Genel Kültür Sorunu

kişinin bilgisi ilgisi dahilindedir.
iletişim araçlarını bilgilenme ağırlıklı kullanın. tv.de haberleri kaçırmayın, mutlaka gündemi takip edin. bilmediklerinizle karşılaşınca ertelemeyin hemen araştırın. belgeseller, büyük avantaj, eskiden history diye bir kanal vardı hala var mı bilmiyorum ama çok faydalıydı. cnbc'de çok güzel diziler oluyor, (popüler veya tarihi) izlemenizi tavsiye ederim.

Genel kultur tm anladimda, illa herseyden haberdar olman gerekmiyorki.
Mesela ben haritalardan hic anlamam.
Haritalarda Turkiyenin yerini bolgesini cikaramam asla. Hep gulerler bunu ogrenenler.
Bende takmam, onlarla beraber gulerim
Ama bu genel kultursuzum demek olmyor snucta.
Cunku siyasetle ilgilenirim, ekonomi ve diger konularda Turkiyeyi iyi takip eden biriyim.
Hala yollari cikaramam mesela.
Hep yanimdaki kisiye guvenirim bi yere giderken hangi otobus hangi metrobus nere gider bilmem.
Cunku ilgi alanim degildir, bu kadr acik ve net. Mecbur degilim illa her seyden bisey bilmeye.
Ingiliz aktrisleri yeni yeni ogreniyorum kulaktan gelen bilgilerle. Hic birinin ismini tamda hatirlamam.

Ama eger dersenki el becerisi: Benden iyisi yoktur etrafimda.

Neye gore kime gore genel kulturun cok az?
Bence senin etrafindakilerle snin ilgi alanin ayni olmadigi icin boyle bi dusunce sardi seni.
Bide bence sen cok uzerine aliniyorsun digerleri sana gulduklerinde bilmedigin biseyden dolayi.
Arkadasim bana seni biliyoruz zaten magrada yasiyorsun sen der bazen ingiliz aktrislere gelirse mesela konu.
Bende lafi korum. Benim ilgi alanima ceviririm konuyu ve sonra o baka kalir oyle.

benimde bir çok bilmedigim ünlü var çok mu önemli hepsini tanimak? degil tabii ki de.. dünyanin sonu degil bu..
diger branslara da gelince, elinin altinda net var... oku..
insan herseyi bilmek zorunda da degil ayrica, ilgi alanlarin farkliymis ki, merak etmemissin o bahsettigin mevzulari...
ayrica genel kültür o kadar genis bir alan ki, ansiklopedi degiliz sonuçta...
örnegin ben siyaset'i çok severim, çok ta tartismisligim oldu zamaninda (su an da oluyor )
ve siyaset'ten bahsederken düz mantik bir insan oldugum için, hiç bir argümanimi desteklemezler...
çok da tin yaniii...

senin yapman gereken kitap okumak, gazete okumak, dergi okumak...
anlayacagin tek yapacagin ne bulursan onu okumak :)))

bu bi kişiliktir bence ben bıraz entellektüel oluvereyım demekle olacak gıbı bişi değil merak etmek lazım bu gıbı konuları gazete takibi haber izlemek iyi gelecektir

bende çok yakınıyordum bu durumdan. her gün gazete okuma alışkanlığı oluşturdum siyasi şeyler hakkında yorum yapabiliyorum şimdi.boş zamanımda belgesel izliyorum hayvanlar ülke farketmez 1 bilgi bile gün geliyor size yarar sağlıyor. ki belgesele alışırsanız hiç bırakamayacaksınız çok keyifli bir şey:) ülkeler hakkında da şöyle bi tavsiyede bulunabilirim. ben öğrenmek için bilgisayarımda dünya haritasını masaüstü fotoğrafı yapmıştım her pc'yi açışımda bir defa bakıyordum geneli aklımda şuan:)

bana kalırsa kesinlikle hiç geç değil kendini çok kasmanada hiç gerek yok yavaş yavaş öğrenirsin ayrıcada hepimiz hergün binlerce şey öğreniyoruz ve bunların çoğuda genel kültürsel anlamda şeyler bence internetten araştırıp çok ünlü filmlerin hepsini mutlaka izlemeli ve izlerkende filmlerdeki göze çarpan oyuncuları bir deftere not edip ara ara bakmalısın bunun haricinde dergilerin bu konuda çok faydası var mutlaka bilinen güzel magazin/moda dergilerine ayda bir gözatman şart ayrıca siyasi bilgi birikimi için gazeteleri takip etmende çok önemli. Facebook ve twitterda da çok fazla genel kültür sayfasını beğen ve takip et bir müddet sonra anasayfanda onları okuya okuya aklında çok fazla yer edecekler ve uyumadan önce yarım saat bir atlastan harita incelesen bu konudada kendini geliştirirsin ayrıca edebiyat alanında kendini geliştirmek için hiç çekinmeden üniversite sınavına hazırlananlar gibi cumhuriyet dönemi edebiyatına göz atabilir ön plana çıkan kitaplarıda yavaş yavaş okuyabilirsin. 24 yaşında olmanı hiç sorun etme :)

kitap oku...medyayı haber bültenlerini ve magazin izle...

Eğitim düzeyiniz nedir ?
Lise mezunu iseniz açıköğretim e ilgi duydugunuz bir alana kayıt yaptırın. Bence cok faydası olur.

Evet ne müthiş kitaptı!!. Gerçi Livaneli'nin bütün kitapları öyledir benim gözümde. Sevgiler..

Evet ne müthiş kitaptı!!. Gerçi Livaneli'nin bütün kitapları öyledir benim gözümde. Sevgiler..
Livaneli benim de favori yazarlarımdandır ama Kardeşimin Hikayesi'ni beğenmedim. Sereneddan sonra çok yavan bir hikayeydi bence. Umarım o kitabı telafi eder.

Livaneli benim de favori yazarlarımdandır ama Kardeşimin Hikayesi'ni beğenmedim. Sereneddan sonra çok yavan bir hikayeydi bence. Umarım o kitabı telafi eder.
Leyla'nın Evi ve Son Ada süperdi ama :))

Kesinlikle... Şu ana kadar tek vasat kitap Kardeşimin Hikayesi oldu bence...
Son Ada benim rastladığımdistopya türünde tek Türk kitabı. Başka var mı?
Son Ada'nın Çocukları diye bir kitabı daha çıkmış sanırım. Ama okuyucu yorumlarından anladığım kadarıyla ismini değiştirip piyasaya sürmüşler üzüldüm ( Benim bildiğim o dalda başka bir kitap yok. Ama okursam emin olun yazarım. Siz de beni bilgilendirirseniz çok sevinirim .Sevgiler...

bende kimsenin bilmedigi sacma sapan bilgileri aklimda tutabiliyorum. ama kesinlikle gereksiz seyler.
ama cografya bilgim sifir. kars nerde desen gosteremem. abartmiyorum sifir bilgi ve beynim harita bilgisini kabul etmiyor resmen. bende bunun uzerine yogunlasmaya basladim biraz

Bende tarıh yonunden çok zayıfım.

Siyasette de anlamıyorum.

Kocam konısurken onu boş boş dınlıyorum ooof..keske bılsem bende anlatsam ona

Siyasette cok sey bilirim mesela, ama basima dert acmaktan baska ise yaramadi.
neden biliyorum, cunku ilgim var.
film izlemekten hic hazetmiyorum. ama her film konusunda bilgi sahibi olmak yeri geldi mi catir catir bunun konusmasini yapmak istiyorum.
kitap okumayi cok seviyorum,okuyorum da ama herkes kadar bilgi sahibi degilim. mesela ustte yorumlarda kitaplarla ilgili konusma gecmis, bilgileri karsisinda salyam akti.
ben de okuyorum ama ben bunlari niiye bilmiyorum ulaağn diye haykirasim geliyor.
genel kultur dipsiz bi kuyu, her seyi bilmek cok zor bunla yasamayi öğrenmek lazim

Kesinlikle... Şu ana kadar tek vasat kitap Kardeşimin Hikayesi oldu bence...
Son Ada benim rastladığım distopya türünde tek Türk kitabı. Başka var mı?

Gülten Dayıoğlu "Dünya çocukların olsa" aklıma geldi.
Son ada kadar gerçekle iç içe değildi (okumadım, konusuna baktım) fantastik kısmı daha ağırdı.

Gülten Dayıoğlu "Dünya çocukların olsa" aklıma geldi.
Son ada kadar gerçekle iç içe değildi (okumadım, konusuna baktım) fantastik kısmı daha ağırdı.
O biraz çocuk kitabı ama cicim ya. Okudum ben. Sanki sineklerin tanrısından esinlenilmiş gibi geldi bana.

O biraz çocuk kitabı ama cicim ya. Okudum ben. Sanki sineklerin tanrısından esinlenilmiş gibi geldi bana.

Haklısın o kadın, ömer seyfettin, bir de kemalettin tuğcu tramva sebebimdir zaten

Sen dedikten sonra baktım ama çocuk romanı gibi olmayan da varmış yaw baya, link vermek yasak ama özelden gönderiyorum kişisel listeme ekledim

Öf sorma. Kemalettin tuğcu okumazdım ama bu ikisi fena... Hala çocuklara okutuyorlar biliyor musun.
Bir de ölümsüz ece diye bir lkitabı vardı bu hatunun. Kafayı yedirtir çocuklara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…