Yasal bir yaptırım gelmeden bizim ülkede zor.Çok doğru bu patronlar ancak kendini düşünüyor.
Keşke değişse
Gençler'in çoğu işsiz zaten intihar ediyorlar atanamayanlarÇok ama çok haklı bir yorum..
Ülkede eskiden okuyan çoğunlukla iyi kötü iş bulurdu.
Şimdi millet iş bulmak için 2.3.4. Üniversiteyi okuyor.
Kafayı yedi halk işsizlikten..
Millet nereye saldıracağını şaşırmış durumda..
Umarım bu değişir..
Yoksa gençlerin ileride çoğu işsiz kalacak..
gerçekten huzur her şeyden değerli..Süpermiş..
Işte huzur herşeyden değerlidir..
Statüyü çok takmayın. Bir gün herkes emekli olacak:)
Deniz manzaralı evde kahve icip denizi izlemek paha biçilemez.. bizim için de yapın lütfen:)
Yasal bir yaptırım gelmeden bizim ülkede zor.
Hâlâ işçinin maaşını asgariden gösterip elden para verip işçinin ilerideki alacağı üç kuruş emekli maaşına göz dikenler var.
Yasal yaptırım çok şiddetli olmalı ki değişsin..
Bu ülkedeki akademisyen maaşlarına bakıyorum da muhasebeye çok bile o paralar bence bu durumda. Doçent maaşına bir bakın 7000 küsür ya. Bu insanlar doktora gibi bir ömür törpüsü sürecinden geçip, hayatta kalıyor bir de kuş kadar maaş. Özel sektörde 4 yıllık bir yerden mezun olup 5 6 sene çalışınca da aynı parayı alıyor millet. Bence ne verilen emek ne de topluma yaptığı katkı mukayese kabul eder. Üstüne bir de konferanslarımızı, akademik harcamalarımızı kendi cebimizden karşılamak zorunda kalıyoruz. Hepimize ayrı üzülüyorum.
Çok üzücü..Bizim öyle işte
Yıllardır çalışıyorum aynı zamanda benden 10 sene önceki işçilerin bile maaşı asgariden.
Geri kalanını elden alıyoruz.
Denetim?
Yıllardır gelen giden tek bir memur yok.
Sonra her şey düzelsin diye bekliyoruz.
Çok üzücü..
O zaman orada başka bir şey dönüyordur.
Çünkü imkanı yok. Çalıştığım yerlerde her yıl denetime gelirlerdi. Başka bir yere geçemez mısınız?
Oradan emekli olursanız emekli maaşınız çok ama çok az olur..
Rica ederim evet bazı şeyler para ile ölçülmez..gerçekten huzur her şeyden değerli..
istanbul'daki keşmekeş burada yok, insanlar mutlular en önemlisi, sabah işe geldiğimde trafikten perti çıkmış insanların günaydınını beklemiyorum en azından.. statü ise umrumda değil..
teşekkür ederim güzel yorumunuz için
Çok şaşırdım. Umarım denetim yaparlar.İşimi değiştireceğim çünkü saatleri artık çok yorucu olmaya başladı.
Evlenmeden önce koymuyordu ama artık yorulmaya, hayatı kaçırmaya başladım.
Mali müşavir olacağım o zamana kadar bekliyorum.
Ayrıca inanın işlet böyle dönüyor ve denetime gelen olmadı hiç.
Ama sorsan her şey yasal bu ülkede!
Çok şaşırdım. Umarım denetim yaparlar.
Bu suç çünkü. Alenen kul hakkına giriyor. Insanlarin emeğinden çalıyorsun. Ileride o patron yüzünden insanlar az emekli parası alacaklar. Insanın en çok paraya ihtiyacı olduğu zaman yaşlılık diyorlar.
Umarım güzel hak ettiğinizi verecek bir iş yeri bulursunuz..
Evet biliyorum..Gençler'in çoğu işsiz zaten intihar ediyorlar atanamayanlar
Sonumuz çoj kötü.
Çok karanlık bir tablo bekliyor bizi.
Şikayet etmeyi denediniz mi? Etmelisiniz yani. Böyle bir saçmalık olamaz.Bizim öyle işte
Yıllardır çalışıyorum aynı zamanda benden 10 sene önceki işçilerin bile maaşı asgariden.
Geri kalanını elden alıyoruz.
Denetim?
Yıllardır gelen giden tek bir memur yok.
Sonra her şey düzelsin diye bekliyoruz.
Şikayet etmeyi denediniz mi? Etmelisiniz yani. Böyle bir saçmalık olamaz.
Size hak verdim..A Aişisi düz muhasebe yapar, kafasındaki rakam pek yüksek değildir, olsun çay da vereyim der.
B kişisi muhasebe yanında fiyat teklifi de verir, üründen de anlar, farklı firmalarla bağlantıları da vardır. Hakettiği rakam piyasanın üzerindedir, alternatifi zor bulunan biridir çünkü. Sınırları bellidir, iyi harici birşey yapmaz.
Şimdi bu iki kişinin maaşı nasıl aynı olabilir? (Torpille girilen işler istisna)
Bu arada gençlere hep söylerim buraya da kocaman yazayım
DİPLOMASIZ DA YAPILABİLEN MESLEKLERİN VE ÇOK FAZLA BÖLÜMÜ OLAN ÜNİVERSİTELERİ OKUMAYIN...
Çünkü muhasebeyi işyerinde öğrenmiş biri bunu yapabilir. Okulunu okumamış ama bunu yapabilecek çok kişi var. Ayrıca hukuk, işletme, halkla ilişkiler vb bölümler o kadar çok ki. Hele bir de açıköğretimde bölümü varsa "boş dururken bi bölüm okuyim bari" diyen mezunlar sürüsüyle kapışacaksınız.
Kolay iş bulmak için üniversite okuma dönemi bitti, kalifiye olma dönemi başladı.
Offf zaten kapitalist sistemin devamı bu şekilde sağlanıyor. Dışarda öyle bir işsiz ordusu var ki kimse yok ben bu şartlarda çalışamam diyemiyor. Senin yerine çalışan biri illaki bulunuyor zaten.Şikayet etsen ne olacak ki?
Patron milyonluk bizim.
Sgk nın yazacağı 3-5 binlik ceza ona hayatta koymaz.
Benim kuralım bu ister çalış, ister git diyor.
Hukukçu arkadaşlarım da kan ağlıyor vallahi. Büro açmak ve tutunmak çok zor. Kaldı ki hukuk kontenjanları ikinci öğretimler ve özel üniversiteler sebebiyle felaket arttı. Mezun da çok artık.Size hak verdim..
Ileride çocuğum olursa ya sağlık bölümü okusun.
Ya da gitsin bir meslek öğrensin..
Ama bir şeye katılmıyorum hukuk o kadar umutsuz değildir diye biliyorum.
Yani daha acikogretimde değil:)
Bitiren iyi kötü avukatlık yapıyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?