Gerçekten nankör bu insanlar

Nezaket icabı beklediğin davranışı yapmayan birine nankör diyorsun. Sen misin nazik bu durumda? Karşılık beklediğin şeyleri yapma bu kadar basit.

Evet evli oldugum ıcın bir aılenın geliniyim. Fakat asla eski zamanlardaki gibi kimseye hızmet edemem. Bir erkek kardesım var ileride bende gorumce olacagım ve asla anneme yardım ettı yada etmedı gıbı bir dusuncem olamaz. Ayrıca ben yengeme can sıkıcı bırsryler yapıyorsam tabiki kardesıme anlatıcak o onun eşi. Ara bozacak bir durum yok abinin sorunu gelip bunları sana anlatması. Bak sende evlilik surecıne gırıyorsun yaşa öyle anlarsın. Daha birşey yasamadın görmedin.
He bak cok sukur benım gorumcem senın gıbı dusunen biri degıl :) he olsaydıda durum degısmezdı benim için.. Altı ustu ev temızlıyotsun yani bak ileride cocugunda olacak tek yapman lazım herseyı.. Bu dusuncelerle ileride kaynanamlar cocuk var yardıma ıhtıyacın var mı diye sormuyor dersın bu böylee sürüp gider. Ayrıca butaya konu acana kadar madem bu kadar dert ettınız ve o sızı cagırıyor sizde o zaman arayıp soyleseydınız yardım edermısın diye. Bak nişan üstü bekledigin destegı gormeyınce kk dan yok yere canın sıkılacak :)

senin bu söylediği ben gelini adina utandim.
Siz onlara yardim ediyorsaniz oda yardim etmeli..; evlenecek bi tanecik görümcesi var.
kusura bakma ben ettim yaptım nedir. etmemiş..
bende geliniyim.. hiç bi iş yapmadim soruyorum yardim edecek varmi
YOK diyor...
arkalarindan benim gelinim hiç bi el sürmez oluyor.
bende ellemiyorum...
böle hiç bi el sürmez demeye devam etsin...

belki hepimiz geliniz ama aynı zamanda görümceyiz de.

sizin nasıl ilişkiniz var, nasıl yardım ediyosunuz, gelininiz size nasıl bağırıyo siz ne cevap veriyosunuz bilemeyiz zira hiç böyle ilişkiler kurmadım, ne gelinimizle ne kayınvalidemlerle şükür. dehşete düşerek okuyorum yazdıklarınızı, kininizi, öfkenizi. üstelik nişan arefesinde. şimdiden bu kadar strese girer etrafınızdakilere bilenirseniz yazık canınıza, düğüne kadar daha kötü şeyler yaşarsınız aman aman hiç gerek yok.

beklentide değilseniz güler geçersiniz zaten, bu konuyu buraya taşıyıp sayfalarca konuşmaya hiç gerek yok.

belki sizden o kadar hoşlanmıyo ki insanlık yapası da gelmiyo kadıncağızın. bu da bi seçenek, kimse kimseyi sevmek, sevmeden gidip her şeyine yardım etmek zorunda değil..

mutluluklar diliyorum inşallah..

2 kişi bir evi en fazla dip köşe dahil 2-3 günde temizleyebilirsiniz. Kimse size yardım etmek zorunda değil. Komşunun gelip camlarınızı silmesi de garip. Ben olsam izin vermezdim. Ne alaka yani biz annemle hallederiz derdim temizlik dediğin nedir ki. Ben kaç kere tüm evi tek başıma temizleyip 20 kişiyi ağırlayacak yemekler çıkardım yine yardım etmedi kimse demedim ki bu sizin isteme töreniniz. Ayrıca makine çok çalıştı bunu da sen yıka demeniz de tuhaf. Daha hafta sonuna var ertesi gün yıkayın o gün çok çalıştıysa. Kimseden de bir şey beklemeyin.

Kolay gelsin derse kolay mı gelecekti ne anlamı var ki bu sözün içtenlikle yardım etmek istemedikçe?

Biz ona yardım istemediği halde de gittik sorduk hee yok dedi eyw dedk bazen var dedi yaptık ki sen ailedensn sormaman gerek çağırmayı beklememn gerek..

Nezaket icabı beklediğin davranışı yapmayan birine nankör diyorsun. Sen misin nazik bu durumda? Karşılık beklediğin şeyleri yapma bu kadar basit.
Hayır sadece buna yönelk demiyorm nankör genelde böyle olduğu için söylüyorm

Kin değil defalarca söyledim umurumda da değil kimseye bilenmedm annem çok üzülüyo diye annemi teselli etmekten ben yorulduğum için içimi döktüm buraya kadın üzüldüğü için hepsi bu kv olarak herseyini yaptığı için .. benm ne beklentim olacak temizlik bitti börekti kurabiyeydi dışarıdan paramla aldım kendisi nişanıma gelsin buyursun belki verirse tabak bardak isterim vermezse de niye vermiyosn demem hepsi bu banane ..

Konu o değil çamaşırları vermedk Komşu zorla aldı verin sevaptr diye yıkadı bizim verdiğimiz al bu da yıkansın dediğimz bşy yok yani konulr baska

Konu o değil çamaşırları vermedk Komşu zorla aldı verin sevaptr diye yıkadı bizim verdiğimiz al bu da yıkansın dediğimz bşy yok yani konulr baska
Gelininize demişsiniz ya makine çok calıştı diye daha ne olsun.
Neyse ben hala aynı fikirdeyim,günler var yapabilirsiniz temizliğinizi.

Kbakmada bende böyle yenge görmedim malıma mülkeme göz diken hakkımı almaya çalışan beni evden kovan durumlar bildiğinz gibi değil yani çok şükğr ben nice yengeler görüyoeum görümceler kızkardes gibi kimse kimsenn hayatına karısmıyo ben abimden bşu istiyorm yapamaz abin dio benm animde koyun oldgndan ne yapmış olabltm bu kadr kötülük evde duröayan birisiyim surekli dısarıdayım ayda 1 kere görürse görür beni

Ne gelinim ne de görümce. Kimseyi savunmak gibi bir düşüncem de yok. Ama nezaketen sorabilirdi yardıma ihtiyaç var mı diye. Ama kesinlikle yardıma gelmek zorunda değil. Çok suçlayıcı bir tavrınız var. Kadının en büyük düşmanı yine kadındır lafını kanıtlar gibisiniz.

Valla bende de böyle kendi oturduğu evi temizletmek isteyen uyanık akrabalar var 55 yaşındaki annemle kavga ediyorum yine de gitmiyorum ve onu da gönderemiyorum. Ne münasebet ya sen batır ben temizleyim oldu. Altı üstü isteme töreni normal zamanda da eviniz zaten temiz değil mi? Belki kadın düğünde yardım edecek. Hemen yapmak zorundaymış gibi "nankör" suçlamaları

Bu havada yemek yapmak kolay mi ya?yemege cagirmis daha napsin? Belki gercekten makinasi calisiyodu o an? Bu kadar bidi bidi yapacaginiza bi temizlikci tutaydiniz keske

Bu arada kendiniz de gelin oluyorsunuz, bence bi durun düşünün. Sadece düşünün.

sevmiyo istemiyor beni annemide beni savunuyor diye istemiyor ama annem hala yardımına koşuyor
Ee sizi sevmeyen birinden neyin yardımını beklediniz ki? Birinin beni sevmediğini biliyorsam o kişiye toz bezini bile dokundurtmam ve olabildiğince muhatap olmam. Bence siz sorununuzu annenizle çözün.

Rahat bırakın şu gelinleri artık, kimse sizin kendi yaşadığınız evi temizlemek zorunda değil, yemeğe çağırmış işte , asıl nankör olan sizsiniz.
Yok ben sana bakarım anne falan diye kendi kendinize niye tribe giriyorsunuz, temizliğe gelip arkanızdan sövse iyi gelin mi oluyor yani anlamadım??
Belki de ağzıyla kuş tutsa yaranılmayacak insanlarla yaşıyordur ve salmıştır neden olmasın dimi? Karşı tarafı dinlemek lazım...
Herkesin kendi hayatı var , kimse kimseden eski zamanların gelin davranışlarını beklememeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…