Sorun o değil anlatıp yoramam kendmiabim çağırdı yemeğe diyip duruyorsunuz. yemekleri de abiniz mi yaptı?
beklemiyorum zaten gelmesini diyorsunuz, o zaman niye konu açtınız.
yani beklediğiniz tek şey kolay gelsin demesi miydi? kolay gelsin dememesine mi bu kadar bozuldunuz?
siz ona yapmışsınız o size yapmamış, bundan sonra siz de ona yapmazsınız olur biter.
Yardım etmesini isteyen olmadı çağıranda bekleyende çık şükür yaptım bittiHerkesin eli ayağı tutuyorsa bi zahmet herkes kendi temizliğini yapsın kimseyi çağırmasın. Gelininiz yokken temizliğinizi kim yapiyordu? Gelinler için bu kadar beklentiye girmezseniz üzülmemiş olursunuz. Ayrica sizde ona yardima gitmezsiniz olur biter
Belliki klasik görümce gelin kayınvalide durumları bizim kültürümüz Böyle gelinsen yapacaksın hayırlı olsun nişanınız sizde gelin olacaksınız bi de böyle düşünün herkesin kendi evi sorumlulukları var çok fazla beklentiye girmemek lazım benim düşüncem bu içinden geliyorsa yapar yapmazsa kendi bilir bu kadar büyütecek ne var altı üstü bir ev temizliği iki kişi pek ala yapabilir bunuArtık herkes biliyor benim aile durumunu yenge hala abi durumlarını .. cumartesi nişanım olacak annemle temizliğe giriştik yenge hnm bilmesine ragmen bıraktım yardımı kolay gelsine bi ihtiyacınız var mı demeye bile gelmedi. Komşu bana söz verdiği için bugun geldi camları sildi perdelerimizi yıkadı (onn makinesi daha ii yıkıyo diye) geldi kaç defa ne yaptınz diye ama yok abimden dolayı bi ara yukarıya yemege çağırdı o kadr .. annem bugun makine çok çalıştı beyazları sana vereyim demiş benm çamaşırlr yıkanıyor şimdi demiş kapanmış konu . Ver anne daha snra yıkarım dememiş diye annem üzülüyodu bu kadr hayinlk olmazki ama diye. Komsuya da demedik gel yardım et diye kendi geldi sordu diyo ki kaldı ki sen el değilsin diyo. Ya dedim anne boşver salla hallederiz ikimiz dedim . Perşembe hala köyden geliyo o zaman yardıma gelir dedim gösteriş içinbenden dolayı gelmiyordr o dedim boşvee dedim böleler eninde sonnda yalnz kalır sana bakarm anne dedim o da dedim kendi gibi çıkarcı halasına bakar dedim .. annem üzülüyor diye üzülüyorm neden böle bu kadın bana yapma annem için yap bari yazık cidden annem ne yaptı sana hadi ben kötü görümceyim .. annemede bşy belli etmiyorum iyice üzülmesin kadın diye ne yapcam bilemedim yani.. halam gelince yardıma gelir .. ondan yüz buluyor..
Niye senin evini temizlesin dicektim ama herkes yazmış zatenArtık herkes biliyor benim aile durumunu yenge hala abi durumlarını .. cumartesi nişanım olacak annemle temizliğe giriştik yenge hnm bilmesine ragmen bıraktım yardımı kolay gelsine bi ihtiyacınız var mı demeye bile gelmedi. Komşu bana söz verdiği için bugun geldi camları sildi perdelerimizi yıkadı (onn makinesi daha ii yıkıyo diye) geldi kaç defa ne yaptınz diye ama yok abimden dolayı bi ara yukarıya yemege çağırdı o kadr .. annem bugun makine çok çalıştı beyazları sana vereyim demiş benm çamaşırlr yıkanıyor şimdi demiş kapanmış konu . Ver anne daha snra yıkarım dememiş diye annem üzülüyodu bu kadr hayinlk olmazki ama diye. Komsuya da demedik gel yardım et diye kendi geldi sordu diyo ki kaldı ki sen el değilsin diyo. Ya dedim anne boşver salla hallederiz ikimiz dedim . Perşembe hala köyden geliyo o zaman yardıma gelir dedim gösteriş içinbenden dolayı gelmiyordr o dedim boşvee dedim böleler eninde sonnda yalnz kalır sana bakarm anne dedim o da dedim kendi gibi çıkarcı halasına bakar dedim .. annem üzülüyor diye üzülüyorm neden böle bu kadın bana yapma annem için yap bari yazık cidden annem ne yaptı sana hadi ben kötü görümceyim .. annemede bşy belli etmiyorum iyice üzülmesin kadın diye ne yapcam bilemedim yani.. halam gelince yardıma gelir .. ondan yüz buluyor..
Aklin yolu bir is guc birakilip yemege mi gidilecek alip yemeklerini insin yani bilemedm kaynana gorumce dir cok yukleniyorlarYemeğe çağırmış işte
Kimse sorunn ne oldugunu anlmamş yazıkEv işlerinin kadınların görevi olarak görülmesi yetmiyor gibi, akraba kontenjanından elalemin evini temizlemeleri de bekleniyor. Hiç anlayamadığım çok değişik beklentiler.
Evini başkasına temizletmek isteyen versin parasını, tutsun birini temizletsin.
Yok illa aileden biri olsun diyorsanız da gelini değil abinizi çağırın da gelsin yardım etsin annesine, kardeşine.
Olayları nasıl anlamadan yazmaya bayılıyorsunuz gerçekten bıktım valla .. kimse kimseden bşy beklemiyor istemiyor diye kendisinn bize yemek yaptgı yada çaya çağırdıgı da yok ayrıca abim çağırdı bi kere yemege tamam o kadr abim yokken çağırmaz bile.. ben kendi temizliğimi yaparım yaptım bitti olay o değil..
Sorun temizlik değil kimse yardım etsin demiyor zaten dememde çok şükür kimse anlamamış sorunu :) allahtan millet varEvlenmek nişan bunlar çok da büyük şeyler değil ve yapılacak şeyler sadece kişinin kendisini ilgilendirir. Kimseye güvenerek bu yola çıkmıyorsunuz sonuçta.
Ben kendi evimi de kimseye demeden bişey ummadan kendim kurdum son bir hafta evimde kalarak. Değil abimin eşi kendi ablamdan bile yardım istemedim.
Böyle şeyler için can sıkmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Hayırlı olsun bu arada.
Anlamadıysan cvplamq yorum diye de yapmaee derdin ne, ne anlatıyorsun o zaman, o değil bu değil, oturup yengenin gıybetini mi yapalım.
Herkes gelin burada bi laflar falan zannedersinki bşyler olmuş. Eger ben çağırıldgnda gidiyorsam herseye annem falan yada insanlık adına soruyorsak yenge kızım bşy lazım mı diye birlikte yapıyorsak onn işinde insan yapmasada sormasını bekliyor evet sorun bu ne bu ya herkes böyle bi aynaya bakın insnalık ölmemiş olamaz benm görümcem olcak daha evlenmedim kız sordu yardım lazımmı diye sağolsun komsular sordu sağılsun istedimmi yardım hayr sorun o değil .. gelin olarak karşı trafı suçlayacagınza azıcık kıymet bilin yağmasnzda azıcık gürleyin dilinizle.. kapıdan da olsa bi selam sormak zor olmasa gerek . İşiniz sıkışnca anne görümcecim misaifrm gelecek yardım lütfen yada anne diye bağırmayı biliyorsunuz evin anahtarı sende ev senn istediğini alırsın kışlıkların hazır alırsın helali hoş olsun bunları kim yaptı kv eee sende az nankörlük yapmada bi yarım ağızla sor eger sizde böyleysenz vayyy insanlığınıza ... çok şükür böyle değilim yapılan iyilikleri görürüm kötülükleride .. bi sorun varsa kaç kere sordm söyleseydi pohpohlayamam daha fazla kbakmasın gelin
Artık herkes biliyor benim aile durumunu yenge hala abi durumlarını .. cumartesi nişanım olacak annemle temizliğe giriştik yenge hnm bilmesine ragmen bıraktım yardımı kolay gelsine bi ihtiyacınız var mı demeye bile gelmedi. Komşu bana söz verdiği için bugun geldi camları sildi perdelerimizi yıkadı (onn makinesi daha ii yıkıyo diye) geldi kaç defa ne yaptınz diye ama yok abimden dolayı bi ara yukarıya yemege çağırdı o kadr .. annem bugun makine çok çalıştı beyazları sana vereyim demiş benm çamaşırlr yıkanıyor şimdi demiş kapanmış konu . Ver anne daha snra yıkarım dememiş diye annem üzülüyodu bu kadr hayinlk olmazki ama diye. Komsuya da demedik gel yardım et diye kendi geldi sordu diyo ki kaldı ki sen el değilsin diyo. Ya dedim anne boşver salla hallederiz ikimiz dedim . Perşembe hala köyden geliyo o zaman yardıma gelir dedim gösteriş içinbenden dolayı gelmiyordr o dedim boşvee dedim böleler eninde sonnda yalnz kalır sana bakarm anne dedim o da dedim kendi gibi çıkarcı halasına bakar dedim .. annem üzülüyor diye üzülüyorm neden böle bu kadın bana yapma annem için yap bari yazık cidden annem ne yaptı sana hadi ben kötü görümceyim .. annemede bşy belli etmiyorum iyice üzülmesin kadın diye ne yapcam bilemedim yani.. halam gelince yardıma gelir .. ondan yüz buluyor..
Herkes gelin burada bi laflar falan zannedersinki bşyler olmuş. Eger ben çağırıldgnda gidiyorsam herseye annem falan yada [B .!.:insanlık[/B] adına soruyorsak yenge kızım bşy lazım mı diye birlikte yapıyorsak onn işinde insan yapmasada sormasını bekliyor evet sorun bu ne bu ya herkes böyle bi aynaya bakın insnalık ölmemiş olamaz benm görümcem olcak daha evlenmedim kız sordu yardım lazımmı diye sağolsun komsular sordu sağılsun istedimmi yardım hayr sorun o değil .. gelin olarak karşı trafı suçlayacagınza azıcık kıymet bilin yağmasnzda azıcık gürleyin dilinizle.. kapıdan da olsa bi selam sormak zor olmasa gerek . İşiniz sıkışnca anne görümcecim misaifrm gelecek yardım lütfen yada anne diye bağırmayı biliyorsunuz evin anahtarı sende ev senn istediğini alırsın kışlıkların hazır alırsın helali hoş olsun bunları kim yaptı kv eee sende az nankörlük yapmada bi yarım ağızla sor eger sizde böyleysenz vayyy insanlığınıza ... çok şükür böyle değilim yapılan iyilikleri görürüm kötülükleride .. bi sorun varsa kaç kere sordm söyleseydi pohpohlayamam daha fazla kbakmasın gelin
Sorun temizlik değil kimse yardım etsin demiyor zaten dememde çok şükür kimse anlamamış sorunu :) allahtan millet var
pardonda konuya ıstınaden yazdım.Hayır anlamadan atlamayın
Gelin sizin evin işini yapmak zorunda DEĞİL.Artık herkes biliyor benim aile durumunu yenge hala abi durumlarını .. cumartesi nişanım olacak annemle temizliğe giriştik yenge hnm bilmesine ragmen bıraktım yardımı kolay gelsine bi ihtiyacınız var mı demeye bile gelmedi. Komşu bana söz verdiği için bugun geldi camları sildi perdelerimizi yıkadı (onn makinesi daha ii yıkıyo diye) geldi kaç defa ne yaptınz diye ama yok abimden dolayı bi ara yukarıya yemege çağırdı o kadr .. annem bugun makine çok çalıştı beyazları sana vereyim demiş benm çamaşırlr yıkanıyor şimdi demiş kapanmış konu . Ver anne daha snra yıkarım dememiş diye annem üzülüyodu bu kadr hayinlk olmazki ama diye. Komsuya da demedik gel yardım et diye kendi geldi sordu diyo ki kaldı ki sen el değilsin diyo. Ya dedim anne boşver salla hallederiz ikimiz dedim . Perşembe hala köyden geliyo o zaman yardıma gelir dedim gösteriş içinbenden dolayı gelmiyordr o dedim boşvee dedim böleler eninde sonnda yalnz kalır sana bakarm anne dedim o da dedim kendi gibi çıkarcı halasına bakar dedim .. annem üzülüyor diye üzülüyorm neden böle bu kadın bana yapma annem için yap bari yazık cidden annem ne yaptı sana hadi ben kötü görümceyim .. annemede bşy belli etmiyorum iyice üzülmesin kadın diye ne yapcam bilemedim yani.. halam gelince yardıma gelir .. ondan yüz buluyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?