Genel Kültür Sorunu

elinin altında internet var. kullanmasını bilene çok büyük nimet billahi. interneti çok aktif bir şekilde kullanmanı tavsiye ederim. forum siteleri, bloglar, haber siteleri, oyunlar... her şeyden haberin olsun. her şeyi yüzde yüz kimse bilemez ama en azından neyin ne olduğu hakkında biraz fikrin olsun. hatta biraz terminolojiden anlamak günlük sohbetlerde, arkadaşlarla bir konuyu tartışmada işini görür. bol bol film izle. kitap zaten okumalısın. misal benim film kültürüm ve yabancı dizi bilgim sıfırdı. ne oyuncu bilirdim, ne film adı, ne dizi takip ederdim. ortamda aa şu filmi izledin mi? ben şu dizinin şu sezonundayım bla bla muhabbetlerinde aval aval bakardım. son 2 yıldır filme ve yabancı diziye ağırlık verdim açığı kapatmak için. bulunduğun şehri gez. müzelerine, tarihi yerlerine falan git.

Genel kultur tamamen sizin ilgi alaninizla alakali, mesela ben sinema delisiyim, iletisim fakultesi mezunuyum zaten, dunya sinemasi hakkinda aylarca hic susmadan konusabilirim ama muzik veya spor bilgim sifir, evet ofsayt ne demek bilmiyorum :)

Bir gorev gibi gormeden her gun mutlaka gunluk gazeteleri okuyun, kafaniza takilanlari arastirin. Siyaset hakkinda bilgi ve fikir sahibi olmak sadece genel kulturunuzu arttirmak icin sart degil bir vatandaslik gorevi de ayni zamanda. Yakin turkiye tarihini arastirin, 1960 ve 80 darbelerini, arada geçen donemi, 80 sonrasi gunumuze kadar yasananlari bilmelisiniz, kimse icin degil, kendiniz icin...

Mutlaka bir hobi edinin ve yabanci dil ogrenin. Sanat galerilerini gezmek zorunda degilsiniz ama en azından sanat akimlarini, trendleri takip edin. Bunlar icin birsuru kültür sanat dergisi var.

Okumayi sevmiyorsaniz bile cok keyifli belgeseller var tarih bilginizi arttirabileceginiz, onlari izleyebilirsiniz. Bazi insanlarin gorsel hafizasi daha kuvvetlidir, okudugunuzu unutsaniz da izlediklerinizi unutmazsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…