Genel muhasebe finans maasları neden düşük?

Tuana599

💪6.takm🧚‍♀️Başlangıç 67.7 kg Hedef 58 kg
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2019
927
1.148
33
29
İstanbulda yaşıyorum suan iş arıyorum güzel bir üniden mezunum 5 yıllık tecrübeye 4.000 bin veren bile yok
Bir arkadaşım aöf ten mezun 4600 maası var
Bendemi sıkıntı var ? Baska yönemi yönelsem ?
Kızlar ön muhasebe 4.600 alınırmı cidden ?
Birde ikramiye almıs ?

On muhasebe İstanbul'da o maaşı alamaz sanmıyorum.
Çalıştığı kurum eğer büyük bir firma ve iş yükü agirsa belki.

Yalan söylemiyordur kuruma bağlıdır ama genel olarak fiyat aralığı 3000-3500 arası.

Kendinizi diğer insanlarla karşılaştırmaya devam edersiniz daha da mutsuz olursunuz dolayısıyla bırakın.
İş konusuna gelince muhasebe finans tarafında uzmanlaştığınız bir alan yoksa maaşlar bu şekilde evet çünkü çok fazla muhasebe finanscı var piyasada. Bir İK yöneticisi olarak tavsiyem çalışmak istediğiniz sektörü iyi araştırıp, oraya gerekli eğitim/sertifikaları/yetkinlikleri edinmeniz. Bu şekilde diğer muhasebe finanscılara fark atabilirsiniz.
Bol şans.

Mali müşavirlik sınavlarına gircem
Hafta sonu Excel kursuna gidicem dilimi geliştiricem aslında en son calıstıgım yerde
Üretim planlama yaptım ve işimi cok iyi yaptım bayıldılar
Şimdi üretim planlama olarak bir kac yere basvurdum ama o cv dönen olmaz
Onların maası cok yüksek

bu tamamen kişiye ve işe bağlı. ön muhasebede çalışıp 4600den fazla alan birini biliyorum mesela.
ama holding bünyesinde çalışıp 3000 alan da var ne kadar tecrübeli olursa olsun.
çok değişken bi şey sorduğunuz şey.

Çok çok haklısın kendimş geliştirmem lazım
Birde şans
Ben genel muhasebedeyim

Finansman ve muhasebe alanında çalıştığınıza göre iktisat dersi de görmüşsünüzdür. Arz talep meselesi. Çok mezun, çalışmka isteyen çok insan olunca maaşlar düşer.

Arkadaşınız işinde iyidir, iş yükü çoktur, patronu memnundur, kaybetmek istemiyordur, uzun yıllardır çalışıyordur aynı yerde vs. o maaşı alır. Maaş konusunu etkileyen çok fazla faktör var. Sırf mezun olunan okul ve çalışılan alanla kıyaslanmaz.

ama ordan ayrılsa baska yerde 3.000 falan

Kısaca nerede çokluk orada ucuz iş gücü vardır.
Bu tüm sektörlerde var artık.
Avukatlar bile komik paralara çalışıyor.
Ki muhasebe'de çalışan kişi sayısı çok daha fazla..
O tanıdığınızın ya torpili vardır öyle girmiştir ya da baya yıllık tecrübesi vardır maaş artmıştır..

ama ordan ayrılsa baska yerde 3.000 falan

Belli olmaz, tecrübesine, yaptığı işin kalitesine, referanslarına bağlı olarak değişir. Anlamadığım konu arkadaşınızın maaşının düşmesini mi istiyorsunuz? Derdiniz ne tam olarak?

Geçen bizim binada bir komşu site içinde başka binada oturduğu evden çok daha ucuza bir ev buldu anlaştı ev sahibiyle. Başka bir komşu evin sahibini arayıp çok düşük kira istemişsiniz ben bir miktar daha fazla veririm bana kiralayın demiş. Allahtan ev sahibi düzgün bir insanmış da aklını çelememiş. Siz de bu gidişle arkadaşınızın patronunu arayıp çok yüksek maaş veriyorsunuz diyeceksiniz gibi geliyor bana.

Pek bir bilgim yok ama tahminimce iibf mezunu çok fazla. Çoğu asgari ücrete şükreder duruma gelmis ne yazik ki. Firmalarda bundan faydalanıyor.

Reactions: 000
Bende yakında SMMM Olacağım ama evet Maaşlar genel olarak düşük.
Çünkü çok fazla smmmvar.
Belgeli muhasebeciler Çalışıyor 4000 e düşünün

Bence fırsat varken baska Alanları düşünün.

Bende bir firmada finans-genel muhasebe departmanında çalışıyorum 6,500 TL maaş alıyorum.
Artık firmalar diplomaya değil tecrübeye değer veriyorlar bence

Nasıl dertleriniz var ya. Mezun olduğunuz gibi parmakla sayılacak okul değilse zaten asgari ücretten başlarsınız hatta. Tecrübe ile olur bu cok germis arkadaşının maaşı seni

hayır diploma cok etkili kurumsal yerler
Aöf istemiyor onun kücük yer zateb

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…