- Konu Sahibi aysennikko
-
BENİM ANNEM HEM HPV HEM HERPES kaptı babamdan herpesi çok zor geçirdi bagısıklıgı asırı düşüktü kendine iyi baktı her ikisini de atlattı 5 yıldan uzun süredir onda ikisi de yok unuttu bileBen bir kaynakta 3-7 gün, başka birinde de aylar öncesinden virüsü kapmış olabilirsiniz belli olmaz diye okumuştum. Zaten bu virüsü kimden aldığımı düşünmemeye çalışıyorum,sonuçta olan oldu ve yapılacak bir şey yok. Bunu eğer tek kişi yoksa hayatınızda kesin olarak asla bilemiyorsunuz. Ben Herpesin ilk atağı tekrarlayınca poliklinikte Elisa'dan HSV bakılmasını istedim ve pozitif çıktı. Doktora ısrar edince ücretsiz olarak test yaptırabiliyorsunuz. Ancak doktorlar herpesi çok önemsemedikleri için genelde test istemiyorlar.
Daha iyi haber aşıyı biliyosunuz zaten bütün dünya cıkmasını bekliyo artık piyasaya sürülücek 2019-2020 başında falan aşıyı yılda bir kez oluyosun o yıl hiç ucugun cıkmıyo ve bulastırmıyosun aşı tümüyle baskılıyo vücudunda yokmus gibi oluyo 1 yıl .Bulasıcılık gidiyo yüzbinde 2ye düşüyo :) Hel_in var sitede o hem herpes hem de hpv atlattı macun kullanıyodu lokman hekimden ve multivitamin multi vitamin biliyosun bütün mineral ve vitaminleri içeren tek hap cocuklar bile kullanıyo günlük 1 tane alman gerekiyor ilk 2-3 yıl macun taze skılmıs portakal suyu yoğurt probiyotik çörek otuÇok sevindim inanın her iyi habere ihtiyacım var. Henüz 1. yılım dolmadı, bağışıklı sistemimin buna alışacağını ve hiç olmazsa lezyonların olmayacağını düşünerek dua ediyorum ancak her defasında tekrarlıyor. HPV hastalarının kullandığı AHCC diye bir kapsül varmış,şu an Türkiye'de yok ancak yurtdışı sitelerinden sipariş verebiliyorsunuz. Onu kullanmayı düşünüyorum. Herpes vücuttan atılmıyor ancak HPV atılıyormuş. En azından bu iyi haber.
Daha iyi haber aşıyı biliyosunuz zaten bütün dünya cıkmasını bekliyo artık piyasaya sürülücek 2019-2020 başında falan aşıyı yılda bir kez oluyosun o yıl hiç ucugun cıkmıyo ve bulastırmıyosun aşı tümüyle baskılıyo vücudunda yokmus gibi oluyo 1 yıl .Bulasıcılık gidiyo yüzbinde 2ye düşüyo :) Hel_in var sitede o hem herpes hem de hpv atlattı macun kullanıyodu lokman hekimden ve multivitamin multi vitamin biliyosun bütün mineral ve vitaminleri içeren tek hap cocuklar bile kullanıyo günlük 1 tane alman gerekiyor ilk 2-3 yıl macun taze skılmıs portakal suyu yoğurt probiyotik çörek otuÇok sevindim inanın her iyi habere ihtiyacım var. Henüz 1. yılım dolmadı, bağışıklı sistemimin buna alışacağını ve hiç olmazsa lezyonların olmayacağını düşünerek dua ediyorum ancak her defasında tekrarlıyor. HPV hastalarının kullandığı AHCC diye bir kapsül varmış,şu an Türkiye'de yok ancak yurtdışı sitelerinden sipariş verebiliyorsunuz. Onu kullanmayı düşünüyorum. Herpes vücuttan atılmıyor ancak HPV atılıyormuş. En azından bu iyi haber.
Evet şimdi iki üç tane aşı var calısmalara baslanan 2017de calısmaya başlanan aşı virüsü temizleyici hsv 2ye özel.Bundan 2-3 yıl önce calısmasına başlanan ve iki üc yıla cıkması beklenen herkesin bildigi aşı da şöyle yılda 1 kez vuruluyor kapmıs olanlar benim anladıgım kadarıyla o senin vücudundaki virüsü yok gibi bastırıyor ve vücutta virüs ne cıkıyor ne de bulasıyor yüzbinde 2ye düşüyor cıkma ve bulasma oranı ki bu istatistiksel olarak rakam bu çıkmıyor kısacası ve bulastıramıyorsunPeki aşı virüsü çoktan kapmış olanlara etki ediyor mu? Gerçi Türkiye'ye gelmesi ve uygulanması epey zaman alır.
Bu hastalık cinsel temas yoluysa yani cinsel ilişki olmasa dahi o cinsel bölgelerin birbirine değmesi ve sürtünmesiyle bulaşır.Prezervatif kullanılsa dahi geçme riski var .Bulaşan 10 kişiden sadece 2sinde uçuk şeklinde ortaya çıkar bu dudak uçuğu olan Hsv1in Genital olan ve cinsel temas yoluyla bulaşan tipi olan genital(cinsel uçuk) Hsv 2dir.Bulaşan kişilerde yıllarca kanda uyuyarak kalıp sonradan aktifleşebilir uçuk oldugu için genelde bagısıklık düştügü dönemlerde ortaya cıkar veya dedigim gibi %80inde bi belirti olmadan uyur yıllarca.Bu hastalık nasıl bulaşır? Forumda çok fazla paylaşim var.
Teşekkür ederim ortak tuvalet kullanımı ya da avm tuvaletlerinde bulaşır mı acaba?Bu hastalık cinsel temas yoluysa yani cinsel ilişki olmasa dahi o cinsel bölgelerin birbirine değmesi ve sürtünmesiyle bulaşır.Prezervatif kullanılsa dahi geçme riski var .Bulaşan 10 kişiden sadece 2sinde uçuk şeklinde ortaya çıkar bu dudak uçuğu olan Hsv1in Genital olan ve cinsel temas yoluyla bulaşan tipi olan genital(cinsel uçuk) Hsv 2dir.Bulaşan kişilerde yıllarca kanda uyuyarak kalıp sonradan aktifleşebilir uçuk oldugu için genelde bagısıklık düştügü dönemlerde ortaya cıkar veya dedigim gibi %80inde bi belirti olmadan uyur yıllarca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?