Gerçekten nankör bu insanlar

Herkes gelin burada bi laflar falan zannedersinki bşyler olmuş. Eger ben çağırıldgnda gidiyorsam herseye annem falan yada insanlık adına soruyorsak yenge kızım bşy lazım mı diye birlikte yapıyorsak onn işinde insan yapmasada sormasını bekliyor evet sorun bu ne bu ya herkes böyle bi aynaya bakın insnalık ölmemiş olamaz benm görümcem olcak daha evlenmedim kız sordu yardım lazımmı diye sağolsun komsular sordu sağılsun istedimmi yardım hayr sorun o değil .. gelin olarak karşı trafı suçlayacagınza azıcık kıymet bilin yağmasnzda azıcık gürleyin dilinizle.. kapıdan da olsa bi selam sormak zor olmasa gerek . İşiniz sıkışnca anne görümcecim misaifrm gelecek yardım lütfen yada anne diye bağırmayı biliyorsunuz evin anahtarı sende ev senn istediğini alırsın kışlıkların hazır alırsın helali hoş olsun bunları kim yaptı kv eee sende az nankörlük yapmada bi yarım ağızla sor eger sizde böyleysenz vayyy insanlığınıza ... çok şükür böyle değilim yapılan iyilikleri görürüm kötülükleride .. bi sorun varsa kaç kere sordm söyleseydi pohpohlayamam daha fazla kbakmasın gelin

Herkesin eli ayağı tutuyorsa bi zahmet herkes kendi temizliğini yapsın kimseyi çağırmasın. Gelininiz yokken temizliğinizi kim yapiyordu? Gelinler için bu kadar beklentiye girmezseniz üzülmemiş olursunuz. Ayrica sizde ona yardima gitmezsiniz olur biter

Sorun o değil anlatıp yoramam kendmi

Yardım etmesini isteyen olmadı çağıranda bekleyende çık şükür yaptım bitti sorun o değil zaten

Ev işlerinin kadınların görevi olarak görülmesi yetmiyor gibi, akraba kontenjanından elalemin evini temizlemeleri de bekleniyor. Hiç anlayamadığım çok değişik beklentiler.

Evini başkasına temizletmek isteyen versin parasını, tutsun birini temizletsin.
Yok illa aileden biri olsun diyorsanız da gelini değil abinizi çağırın da gelsin yardım etsin annesine, kardeşine.

Belliki klasik görümce gelin kayınvalide durumları bizim kültürümüz Böyle gelinsen yapacaksın hayırlı olsun nişanınız sizde gelin olacaksınız bi de böyle düşünün herkesin kendi evi sorumlulukları var çok fazla beklentiye girmemek lazım benim düşüncem bu içinden geliyorsa yapar yapmazsa kendi bilir bu kadar büyütecek ne var altı üstü bir ev temizliği iki kişi pek ala yapabilir bunu

Niye senin evini temizlesin dicektim ama herkes yazmış zaten

Evlenmek nişan bunlar çok da büyük şeyler değil ve yapılacak şeyler sadece kişinin kendisini ilgilendirir. Kimseye güvenerek bu yola çıkmıyorsunuz sonuçta.

Ben kendi evimi de kimseye demeden bişey ummadan kendim kurdum son bir hafta evimde kalarak. Değil abimin eşi kendi ablamdan bile yardım istemedim.

Böyle şeyler için can sıkmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Hayırlı olsun bu arada.

Kimse sorunn ne oldugunu anlmamş yazık

ee derdin ne, ne anlatıyorsun o zaman, o değil bu değil, oturup yengenin gıybetini mi yapalım.

Sorun temizlik değil kimse yardım etsin demiyor zaten dememde çok şükür kimse anlamamış sorunu :) allahtan millet var

Sorun temizlik değil kimse yardım etsin demiyor zaten dememde çok şükür kimse anlamamış sorunu :) allahtan millet var

Tüm yorumları ve sizin cevaplarınızı okudum. Doğru, ben de dahil kimse gelininizle sorununuzun ne olduğunu anlamadı. Bir gelmedi bile dediniz, bir aramadı bile dediniz, bir de kolay gelsin bile demedi dediniz. Beklentiniz neydi?? O sizden yardım talep ediyor ya peki siz Yardım edermisin dediniz mi? Dediniz de gelmediyse terbiyesizlik yapmış. Ama siz yardım istemediyseniz ama kendi kendinize beklentiye girdinizse siz de gelin olmak üzeresiniz bu zihniyetinizle asıl üzüleceğiniz günler ilerde derim. Mutluluklar.

Gelin sizin evin işini yapmak zorunda DEĞİL.

Iki kişi temizlemek ne kadar zor olabilir ki evi?
Daha günler var zaten,hemende yapiması gerekmiyor,niye gelsin,yavas yavas yaparsınız.
Ayrıca çamaşır konusu aşırı saçma,evde çalışan makine varken niye komşuya gidiyor yada geline veriliyor çamaşırlar? Yıkayın evinizde yani.
Makine çok çalıştı da aşırı saçma bir bahane,makine bu çalışacak,yeri geliyor günde 2-3 kez çalışıyor bizim evde de,kırk yıl düşünsem çok çalıştı,birazını komşuda yıkayayım demek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…