasın Aminnnnn

Durumu olmayan kim varsa minimum 4 cocuk... Muhtemelen gerisi de gelir. Insanlar kendi geleceklerini dusunmedigi gibi cocuklarinin gelecegini de dusunmuyor. Sonra vay efendim zenginler cennete gidecek. Gider tabii niye gitmesin. Zenginler baksin diye mi cocuk yapiyorsunuz.
Valla haklısısınız

Okumak isteyen kaçar gider yine okur. Çalışmak isteyen verir çocukları bakıcıya çalışır. Hatta okumak istese bir çocuğu ayağında sallar birini emzirirken internetten online ders alır. İsteyen insan her şeyi yapar. Yapmıyorsa, çözüm bulmuyorsa çekmeye devam eder. Ne yazık ki bu böyle.
Öyle biz küçükken de çok zorluk yaşadık büyüyünce böyle olunca insan düşünüyor üzülüyor işte

Sunu soruyorum bazı insanların bu dünyada da rahat zengin yaşıyorlar öteki dünyada da cennete gidecekler . Kimisi baba evinde de rahat zenginler koca evinde de öyle
Şu yorum beni tilt etti arkadaşım. Garanti mı var cennete gideceklerine dair ? :KK12:

Haklsıznız evet ama İnan'ın bi

z biz iyi davranırız o kadına alttan alırız çünkü bizim ailede söz abimin herkese bir anlamda o el atıyo ihtyacı olunca . Durumu iyi onun . Karışı da anneme karşı bile bazen laf söylüyor ki annem ne zorluklarla baktı bizi İnsan utanır demez sahip çıkar o öyle degıl annem abimden rahat bısey isteyemez genelde çünkü gelin herşeyi olmasına her istediğini almasına rağmen kendı ailesine dahi verir ama bize sıragelince istemez çok sinir bir kadın ama omunda evlatları var oda görecek gününü anneme yaptığı bıle yeter ona . Kardeşm bunaldı iyice sanırım küçüktü evlendıgınde bilemezdi böyle olacak . Kocası kötü degıl namazlı Çalışkan çocuklarına bakar ilgilenir ama işte ev işi beğenmez veya pikniğe gitmek istemez zorla gider giderse çocuk çok olduğu ıcın para sıkıntısı olur falan
Anlıyorum,ama gelin kv ilişkileri türkiyede böyle işliyor.Kızlar yetişiyo şakayla karışık benim kızım kendini ezdirmez,benim oğlum bizi bırakmaz gibi saçma cümleler yer alıyor.Gelin kv çok sebep olmasa bile birbirine giriyor çünki toplumsal sorun.Kendiniz diyorsunuz kendi annesi yapsa gücenmez diye...aynı şekil kvler,kendi kızı yapsa gücenmez hizmet beklemez.Gelinden bekliyor...beklenti içinde olmayacaksın.Gerekirse o düğüne gitmezsin,taksi tutarsın vs.Bu arada gelin öyle olduğuna göre abiniz pasif.Yada gelinde haklı ...neyse bu konu çok karışık

Sunu soruyorum bazı insanların bu dünyada da rahat zengin yaşıyorlar öteki dünyada da cennete gidecekler . Kimisi baba evinde de rahat zenginler koca evinde de öyle
Nerden biliyorsunuz kimin Cennete gideceğini
Kardeşinizin de evi dükkanı varmış. Kocası çalışkanmış. 4 tanede çocuk var Allah bağışlasın daha ne olsun.
Altı üstü bi araba yok. Çalışkan koca çalışır alır olur biter
Geline söyleyeceğine atlasın bi taksiye gitsin bundan sonra. Kimseye minnet etmeyin

Allah saglık versin herşey olur..
Kaç yaşında kardeşin ? Kaç çocugu var ?
Paraylada saadet olmuyo mutsuz oldugunuz için para olunca mutlu olursunuz sanıyorsunuz.
Kimseye minnet etmek istemiyorsa madem eşide yok gitmeseydi dügüne ona buna boyun eyecegine.
Herkesin başka dertleri var kiminin saglık,kiminin para,kiminin çocuk dertsiz kimse yok.

Yukarıda bir mesajınızda "Allah öylesine mal mülk vermesin" demişsiniz, bir atasözü var cuk oturan ama "o iş sizin duanızla olmaz" diyeyim edeplice.

Kimse kimseyi bir yere götürmek zorunda değil, herkesin de mizacı bellidir yengenizin huyunu biliyordunuz bence zaten daha önceden. Böyle muamele görmek istemeyen oturacaktı evinde.

Bir eş namazlı, çocuğuyla ilgilenen olunca iyi eş olmuyor bu arada, durumu yokken 4 çocuğu boy boy dizip hanımını ele muhtaç eden, ailesini bir pikniğe rica minnet götüren adam benim gözümde iyi eş falan değil.

Kız kardeşinize zaten diyecek söz bulamıyorum bir zahmet aile planlamasından haber verin kendisine ama kuvvetle muhtemel "çocuk rızkıyla gelir" minvalinde bir cevap gelir.

Evet bazı insanlar daha akıllıca seçimler yapar hayatta, sizin veya kardeşinizin yapmamış olması diğerlerine hasetlenmenize neden olmamalı diye düşünüyorum.

"Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil" diye çok sevdiğim bir söz var, siz hiçbir şey yapmayıp kafanıza esince buraya konu açıp şikayetçi oluyor ama hayatınızda kesinlikle değişiklik yapmıyorsunuz.

Üzmek amacıyla yazmadım kesinlikle ama sizin hayata bakış açınızı kesinlikle çok ciddi şekilde değiştirmeniz gerekiyor.

Kardesine bende üzüldüm.Kocasınin yüzünden ezilmiş araba konusunda ve kocasının genel memnuniyetsizligide çabası olmuş.Ona tavsiyem esine fazla yüz vermesin adam kardesinizin tepesine çıkmış onu o tepeden olması gereken yere kardesin koyacak.

Allah saglık versin herşey olur..
Kaç yaşında kardeşin ? Kaç çocugu var ?
Paraylada saadet olmuyo mutsuz oldugunuz için para olunca mutlu olursunuz sanıyorsunuz.
Kimseye minnet etmek istemiyorsa madem eşide yok gitmeseydi dügüne ona buna boyun eyecegine.
Herkesin başka dertleri var kiminin saglık,kiminin para,kiminin çocuk dertsiz kimse yok.
Evet aslında okadar degıldi bunalmış bende dedim ev dükkan var iyi kötü eşin çalışıyor odunluklaro var adamın evet ama hangı adam mükemmel . Para güzel bısey evet rahatlık ama mutluluğun garantisi degıl

Evet aslında okadar degıldi bunalmış bende dedim ev dükkan var iyi kötü eşin çalışıyor odunluklaro var adamın evet ama hangı adam mükemmel . Para güzel bısey evet rahatlık ama mutluluğun garantisi degıl
E bunları biliyon madem kardesıne sen akıl ver.

Kardesine bende üzüldüm.Kocasınin yüzünden ezilmiş araba konusunda ve kocasının genel memnuniyetsizligide çabası olmuş.Ona tavsiyem esine fazla yüz vermesin adam kardesinizin tepesine çıkmış onu o tepeden olması gereken yere kardesin koyacak.
Tepesine çıkmadı aslında hıc öyle kocacı biri degıl kardeşim ama enişte bey öyle çocuklarını sever ilgilendir çalışkandır ama evde yaptığı ışı beğenmez pikniğe götürmek istemez çalışır

Aslında anlatmak istediğim şuydu kocann begenmemsi eline sağlık bile dememesi . Çok çalışıyor adam . Bı yere gitmek istese kardeşim bana deme su an deme işim var falan . Oda gelin hanıma dedi oda bağırdı beklendiği ıcın beş dk edepsiz kadın Allah öylesine mal mülk vermesin amin. Halbuki kocasınn kız kardeşi cocukları var görüyor sagolsun hep biz idare ederiz onu öyle çirkef . Ordan çıktı konu . Kardeşim zengin olsaydık bunlar olmazdı . Böyle insanlar hem bu dünyada rahat yaşıyorlar hem öteki dünyada cennete güdecekler orda da rahat edecekler . Biz burda da cekıyorzu orda da ne olur bilinmez dedi .
Allahım sen konuyu biliyosun amin :D

Siz türkiyedemi yaşıyorsunuz ?
Kardeşiniz yakınmı ?
Destek olun birbirinize niye hep keşkelerle yaşıyorsunuz anlamadım ki ?

Yakıninizin size kaba davranmasi kalbinizi kirmis uzulmussunuz haklisinizda belki. Ama dort cocukla uzak yerdeki dugunne gitmek ne arkadasim. Arasin dugun sahibini takisimi gondersin biriyle kimseyede minnet etmesin. Birine minnet etmeyiin. Cocuklariniza bu sekilde ornek olmayin. Cok cok yanlis dusunuyosunuzz. Artik o oldu bu oldu yasaminizz sagliklisiniz cok sukur deyip cocuklariniza iyi egitim vermeye, okul hayatlarinda iyi olmalarina bakin melek onlar basi bos birakmayin. Tonla dert var hayatta herkez neler yapmak istiyo yasam sartlari agir evet yorgunsunuz uzgunsunuz haklisimiz belki ama kabul edin. Ve size kaba davrananlara guzelce mesafenizi alin. Umarim evde yapabilecek guzel isler yaparsiniz.

Kardesinizin asıl derdi kocasından ilgi ,sevgi görmemesi yoksa mutlu sevilen bir kadın başka şeyleri 3.şahısları kolay kolay kafaya takmaz
Allah yar ve yardimcisi olsun bundan sonra inşallah yüzü gülsün
4 tane sağlıklı evladı varmış ne güzel sanmayimki zenginler hep mutlu dur o yüzden elindekilerin kıymetini bilmek gerek

Yakıninizin size kaba davranmasi kalbinizi kirmis uzulmussunuz haklisinizda belki. Ama dort cocukla uzak yerdeki dugunne gitmek ne arkadasim. Arasin dugun sahibini takisimi gondersin biriyle kimseyede minnet etmesin. Birine minnet etmeyiin. Cocuklariniza bu sekilde ornek olmayin. Cok cok yanlis dusunuyosunuzz. Artik o oldu bu oldu yasaminizz sagliklisiniz cok sukur deyip cocuklariniza iyi egitim vermeye, okul hayatlarinda iyi olmalarina bakin melek onlar basi bos birakmayin. Tonla dert var hayatta herkez neler yapmak istiyo yasam sartlari agir evet yorgunsunuz uzgunsunuz haklisimiz belki ama kabul edin. Ve size kaba davrananlara guzelce mesafenizi alin. Umarim evde yapabilecek guzel isler yaparsiniz.
Beş dk mesafe arabayla kadının terbıyesızligi işte

Back
X