Geniş Arkadaş Çevresi Edinmek için neler önerirsiniz?

O zaman gülümseyin :)
Yıllar önce herşeyde dert yanan karamsar bir kişiydim. Sonra neden böyle yapıyorum belki de saece rolümü değiştirmeliyim dedim ve içimden gelmediğinde bile gülümsemeye zorladım kendimi. Viliyor musunuz? İnsan mutlu olmayı, gülmeyi bile öğrenebiliyor yeterki çabalasın.

Şimdi herkese gülümsüyorum :) bunu yazarken bile tabi arada 20 yıl geçti ben büyüdüm olgunlaştım ve taktiğim işe yaradı. İngilizce bir söz vardır "fake it until you make it" yani gerçekleştirene kadar öyleymiş gibi yapın diye.

Deneyin! Şimdi başlayın gülümsemeye. Aynada bakıp gülümseyin.

Çevresi çok güzel geniş bir arkadaşım vardı, nasıl oluyor diye biraz gözlem yaptım ve farkettim ki; gözüne kestirdiği kişilere ilk tanıştığında "bı kahve içelim, seni yemeğe götüreyim" gibi tekliflerde bulunuyor ve o kişilerle arkadaş hatta dost oluyordu böylelikle..

Bu taktiği bende uyguladım ve etkisini ciddi anlamda gördüm, ancak artık arkadaştan da sıkıldım, bütün çevremi yavaş yavaş hayatımdan çıkardım.

Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi "nerede çokluk orada b..luk"...

Yine yukarıda bir arkadaşın dediği gibi "önemli olan nicelik değil nitelik"...

Son düzenleme:

Eskiden vardı aslında buluşmalar yapılırdı. Şimdi baktım da o topic yok olmuş. Bundan bi 10 sene kadar önce vardı yani

Çok doğru bir noktaya değindiniz. Bu atak olma konusunu biraz somutlaştırabilir misiniz örneklerle ? Mesela yeni biriyle tanıştık muhabbet ettik ve daimi arkadaşlık kurmak istiyoruz nasıl ilerleyebiliriz?
Ben size bir soru sorayım. Cevabını verdim diyeceksiniz ama daha temele inin neden arkadaş istiyorsunuz? Cevabı verince nasıl ve nerede arkadaş bulacağınızı da yazacağım size.

Calisiyor musunuz?
Kalabalik ve eglenceli bir calisma ortami arkadas edinmek icin en ideal alan bence, burda bazi arkadaslar is arkadaslariyla pek samimi olmamayi tercih ediyorlar ama ben 2012 de ayrildigim is yerimdeki arkadaslarimla hala gorusuyorum, basım sıkışsa ilk onlari ararim.

Ben size bir soru sorayım. Cevabını verdim diyeceksiniz ama daha temele inin neden arkadaş istiyorsunuz? Cevabı verince nasıl ve nerede arkadaş bulacağınızı da yazacağım size.

Çünkü yalnız hissediyorum. Psikolojim de olumsuz etkileniyor. Sinemaya konsere ve daha birçok etkinliğe yalnız gitmekten çok sıkıldım.

Çalışıyorum ama ya evliler ve çocukları var. Ya da yaşları ufak. Ben 87 liyim 94 lülerle arkadaşlık etmek garip geliyor. Ben aslında çok küçüklerle arkadaşlık etmeyi sevmiyorum sevemedim. Edenlere de şaşırıyorum kafalar nasıl uyuşur diye. Ben kendimden büyüklerle ya da minimum kendi yaşıtlarımla arkadaşlık istiyorum.

Çünkü yalnız hissediyorum. Psikolojim de olumsuz etkileniyor. Sinemaya konsere ve daha birçok etkinliğe yalnız gitmekten çok sıkıldım.
:) Bu genel bir cevap. Sorunun cevabı insan insana ihtiyaç duyar.
Arkadaşlık bir ihtiyaçtır.

Peki şimdi ikinci sorum.
Hangi ihtiyacı karşılayacaksınız?
Cevap yalnızlığınızı gidereceksiniz cevaplamışssınız.

Şimdi gelelim sizden sadece genel insan profiline.
İnsanların arkadaş olmasındaki faktörleri kısaca özetleyeyim: İhtiyaçlar
Sevilme ihtiyacı
Onaylanma ihtiyacı
Oyalanma ihtiyacı
Ortak hobilerini gerçekleştirip kendini geliştirme ihtiyacı
Ortak amaca ulaşma ihtiyacı
Ortak müzik zevki
Ortak din
Ortak kin
Ortak para

Yani arkadaşlık ya da birlik olabilmek için bir ikiş ile önce ORTAK bir yanınız olması lazım, bir başka ifade ile KARŞINIZDAKİNİN sizden karşılayacağı bir ihtiyacı olması lazım!

Peki siz karşınızdakine ne vaad ediyorsunuz?
Bunu bir düşünün sonra istemediğiniz kadar arkadaşınız olur.
Almak yerine vermeye karar verdiğinizde insanlar çevrenizde olurlar, alan siz olmaya başladığınızda çevreniz daralmaya başlar :)

Birşey söyleyeyim mi, aynısını ben de gözlemledim. Çok arkadaşı olan biri vardı mesela gözüne kestirdiğine direk yapışırdı hiç utanma çekinme yoktu.

Ama ben bunu beceremiyorum. Çünkü böyle bir hamle yaptığımda karşımdaki insanın bir tarafı kalkıyor ve loser gibi görüyor. Başkası yapsa ay çok girişken denilen şey ben yaptığımda olmuyor buna öfke doluyum.

Bir de bende biraz çekinme hatta gurur var. Mesela 1 hafta önce bir kızla tanıştım olumlu elektrik aldım kahve içelim dedik. Numaramı verdim hala bir davet göndermedi . Başka bir kız var ona Facebook'tan yazdım mesajı görmüş birşey yazmadı. Yani cidden bir kısmetsizlik var. Hep ben mi davet eden koşturan olmalıyım niye kimse benim için gayret etmiyor ? Çok düşündüm ve sonuç bu iş şeytan tüyü meselesi bence. Şeytan tüyü olan her türlü yolunu buluyor.

Bunu geçen hafta bir kitapta okumuştum. Aklıma geldikçe deniyorum. Ama aklıma çok nadir geliyor

Yukarıdaki mesaj da bi arkadaş çok güzel açıklamış.

İnsanlar size yaklaşmıyor ise sizde kendilerine dair birşeyler bulamıyorlardır.

İnananların dikkatini çekmek için iyi bir dinleyici olmakta çok etkili. Karşı tarafla ilgilenmek, isim ile hitap etmek, 3-5 gün önce anlattığı bir problemini çözüp çözmediğini sormak, çocuklarını sormak vs...

Çekingenlik özelliğinizi bir an önce değiştirin, çekingen kişiler iletişime kapalıyım mesajı verirler duruşlarıyla..

İnanın ki hepsini fazlasıyla yapıyorum. Ama başkası yapınca " ay çok girişken ay çok şirin " denilen şeyleri ben yapınca nedense karşıdaki loser, needy gibi falan görüyor ve değer vermiyor. Öfke doluyum buna. Bu durumu şeytan tüyüyle açıklayabiliyorum ancak.

Bir de insanlar yaklaşmıyor değil yaklaşıyor ama daimi arkadaşlığa dönmüyor. Ben davet bekliyorum ama gelmiyor. Sinirleniyorum buna çok.

Çekingen duruşunuzun olumsuz bir yansıması olabilir.

Çekingen duruşunuzun olumsuz bir yansıması olabilir.

Elimden geldiğince bunu yansıtmamaya çalışıyorum gayet cool ve özgüvenli izlenimi veriyorum ama yine de anlıyor olabilirler mi?

Ayrıca ne çekingen sessiz sakin insanlar kolayca arkadaş edinebiliyor buna da şahit oldum. Bu da bir sınav galiba.

Ben de yıllar sonra memlekete geldim arkadaş çevrem yok. Bir de biriyle arkadaşlık kurmak için hep karşı taraftan ilk adımı beklerim. Yani o kişi bana yakın davranırsa mesela ilk karşı taraf beni bir yere davet ederse giderim ama kendim yapamam.
İş yerinde arkadaşlık nasıl oluşur bilemiyorum ben sadece işimi yapıyorum uzun uzun da oturmuyorum hep yapacak işlerim oluyor. Mesela bir arkadaş benim evimin yakınına geliyor ben de onun arabasıyla gelebilirim iş çıkışı ama bunu söyleyemem. Kendim dolmuşa binip geliyorum.

Sizi çok iyi anlıyorum.

Aynen. Bir de diyelim ben kahve içelim dedim ve kahve içtik, devamı gelmiyor yani daimi arkadaşlık oluşmuyor. Ben tek kahvelik ya da tek yemeklik arkadaş istemiyorum daimi arkadaş istiyorum.

Aynen. Bir de diyelim ben kahve içelim dedim ve kahve içtik, devamı gelmiyor yani daimi arkadaşlık oluşmuyor. Ben tek kahvelik ya da tek yemeklik arkadaş istemiyorum daimi arkadaş istiyorum.
Bence bu şekilde aramayın, bulamazsınız, bulsanizda bir şekilde bir yerde kesilir arkadaşlığınız.

Kız kardeş yada kuzen varsa onlarla iletişime geçin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…