Ben ayrıldıktan sonra asla barışmak için adım atmadı adı üstünde narsist egosu çok yüksek ama şans eseri karşılaşıyormuşuz gibi orda burda karşıma çıkıyordu. Bir süre bekledi geri dönmemi (ortak arkadaşımıza söylemiş) baktı dönmüyorum bu sefer çevremdeki insanlarla sevgili olmaya başladı. Sürekli arkamdan konuşup herkese beni kötülüyordu. Asla muhatap almadım. Sonra hayatıma başkası girdi, nasıl becerdiyse gitmiş hayatımdaki kişinin en yakın arkadaşlarından bir kızla sevgili olmuş. Kızı doldurdu doldurdu atmadığı iftira kalmadı, kız da sözde arkadaşını korumak için geldi onun söylediklerini sevgilime söyledi. Ben gidip arkamdan konuştuğu şeyler için hesap sorunca ona kafayı takmış ona takıntılı aşıkmışım gibi muamele etti ve herkese de öyle söylüyormuş. En sonunda elime fırsat geçti biraz da planladım baya büyük bir intikam aldım, dedim ki bir daha adımı ağzına almayacaksın alırsan ben de durmam. Ne ben senden bahsedeyim ne sen benden. Öyle diyerek ondan kurtuldum. Artık arkamdan konuşmuyor. Bunlar olalı seneler oldu, 18-19 yaşındaydım o zamanlar.
Aradan 5 seneden fazla zaman geçti ve geçen sene sevgilimin (bu farklı biri) uzun süredir konuşmadığı bir arkadaşı hortladı bir yerden ve beraber online oyun oynamayı teklif etti, o da ne beraber oynayacakları diğer arkadaşı da bu narsist eximmiş ve onunla tanıştırmak istiyormuş. Bu seferki sevgilime her şeyi anlattım, 2'sinden de uzak durdu ve o teklif eden arkadaşını da sildi, kafam rahat şükür.
Eğer sizinki de benimki gibiyse tavsiyem; eğer size zarar vereceği bir ortam yoksa, arkanızdan konuşacağı kimse yoksa, hiçbir yaptığına hiçbir tepki vermeyin ve uzak durun. Her yerden engelleyin ya da sizi görebileceği her yeri dondurun sosyal medya vs. Eğer ortak çevreniz varsa veya muhatap olmanız gereken bir durum varsa da her zaman gardınızı alın. Size yazdığı mesaj vs varsa silmeyin.