• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

genetik inceleme

canım senin test yarın değilmiydi? ama tebrikler .inş allah kucağına da almayı nasip etsin.kendine hatta artık kendinize dikkat edin.hihoyyyt

evet canım benim test aslında bugündü ama ben dayanamadım. gittim yaptırdım ve olumlu çıktı.çok sevinçliyim.allah inşallah herkese nasip eder:dance:

herkese hayirli aksamlar
burasi bana göre bende sizlerdenim
bi tane saglikli kizim var 6 tane düsügüm var bende iki kromozonlar yer degistiriyor
bizede tüp bebek gerekli pgt yöntemiyle bi ara ciddi olarak düsündüm maddi yönden olmadi
bide cok merak ediyorum kafama takildi acaba günahmi degilmi onuda merak ediyom ögrenmeyi cok isterdim kizima bi kardes daha olmasini isterdim nasip iste hayirlisini sagliklisini versin allahim hepimize

AYRICA EYETKINER HAMIS OLMANA GERCEKTEN COK SEVINDIM HEP OKUYUP TAKIP EDIYODUM ALLAH KUCAGINA ALMAYIDA NASIP ETSIN INSALLAH

canım ben de tüp bebek ve pgt yoluyla hamile kaldm bunun günah olduğunu hiç düşünmedim. iyi dileklerin için çook teşekkürler. umarım kızına bi kardeş gelir allah gönlüne göre versin canımm:ecrin_bebek:

Hepsine cok teskkur ederim. Ben Isvecte yasiyor. Daha once 3 bebek dusuk yaptim. Hicbir benim bebek kalp atisini duyamadim. Iki teyze var bende. ikisininde oglan cocuk kas erimesi hastalik var. Tasiyici olmam ihtimal yuksek. Simdi gen analyse ve kromozom analyse yapilacak. Aslinda ben cok korkuyoru. Sonuc kotu eger cikar ben kotu olur diye dusunuyorum. Bu testler cok zormu? korkuyorum. Cok uzunmu suruyor? sonuclarin cikmasi?

hanımlar benim de bi sorum olucak yanıtlarsanız sevinirim.
benim 2. tüp bebek denemem. yumurta ve spermde görünürde bi sorun yok. ancak embriyolarımız çok kalitesiz. 3. transferi yapılıyo ama öylesine... böyle bir durum için de geçerlimi acaba genetik tarama... bilginiz varmı?
Allah gönlünüze göre versin.

Hepsine cok teskkur ederim. Ben Isvecte yasiyor. Daha once 3 bebek dusuk yaptim. Hicbir benim bebek kalp atisini duyamadim. Iki teyze var bende. ikisininde oglan cocuk kas erimesi hastalik var. Tasiyici olmam ihtimal yuksek. Simdi gen analyse ve kromozom analyse yapilacak. Aslinda ben cok korkuyoru. Sonuc kotu eger cikar ben kotu olur diye dusunuyorum. Bu testler cok zormu? korkuyorum. Cok uzunmu suruyor? sonuclarin cikmasi?

canım bu testleri yaptırırken korkucak hiçbirşey yok....hepsinede kanda bakılıyor...
bazı testlerrin sonucu hemen alınıyor bazısı birkaç gün sonra...
birtek kromozon testi biraz uzun sürüyor...eğer özel hastanede yapılırsa 2-3 haftada sonuç çıkar ama devlet hastanesinde daha uzun sürebilir..:
tabi isveçte sonuçların alınması ne kadar sürer bunu bilemem

arkadaslar halen bu konuyu okuyan varsa bana yardımcı olabilir mi?

benim ilk evliliginmden 15 yasinda saglikli bir oglum var.
simdiki esim ile cocuk yapmaya karar verdik birincisi bos gebelik gibi oldu gelismedi. sonra asilama yaptırdık ikiz gebe kaldım fakat gelisim durdu bebeklerin kalbi atmadi.
dr bizden kromozom testi ve trombosis paneli testleri istedi. bu testlerin fiyatlari nedir kızlar. ve ayrıca daha onceden saglikkli bir bebegim olmasi bende kromozom anomalisi olmayacagi anlamina gelirmi yoksa sonradan kromozomlarım bozulmus olabilir mi? yoksa sorun esimde mi olabilir ? nedersiniz?

simdiki esim ile cocuk yapmaya karar verdik birincisi bos gebelik gibi oldu gelismedi. sonra asilama yaptırdık ikiz gebe kaldım fakat gelisim durdu bebeklerin kalbi atmadi.
dr bizden kromozom testi ve trombosis paneli testleri istedi. bu testlerin fiyatlari nedir kızlar. ve ayrıca daha onceden saglikkli bir bebegim olmasi bende kromozom anomalisi olmayacagi anlamina gelirmi yoksa sonradan kromozomlarım bozulmus olabilir mi? yoksa sorun esimde mi olabilir ? nedersiniz?

ben 2 sene önce fiyat araştırırken kromozon testinde 300 ile 500 ytl arası fiyatlar görmüştüm.... trombosis paneli ise ben cerrahpaşa hastanesinde sgk ile yaptırmıştım bu yüzden bilgim yok...
kromozon testinide araştırma ve ünüv. hastanelerinde sgk ile bedavaya yapıyorlar ama 6 ay gibi bir gün veriyorlar...yani sıra çok fazla....
benim zamanın vardı 6 ay bekleyip zeynep kamil hastanesinde yaptırmıştım....
cerrahpaşa ünüv. hastaneside 6 ay sonraya gün vermişti...

sisiz kromozonunuzun sonradan değişip değişmeyeceğini billemem ama tabiki bu sorunun eşinde olma ihtimali var....

birde ilk çocuk sorunsuz oldu diye diğerleride olur anlamına gelmez....
bu yüzden size ait olan bütün araştırmaları da yaptırmanızı öneririm...

ilginiz icin cok tesekkur ederim fadik hanım , boyle zamanlarda bir ses bir bilgi duymak insanı rahatlatıyor.

2 kere zorunlu kurtaj olmak beni cok uzdu. hamile kaliyorum fakat 6. haftaya gelince bebegin gelismi duruyor ve kalbi atmıyoır. ikiz oldugunda cok sevinmistim birinden biri yasar diyordum ama olmadi.
ikizlere asılama ile hamile kalmıstım esimin en kaliteli spermleri secilmisti.

ama bundan sonra gerekli testleri yapmadan asla hamile kalmayı dusunmuyoırum

ilginiz icin cok tesekkur ederim fadik hanım , boyle zamanlarda bir ses bir bilgi duymak insanı rahatlatıyor.

2 kere zorunlu kurtaj olmak beni cok uzdu. hamile kaliyorum fakat 6. haftaya gelince bebegin gelismi duruyor ve kalbi atmıyoır. ikiz oldugunda cok sevinmistim birinden biri yasar diyordum ama olmadi.
ikizlere asılama ile hamile kalmıstım esimin en kaliteli spermleri secilmisti.

ama bundan sonra gerekli testleri yapmadan asla hamile kalmayı dusunmuyoırum

rica ederim canım...
bende aynı şeyleri yaşadığım için sizi çok iyi anlıyorum....
ben 3 tane düşük yaptım...benimde kalp atılşları olmuyor....
bütün genetik arştırmalarımıda yaptırdım hepside temiz...

sizde yaptırın canım...ona göre bir yol izlersiniz...

rabbim hepimizin yardımcısı olsun...

bunlar genetik incelemeler canım gebeliği ilerlemeyen kişilerden isteniyor diye biliyorum. eşinde veya sende veya ikinzde de sorun olabilir.. trombofili paneli sadece sende bakılıyor bebeği besleyen damarlar da kan pıhtılaşması ile ilgili fiyatları biraz pahalı ve yaklaşık 20 25 günde cıkıyor.. özelden bir genetik test laboratuarı adı verebilirim diğer yerlere nazaran uygun fiyatlı.. istanbul da ister misin?

Arkadaşlar biz de eşimle genetik kan analizi yaptırdık benimkinde bir anormallik görünmüyor , eşiminkinde de sayısal ve yapısal anormallik yok fakat kromozom kuruluşu 46, XYqh+ olarak görülüyor internetten biraz inceledim sanırım bu bir sorun, bu konuda bilgisi olan var mı acaba aranızda bana bilgi verirseniz sevinirim.

Back
X