- 15 Temmuz 2016
- 8.653
- 14.581
- 248
Büyük kurumsal şirketlerde ancak 5 yıllık deneyime 4-5bin maaşlarla başlarsın. Ama onlarda 5 yıllık deneneyimini nerede yaptığına bakarlar, teknik yeterliliğine bakarlar. Herşey deneyimle bitmiyor.
Arkadaşınız yalan söylemiyor. O maaşı alıyordur.
İş hayatına dönsem asla büyük, uluslararası ve kurumsal şirketlerde çalışmam.
Küçük bı şirkette çalışırım. Çok çok çok çok daha iyi maaş veriyorlar.
5 yıl deneyimim var tüm genel muhasebeyi yapıyorum 4.500 bile vermek istemiyorlar
Tek basına 2 kişinin işini yapıyordum eski iş yerinde
Tabi tercihler kişilere ait.Ben kurumsal istiyorum ya çok güzel bir şirketle konuştum müdür yardımcısı pozisyonunda umarım olur
Bir de kurumsalda rekabette çok dimi canım ?Tabi tercihler kişilere ait.
Kurumsal firmada 5 yıl çalıştım. Dönsem iş hayatına ay kapısından girmem.
İse girdikten sonra yaşayacaklarınızdan bahsetmiyorum.
Bı kılıçları eksik olur, o da olsa yeminle birbirlerini keserler.
Birde ben kurumsal firmada atıyorum 10 alacağıma küçük firma da 15 alırım. Hemde özgür çalışırım ki en son çalıştığım firma büyük bı firmaydı kurumsal değildi. Kendi bölümümde at kosturdum kafama göre çalışma, iş bölümü vs vs yaptım. Ve çok çok daha verimli çalıştım.
(Yanlız ben kurumsal firmada çalışırken maaşlar iyiydi. Tüm ihtiyaçlarımı karşılayıp, eve para verip, selektif markalı giyinebiliyor ve birikim yapabiliyordum. Çok ödül aldık, hediye çekleri, yada önümüze bir sürü seçenek sunuyorlardı başarılarımız dan dolayı istediğini seç içinde tatil paketi olan seçeneklerden bahsediyorum. Çalışan arkadaşlarım var nerde o eski günler diyorlar.)
Yok canım aynı değil
Ön muhasebe maaslar Asgari ve en fazla 3.000
Genel muhasebede 3500-4000 söylendi bana hep
Hic suana kadar ön muhasebe maası veren denk gelmedi tabı bu durum istanbul için
Firmadan firmaya değişiyor gerçekten iyi maaş veren yeri bulmak şans işi birazİstanbulda yaşıyorum suan iş arıyorum güzel bir üniden mezunum 5 yıllık tecrübeye 4.000 bin veren bile yok
Bir arkadaşım aöf ten mezun 4600 maası var
Bendemi sıkıntı var ? Baska yönemi yönelsem ?
Kızlar ön muhasebe 4.600 alınırmı cidden ?
Birde ikramiye almıs ?
Evet canım, oooo ne rekabet.Bir de kurumsalda rekabette çok dimi canım ?
Arkadaşlık daha zor sanki küçük şirketlere göre.
Bir tık Öne geçip seni gecmek için ikili oynayabiliyor insanlar ve işbölümü muhasebenin mesela küçük bi şirkette herseyini öğreniyorsun ama kurumsalda tek yönlü iş yapıyorsun. Bende o Yüzden kurumsala girmekten korkuyorum.
O atmosfer için de zaten çalışanlar da kendini çok önemli ve değerli hissediyorlar.Evet canım, oooo ne rekabet.
Kıran kırana.
İnsanın sinirleri bozuluyo bı süre sonra.
Bu gözler neler gördü neler neler...
Evet tek bı iş üzerine odaklanıyorsun, bu da insanı köreltiyor.
Ben ne kurumsal firmalar biliyorum dışardan bağımsız bı firmadan SMMM ler geliyor denetliyor, içerdeki hiyerarşi. Millet bı ise odaklanmis onu yapıyor körel Allah körel.
Bunu da SMMM bir arkadaşım vardı denetleme firmasında, ama gerçekten işinde bı numara insan ondan duydum.
Köreltiyorlar kendilerini dedi.
Evet küçük şirkette daha çok saygı duyuluyor. İyi bı muhasebeci diyelim, küçük firma ne iyi bı çalışan buldum deyip 6 ay içinde maaşına iyileştirme bile yapıyor.
Kurumsal da böyle bı değer yok.
Şimdi ki aklım olsa asla gitmezdim. Çok stres, rekabet vs vs var. Sağlikta etkileniyor.
Şirketin büyüklüğü, içindeki muhteşem dekor, güzel giyinmiş insanlar, kurumsallık ay nasıl girmek için takla atmıştım.
Tek iyi yönü mobing yapan yöneticimi bölümünden çok güzel etmiştim.
Finans müdürü biri var kadın aöf mezunu, (daha önce bı firmada uzun yıllar çalışmış.)O atmosfer için de zaten çalışanlar da kendini çok önemli ve değerli hissediyorlar.
Bir etiket uydurmuşlar kariyer diye o ortamda az maas bile alsa kariyerim var diyor.
Kurumsalın tek avantajı Maaşını düzenli ve zamanında alırsın , atılırsan tazminatını eksiksiz alırsın , battığı için işsiz kalma tehlikesi olmaz vs vs.
Patron şirketinde patron iyiyse Cömert ve dürüstse işleri de iyiyse zaten elinde tutmak için çalışanını memnun etmeye Çalışıyor.
Tahmin ediyorum canım.Finans müdürü biri var kadın aöf mezunu, (daha önce bı firmada uzun yıllar çalışmış.)
Şu an çalıştığı firmada 9.5 bin TL alıyor. Ve patron bir ödemesinede kendi iyi kalbinden dolayı yardım ediyor. Çalışanları mal mülk alınca patron yardım ediyor. Çok seviniyor. Aferin deyip duruyor.
Kurumsal firma bunu hayatta vermez.
Aman batsın bunların kurumsallığı ya. Kariyeride onlarda kalsın.
Ben en son çalıştığım şirketten çıkarken evlenecegimi öğrendiler. Hemen gayet kalın bı adana burması verdiler.Tahmin ediyorum canım.
Yapısına göre adamın merhametine göre işte.
Brnim arkadasım ev alacaktı evlendi borca girmeyeyim çıkar tazminatımı ver dedi çıkardı patron 50 bin tazminat verdi giriş çıkış yaptı aynı gün geri Aldı işte.
Kişiye Göre Değişiyor.
Allah iyi kalpli Cömert insanlara denk getirsin.
Iyi biryer olduktan sonra zaten kurumsal olmuş olmamış hiç önemli değil.Ben en son çalıştığım şirketten çıkarken evlenecegimi öğrendiler. Hemen gayet kalın bı adana burması verdiler.
elden alacagim parayı da hemen verdiler.
O yüzden ben kurumsal firma karşıtıyım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?