• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gerçek dostluklar kalmadı mı bana mı uğramıyor ?

Bu seneye kadar bende kalmamıştım açıkçası:KK1: Beni paralel yapı bu hale getirdi :KK48: Allah derslerinde kolaylık versin, bende Tarih okuyorum. Çok zor çok :KK43:
Sayısal bir bölümü nasıl seçtim bilmiyorum.
Allah sana da kolaylık versin.
Tarih de sevmeyen için çok, çok zor.
Okulun uzadı mı?

Hiç kimse mükemmel değildir..
Kendimiz de dahil.

Yeri geliyor kardeşinle sorun yaşıyorsun.
Annen seni üzüyor.
Baban hayal kırıklığı yaşatabiliyor.
Eşin bile senin için el kızı diyebiliyor.

Hangi ilişki dört dörtlük, hangi ilişki kusursuz?

Dört dörtlük değil, dört üçlük insanı arkadaş olarak bulabildiysek, eee ben de dört dörtlük değilim
sonuçta diyerek ufak tefek hataları görmezden gelmeliyiz.

Önemli olan kırıldığında kırıldım diyebilmek, kendini doğru ifade edebilmek ve nasıl bir arkadaş istiyorsan
o yönde model olabilmek..
Mesela her gideceğin yere sana eşlik edebilecek bir dost istersin, ama seni yanına eşlik etmen için çağıranlara hep bir işin, bir bahanen olur.. Sonra da vay efendim öyle arkadaşlık mı olur? Sen yaparken oluyor ama..

Dünya senin etrafında dönmüyor herkesin davranışı için bir sebebi olabilir kendince bunu unutmamak lazım..

Mesela bir arkadaşım var benim hep ilgisizliğimizden yakınır, sevgili bulunca unutulduğunu ifade eder durur.
Oysa biz bu davranışı ilk onda gördük ;) Etkiye tepki yaptık, vefasız olduk.. :)

Dönüp aynaya bakmak lazım değil mi ama?

Gerçek dostluklar var aslında yani.. Sen ne kadar gerçek dostsun buna bağlı olarak var..

Her zaman az ve öz arkadaşlıktan yana olmuşumdur. Benim fedakarlıklarımı bir ben bir Allah bilir, hasta diye sabaha kadar uyumayıp başında nöbet tuttuğum insan sevgilimi ayartmaya kalktı :KK66:
inanmıyorum :( ne kötü niyetli insanlar var cıkcık...

gerçekten gerçek dostluk diye bir şey yok artık günümüzde.ufak birşeyde hemen paylaştıklarınız dökülüveriyor ortaya.zaten buyüzden değilmi dertlerimizi bile buraya yazıp paylaşıyoruz en azından kimse tanımıyo birine anlatsan birsürü tantana.gel kk ne dök derdini.arkaşdalık yok maalesef :KK43:
Çok doğru söyledin bak şimdi :KK14:

Merhaba arkadaşlar bir derdimi anlatmak istiyorum.. Hayatım boyunca çok güzel dostluklar, arkadaşlıklar kurdum fakat üniversiteye gidince hepsiyle koptuk, en yakın arkadaşım dediğimle konuşmaz olduk.. Üniversite hayatımda bazı arkadaşlar edindim ama hepsi beni sırtımdan bıçakladı desem yeridir.. Üniversite ortamında arkadaşlık kurulmuyormuş sonunda anladım :KK42: Şimdi öyle bir hale geldim ki arkadaşlıklara küstüm. Bazen kendimi çok yalnız hissediyorum, sorunlarımı dertlerimi anlatacağım, onun sorunlarına derman olacağım dostluklar istiyorum. Nasılsın demeyecek, nasıl olduğumu zaten bilecek bir dostum olsa ahh ah.. ama nasıl küsmüşsem arkadaşlıklara bir okadar da kaçıyorum.. Ne yapacağım hiç bilmiyorum :KK14:
Ben olurum.Sıkma canını.

Sayısal bir bölümü nasıl seçtim bilmiyorum.
Allah sana da kolaylık versin.
Tarih de sevmeyen için çok, çok zor.
Okulun uzadı mı?
Teşekkürler hayır son sınıftayım, uzamaz inşallah :( Senin ki uzadı mı, sevmiyormusun bölümünü?

Hiç kimse mükemmel değildir..
Kendimiz de dahil.

Yeri geliyor kardeşinle sorun yaşıyorsun.
Annen seni üzüyor.
Baban hayal kırıklığı yaşatabiliyor.
Eşin bile senin için el kızı diyebiliyor.

Hangi ilişki dört dörtlük, hangi ilişki kusursuz?

Dört dörtlük değil, dört üçlük insanı arkadaş olarak bulabildiysek, eee ben de dört dörtlük değilim
sonuçta diyerek ufak tefek hataları görmezden gelmeliyiz.

Önemli olan kırıldığında kırıldım diyebilmek, kendini doğru ifade edebilmek ve nasıl bir arkadaş istiyorsan
o yönde model olabilmek..
Mesela her gideceğin yere sana eşlik edebilecek bir dost istersin, ama seni yanına eşlik etmen için çağıranlara hep bir işin, bir bahanen olur.. Sonra da vay efendim öyle arkadaşlık mı olur? Sen yaparken oluyor ama..

Dünya senin etrafında dönmüyor herkesin davranışı için bir sebebi olabilir kendince bunu unutmamak lazım..

Mesela bir arkadaşım var benim hep ilgisizliğimizden yakınır, sevgili bulunca unutulduğunu ifade eder durur.
Oysa biz bu davranışı ilk onda gördük :KK66: Etkiye tepki yaptık, vefasız olduk.. :)

Dönüp aynaya bakmak lazım değil mi ama?

Gerçek dostluklar var aslında yani.. Sen ne kadar gerçek dostsun buna bağlı olarak var..

Benim dostluk anlayışımı bilmeden hüküm vermişsin, çoğu söylediğine katılamadım. Ben çağırdığım yere gelmiyor diye değil, birlikte olduğum adamı ayartmaya çalıştı diye dostluk bitirdim, notlarım düşünce ortadan kayboldukları için dostluk bitirdim. Sen bu hataları görmezden gelebilirsin, ama ben asla :KK66:

Teşekkürler hayır son sınıftayım, uzamaz inşallah :KK43: Senin ki uzadı mı, sevmiyormusun bölümünü?
Henüz belli değil, bu sene daha bir zor.
İnşallah uzamaz, açıkçası hiç sevmiyorum.
Hayatımın hatasını yaptım diyebilirim.
Ben ikinci sınıftayım, ikinci senemde kazandım burayı.
Hatta hemen ne gelirse ona gittim diyebilirim, ailede de problemler mevcuttu.

İletişim korkum olsaydı o yanlış kişilerlede arkadaş olamazdım diye düşünüyorum. Selamım muhabbetim var insanlarla. Ben dostluk kuramaz hale geldim ne yazıkki. Güvensizlik desek daha doğru olacak sanırım..
guvensizlik icin karsınızdaki kisiye ozel nedenler olmalı bence,
gecmisinize dayanarak yeni insanlar icin de guvenemiyorum diyorsanız bu artık korkuya evrilmistir.

dostluk birden bire olusmaz, aradaki bagın zamanla kuvvetlenmesinin sonucudur,
bu da saglıklı iletisim, karsılıklı olarak deger vermek ve bunu karsı tarafa da hissettirebilmek ile mumkun bence.

bu dogrultuda ilk iki mesajımı beraber okursanız belki ne demek istedigimi o zaman anlarsınız.

Benim dostluk anlayışımı bilmeden hüküm vermişsin, çoğu söylediğine katılamadım. Ben çağırdığım yere gelmiyor diye değil, birlikte olduğum adamı ayartmaya çalıştı diye dostluk bitirdim, notlarım düşünce ortadan kayboldukları için dostluk bitirdim. Sen bu hataları görmezden gelebilirsin, ama ben asla :KK66:

İyi de ben oradaki seni sana yazmadım ki :)
Genel bir sen olarak bahsettim arkadaşım..

Senin sebeplerin geçerli olabilir elbette.

Ama gerçek dost yok diye ağlayan çok kişi dostluk kavramına kendi değer vermiyor en başta.
Bunu gördüğüm için çevremde öyle yorumladım.. ;)

Henüz belli değil, bu sene daha bir zor.
İnşallah uzamaz, açıkçası hiç sevmiyorum.
Hayatımın hatasını yaptım diyebilirim.
Ben ikinci sınıftayım, ikinci senemde kazandım burayı.
Hatta hemen ne gelirse ona gittim diyebilirim, ailede de problemler mevcuttu.
İnan benimde öyle oldu. Çok istekli gelmedim, sınava bile çalışamadım çok problemlerim vardı. Ama başlayınca çok sevdim. Çok zor ama okuyorum bir şekilde, yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim bitecek bakalm. Hangi üniversite ?

İyi de ben oradaki seni sana yazmadım ki :)
Genel bir sen olarak bahsettim arkadaşım..

Senin sebeplerin geçerli olabilir elbette.

Ama gerçek dost yok diye ağlayan çok kişi dostluk kavramına kendi değer vermiyor en başta.
Bunu gördüğüm için çevremde öyle yorumladım.. :KK66:
Teşekkürler :)

Onu ben de yaptım bir süre.
İnsan yine de konuşacak birini aramıyor mu?

bazen evet.. ama bakıyorum ki etrafım samimiyetsizlerle dolu, o zaman yalnızlık en güzeli diyorum. bir süre önce eski kursumdan bir grup arkadaş bir araya geldik. inanır mısın kimse kimsenin umrunda değil herkes kendini anlattı durdu yok kocasıyla ikinci balayı yapmış yok biri kızını hangi okula verseymiş özele mi devlete mi bilmem ne. biri de sen nasılsın demedi. artık devir bu.

guvensizlik icin karsınızdaki kisiye ozel nedenler olmalı bence,
gecmisinize dayanarak yeni insanlar icin de guvenemiyorum diyorsanız bu artık korkuya evrilmistir.

dostluk birden bire olusmaz, aradaki bagın zamanla kuvvetlenmesinin sonucudur,
bu da saglıklı iletisim, karsılıklı olarak deger vermek ve bunu karsı tarafa da hissettirebilmek ile mumkun bence.

bu dogrultuda ilk iki mesajımı beraber okursanız belki ne demek istedigimi o zaman anlarsınız.
Pekala teşekkürler:)

Hayatim boyunca demissiniz ama üni de koptu diye eklemissiniz, sonrakilerde hic samimi olmadi demissiniz, yani sizin dostluklariniz cocukken ve deli dolu zamanlarindaymis, o zamanlardada normaldir, cogu kisinin biton arkadasi olur, sonra hayatin gercekleri baslar ve gercek dostlar ortaya cikar... :KK14:

İnan benimde öyle oldu. Çok istekli gelmedim, sınava bile çalışamadım çok problemlerim vardı. Ama başlayınca çok sevdim. Çok zor ama okuyorum bir şekilde, yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim bitecek bakalm. Hangi üniversite ?
Uludağ üniversitesi.
Sonradan sevmişsin, ben sonradan da sevmedim.
Zaten sayısalla aram iyi değildi.
Bitirebilirsem bitireceğim artık, olmadı başka alanlara yönelmeyi düşünüyorum.
İnternetten iş başvuruları da yaptım, hem kafamı meşgul etmek hem de para kazanmak için, görüşmeye de gittim hala hiçbirinden haber yok.
Bu aralar gerçekten ters giden çok şey var.

Uludağ üniversitesi.
Sonradan sevmişsin, ben sonradan da sevmedim.
Zaten sayısalla aram iyi değildi.
Bitirebilirsem bitireceğim artık, olmadı başka alanlara yönelmeyi düşünüyorum.
İnternetten iş başvuruları da yaptım, hem kafamı meşgul etmek hem de para kazanmak için, görüşmeye de gittim hala hiçbirinden haber yok.
Bu aralar gerçekten ters giden çok şey var.
Bende Bursalıyım :KK73: Çanakkalede okuyorum. Bölümünü sevmemene çok üzüldüm ama Bursa güzeldir inşallah şehri seviyorsundur :) Bence bölümünü değiştirmek için hiçbir zaman geç değildir.. Bilmiyorum sen ne düşünüyorsun ama.

Back
X