kitap oku...medyayı haber bültenlerini ve magazin izle...Merhaba arkadaşlar,
Benim derdim genel kültürümün eksik olması. Şöyle ki herkesin benden bilmemi beklediği bazı ekonomik/siyasi/kültürel olayları bilmiyorum. Bunun yanı sıra şu ülke nerededir, bilmem kim kimdir gibi çoğu insanın bilmesi gereken basit konularda bile bilgi eksikliğim çok fazla. Dünyanın tanıdığı oyuncuların, starların yüzünü bilsem bile ismini bilmiyorum mesela.
Peki bu yaştan sonra (24 yaşındayım) genel kültürümü nasıl artırabilirim? Entelektüel nasıl olunur? Ben bunun ufak yaşlardan gelen okuma, izleme, öğrenme merakı ile olduğunu düşünürdüm ama şuan açığım çok fazla ve çok kültürlü insanların yanında ezik kalıyorum.
Bir de genel kültürüm artsın diye yaptığım çalışmalardan sonra öğrendiklerimi unutuyorum.
Evet ne müthiş kitaptı!!. Gerçi Livaneli'nin bütün kitapları öyledir benim gözümde. Sevgiler..Roman okumayı ben de severim. Edebiyatta kültürel birikim sağlar. Ama hem romandan romana hem de okumaktan okumaya fark var. Mesela ben bir roman okurken o romanda geçen bazı şeylere kafayı takar ve araştırırım.
Örnek vermek gerekirse, Livaneli'nin Serenat'ını ele alalım. Orda ikici dünya savaşıyla ilgili konular geçiyor. Romanı okurken ikinci dünya savaşını araştırırım yerli yabancı kaynaklardan. Mesela orda batan bir gemiden bahsediliyordu adını hatırlayamadım şimdi, onunla ilgili bir çok şey okudum. Ya da soykırıma uğrayan halklar, o zamanlar yaşamış insanların anlattıklarıyla ilgili falan yüzlerce kaynak buldum oludum. Öğrendiklerini başkalarına anlatmak da bu konuda işe yarar. Pekiştirirsin.
Mesela klasikleri muhakkak okumalısın. Oldukça geniş bir edebiyat birikimi sağlar sana. Sonra önerebileceğim romanlar arasında amerikan sapığı, büyücü, kızıla boyalı saçlar, sofinin dünyası, parfümün dansı gibi kitaplar var. İlk anda aklıma gelenler bunlar. Yüzlerce kitap tavsiye edebilirim. Ama dediğim gibi okuyup geçme. Bunlar roman kurgusu içinde çok şey öğrenebileceğin kitaplardır.
Tarih, siyaset vb konularda birikimi süreli yayınlardan sağlıyorum ben. Mesela ntv tarih, atlas tatil, national geographic gibi dergiler çok işine yarar. Müzik konusunda eskiden roll alırdım, express alırdım. Roll yayını durdurdu exprese de çok az yerde rastlıyorum. Yine bütün dünya dergisi gündemi kavramak ve bişeyler öğrenmek adına çok işe yarar.
Yani canımcım, okumak okumak okumak. Başka yolu yok bu işin.
Livaneli benim de favori yazarlarımdandır ama Kardeşimin Hikayesi'ni beğenmedim. Sereneddan sonra çok yavan bir hikayeydi bence. Umarım o kitabı telafi eder.Evet ne müthiş kitaptı!!. Gerçi Livaneli'nin bütün kitapları öyledir benim gözümde. Sevgiler..
Leyla'nın Evi ve Son Ada süperdi ama :))Livaneli benim de favori yazarlarımdandır ama Kardeşimin Hikayesi'ni beğenmedim. Sereneddan sonra çok yavan bir hikayeydi bence. Umarım o kitabı telafi eder.
Kesinlikle... Şu ana kadar tek vasat kitap Kardeşimin Hikayesi oldu bence...Leyla'nın Evi ve Son Ada süperdi ama :))
Son Ada'nın Çocukları diye bir kitabı daha çıkmış sanırım. Ama okuyucu yorumlarından anladığım kadarıyla ismini değiştirip piyasaya sürmüşler üzüldümKesinlikle... Şu ana kadar tek vasat kitap Kardeşimin Hikayesi oldu bence...
Son Ada benim rastladığımdistopya türünde tek Türk kitabı. Başka var mı?
Kesinlikle... Şu ana kadar tek vasat kitap Kardeşimin Hikayesi oldu bence...
Son Ada benim rastladığım distopya türünde tek Türk kitabı. Başka var mı?
O biraz çocuk kitabı ama cicim ya. Okudum ben. Sanki sineklerin tanrısından esinlenilmiş gibi geldi bana.Gülten Dayıoğlu "Dünya çocukların olsa" aklıma geldi.
Son ada kadar gerçekle iç içe değildi (okumadım, konusuna baktım) fantastik kısmı daha ağırdı.
O biraz çocuk kitabı ama cicim ya. Okudum ben. Sanki sineklerin tanrısından esinlenilmiş gibi geldi bana.
Öf sorma. Kemalettin tuğcu okumazdım ama bu ikisi fena... Hala çocuklara okutuyorlar biliyor musun.Haklısıno kadın, ömer seyfettin, bir de kemalettin tuğcu tramva sebebimdir zaten
Sen dedikten sonra baktım ama çocuk romanı gibi olmayan da varmış yaw baya, link vermek yasak ama özelden gönderiyorum kişisel listeme ekledim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?