Gerçekten çok morelim bozuldu ..

sKsEsLsEsBsEsK

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2015
1.417
1.237
133
İyi akşamlar hanımlar ..
Ben ufacık şeylere bile takılan bir insanım öncelikle bunu belirteyim ..
İnsanlar şakayla bile birşey söylediklerin de aceba gerçeklik payı varmi neden böyle söyledi hatamı yaptım diye düşünen bir insanım son yaşadığım olayda gerçekten morelim çok bozuldu oturdum ağladım aklıma gelince hala agliyorum ..
Domates zamanı olduğu bu sene uyguna domates bulup kasayla alalım dedik eşimle ufak bebegimde oldugundan bana yemeklik kolay olur diye düşündük ..
Bunu gören assa kattaki yaşlı ev sahibimiz .
Nerde kaynatıcan felan diye sorular yöneltti ..
Bende 20 litrelik tencerem var onda kaynatıcam dedim sigmazki felan diyince 2 sefer ayrı ayrı yaparım dedim ..
Bizim daire kapısının hemen yanında onun kileri var .
Alın ordan koca tencereler duruyor kullanın diye ısrarcı oldu komşuyuz nolmus yani yemiceksinizya niye ugrasasin ayrı ayrı Ocak yakmassin felan dedi esimde alırız kelebek lazımsa almayalım felan dedi ..
Teyze baya ısrarcı olunca .
Tamam alırım dedim ve aldım almaz olaydım .
3 gün önce olay yaşanıyor ..
Aldığım günden 1 gün sonrada teyze bende dursa birkaç gün olurmu biberde yapicamda dedim ..
Sonra yerine koyarım dedim .
Teyzede ben yaşlıyım yapamıyorum hiç birşey gelin yapmış yollucakmis dedi ..
Olayı uzun anlatıyorum ama ona göre değerlendirin diye ..
Üstünde nolucak kalsın sende işime yararsa alırım senelerdir duruyor kimse elini sürmedi dedi ..
Oğlumu bugün öğleden sonra birbucuk gibi hastaneye götürdüm ..
Dünde gece biberleri yaptım gece ses olmasın diye koymadım tencereyi ..
Zaten işimize yaramiyor dediği içinde önemsemedim açıkçası ..
Bebek arabasi birde bebek bebeğin çantası felan yolda aramış 3 kez açamadım .. munibusteydim ..
Eve geldim bağırmaya başladı merdivenlerde .

Rezil ettin beni Allah seni bildiği gibi yapsın domates aldim rezil oldum ufacık tencerede yapmaya çalıştım ..
Ama sen böyle dedin bana diyincede ..
Verdigime pişman oldum insan kullandığı şeyi yerine koymazmi diye bağırınca .
Kendi malı hata ettim keşke koysaydim diye düşündüm ..
Sonra özür dilerim kusura bakma getiriyim hemen dedim ..
Yok nereden aldıysan geri yerine koy istemez isimi bittikten sonra napayım ben halilarim battı rezil oldum taştı heryere diye diye bağırdı .
Bende seslenmeden yukarı çıktım .
Çocuğu uyuttum uyandırdım yemek yedirdim duşa soktum akşam yemeğini yapicam bir telefon ufacık evinde tencereyi bulamadinmi hala dedi ..
Teyzecim sen bana böyle böyle demedinmi dedim .
Verdigime verecegime bin pişman ettin .
Evim Barkın kalmadı Allah seni bildiği gibi yapsın dedi birdahha hicbirseye elini surme dedi.
Bende istesende almam birdaha dedim ..
Birde laf yetistiriyorsun çok ayıp yaptığın .
Beni ne duruma soktun diye bağıra bağıra suratıma kapıyı çarptı ..
Eve ağlayarak çıktım esimde biz burda zaten kışın dış cephe olmadığı için çok fatura ödüyoruz sen duralım duralım karisanimiz yok diyordun ev bakıp çıkalım hemen biraz borç ederiz ama ugrasilmaz böyle dedi .

ıhmalkar ve rahat davranmıssınız
ben olsam almazdım da aldım dıyelım hemen ertesı gun 2 konserve dolu kavanozla bırlıkte yerıne koyar yaptıgım konserveden hedıye eder tesekkur ederdım tencere sızde kac gun sallanmıs durmus ama...
bellıkı gelını yapacakken yapmamıs gerı ona kalmıs konserve ısı lazım oldugu ıcın aramıs sıze ulasamamıs hemen yapıp yerıne koymadıgınız ıcın yorulmusta oda ustune gelınce sinirlenmıs . sıze kullan rahat rahat denılsede sız ısınız bıter bıtmez hemen yerıne koymalısınız :)

Yaşlı kadın bunamış demek ne dediğini bilmiyor. Eşiniz demiş zaten başka eve taşınırsınız artık.

Yaşlıların mali kıymetli olur. Tecrübeyle sabit.
Öz anneannem öz oğlunu (aslinda gelinini) bir çuval un yüzünden reddetti. Ölüme gelmesin, tabutumu tasimasin dedi. Olay un çuvalından cikti malımi mulkumu yedilere, beddualara, taşlamalara, sagulara geldi.

Alma bir daha.
Ha aldın bir gaflete düştün. Çok geçmeden sizin kazan doğurdu de. Yanına bir kap kacak koy. Bir peksimet ekle. Öyle belki...

Ayrica burada sair demis ki yaptigin konserveden bana da ver. Siz de vermeyince olay kopmus.

Dip not: morel degil moral.
Aceba değil acaba..
Bunu da unutmamak lazım

Evet bende buna bozulduğunu hissettim, sanki sizden bir beklentisi varmış, siz vermeyince kavga çıkartmış gibi geldi.

Aceba değil acaba..
Bunu da unutmamak lazım

Evet bende buna bozulduğunu hissettim, sanki sizden bir beklentisi varmış, siz vermeyince kavga çıkartmış gibi geldi.
gozlerime perde indi morelden sonrasini hatirlamiyorum

Ben de olsam konserve yaptigimi bilen komsuma mutlaka ikramda bulunurdum.

Teyze delimi ne.Sizin sucunuz yok boşverın.Uzulme.

Teyze izin veriyor , “gerek yok getirmeyin” diyor. Sonrasında kıyameti kopartıyor. Niye getirmedin tencereyi diye.
Sizde bir sorun yok. Tencereyi Kullanabileceğinizi söylemiş.
Yaşlı belki aklı pek yerinde değil. Ya da çok fesat. Resmen kavga çıkarmak için bahane olsun diye vermiş tencereyi.
Aklı nasıl teyzenin . hafızasından yaşlılık nedeniyle bir sorunu mu var acaba. Eğer öyleyse alttan alın. Hepimiz yaşlanacağız birgün anlayışla karşılayın.
Ama öyle değilse çok yanlış yaptığı. Öfkelenmekte haklısınız.
Üzülmeyin. İnsanlar bazen çok sorunlu olabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…