Gerçekten böyle birşey var mı?

iremerve1990

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2015
4.305
4.962
83
Herkese merhaba.polislik için başvuru yapmayı düşünüyordum.boyumu yıllar önce ölçtürmüştüm 162 çıkmıştı.geçen gün bir daha ölçtürüyüm dedim sağlık ocağında 1.58 çıktım.büyük bir şok geçirdim.aynı zamanda üzüldüm çünkü gerçekten çok istiyordum.yaşım 28 zaten ilk ve son kez girecektim.şaşırdığım nokta şu oldu çok yakın bir arkadaşımla boylarımız aynı ama onun boyu sınavda 164 çıkmış.benim ondan o kadar kısa olmam mümkün değil.sağlık ocağındaki kadın belki kısalmaya başlamışsınızdır dedi sanki 70 yaşındayım.Dedimki o kadar yaşlı değilim ki kısalmaya başlayayım merak ettiğim şu internetten araştırdım insanın boyu bu yaşta bile uzayabiliyormuş daha doğrusu kemikler esneyerek birkaç santim uzayabiliyormuş.gerçekten böyle birşey var mı yoksa benim hayallerim suya mı düştü.bilgisi olanlar yazsın lütfen.

Boy uzatma değil ama şöyle bir durum var insanın sabah saatlerinde ve günün diğer saatlerinde boyunda esneme oluyor bilimsel olarak interbetten bakabilirsiniz. Boy ölçümü her yerde sağlıklı olmuyor. Ama size şöyle bi şey diyeyim polisa alım mülakatlarında genelde boyu kısa ölçüyorlar.

İşin kötü tarafı birde gittiğimde sabahtı.akşama doğru 1.55 filan kalmışımdır ben

Bu yaştan sonra uzamazsınız.
Esnekliğiniz arttığı için boyunuz 3 cm e kadar fark eder.
Bunu nasıl sağlarsınız? Omurlar birbirlerine bag ve kaslarla bağlıdır.
Eğer omurlar arasındaki mesafeyi açıp kaslarınızı güçlendirirseniz daha dik ve uzun olmuş olursunuz.
Ama bu da 6-12 ay kadar düzenli pilates yaparak falan olur :)

Aletli pilates yapın ama çok vakit yok sanırım. Yani en az bir 6 ay yaparsanız uzuyorsunuz, ben duruşumu bu şekilde düzelttiğim için 1-2 cm uzadım. Vakit azsa şansınızı başka yerlerde ölçtürerek deneyebilirsiniz, belki farklı ölçerler. Ölçtürürken elinizden geldiğince dimdik durmaya çalışın. :)

Ben tam tersi zayıftım eskiden şimdi kilo aldım ondan mı kısaldım acaba

Kilo alınca mantıken kısalmamanız lazım ama :) Ben zayıftım ama daha da zayıfladım ve boyum da ayak numaram da küçüldü. E birde yaşla birlikte çöküyor insanın vücudu, duruşu az da olsa. Eğriliyorsunuz farkına varmadan.

Onu da ben yapamam.çocukkende parklarda filan sallanırdım boyum uzasın diye ama yok uzamadım

Ben
bende seneye deneyecegim boyum sinirda 1.62 umarim kisa cikmam

Benim tam tersi işte birde ayak numaram büyüdü.normalde hep 37 giyerdim şu an çoğu ayakkabı 38 oluyor.bunu zaten kilo almama bağlıyordum.

Ben
bende seneye deneyecegim boyum sinirda 1.62 umarim kisa cikmam
Ah işte bende öyle diyordum.1.62 yim sınırdayım filan diye.geçen arkadaşla konuşunca oh dedim onunki 1.64 çıktıysa benim hadi 2 cm kısa olsun kesin 1.62 yim dedim.ama sağlık ocağında kısa süreli bir şok geçirdim

Aynen canım ona vaktim yok.zaten yürürken de annem çok kızar dik yürümüyorsun diye.aynı şekilde otururkende çok iki büklüm oturuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…