Gerçekten doğru mu ?

Leyenda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2012
257
44
118
Bilecik
Merhaba Hanımlar,

Babamla hiçbir zaman doğru dürüst bir ilişkim olmadı. Doğru dürüstü bırakın aynı evin içinde konuşmayız bile.Küçükken konuşurduk o beni hep kırardı. 2 lafından biri 'hayvan ,eşşoğuleşek' olan birisidir kendisi. Yaşım artık belli bir seviyeye geldi karşısında durup hakaretlerini dinleyemem bu saatten sonra o yüzden iletişimsizim kendisiyle. Konuyu açma sebebim babam değil, çevremden sürekli duyduğum bir şey var : ''Babasıyla ilişkisi güzel olmayan kızların hiçbir zaman doğru düzgün ilişkileri olmaz'' gibi bir söylem duyuyorum son zamanlarda sürekli. Geriye dönüp baktığımda da bir tane bile 'Evet işte aradığım ilişki' diyebileceğim bir ilişkim olmadı.

Babamın bu davranışlarının bana yansımasını elbette hayatımda hissediyorum. Lise yıllarımda hiç yaşıtlarımdan hoşlanmadım mesela , hep benden yaşça büyük insanlardan hoşlanırdım.Bunun sebebi benliğimde eksik olan 'güçlü' bir erkeğe güven duygusuydu..

Şimdi ise bekarım uzun zamandır hayatıma kimse girmiyor. Girmek isteyen oluyor ama yapamıyorum, bazen aksi dengesiz tutumlarım olabiliyor. Sizce bu söylem doğru mu babasıyla ilişkisi bozuk olup da güzel bir aşk hayatı olan yok mu aramızda ?:cry:

Benimde babamla iletisimim cok iyi degildi ama suan 7 yillik evliyim mutluyum cok alakası yok bence karşına daha dogru insan cikmamis belli ki birde senin kendine ozguvenin yok hic birseyi olumsuz düşünme ki olumsuz olmasin ..

alakasi yok :) ben de babamla neredeyse hic gorusmem konusmam. ama oyle kotu yollara dusmedim :) sevdigim sevildigim mutlu bir iliskimde var. aile hayatimda Allah bozmasin iyi..
insanlar konusmaya yer ariyor iste

Peki sizi bulmuşken bir şey sormak istiyorum :) Erkek arkadaşınızın babanıza benzeyen huyu var mı ? Veya babanızın tamamiyle eksik bir yönü erkek arkadaşınızda tam olarak mevcut mu ? Bu nasıl soru diyebilirsiniz , ama bu da duyup etkilendiğim bir şey baba-kız ilişkisi zayıf olunca kızlar babalarının eksik yönlerini sevgili ile doldururmuş vs vs.

Öyle bir şey yok.Eminim bir çok insan vardır babasıyla arası kötü olsa da eşiyle mutlu olan.Kafanıza takmayın böyle saçma şeyleri.

Eskiden de duyardım takmazdım ama bu günlerde daha sık duyar oldum. Sonucunda da bir iç sorgulamaya gittim. Gerçekten bir tane bile düzgün ilişkim olmamış bir tane bile...

Benimde babamla iletisimim cok iyi degildi ama suan 7 yillik evliyim mutluyum cok alakası yok bence karşına daha dogru insan cikmamis belli ki birde senin kendine ozguvenin yok hic birseyi olumsuz düşünme ki olumsuz olmasin ..

Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah.Özgüvenim zaten hiçbir zaman tam olmadı. Babamın eksikliğine saklandım hep. Hep onun yarım gölgesinde gezindim.. Bir erkek olmazsa hayatımda yapamam yaşayamam diyen biri değilim, ama ilişkilerime bakınca hep gereksiz yere saçma sapan davranışlar sergilediğimi farkediyorum. Acaba babama olan güvensizliğim tüm erkekler için mi geçerli diye korkmuyor değilim

Eskiden de duyardım takmazdım ama bu günlerde daha sık duyar oldum. Sonucunda da bir iç sorgulamaya gittim. Gerçekten bir tane bile düzgün ilişkim olmamış bir tane bile...
Tamamen tesadüf ilişkinizin olmaması,babanızla aranızın kötü olmasıyla hiç alakası yok içiniz rahat olsun.Bu sözlerin hepsi safsata inanmayın,kendinizi üzmeyin.

Merhaba Hanımlar,

Babamla hiçbir zaman doğru dürüst bir ilişkim olmadı. Doğru dürüstü bırakın aynı evin içinde konuşmayız bile.Küçükken konuşurduk o beni hep kırardı. 2 lafından biri 'hayvan ,eşşoğuleşek' olan birisidir kendisi. Yaşım artık belli bir seviyeye geldi karşısında durup hakaretlerini dinleyemem bu saatten sonra o yüzden iletişimsizim kendisiyle. Konuyu açma sebebim babam değil, çevremden sürekli duyduğum bir şey var : ''Babasıyla ilişkisi güzel olmayan kızların hiçbir zaman doğru düzgün ilişkileri olmaz'' gibi bir söylem duyuyorum son zamanlarda sürekli. Geriye dönüp baktığımda da bir tane bile 'Evet işte aradığım ilişki' diyebileceğim bir ilişkim olmadı.

Babamın bu davranışlarının bana yansımasını elbette hayatımda hissediyorum. Lise yıllarımda hiç yaşıtlarımdan hoşlanmadım mesela , hep benden yaşça büyük insanlardan hoşlanırdım.Bunun sebebi benliğimde eksik olan 'güçlü' bir erkeğe güven duygusuydu..

Şimdi ise bekarım uzun zamandır hayatıma kimse girmiyor. Girmek isteyen oluyor ama yapamıyorum, bazen aksi dengesiz tutumlarım olabiliyor. Sizce bu söylem doğru mu babasıyla ilişkisi bozuk olup da güzel bir aşk hayatı olan yok mu aramızda ?:cry:
Her zaman olmasada babası ile iletişimi olmayan sevgiye şevkate aç bırakılmış bayanlar ilgi şevkat gördüğü ilk kişiyi seçiyor. Yada ilgi ve şefkati babada tatmadığı için mesela kıskançlığı adamın kendisine aşırı düşkün olduğu şeklinde yorumluyor. Halbuki bunun bir hastalık ileriye dönük özgürlüğünü kısıtlayıcı belkide sonucunun şiddete dayanacağını kestiremiyor. Çevremde gördüğüm ve duyduğum bir kaç kişide kendinden yaşça oldukça büyük kişiler seçtiler.

Tabi herkes aynı olacak diye bir durum yok. Kendinizi bu şekilde şartlamayın. Ama beraber olduğunuz kişiyi iyi analiz etmeniz gerek.

Peki sizi bulmuşken bir şey sormak istiyorum :) Erkek arkadaşınızın babanıza benzeyen huyu var mı ? Veya babanızın tamamiyle eksik bir yönü erkek arkadaşınızda tam olarak mevcut mu ? Bu nasıl soru diyebilirsiniz , ama bu da duyup etkilendiğim bir şey baba-kız ilişkisi zayıf olunca kızlar babalarının eksik yönlerini sevgili ile doldururmuş vs vs.
yani yok diyemem. hatta en sevmedigim huykari babama benzeyen huylari.burc olayina inanirmisiniz bilmem ama benim annem balik babam yengecmis.simdi ben balik burcuyuk erkek arkadasim yengec :D yani babama benz3yen baya yani var ama dedigim gibi ennn sevmedigim yanlari bu yanlari. ama geri kalan gerseyini cok seviyorum :) benimkisi sadece tesaduf o burc olaylari vs.
yani sadece hurafe diyebilirim bu konuya. yani filmlerden falan esinlenmis sanirim o insanlar :D

Ben tam tersı fikirdeyım... Tabı hayatınızda duygusal olarak bır tahrıbata sebep oluyordur fakat sız bu eksıklığı bu yanlışı dogru bı ilişkiyle tamamlayabılırsınız.. Boyle bır öngorunuz hakım olacaksa bu yaklasımda sağlıklı bır baslangıc olmayacaktır... Beklentınızı durust bı sekılde ıfade edın sonrasını boş verın ne babalar var bunada sukur dedırtıyor..
Merhaba Hanımlar,

Tamamen tesadüf ilişkinizin olmaması,babanızla aranızın kötü olmasıyla hiç alakası yok içiniz rahat olsun.Bu sözlerin hepsi safsata inanmayın,kendinizi üzmeyin.

Desteğiniz için teşekkür ederim. Şuan bu psikolojide olduğum için safsata mı değil mi karar veremiyorum , umarım yakın zamanda kurtulurum bu düşünceden çünkü gerçekten hayatımı kötü etkileyen birisi yüzünden hayatımın geri kalanının aşksız geçmesini istemem.

Her zaman olmasada babası ile iletişimi olmayan sevgiye şevkate aç bırakılmış bayanlar ilgi şevkat gördüğü ilk kişiyi seçiyor. Yada ilgi ve şefkati babada tatmadığı için mesela kıskançlığı adamın kendisine aşırı düşkün olduğu şeklinde yorumluyor. Halbuki bunun bir hastalık ileriye dönük özgürlüğünü kısıtlayıcı belkide sonucunun şiddete dayanacağını kestiremiyor. Çevremde gördüğüm ve duyduğum bir kaç kişide kendinden yaşça oldukça büyük kişiler seçtiler.

Tabi herkes aynı olacak diye bir durum yok. Kendinizi bu şekilde şartlamayın. Ama beraber olduğunuz kişiyi iyi analiz etmeniz gerek.

İşte sanki ben de onlardan biriyim. Bir ilişkide daha çok şefkat ve güven arıyorum. Sarıldığında güvende hissedeyim istiyorum. Kıskançlık konusunda yazdıklarınızın tam tersini düşünüyorum çok şükür. Babam çok baskıcı bir insan olduğu için bana karışılmasına tahammül edemiyorum. Değişmem mümkün müdür acaba :(

yani yok diyemem. hatta en sevmedigim huykari babama benzeyen huylari.burc olayina inanirmisiniz bilmem ama benim annem balik babam yengecmis.simdi ben balik burcuyuk erkek arkadasim yengec :KK70: yani babama benz3yen baya yani var ama dedigim gibi ennn sevmedigim yanlari bu yanlari. ama geri kalan gerseyini cok seviyorum :) benimkisi sadece tesaduf o burc olaylari vs.
yani sadece hurafe diyebilirim bu konuya. yani filmlerden falan esinlenmis sanirim o insanlar :KK70:

Sizin olayınıza baya şaşırdım :KK57: Tesadüfün de böylesi.. Gerçi ben de babamla aynı burçtanım. Hatta aynı gün doğmuşum ve hatta ikimizde akşam üzeri doğmuşuz ama karakterlerimiz taban tabana zıt işte o_O

Ben tam tersı fikirdeyım... Tabı hayatınızda duygusal olarak bır tahrıbata sebep oluyordur fakat sız bu eksıklığı bu yanlışı dogru bı ilişkiyle tamamlayabılırsınız.. Boyle bır öngorunuz hakım olacaksa bu yaklasımda sağlıklı bır baslangıc olmayacaktır... Beklentınızı durust bı sekılde ıfade edın sonrasını boş verın ne babalar var bunada sukur dedırtıyor..

Sorunum şu ki doğru kişiye en yakın kişiyi bir kez buldum ve onda da tutarsızlıklarım oldu.İçten içe 'Ya babam gibi olursa ' korkusuyla çok hırpaladım ilişkiyi. Çevreme baktığımda babalarıyla çok iyi anlaşan arkadaşlarımın hep uzun yıllı ilişkileri olduğunu farkediyorum. Bu da beni kahrediyor ister istemez..

Desteğiniz için teşekkür ederim. Şuan bu psikolojide olduğum için safsata mı değil mi karar veremiyorum , umarım yakın zamanda kurtulurum bu düşünceden çünkü gerçekten hayatımı kötü etkileyen birisi yüzünden hayatımın geri kalanının aşksız geçmesini istemem.

İşte sanki ben de onlardan biriyim. Bir ilişkide daha çok şefkat ve güven arıyorum. Sarıldığında güvende hissedeyim istiyorum. Kıskançlık konusunda yazdıklarınızın tam tersini düşünüyorum çok şükür. Babam çok baskıcı bir insan olduğu için bana karışılmasına tahammül edemiyorum. Değişmem mümkün müdür acaba :KK43:

Sizin olayınıza baya şaşırdım :KK57: Tesadüfün de böylesi.. Gerçi ben de babamla aynı burçtanım. Hatta aynı gün doğmuşum ve hatta ikimizde akşam üzeri doğmuşuz ama karakterlerimiz taban tabana zıt işte o_O

evet olabiliyor oyle bazen. yani babamdan bir gun once falan dogmus kendisi :) sanirim yengecler balik seviyor ;) ama dedigim gibi kesinlikle o konuyla alakasi olmayan bir iliskim var ;) sadece arada boyle ilginc bir tesaduf var :) Allah Allah demek ki yukselenleriniz farkli :) sen tatli baban acı :)

Sorunum şu ki doğru kişiye en yakın kişiyi bir kez buldum ve onda da tutarsızlıklarım oldu.İçten içe 'Ya babam gibi olursa ' korkusuyla çok hırpaladım ilişkiyi. Çevreme baktığımda babalarıyla çok iyi anlaşan arkadaşlarımın hep uzun yıllı ilişkileri olduğunu farkediyorum. Bu da beni kahrediyor ister istemez..
Sizinle alakalı hersey... İnanın bana faktorunun cok buyuk etkısı oldugunu dusunmuyorum.. Siz beklentı ve isteklerınızden emin olun devamı gelecektır.. Babanıza gelince ne kadar sevıldı sevmeyı ne kadar bılıyor bılmıyorum ama sıze hıssettırdıklerını bılse umarım cok üzülürdu... Baba konusunda bakış acısınızı yumusatın ole kabul etmek gerekıyor keske bız secebılsek...

evet olabiliyor oyle bazen. yani babamdan bir gun once falan dogmus kendisi :) sanirim yengecler balik seviyor :KK66: ama dedigim gibi kesinlikle o konuyla alakasi olmayan bir iliskim var :KK66: sadece arada boyle ilginc bir tesaduf var :) Allah Allah demek ki yukselenleriniz farkli :) sen tatli baban acı :)

Yorumun için çok teşekkür ederim :) Gerçekten içten tebessüm ettirdin bana :) Allah mutluluğunuzu daim etsin.

Sizinle alakalı hersey... İnanın bana faktorunun cok buyuk etkısı oldugunu dusunmuyorum.. Siz beklentı ve isteklerınızden emin olun devamı gelecektır.. Babanıza gelince ne kadar sevıldı sevmeyı ne kadar bılıyor bılmıyorum ama sıze hıssettırdıklerını bılse umarım cok üzülürdu... Baba konusunda bakış acısınızı yumusatın ole kabul etmek gerekıyor keske bız secebılsek...

İşte ben kendi içimde şu tutarsızlıklarımı çözebilsem hiç bu düşüncelere girmeyeceğim de olmuyor. Psikolojik destek alınır mı acaba bu konuda ? Babama olan bakışım bu yaşıma kadar değişmedi , bu saatten sonra sanmıyorum ki değişsin.Aksine değişmesini istemiyorum çünkü ona ne zaman sevecen ılımlı yaklaşsam kesinlikle bin pişman oluyorum. Bakış açım güvenlik kalkanım yani :)

Bunlari derler evet.
Ama sebebi senin dusundugunden baska biseydir.

Derlerki babasinda ilgi sevgi gormeyen kiz; baba sevgisini baska bi erkekte arar. Hep bi arayis icinde olurlar erkekler arasinda. Neyin dogru neyin yanlis oldugunu bilmezler, neye dikkat etmeleri gerektigini bilmezler. Aradiklari seyin ne oldugunu bilmezler.Ardindanda sonuc olarak hep husrana ugrarlar.
Budur gercek durum.

Desteğiniz için teşekkür ederim. Şuan bu psikolojide olduğum için safsata mı değil mi karar veremiyorum , umarım yakın zamanda kurtulurumç bu düşünceden çünkü gerçekten hayatımı kötü etkileyen birisi yüzünden hayatımın geri kalanının aşksız geçmesini istemem.

İşte sanki ben de onlardan biriyim. Bir ilişkide daha çok şefkat ve güven arıyorum. Sarıldığında güvende hissedeyim istiyorum. Kıskançlık konusunda yazdıklarınızın tam tersini düşünüyorum çok şükür. Babam çok baskıcı bir insan olduğu için bana karışılmasına tahammül edemiyorum. Değişmem mümkün müdür acaba :KK43:

İlişkide şefkati herkes bekler. Düşünsenize bir ömrü beraber geçireceksiniz. Evlenip 20 yıl geçse bile başı ağrıyınca gelde bir ovayım diyecek eş ister insan yanına. Ama sırf bir kere başını okşadığı hasta iken sana hadi doktora gidelim böyle olmaz dediği için hemen onun şefkatli iyi biri olduğunu düşğnmek yanlış olur. Yani evleneceği insanda şefkat aramak sadece babası ile iletişimi kötü olanlar içşn geçerli değil. Hatta evleneceği adamı şefkatli sanıp evlenen ama içinden evlenince canavar çıkan eş te sadece bu bayanlara özgü bişey değil.

Back
X