Gerçekten nankör bu insanlar

Anladım ben sizi ama anneniz de arttı yardım etmesin naçizane tavsiyem. Üzülmesin de değmez yani.
Annem çağırmazsa yukarı çıkmaz aslaa yemege çaya vs bile evimzn anahtarı yengede durur derindondurucdan istediğii alır kendi evi çünkü böle oldu hep. Yardım etmesin ama o dil butun gönülleri alır bn gidicm annemle ii olsun yeter

Belki çocuğu var belki yemek yaptı akşama kadar belki yorgun mecbur mu .
Komşuya da yaptırmam cam sildirirlir mi başkasına
zaten ne kaldı .
Makina yeni evde yokmu ,yada çok çalışsın ne olur .
Onunki iyi yıkıyorsa yenisini alın .

Hep bi gelinlerden beklenti kız sende gelin oluyosun bak ozaman senin içinde aynı olucak yemeğe çağırmış işte 3 kişisiniz fazla kişi karışınca o iş bitmez hem beklentilerinizi azaltın bence üzülmessiniz sonrasında

Çocugu var 2 tane kocamanlar üst katımzda oturduğundan biliyorm çok şeyi . Bizim makine bozuk ses çıkarıyo sürekli . Komsunn bana sözü vardı ondan geldi yaptı zorla olsa da . Kimse yardom etsin demiyo zaten biz ona o kasr yardım ettik en azından sorabilirdi diyoruz

Evet böyle zamanlarda dayanışma, yardımlaşma hoş olur ama temizlik konusunda değil nisan günü servise yada yapılan ikramliklara yardım edilir siz direkt beklentiye girmişsiniz.keske 150 tl ye kıyıp bi yardımcı tutsaydınız hem nişan öncesi yorulmaz hem de beklentiye girip kendinizi üzmezdiniz

Evet bende gelin olucam bak düşün daha olmadan görümcem bşy lazımmı diye sordu sağolsun :) annemle benm 2 kişiyiz . Temizliğe yardım etse ne etmese ne ben. Hallettim bitti çok şükür o kadr yardım ettik kendisine çağırdı sorduk ettik en azından o da yarım ağızla sorabilirdi

Hayır temizlğe yardıma istemem istemiyormda kendisi gelse ben söylerim yenge sağol ama temizlk değilde sen ikramlıklara yardım et diye ben istemem en bastan zaten kendisi istemiş olup yardım etsekte istemem ama en azndan sorabilirdi gelmese bile arayabilirdi kızını sürekli aşağıya yollayacagna napıyolr diye baktırtmaya

Ikramliklara yardım edecek belki nerden biliyorsun?yada nisan günü yardım edecek belki.bekleyin ve görün baktınız umursamıyor siz de Ona göre tavır takınırsınız.ama yine söylüyorum temizlik için yardım beklemek bana ters geliyor kendi eviniz kendiniz temizleyin kimse kimsenin hizmetçisi değil gelip baksa ne olacak siz temizlik yaparken ilk kez mi temizlik yapıyorsunuz.

Bence de kiranizi alin bir an once. Umarim tapusunu almissinizdir dairenizin. Abinizle acikca konusun ben de evlenecegim artik kirami ben alacagim deyin. Ne demek 3 evin de geliri abide size birsey yok. Sakin hq ben birsey istemem mantigi da yapmayin. Ne demek siz de o babanin evladisiniz sizin de hakkiniz hakkinizo kimseye yedirmeyin.
Temizlige gelince insan yapmasa bile bir kolay gels8n yapilacak birsey var mi diye sormas8ni bekliyor boyle zamanlarda. Mesele temizlikci tutup temizletmek degil. Mesele gelin gorumce olayina baglanmis hemen ama insan arkadaslarindan bile duyuyor yardim lazim mi sorusunu ve rahatliyor. Cok zor degil bir ugramak 1 alt kata. Konu sahibi siz bosverin milleti guzelce yapin nisaninizi hic moralinizi bozmayin anne kiz.

Bende gelinim benimde ev kv ye yakın. Böyle bir durum olsa bende gitmem valla kusura bakmasın kimse. Bana mı güvenip nişanlanıyor görümce.

Yemege o değil abim çağırdı ses edemedi karşılk beklemiyorm yapmasn zaten yardımlk bşy yok ama insan gibi kolay gelsin diyeblrdi
herşeyi bu kadar buyuterek mi yasiyorsunuz?
once konu actiniz cami komsu sildi gelin bir elini atmadi der gibi simdi basladiniz bir kolay gelsin diyebilirdi siz geline kulp takacak yer ariyorsunuz bence sizde cok masum degilsiniz gelininiz ve siz kac yasindasiniz merak ettim

temizlik konusunda kimse kimseye yardım etmek zorunda değil siz de ona etmeyin o da size etmesin. niye bu tarz beklentilere girip gereksiz yere üzüleceksiniz?
beni istemeye geldiklerinde de, evlenip evime taşınırken de temizliğe kadın tuttuk, ince işleri de annemle ben yaptık.

görümcemden kayınvalidemden böyle bir beklentim olmadığı gibi, onların da benden olamaz.

iki kişisiniz, komşuyla beraber üç. ev temizliğinde ne var, güçlü kuvvetli insanlarsınızdır, zaten en el oyalayan cam ve perdeleri komşunuz üstlenmiş.
kendi evimi temizlerken niye başkasından iş bekliyim ki. kızımdan bile istemem, yardım ederse ne mutlu bana, etmezse kendi düşünmemiş ben mi gel yardım et dicem.
gelininiz yemek yapmış, benim için daha öneml. iş yaparken biri benim çayımı yemeğimi suyumu düşünse en makbulüdür.
sizin nişanınız, zevkle hevesle yapın. eften püften şeylere gönlünüzü karartmayın, işiniz ters gider.
sanırım görümcelik yapmak istiyorsunuz yada yaptınız. kız da unutmamış işte.

Ikı kez alıntı yaparak siz gelınmısınız diye baslamıssınız söze :) kadınlar kulubundeyız hangımız bırının gelını yada grlın adayı degılız ki. Buraya konu acacak kadar dert etmıssınız bunu. Oda onun sorunu biz konuyu yada kişileri sizin anlattıgınız kadar bılıyoruz. Hastalık gıbı bir durum dısında kımse kımseye ıs yapmak zorunda degıl. Sizin bundan sonraki konunuzda kaynanam hep beni yardıma cagırıyor eltim yada gorumcem hıc yardım etmıyo olur.
Bu arada yemegede abim cagırıyo demişsiniz yemek yapan eger abiniz ise diyecek sözüm yok

İyi de temizlk için beklediğimi kim söyledi ben diyorum zaten istemem diye ikramlıklr için de bi beklentim yokki eder etmez kendisi bilir etmese neden etmedin demem ediyosa neden ediyorsun demem sağol derim .. ki yapacaksa da istediğinden değil hala zoruyla yapacak mecburiyetten.. ben ona o çağırdıgnda gidiyorm yardıma annrm gider sorarz ama insna olan sorar inmesede yanımza annemi arasın bari o da yok insanlıktr bu

Olayları nasıl anlamadan yazmaya bayılıyorsunuz gerçekten bıktım valla .. kimse kimseden bşy beklemiyor istemiyor diye kendisinn bize yemek yaptgı yada çaya çağırdıgı da yok ayrıca abim çağırdı bi kere yemege tamam o kadr abim yokken çağırmaz bile.. ben kendi temizliğimi yaparım yaptım bitti olay o değil..

Genelde gelinler böyle çünkü kendilerini düşünürler hep bencillk oluyo . Kimsenin karıstgı yok kendisine temizlk yap demedik gel yardım et diyen yok alttrafı o kadar yardımımıza annemi arayıp ne yaptnx diye sorması bu arkamdan konusmasn abimi doldurmasn yeter kardes kardeşi şikayet etmek nedir ben bi kere kendisini abime sikayet etmedim kimseye. Nankörlük kbakmayında objektif bakın insanlık bilin kıymet bilin

abim çağırdı yemeğe diyip duruyorsunuz. yemekleri de abiniz mi yaptı?
beklemiyorum zaten gelmesini diyorsunuz, o zaman niye konu açtınız.
yani beklediğiniz tek şey kolay gelsin demesi miydi? kolay gelsin dememesine mi bu kadar bozuldunuz?
siz ona yapmışsınız o size yapmamış, bundan sonra siz de ona yapmazsınız olur biter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…