• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Genetikte kan pihtilasmasiyla tup bebekle hamile kalanlar

Adimyaman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2021
230
166
53
IMG_5ECD667C-5B78-4957-A757-DC728A157EDA.webp

Herkese merhabalar bu sekilde pihtilasma sonucu olan ve gebelik yasayanlar var mi ? Kan sulandirici ne kadar sure kullandiniz ? Tup bebek dr u ilaclara devam etmemi perinatalog ise ilaclari kesmemi soyluyor bu durumu yasayan varsa lutfen cevaplayabilir mi ?

benim de üstekiler aynı homozigot 4G5G kısmındaydı. geçmişte üç düşük öyküm var hepsi ilk üç ay düşmüştü bu gebeliğimde ilk üç ay kadın doğuma gittim kan sulandırıcı hap kullandım 3 aydan sonra ikili test için perinatolojiye gittim ve hep orda devam ettim riskli gebeliğim olduğu için. ikili testte detaylı muayene oldum bebeğimin kan akımında hafif azalma çıktı o zamana kadar çoktan kan sulandırıcı iğne başlamış olmam gerektiğini söyledi perinatolog. hemen başladım tabii sonra gebeliğim çok şükür sorunsuz ilerledi.
özetle yerinizde olsam perinatolog sözü dinlerdim çünkü riskli gebelik uzmanı o ama yine de bir başka perinatolog görüşü de alın isterseniz içiniz rahat etsin.
sorduğumda da kan sulandırıcıların dozu pıhtılaşma olmasa da olumsuz bir durum yaratmaz ama olası bir pıhtılaşmayı da engeller en güvenli yol bu demişti benim doktorum. sizde pıhtılaşma yok demekki önceden düşük öykünüz var mı?

Son düzenleme:
benim de üstekiler aynı homozigot 4G5G kısmındaydı. geçmişte üç düşük öyküm var hepsi ilk üç ay düşmüştü bu gebeliğimde ilk üç ay kadın doğuma gittim kan sulandırıcı hap kullandım 3 aydan sonra ikili test için perinatolojiye gittim ve hep orda devam ettim riskli gebeliğim olduğu için. bebeğimin ikili testte detaylı muayene de oldum bebeğin kan akımında hafif azalma çıktı o zamana kadar çoktan kan sulandırıcı iğne başlamış olmam gerektiğini söyledi perinatolog. hemen başladım tabii sonra gebeliğim çok şükür sorunsuz ilerledi.
özetle yerinizde olsam perinatolog sözü dinlerdim çünkü riskli gebelik uzmanı o ama yine de bir başka perinatolog görüşü de alın isterseniz içiniz rahat etsin
Çok sükür çok sevindim gebeliğimizin sağlıklı ilerlemesine işte benimde aorunum perinatalog kesmemi söyledi kan sulandırıcıları sizinde 3 kez düşük olmuş kan sulandırıcı kullanmadıgınız için değil mi ? Bende o yüzden bırakmak istemiyorum. Tüp bebek doktorum devam et derken perinatalog bırak diyor çok arada kaldım

bir önceki yorumumu düzenledim yeniden okur musunuz demin tamamını yazamadan cevaplaya basmıştım kusura bakmayın site donuyor bazen. önceden düşük öykünüz var mı? ben pıhtılaşma sonucundan pek anlamıyorum pıhtılaşma var mıymış belki sizde yoktur ters etki yapmasın diye kullanma diyordur. benim kadın doğumcunun alık alık test sonucuna bakmasından bir şey anlamadığını hissetmiştim ama perinatolog özellikle sonucu kendi görmek istedi demek ki anlıyorlar

bir önceki yorumumu düzenledim yeniden okur musunuz demin tamamını yazamadan cevaplaya basmıştım kusura bakmayın site donuyor bazen. önceden düşük öykünüz var mı? ben pıhtılaşma sonucundan pek anlamıyorum pıhtılaşma var mıymış belki sizde yoktur ters etki yapmasın diye kullanma diyordur. benim kadın doğumcunun alık alık test sonucuna bakmasından bir şey anlamadığını hissetmiştim ama perinatolog özellikle sonucu kendi görmek istedi demek ki anlıyorlar
Evet okudum çok sağ olun cevap için garip bir durum genetik sonucumunyukarıda eklemıstım 3 doktor var diyor pıhtılaşma perinatalog yok diyor. İstersen kullan sana bi faydası yok diyor. 7. Tüp bebek denememde ilk kez bu aşamaya geldim kayıptan çok korkuyorum bunu şansa bırakmak çok zor benim için acaba ciddiyeti mi anlayamadımdiyorjm ama koskoca profodor nasıl anlamaz ki kafam çok karışık bugune kadar çok rahattım ama şuan çok korkuyorum

Evet okudum çok sağ olun cevap için garip bir durum genetik sonucumunyukarıda eklemıstım 3 doktor var diyor pıhtılaşma perinatalog yok diyor. İstersen kullan sana bi faydası yok diyor. 7. Tüp bebek denememde ilk kez bu aşamaya geldim kayıptan çok korkuyorum bunu şansa bırakmak çok zor benim için acaba ciddiyeti mi anlayamadımdiyorjm ama koskoca profodor nasıl anlamaz ki kafam çok karışık bugune kadar çok rahattım ama şuan çok korkuyorum
başka bir perinatologdan görüş aldınız mı

Back
X