Genital Uçuk-Herpes Tip2 yaşayanlar

megilara

onelife,onesoul,onelove..
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2008
3.377
26
158
Adana
Açılmış başlık var mı diye aradım ama bulamadım.
Yaklaşık 5 gündür yaşıyorum bu illeti,hayatımda yaşadığım en kötü tecrübelerimden biri oldu.
ilk 2 gün genital bölgede,vajinanın etrafında ve makat etrafında kızarıklıklar çıktı ve hafif hafif yandı,
3.günden itibaren yanmalar özellikle idrar yaparken dayanılmayacak hale geldi,akşama acile gitmek zorunda kaldım,uzman dr bunun herpes tip2 olduğunu söyledi ve bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla ortaya çıktığını söyledi,antibiyotikli pomat,uçuk kremi ve hap verdi ve 3-4 güne kadar geçeceğini söyledi. ilaçları 2 gündür kullanıyorum düzelme yok,idrara çıkmamak için sıvı tüketmiyorum,susadığım zaman 1-2 yudum su içip bırakıyorum,aşırı derecede yanıyor sanki asit dökmüş gibi...
internetten araştırdım ama hiç iyi şeyler okumadım bu virüsle ilgili,Genital uçuk yaşayanlar deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim.

öncelikle çok geçmiş olsun. maalesef bu hastalıkla bende son 1.5 senedir mücadele ediyorum. sakın moralini bozma, yazdıklarından anladığım kadarıyla bu yaşadığın ilk atak ve ilk ataklar maalesef şiddetli oluyor. bu virüsü vücudumuzdan atmamız imkansız. ancak onu kontrol altına alabiliyoruz ve bundan sonra yaşayabileceğimiz atakları minimum sayıya çekebiliyoruz. ben ataklarda Valtrex 500mg kullanıyorum. piyasa şu anda en iyi ilaç diyebilirim gerçi fiyatı yüksek ama... bunun dışında L-Lysine ve beta glucan kullanıyorum. sana tavsiyem 1- moralini bozma 2-genel hijyen kurallarına kesinlikle uy, hergün camaşır değiştir, banyo yaparken asla normal vücut şampuanı vb şeyler kullanma. genital bölge için şampuanlar var. 3-bağışıklık sistemini kuvvetlendir. 4- c vitamini al (kiwi ye) 5- düzenli uyu 6- stresten uzak dur. bu arada kimi kişilerde genital bölgesini traş ettikten sonra da atak oluşabiliyor, eğer bu olursa makina kullanarak kısaltmak daha iyi. taze sıkılmış portakal suyu iç. ekinezya çayı içebilirsin. tüm bunların dışında eğer çok sık atak yaşarsan kesinlikle baskın tedavi uygulaman gerekecek. minimum 6 ay maksimum 1 yıl hergün ilaç alman gerekebilir. benim doktorum bana 6 ay hergün 500 mg valtrex verdi. 6 ay sonunda kontrole gideceğim ve geçen bu süredeki atak sayısına göre tedaviyi şekillendireceğiz. baskın tedavi için %85 oranında ataklar azalıyor krem kullanırken asla el sürme. eczaneden eldiven al ve onu kullan. yabancı bi sitede okumuştum banyo sonrasında genital bölgeni kurularken havlu peçete kullan sonrasın da fön ile kurutabilirsin.sana moral olması için şunu söyleyebilirim: bu virüs neden bende diye kendini yiyip bitirme sakın. hiç ummadığın insanlar bile bununla yaşamak zorunda. kimler mi? hemen bikaçını yazayım: Jessica Alba, David-Victoria Beckham, Paris Hilton, Lindsey Lohan, Robin Williams, Anne Heche sadece bazıları. son olarak da şu: her zaman karşındakine dürüst ol. tekrar çok geçmiş olsun cnm. umarım bi nebze olsun yardımcı olabilmişimdir.

öncelikle çok geçmiş olsun. maalesef bu hastalıkla bende son 1.5 senedir mücadele ediyorum. sakın moralini bozma, yazdıklarından anladığım kadarıyla bu yaşadığın ilk atak ve ilk ataklar maalesef şiddetli oluyor. bu virüsü vücudumuzdan atmamız imkansız. ancak onu kontrol altına alabiliyoruz ve bundan sonra yaşayabileceğimiz atakları minimum sayıya çekebiliyoruz. ben ataklarda Valtrex 500mg kullanıyorum. piyasa şu anda en iyi ilaç diyebilirim gerçi fiyatı yüksek ama... bunun dışında L-Lysine ve beta glucan kullanıyorum. sana tavsiyem 1- moralini bozma 2-genel hijyen kurallarına kesinlikle uy, hergün camaşır değiştir, banyo yaparken asla normal vücut şampuanı vb şeyler kullanma. genital bölge için şampuanlar var. 3-bağışıklık sistemini kuvvetlendir. 4- c vitamini al (kiwi ye) 5- düzenli uyu 6- stresten uzak dur. bu arada kimi kişilerde genital bölgesini traş ettikten sonra da atak oluşabiliyor, eğer bu olursa makina kullanarak kısaltmak daha iyi. taze sıkılmış portakal suyu iç. ekinezya çayı içebilirsin. tüm bunların dışında eğer çok sık atak yaşarsan kesinlikle baskın tedavi uygulaman gerekecek. minimum 6 ay maksimum 1 yıl hergün ilaç alman gerekebilir. benim doktorum bana 6 ay hergün 500 mg valtrex verdi. 6 ay sonunda kontrole gideceğim ve geçen bu süredeki atak sayısına göre tedaviyi şekillendireceğiz. baskın tedavi için %85 oranında ataklar azalıyor krem kullanırken asla el sürme. eczaneden eldiven al ve onu kullan. yabancı bi sitede okumuştum banyo sonrasında genital bölgeni kurularken havlu peçete kullan sonrasın da fön ile kurutabilirsin.sana moral olması için şunu söyleyebilirim: bu virüs neden bende diye kendini yiyip bitirme sakın. hiç ummadığın insanlar bile bununla yaşamak zorunda. kimler mi? hemen bikaçını yazayım: Jessica Alba, David-Victoria Beckham, Paris Hilton, Lindsey Lohan, Robin Williams, Anne Heche sadece bazıları. son olarak da şu: her zaman karşındakine dürüst ol. tekrar çok geçmiş olsun cnm. umarım bi nebze olsun yardımcı olabilmişimdir.
helencim canımsın yaa, ne güzel yazmışsın,çok ama çok teşekkür ederim...yani artık benimde vucudumda hep benimle yaşayacak bulaşıcı bir virüsüm var :)) doktorum bana da valtrex verdi 5 gün kullandım,zovirax krem(onun yerine asiviral almış eşim) bir de adını hatırlamıyorum antibiyotikli bir pomat daha vardı bactroban dı adı şimdi hatırladım...3 gün sonra da bepanthene kullanmaya başladım bugun 9 gün oldu artık idarara çıkarken yanmıyorum ama uçuklar da tamamen geçmiş sayılmaz...cevabın için tekar teşekkürler cnm

ne mutlu ;) aynı ilaçları kullanıyorum. krem olarak zovirax almana gerek yok zaten çünkü tescilli olduğu için daha pahalı ve küçük tüpde. asiviral de aynı vazifeyi görür. uçuklar kuruduktan sonra bepanthen plus kullan. bu arada karşındakine dürüst ol derken evli olduğunu görmemiştim :)) pot kırdım galiba :P ayrıca YouTube - Real Valtrex Commercial / YouTube - Valtrex bunları izleyebilirsin. bana ii moral oldu ;) tekrar geçmiş olsun.

ya canım bişey sorucam; senin doktorun valtrex dozunu nasıl verdi? benim ki ilk başda 2.5 günde baskınlamak için 12 saat arayla tek seferde 2x500 mg verdi yani 1000+1000 alıyodum.

ya canım bişey sorucam; senin doktorun valtrex dozunu nasıl verdi? benim ki ilk başda 2.5 günde baskınlamak için 12 saat arayla tek seferde 2x500 mg verdi yani 1000+1000 alıyodum.

ben 5 gün boyunca sabah akşam 1 tablet kullandım
500+500 kullandım

Bu hastalikla iliskiye nasil giriliyor. Bendede eni cikti. gecen hafta jjinekologa gittim ve bana bir hafta iliskiye girmek yasak dedi. Simdi bendeki yaralar iyice kuculdu ve artik kirmizi dedil. normal tenimin renginde ama hala biraz var. Ve vaginamin icide kirmizirdi oda simdi eski rengine dondu.
Tecrubesi olan lutfen yazsin, hala esime bulastirma riskim varmi??:50:

ben benzer bir olay yaşadım 2 farklı doktora gittim aikiside ayrı şeyler söyledi. Başta kaşıntı ve yanmalar oldu bende mantar olduğumu düşündüm . bir kaç gün donra şiddetlendi ve dudak kısımlarında kırmızı yaralar oluşmaya başladı. ayrıca büyük tuvaletimi yapamıyordum . o taraflarda da kızarıklar ve sanki cildim tahriş olmuş gibi bir durum vardı. ben doktora mantar oldugumu çok kaşındıgını söyledim. bakalım dedi. ben evli değilim kabul etmedim. ama çalışıyordum tüm gün ayaktayım ve çok zor oluyordu kabul ettim . kadın muayene etti uçuk bu dedi. ilaç verdi 2 gün kullan geçmezse yakarız dedi. benim beynimden aşağıya kaynar sular döküldü. İnsanın başına normal bir hastalık gelince farklı böyle şeylerde farklı hissediyor. verdiği kremi kullandım. 2 gün hiçbir işe yaramadı . yaralar canımı çok yakmaya başladı hiçbirşey yapamıyordum. sonra bir doktora daha gittim . oda muayene etti ve uçuk dedi. insanın üzüntüden dudağında çıkan şey oradada çıkıyormuş. beslenmene dikkat ediyor musun neye üzüldün son zamanlarda dedi. o aralar zayıflamak için hiçbirşey yemiyordum ve ailemle ilgili bir kaç sorun yaşıyordum. beslenmene dikkat et dedi sürekli meyve ye vitamin al dedi. 2 tane krem ve papatya özlü temizleme jeli verdi. eğer geçmeyecek olursa o zaman müdahale edilir dedi. kremin biri madacasoll yaralara iyi geliyor. diğerini hatırlamıyorum. en fazla 2 saatte bir o jel ile temizledim sonrasında kremleri sürdüm günde kaç kez sürdüğümü bilmiyorum ama 3 gün sonra yaralar azaldı ve yanma hissi geçti 1 hafta sonra da hiçbir şey kalmadı. daha sonra doktora tekrar gittim. stress , beslenme, düzenli yaşam bunları etkiler dikkat et dedi. ve tekrarlamadı.

arkadaşlar bende herpesli biri olarak şunu solemek istiyorum bu rahatsızlığıın tek tedavisi baskılama alıcaksnızı eğer çıkmasını istemiyorrsnız günde 1 tane 500 mg yapacak bişey yok ilaca bağımlı olarak yaşıcazz artık:(

uzun zamandır başlığa bir şey yazan olamamış ama cevap alabileceğimi umuyorum. Bahssettiğiniz belirtileri aynen yaşadım, yaşıyorum. öncelikle kaşıntıyla başladı ve idrara çıkamam zorlugu ile devam etti, bu yüzden de idrar yolları enfeksiyonu diye düşünüp ona göre ilaç kullandım. 3 gün önce dayanılmaz hale geldi batmalar ve kabarcıklar oluştu genetil bölgemde. doktora gittiğimde herpes olabilir dedi ilaç verdi antibiyotik, fitil, krem. ama sizin bahsettikleriniz değeil verdikleri. sadece doktor bugun telefonla arayıp herpes seninki AKLOVİR tablet kullan dedi. dünden beri ilaçlarımı kullanıyorum, çok şiddetli devam ediyor, kaç günde biter bu yanmalar. lütfen biri olumlu birşey söylesin.

Bilgisi olan yokmuu:5:

canım atakların ne durumda? Doğumda ne gibi sıkıntılar yaşadın? Eşinden mi bulastı sana ne gibi önlemler alıyorsun.? Normal dogummu sezeryanmı yaptın_? biraz bilgi verirmisin canım bendede önceden vardı ama kasım ayında ilk atagımı yasadım ozamandan beri valtrex süpresif kullanıyorum hic cıkmadı ama arasıra yanma batma oluyor vajinada?

Back
X