Gerçek bir Narsistle ilişki yaşayıp ayrılan var mı?

Ben narsist olduğunu sonradan öğrendiğim biri ike uzun bir ilişki yaşadım, bu süreçte maddi ve manevi yıkım yaşadım. İlişkim sonlandı yaklaşık 5 ay oluyor bu süreçte sıfır iletişimde kaldım lakin ortak arkadaşlarla saldırıya geçti ve canımı acıtmak için bir takım şeyler yapıyor. Bu süreci yaşayanlar varsa nasıl ilerliyor ve ne yapmak gerekir bilgi verebilir misiniz

Benimkisi de tanı aldı, eski eşiniz sizinle halen iletişim kuruyor mu? Ayrılık sonrası aşama nasıl ilerliyor? Bilgi verebilir misiniz

Benimkisi de tanı aldı, eski eşiniz sizinle halen iletişim kuruyor mu? Ayrılık sonrası aşama nasıl ilerliyor? Bilgi verebilir misiniz
Alıntılamadınız ama bana sordunuz sanırım? Ayrılık sonrası çok taciz etmeye çalıştı(barışmak isteme,olmayınca tehdit vs.) ama benden karşılık alamadı. Elinden geleni ardına koyma dedim ve muhattap dahi olmadım hiçbir şekilde.Telefonlarımı adresimi değiştirince de ulaşamadı zaten.

Ben narsist olduğunu sonradan öğrendiğim biri ike uzun bir ilişki yaşadım, bu süreçte maddi ve manevi yıkım yaşadım. İlişkim sonlandı yaklaşık 5 ay oluyor bu süreçte sıfır iletişimde kaldım lakin ortak arkadaşlarla saldırıya geçti ve canımı acıtmak için bir takım şeyler yapıyor. Bu süreci yaşayanlar varsa nasıl ilerliyor ve ne yapmak gerekir bilgi verebilir misiniz
0 iletişim. Tek çözüm. Yapıştı mı gitmek bilmez bunlar...

Benimki barışma çabasında değil, hayatında 8 sene önce var olan kadını tekrar hayatına alarak gözüme sokma ve beni sinirlendirme çabasında. Şu an bulundukları yerde bir gün önce ben bir ortak arkadaşımızla gittim onun hikayelerinden gördü ve halen orada olup olmadığımızı defalarca kere sorarak kendisinin o kadınla orada olduğunu gözüme sokmaya çalıştı. Amacı beni sinirlendirip ona tepki vermem ama hiç bir şey yapmadım sadece gerçekten sinirlendim ve bunca zaman böylesine karakter yoksununu basıl hayatımda tuttuğumu bir kere daha sorguladım

Bu henüz yapışmadı, can acıtma derdinde
Umrunda olmadığını görünce muhtemelen kafasında kurduğu hamlelerin derecesini yükseltip tekrar deneyecek ama siz yine ne olursa olsun en ufak bir his kırıntısını bile hissettirmeyin olumsuz dahi olsa, narsistler bu duygulardan beslenirler çünkü.

Benimkiyle ortak arkadaşımız olmadığı için yapabileceği tek şey takip ettiğimi bildiği blogundan saldırmak. Bir yazılar paylaşıyor görmelisiniz ben kendimi bilmesem bi başkası okusa eflatuns nasıl biri acaba diyerek onun gözünde dünyanın en iğrenç en paragöz en empatiden yoksun varlığıyım, benden ses çıkmadığı için ailemden vurmaya başladı, babam hassas noktam olduğu için sözde babamı araştırmış ve eline geçen şeyleri paylaşmış sanıyor ki babamı okuduktan sonra ona yazıp hesap sorucam. Kendi çukurunda debeleniyor. O çukura girip birlikte çıkmaya çok çalıştım ama hiç birini anlamadı zamanında.

Yani şu an yapmam gereken şey hiç bir şey, tamamen tepkisiz kalmam en doğrusu görünüyor? Tekrar aynı girdaba girip aynı kaosu yaşamak istemiyorum. Yeni yeni yiyip içebiliyor, uyuyabiliyorum, hayata gülen gözlerle bakabiliyorum ve tekrar ölmek istemiyorum

Demek ki bu kişiler hep aynı, döngüleri, taktikleri aynı. Ben terapi görüyorum etkisini de oldukça gördüm fakat birebir yaşayanların tecrübesi çok daha anlamlı Allah düşmanımın başına vermesin böyle bir insanı

Demek ki bu kişiler hep aynı, döngüleri, taktikleri aynı. Ben terapi görüyorum etkisini de oldukça gördüm fakat birebir yaşayanların tecrübesi çok daha anlamlı Allah düşmanımın başına vermesin böyle bir insanı

Kesinlikle öyle... Ben de terapi aldım 6-7 ay kadar çok çok iyi gelmişti.
Bakın anlatayım size; 2 ay kadar önce salak kafam bloguna girdim ve bi ölüm yazısı okudum annesi ölmüş gibi. Dedim ki eflatuns onca zamanınız birlikte geçti yaz baş sağlığı dile, ölen meğerse başkasıymış sırf ben yazayım diye annesi ölmüş gibi yazmış bunu da sonradan anladım. 3-4 gün konuştuk. Dedim bu adam çok iyi akıllanmış düzelmiş içime istemsiz bi umut doğdu fakat o zamanlar flört ettiğim biri vardı hayatımda, alttan girdi üstten çıktı ben yokken biri oldu mu diye ona biriyle flört ettiğimi söyledim olmadı dedim ki olmamıştı beraberliğimiz. Bana akla hayale alınmayacak kadar ağır ithamlarda bulundu sanki evliyiz ben onu aldattım hatta gittim aldattığım adamdan çocuk yaptım gibi cümleler düşünün kendime gelemedim. Direk kestim iletişimi direk. 3 gün sonra ben çok kötüyüm sana çok ağır konuştum özür dilerim diyerek mesaj attı, sanıyor ki ben ona döneceğim. Engelledim her yerden asla bana ulaşamayacak şekilde.

Bu insanlar patalojik vakalar,, kendileri istemedikleri sürece ki istedikleri şekilde bile düzelmeleri kolay değilken kendi hayatlarımızı mahvetmemeli, manipülelere izin vermemeliyiz. Aşkından ölsem dahi ki kimse aşktan ölmez psikolojik sağlık o kadar önemli ki bunu elimizden alacak birilerini hayatımıza almamalıyız. Ders oldu diyelim. Çok kaybım oldu. Hala düzeltemedim kendimi, pesimist düşüncelerden arındıramadım, sohbet ediyorum diyelim yeni tanıştığım biriyle donup kalıyorum kafamda bir sürü şey dönüyor konuşurken bile. Hep onun etkileri.

Sizi öyle iyi anlıyorum ki ve neler söylemiş olabileceğini de çok iyi tahmin ediyorum. Ben akıl sağlığımı yitirmek üzere iken kurtuldum şu an çok iyi hissediyorum kendimi sadece içimdeki o öfke henüz geçmiş değil ve biliyorum ki bu da iyileşmenin bir parçası. Ne denli yalancı olduklarını söylemeye gerek bile yok zaten özetle onlarla yaşanılan her şey koskoca bir yalan zira bu kişiler bir yalan

Sizi öyle iyi anlıyorum ki ve neler söylemiş olabileceğini de çok iyi tahmin ediyorum. Ben akıl sağlığımı yitirmek üzere iken kurtuldum şu an çok iyi hissediyorum kendimi sadece içimdeki o öfke henüz geçmiş değil ve biliyorum ki bu da iyileşmenin bir parçası. Ne denli yalancı olduklarını söylemeye gerek bile yok zaten özetle onlarla yaşanılan her şey koskoca bir yalan zira bu kişiler bir yalan

Mesajlara cevap olarak yorumla derseniz kime cevap verdiğiniz belli olur ve ona bildirim gider pismanperi :))

Öfkeyi atmak çok zor, ben de tamamen atamadım ki. İzlediniz mi bilmiyorum ama youtube da Sezer Ergör videoları çok çok aydınlatmıştı beni hala da izlerim. Mutlaka bakın uzman psikolog ve sırf narsisizm çalışıyor.

Bu insanların hastalıklı bir kafa yapıları var dışına çıkamıyorlar, gerçeği kendilerine göre çevirip yansıtmada öyle başarılar ki... Çocukluklarından beri geliştirdikleri sistemler olduğu için yetişkinlikte çok rahat şekilde davranabiliyorlar.

En başta o kadar yumuşaktım o kadar üzülüyordum ki ona geçirdiği çocukluğa, babasızlığına, bi başınalığına. Ama anladım o etrafındakileri püskürtmüş yalnızlığı seçmiş bunla gurur duyarken kendinden başkasını ''sizler'' olarak adlandırıyordu ben de dahildim onun karşısında duran kişiler topluluğuna.

Back
X