helencim canımsın yaa, ne güzel yazmışsın,çok ama çok teşekkür ederim...yani artık benimde vucudumda hep benimle yaşayacak bulaşıcı bir virüsüm var :)) doktorum bana da valtrex verdi 5 gün kullandım,zovirax krem(onun yerine asiviral almış eşim) bir de adını hatırlamıyorum antibiyotikli bir pomat daha vardı bactroban dı adı şimdi hatırladım...3 gün sonra da bepanthene kullanmaya başladım bugun 9 gün oldu artık idarara çıkarken yanmıyorum ama uçuklar da tamamen geçmiş sayılmaz...cevabın için tekar teşekkürler cnmöncelikle çok geçmiş olsun. maalesef bu hastalıkla bende son 1.5 senedir mücadele ediyorum. sakın moralini bozma, yazdıklarından anladığım kadarıyla bu yaşadığın ilk atak ve ilk ataklar maalesef şiddetli oluyor. bu virüsü vücudumuzdan atmamız imkansız. ancak onu kontrol altına alabiliyoruz ve bundan sonra yaşayabileceğimiz atakları minimum sayıya çekebiliyoruz. ben ataklarda Valtrex 500mg kullanıyorum. piyasa şu anda en iyi ilaç diyebilirim gerçi fiyatı yüksek ama... bunun dışında L-Lysine ve beta glucan kullanıyorum. sana tavsiyem 1- moralini bozma 2-genel hijyen kurallarına kesinlikle uy, hergün camaşır değiştir, banyo yaparken asla normal vücut şampuanı vb şeyler kullanma. genital bölge için şampuanlar var. 3-bağışıklık sistemini kuvvetlendir. 4- c vitamini al (kiwi ye) 5- düzenli uyu 6- stresten uzak dur. bu arada kimi kişilerde genital bölgesini traş ettikten sonra da atak oluşabiliyor, eğer bu olursa makina kullanarak kısaltmak daha iyi. taze sıkılmış portakal suyu iç. ekinezya çayı içebilirsin. tüm bunların dışında eğer çok sık atak yaşarsan kesinlikle baskın tedavi uygulaman gerekecek. minimum 6 ay maksimum 1 yıl hergün ilaç alman gerekebilir. benim doktorum bana 6 ay hergün 500 mg valtrex verdi. 6 ay sonunda kontrole gideceğim ve geçen bu süredeki atak sayısına göre tedaviyi şekillendireceğiz. baskın tedavi için %85 oranında ataklar azalıyor krem kullanırken asla el sürme. eczaneden eldiven al ve onu kullan. yabancı bi sitede okumuştum banyo sonrasında genital bölgeni kurularken havlu peçete kullan sonrasın da fön ile kurutabilirsin.sana moral olması için şunu söyleyebilirim: bu virüs neden bende diye kendini yiyip bitirme sakın. hiç ummadığın insanlar bile bununla yaşamak zorunda. kimler mi? hemen bikaçını yazayım: Jessica Alba, David-Victoria Beckham, Paris Hilton, Lindsey Lohan, Robin Williams, Anne Heche sadece bazıları. son olarak da şu: her zaman karşındakine dürüst ol. tekrar çok geçmiş olsun cnm. umarım bi nebze olsun yardımcı olabilmişimdir.
ya canım bişey sorucam; senin doktorun valtrex dozunu nasıl verdi? benim ki ilk başda 2.5 günde baskınlamak için 12 saat arayla tek seferde 2x500 mg verdi yani 1000+1000 alıyodum.
ben 5 gün boyunca sabah akşam 1 tablet kullandım
500+500 kullandım
kaç saat arayla? onda da 12 saat de 1 mi?
Bilgisi olan yokmuu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?