- 2 Ekim 2018
- 467
- 1.110
- 63
Evet evli oldugum ıcın bir aılenın geliniyim. Fakat asla eski zamanlardaki gibi kimseye hızmet edemem. Bir erkek kardesım var ileride bende gorumce olacagım ve asla anneme yardım ettı yada etmedı gıbı bir dusuncem olamaz. Ayrıca ben yengeme can sıkıcı bırsryler yapıyorsam tabiki kardesıme anlatıcak o onun eşi. Ara bozacak bir durum yok abinin sorunu gelip bunları sana anlatması. Bak sende evlilik surecıne gırıyorsun yaşa öyle anlarsın. Daha birşey yasamadın görmedin.Genelde gelinler böyle çünkü kendilerini düşünürler hep bencillk oluyo . Kimsenin karıstgı yok kendisine temizlk yap demedik gel yardım et diyen yok alttrafı o kadar yardımımıza annemi arayıp ne yaptnx diye sorması bu arkamdan konusmasn abimi doldurmasn yeter kardes kardeşi şikayet etmek nedir ben bi kere kendisini abime sikayet etmedim kimseye. Nankörlük kbakmayında objektif bakın insanlık bilin kıymet bilin
Bence gayet iyi anladım klasik görümce , görmeyim ölünceSorun o değil gelin savunucusu . Anlamadan cvp vermeyin lütfen
Herkes gelin burada bi laflar falan zannedersinki bşyler olmuş. Eger ben çağırıldgnda gidiyorsam herseye annem falan yada insanlık adına soruyorsak yenge kızım bşy lazım mı diye birlikte yapıyorsak onn işinde insan yapmasada sormasını bekliyor evet sorun bu ne bu ya herkes böyle bi aynaya bakın insnalık ölmemiş olamaz benm görümcem olcak daha evlenmedim kız sordu yardım lazımmı diye sağolsun komsular sordu sağılsun istedimmi yardım hayr sorun o değil .. gelin olarak karşı trafı suçlayacagınza azıcık kıymet bilin yağmasnzda azıcık gürleyin dilinizle.. kapıdan da olsa bi selam sormak zor olmasa gerek . İşiniz sıkışnca anne görümcecim misaifrm gelecek yardım lütfen yada anne diye bağırmayı biliyorsunuz evin anahtarı sende ev senn istediğini alırsın kışlıkların hazır alırsın helali hoş olsun bunları kim yaptı kv eee sende az nankörlük yapmada bi yarım ağızla sor eger sizde böyleysenz vayyy insanlığınıza ... çok şükür böyle değilim yapılan iyilikleri görürüm kötülükleride .. bi sorun varsa kaç kere sordm söyleseydi pohpohlayamam daha fazla kbakmasın gelin
Kolay gelsin derse kolay mı gelecekti ne anlamı var ki bu sözün içtenlikle yardım etmek istemedikçe?Ben kimseden bşy beklemiyorm komşu sevaptr nişann var camlarını ben silicm dedi gerek yok dedim sağol desemde o gün geldi pat diye sildi 1kereye mahsus bişiy zaten. Kimse yardım istemiyor en azından kolay gelsin diyebilirdi
Biz ona yardım istemediği halde de gittik sorduk hee yok dedi eyw dedk bazen var dedi yaptık ki sen ailedensn sormaman gerek çağırmayı beklememn gerek..Tüm yorumları ve sizin cevaplarınızı okudum. Doğru, ben de dahil kimse gelininizle sorununuzun ne olduğunu anlamadı. Bir gelmedi bile dediniz, bir aramadı bile dediniz, bir de kolay gelsin bile demedi dediniz. Beklentiniz neydi?? O sizden yardım talep ediyor ya peki siz Yardım edermisin dediniz mi? Dediniz de gelmediyse terbiyesizlik yapmış. Ama siz yardım istemediyseniz ama kendi kendinize beklentiye girdinizse siz de gelin olmak üzeresiniz bu zihniyetinizle asıl üzüleceğiniz günler ilerde derim. Mutluluklar.
Hayır sadece buna yönelk demiyorm nankör genelde böyle olduğu için söylüyormNezaket icabı beklediğin davranışı yapmayan birine nankör diyorsun. Sen misin nazik bu durumda? Karşılık beklediğin şeyleri yapma bu kadar basit.
Kin değil defalarca söyledim umurumda da değil kimseye bilenmedm annem çok üzülüyo diye annemi teselli etmekten ben yorulduğum için içimi döktüm buraya kadın üzüldüğü için hepsi bu kv olarak herseyini yaptığı için .. benm ne beklentim olacak temizlik bitti börekti kurabiyeydi dışarıdan paramla aldım kendisi nişanıma gelsin buyursun belki verirse tabak bardak isterim vermezse de niye vermiyosn demem hepsi bu banane ..belki hepimiz geliniz ama aynı zamanda görümceyiz de.
sizin nasıl ilişkiniz var, nasıl yardım ediyosunuz, gelininiz size nasıl bağırıyo siz ne cevap veriyosunuz bilemeyiz zira hiç böyle ilişkiler kurmadım, ne gelinimizle ne kayınvalidemlerle şükür. dehşete düşerek okuyorum yazdıklarınızı, kininizi, öfkenizi. üstelik nişan arefesinde. şimdiden bu kadar strese girer etrafınızdakilere bilenirseniz yazık canınıza, düğüne kadar daha kötü şeyler yaşarsınız aman aman hiç gerek yok.
beklentide değilseniz güler geçersiniz zaten, bu konuyu buraya taşıyıp sayfalarca konuşmaya hiç gerek yok.
belki sizden o kadar hoşlanmıyo ki insanlık yapası da gelmiyo kadıncağızın. bu da bi seçenek, kimse kimseyi sevmek, sevmeden gidip her şeyine yardım etmek zorunda değil..
mutluluklar diliyorum inşallah..
Evet değil konu da o değil zaten böyle bişiy isteyende yok :)Gelin sizin evin işini yapmak zorunda DEĞİL.
Konu o değil çamaşırları vermedk Komşu zorla aldı verin sevaptr diye yıkadı bizim verdiğimiz al bu da yıkansın dediğimz bşy yok yani konulr baskaIki kişi temizlemek ne kadar zor olabilir ki evi?
Daha günler var zaten,hemende yapiması gerekmiyor,niye gelsin,yavas yavas yaparsınız.
Ayrıca çamaşır konusu aşırı saçma,evde çalışan makine varken niye komşuya gidiyor yada geline veriliyor çamaşırlar? Yıkayın evinizde yani.
Makine çok çalıştı da aşırı saçma bir bahane,makine bu çalışacak,yeri geliyor günde 2-3 kez çalışıyor bizim evde de,kırk yıl düşünsem çok çalıştı,birazını komşuda yıkayayım demek.
Gelininize demişsiniz ya makine çok calıştı diye daha ne olsun.Konu o değil çamaşırları vermedk Komşu zorla aldı verin sevaptr diye yıkadı bizim verdiğimiz al bu da yıkansın dediğimz bşy yok yani konulr baska
Kbakmada bende böyle yenge görmedim malıma mülkeme göz diken hakkımı almaya çalışan beni evden kovan durumlar bildiğinz gibi değil yani çok şükğr ben nice yengeler görüyoeum görümceler kızkardes gibi kimse kimsenn hayatına karısmıyo ben abimden bşu istiyorm yapamaz abin dio benm animde koyun oldgndan ne yapmış olabltm bu kadr kötülük evde duröayan birisiyim surekli dısarıdayım ayda 1 kere görürse görür beniEvet evli oldugum ıcın bir aılenın geliniyim. Fakat asla eski zamanlardaki gibi kimseye hızmet edemem. Bir erkek kardesım var ileride bende gorumce olacagım ve asla anneme yardım ettı yada etmedı gıbı bir dusuncem olamaz. Ayrıca ben yengeme can sıkıcı bırsryler yapıyorsam tabiki kardesıme anlatıcak o onun eşi. Ara bozacak bir durum yok abinin sorunu gelip bunları sana anlatması. Bak sende evlilik surecıne gırıyorsun yaşa öyle anlarsın. Daha birşey yasamadın görmedin.
He bak cok sukur benım gorumcem senın gıbı dusunen biri degıl :) he olsaydıda durum degısmezdı benim için.. Altı ustu ev temızlıyotsun yani bak ileride cocugunda olacak tek yapman lazım herseyı.. Bu dusuncelerle ileride kaynanamlar cocuk var yardıma ıhtıyacın var mı diye sormuyor dersın bu böylee sürüp gider. Ayrıca butaya konu acana kadar madem bu kadar dert ettınız ve o sızı cagırıyor sizde o zaman arayıp soyleseydınız yardım edermısın diye. Bak nişan üstü bekledigin destegı gormeyınce kk dan yok yere canın sıkılacak :)
Ee sizi sevmeyen birinden neyin yardımını beklediniz ki? Birinin beni sevmediğini biliyorsam o kişiye toz bezini bile dokundurtmam ve olabildiğince muhatap olmam. Bence siz sorununuzu annenizle çözün.sevmiyo istemiyor beni annemide beni savunuyor diye istemiyor ama annem hala yardımına koşuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?