Gerçekten ayranı yok içmeye..

Oyle yatirim olmaz bi kere.Esin de biliyordur,kimseyi kandirmasin.Ben de arabayi alip durmalarina deli olurdum.Orda haklisin,iyi bile dayaniyorsun ama "senin maasin krediye gidiyor,evi ben gecindiriyorum" demesen iyi olurmus.Sonucta evlisiniz.Senin benim muhabbetine gerek yok.Senin maasinin krediye gittigi onunkiyle gecinildigi de dusunulebilir.
Arabayi kimseye vermeyin buna siddetle karsi cik.Birlikte ne kadarlik bir araba alacaginiza karar verin.Olmaz oyle,minubus mu bu goren biniyo.

Yatırım amaçlı araba aldık diyince ben de kiraya verilen limuzin tarzı bir şey sandım. Benim abim bu işi yapıyor, 2 pembe arabası var, süsleyip püsleyip gelin arabası :))
Kusura bakmayın ben gerçekten baştan itibaren anlam veremedim. Yatırım hem değer kaybetmeyecek hem de para getirecek şeylere yapılır fikrimce. Arabanın her sene yeni modelinin çıkması bile değer kaybetmesine başlı başlına bir sebep. Hiç bilezik bozdurup bir maaş tamamen krediye bağlanıp bir de bebek beklerken bu yüke girilir mi?
Tabii siz ne zorlukla aldınız, ama dışardan bakan anlamıyor, zırt pırt istiyor. Normalde abim veya kaynım benden arabamı istese hiç gücüme gitmez, canı sağolsun. ama siz bunca zorlukla ödediğiniz için zor geliyor. Boşuna gerilim çıkmış, kalpler kırılmış.
bence bir maaş krediye falan bağlanacaksa yine araba almayın, illa alınacaksa ayağınızı yerden kesecek kadar alın.

Merhaba kızlar. Beni bilenler vardır az çok. Sorunsuz bi evliliğim var, tabi eşimle olan kısmı sorunsuz. Gerisi ise tam fiyasko. Geçen yıl eşim kredi çekti, bende bileziklerimden bi kısmını verdim yatırım amaçlı lüks bi araba aldık. İki kaynım var sürekli bizim arabayı kullanıyorlar, arabasız asla bi yere gitmezler. Bu da beni çok rahatsız ediyor. Arabanın bakımı bitmek bilmedi. Benim maaşımla geçiniyoruz eşiminki krediye gidiyor. Bi bebeğimiz olacak. Öğretmen maaşıyla bebek odası düzdüm, bebek arabası aldım. Çok sıkıntı çektiğimiz günler de oldu. Bende dedim ki bu araba bize lüks, Çok harcaması oluyor bunu satalım, daha makul bi araba alalım kalan parada bankada dursun. Eşim tamam dedi. Arabayı bi ay önce sattık. Fakat ne bi araba alabildik ne de bankaya yatırabildik. Bi aydır bunun tartışmasını yapıyoruz. Eşim yine lüks bi araba almak istiyor. Ben kabul etmediğimi söyleyince bileziklerinin parasını istediğini düşünüyorm artık bu kadar inat olmaz sana onların parasını vereceğim daha sonra ben istediğimi yapacağım dedi. Bende madem çirkinleşiyosun bende dozu arttırıyorum krediye giden maaşını napıcaz evi ben geçindiriyorum dedim. Demez olaymışım. O kadar kırıldı üzüldü ki bi sürü de şey söyledi çıktı gitti. Yav bi de mevzu şöyle kızlar koskoca ailede bi bizim arabamız var, kaynımgilolasıcalar ne zaman isterlerse götürüyorlar arabayı, araba ortalık malı oldu. Millet sefasını sürüyor biz cefasını çekiyoruz. Ben bu yüzden daha makul bi şey alalım zaten çok kullanılıyor araba haşat oluyor diye düşündm. Eşime de söyledim ama abilerin alıyor demedim çok kullanılıyor bakımı bitmiyor demiştim. Umarım karışık olmamıştır ya. Ben napıcam bu hassas adamla :KK43: bu görgüsüz kayınlarımla :KK43: kayınlarımı destekleyen bik bik kayınvalide ile :KK43: karışık olduysa affedin

Arabayı işe gelip giderken kullanmıyor musunuz? Yani nasıl oluyor da arabayı bu kadar isteyebiliyorlar sizden? Kayınlarınız size yakın mı oturuyor? Ne kadar süre onlarda kalıyor? 1-2 saat mi 1-2 gün mü?
Bence sıkıntı eşinizde. Siz bir karar vermişsiniz. Bu karara sadık kalmayan eşiniz. Arabayı istediklerinde hayır diyemeyen eşiniz. Sizinle 1 aydır bu mevzuda kavga eden eşiniz. Bileziklerinin parasını da vericem sen ne dersen de istediğim arabayı da alıcam diyen eşiniz. İki laf duydu diye karşılığını veremeyip küsüp giden eşiniz.
Şunu hiç bir zaman anlatamadım kkda. Dışarda fettan kadınlar, sorunlu kv kpderler, görgüsüz kayınlar olacak. Dışarda envai çeşit sıkıntı var. Bunların bizi etkilemesine sebep olanlar ise eşlerimiz. Bunu unutmayalım lütfen.

Ne sinir bozucu kayinlariniz varmis ya. Ben burdan sinir oldum. Ayrica gayette haklı bir tepki gostermissiniz. Eşiniz konuyu kendisi bileziklere getirmis siz ondan bilezikleri istememişsiniz ki...
Bu arada sizinde maaş konusunu yuzune vurmaniz biraz kirici olmuş. Erkekler para konusunda çok hassas oluyor.
Birde krediyi araba icin mi cekmisti yoksa baska birsey icin mi? Yani kendi borcunuzu oduyorsunuz degil mi?

Sen yine az bile demissin ben olsam neler derdim neler! Ben essek gibi calisayim sefasini el sursun oldu baska! Arabanin keyfi durumlar icin alinmasina kim isterse istesin karsiyim ben.acil bi sey olur lazim olur tamam ama gezme amacli araba mi istenir devamli? Bence ilk once ona cozum bulup sonra arabayi alin.biraz hayir demeyi ogrenmeli esin.

Ya bence araba ortak kullanılmaz başkasına verilmez acil durumlar haricinde. Aslında para mevzusu yapmak yerine açıkca amme hizmeti yapmak için araba almak istemiyorum demeliydiniz. Hem dürüst olurdunuz hemde daha az kırıcı.

Arabadan yatirim olmaz ki... Tam tersine evde bir cocuk varmis gibi masrafi vardir. Vergileri bakimlari vs az degil. Hele de luks araba.

Arabadan yatırım yapamazsınız diye biliyorum. Hem üstelik gidilen mesafe arttıkça daha çok değersizleşiyor. Kendiniz binmeye kıyamazken başkalarına akrabanız bile olsa bindirmeniz iyi değil. Nasıl bir araba alırsınız tekrar bilemem ama ne olursa olsun başkasına vermeyin arabayı. Bu kadar lazımsa onlara gitsinler alsınlar.

Herşeyden önce aracınızı sizden başka kimse kullanmamalı, Allah korusun bir suç işlese,birine çarpsa direkt sizin üstüne kalır tüm suç.Ben kimseye aracımı vermiyorum bu yüzden.Ayrıca araba gerçekten bizim ülkemizde çok gideri olan birşey.Bence siz çok mantıklı düşünüyorsunuz, aracın kaskosu ,sigortası ,vergisi derken resmen bir boğaz daha ekleniyor aileye.

Arabadan yatırım olmuyor kızlar haklısınız valla ya. Kredi çektirmekle hata ettim en başında. Ne bileyim ben anlamıyorum ki yatırımdan arabadan. Hep sonradan dank ediyr. şimdi ne yapmalıyım sizce? Benim dediğim gibi bize yetecek bir araba alıp kalan parayı da bankaya yatırmalıyz di mi? Üstüne biriktirmeye devam ederiz

Kredi ne kredisi

Ödeyin onu kalanı ile de araba alın ya da işte ucuz araba alın krediyi de ödeyebildiğiniz kadar kapatın ki bebek gelince bunalmayın

Sonuçta izin aşamasında ek ders vs olmayacak gelir düşecek

Sinir oldum kayınlarına.. Az yesinler de kendilerine araba alsınlar.
Arabayla yatırım olmaz ama para bağlamak için güzel bi yöntemdir. Ben olsam yeni bi araba alır, ve kayınlarıma vermezdim... İstediklerinde abi/kardeş eski arabayı bizden çok kullandınız haşatı çıktı demek lazım gülerek tabi :) Bunu bari istemeyin siz eskitiyorsunuz parası bizden çıkıyor derdim. :)

tam anlamam arabalardan ford focus sattık kendini park edenlerdendi kaç model vs bilmiyorum :KK43: almak istediği de nissan juke muş bana anlatmaya çalıştı ama ben dinlemedim istemediğim için. Ben 30 bin civarı alalım istiyorum arabayı. O 50 binlik bi şey istiyor
juke almayın canım. hem çok sarsıyor hem arkası çok dar. bebek de olcak zor olur

Valla bence evi ben geçindiriyorum demekle gayet de iyi yapmışsınız.Eşinizin alınmaya gücenmeye hiç de hakkı yok.
Madem iki kişi yaşıyorsunuz evi de siz geçindiriyorsunuz sizin de söz hakkınız olacak mesele bilezik meselesi değil ki sadece.
Başkaları rahatça binsin gezsin tozsun diye siz neden lüks araba alasınız ki anlamadım yani ben.
Bence almayın araba falan ciddiyim masrafı yeter artar bir de size de hayrı olmayacak elin adamları binecek.
Böyle akrabalardan nefret ediyorum ben pislik düşüncesiz insanlar az yesinler de kendilerine bi araba alsınlar.

İlla yatırım yapalım diyorsanız da gidin 1+1 bi ev alın madem üzerine biraz daha para koyup kiraya falan verirsiniz hiç olmazsa.
Böyle kocayı ben ev sahibi de yapmam gerçi orası ayrı konu.

30 binlik araba yeter eşin çocukluk yapmasın,birde çocuk olacak masraf artacak tek maaşla zor , zaten sizden çok ailesi kullanıyor bunun önüne geçemezsiniz artık en azından zararı düşürün ,araba hakikaten masraf allah kolaylık versin canım

Valla bence evi ben geçindiriyorum demekle gayet de iyi yapmışsınız.Eşinizin alınmaya gücenmeye hiç de hakkı yok.
Madem iki kişi yaşıyorsunuz evi de siz geçindiriyorsunuz sizin de söz hakkınız olacak mesele bilezik meselesi değil ki sadece.
Başkaları rahatça binsin gezsin tozsun diye siz neden lüks araba alasınız ki anlamadım yani ben.
Bence almayın araba falan ciddiyim masrafı yeter artar bir de size de hayrı olmayacak elin adamları binecek.
Böyle akrabalardan nefret ediyorum ben pislik düşüncesiz insanlar az yesinler de kendilerine bi araba alsınlar.

İlla yatırım yapalım diyorsanız da gidin 1+1 bi ev alın madem üzerine biraz daha para koyup kiraya falan verirsiniz hiç olmazsa.
Böyle kocayı ben ev sahibi de yapmam gerçi orası ayrı konu.
doğru söylüyorsun. Her aile oluyo böyle heralde numunelik yiyiciler. Sırf bu huylarından dolayı gözümde tamamen vasıfsızlar. 1+1 fikri çok mantıklı yalnız. Kafama yattı şu an. Yatırım için ideal

doğru söylüyorsun. Her aile oluyo böyle heralde numunelik yiyiciler. Sırf bu huylarından dolayı gözümde tamamen vasıfsızlar. 1+1 fikri çok mantıklı yalnız. Kafama yattı şu an. Yatırım için ideal
Yani en azından kirasıyla kredisini de öder.Arabanın öyle bi vasfı da yok tam tersine masrafı var.
Ki eminim o kayınlar benzin falan da almıyorlardır kullandıkları gibi safi zarar yani.
Ben ne yapar eder o arabayı aldırmazdım 30binlik araba bile çok belki bi şahin falan illa araba alacaksanız da.
Belki onu beğenmezler de istemezler sizden :)

Yani en azından kirasıyla kredisini de öder.Arabanın öyle bi vasfı da yok tam tersine masrafı var.
Ki eminim o kayınlar benzin falan da almıyorlardır kullandıkları gibi safi zarar yani.
Ben ne yapar eder o arabayı aldırmazdım 30binlik araba bile çok belki bi şahin falan illa araba alacaksanız da.
Belki onu beğenmezler de istemezler sizden :)
:KK45::KK45: valla ben en başta bi brodway dedim ama konuşa konula yine çıta yükseldi. Eşimde sanki paşa torunu araba sevdası yetti canımıza. İyiki konu açmışım yoksa bu küstüm ettim derken bana 50 binlik araba aldırtırdı yine

:KK45::KK45: valla ben en başta bi brodway dedim ama konuşa konula yine çıta yükseldi. Eşimde sanki paşa torunu araba sevdası yetti canımıza. İyiki konu açmışım yoksa bu küstüm ettim derken bana 50 binlik araba aldırtırdı yine
Küsmeye hakkı yok ki size.Çünkü yerden göğe kadar haklısınız yani.Siz olmasanız napıcakmış eşiniz evi kayınlar değil siz geçindiriyorsunuz yani sonuçta.
Sizin de istekleriniz önemli o lüks arabaya binecek siz sıkıntı çekeceksiniz.
Yani ev almasanız en kötü o elinizdeki bankada vadeli hesaba koyun hiç olmazsa.
Parayı zırt pırt çekemesin.

Back
X