Düğün Gerdekten önce namaz şartmı?

emilia

Emina
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
900
5
643
Ankara
Şükür namazı olarak biliniyor ama sadece erkekler kılıyormuş,öyle duydum kılınmasada olurmu?? bazılar gelinlikte namaz kılıomuş?? kızlar kılıyormu namaz?? Sadece dua etsek olmazmı???

Son düzenleme:
böyle bir zorunluluk asla yok..
zaten 2 rekat bir namaz kılıncak
isteyen kılar isteyen kılmaz...o gece kadının da erkeğinde dularının kabul olacağı makbul gecelerden biri
kılınsa iyi olur...tercih meselesi yani..

bu bir adet,bir ilk güne özel bişiydir.illaki kılınacak diye bir şart yoktur.sadece erkek değil kadında kılar bizde...
o güne o ana özel hamd ve şükür için ...
evliliğin gelecek günleri,geçireceğin ilk gün zamnları için hayır dua edilir.
bence kılınmalı ben çok severim bu adeti...

Bizde sadecece erkek kılar diye biliyorum bende ondan sordum sağolun aklıma takılmıştı bu soru

bizde kilmisdik zorunlu olup olmadigini bilmiyodum ama öyle duymus öyle biliyoduk 2rekat namazimizi kilip duamizi ettik hatda esim benim duvagimin üzerinde kildi namazini kendi istedi duvagimda kilmayi:asigim gün yapilan dualarin kabul gördügünü duymusdum allahim insallah kabul eder:Saruboceq:

bende kıldım eşimde kıldı zorunluluğu olup olmadığını bilmiyorum sadece şükür için, namazımızı kıldık duamızıda ettik rabbim inşallah kabul eder.

Zorunlu olup olmadığı konusunda bir bilgim yok ama o gün bence bir şükür namaz niyetinde yapılması gerekir.

Hayatının belkide en güzel gecesi, tabiki Allaha hem şükretmek, hemde dua için, biz eşimle kılmıştık, kılınmalı bence.

bende kılmak istiyorum ama o gün mutlaka alkol alacağım ben malum biraz gevşemek için,yemeğe falan gidilecek vs.napcam?

bana dügünden sonra bir büyügümüz sölemisti namaz kılın ikiniz de diye
ama biz o gecenın gerginligi çekingenligiyle unuttuk
ama keske hep kılsaydık diyorum
ama onu zorunlu oldugu için yapacasan yapma daha iyi tabi

merhaba..sanırım bu soru bilgi alanım dahilinde..
evet zorunluluk yok ama şükür amacıyla ve gelecek için dua etmek için çok güzel bir vakit..
bence edilmeli..mutlaka kabul olur arkadaşlar

ınanç gereği yapılmalı..annem ve babam yapmış mesela..ben de kılacagım inş.

bizde kadında erkekte kılar
erkek kadının duvağında kılar
kadında erkeğin ceketinde kılar

Bence cok cok ozel bi dua bu dusunsene yillarca bekledigin gozunun icine baktigin sevdigine kavusmayi Allah nasip etmis..
insallah esimin arkasinda kilicam namazimi gelinligimle.. en buyuk hayalimdir.

merhaba..sanırım bu soru bilgi alanım dahilinde..
evet zorunluluk yok ama şükür amacıyla ve gelecek için dua etmek için çok güzel bir vakit..
bence edilmeli..mutlaka kabul olur arkadaşlar

aynen katılıyorum.bir arkadaşım evlendiği gece namaz kılıp dua etmiş allahım bana 2 kız 2 erkek evlat ver diye.gerçekten 2 kızı 2 oğlu var.

önce abdest almamız gerekmiyor mu? o makyajın yüzden çıkması için 1 saat gerekli!!! bu soruya da cevap verirseniz sevinirim :)))

zorunlu degil isteyen kilarr valla kizlarr bizz kilmadik o gecee zaten ben stresten felan bide utangaclikta var sonradan aklima geldii oda is isten gecmisti zatenn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…