Gereksiz bir üzüntü mü?

Annem mesela evde kolayca yapilacak seyi disarida yemeyi sevmez. Disarida para odeyeceksek evde ugrasacagimiz veya yapamayacagimiz bir sey yiyelim de degsin der, oyle bir sey icin de hic paradan kacinmaz. Aslinda mantikli :KK70: ben de bazen makarna yerken sorguluyorum ben niye buna para verdim diye ahshhsd

makarna göreceli ama mantıya acımam bak. daha zahmetl çünkü evde :(

Benim makarna limitim 35-40 tl.

Sonrasinda zihnim "bir paket hadi iyi marka makarna 5 tl olsa, tavuk gogus, mantar zaten pahali degil, krema da uc bes lira anca eder, parmesani eklesem, bunlar bir de toptan aliyor daha ucuza geliyor, ohoo evde yapsam koca tencere cikiyor bu paraya yok degmez" diye hemen hesaplayan adama dönüyor :D :D
Makarna vaar makarna var ama tortellini ex aşkım, 400 gr makarna 27 lira markette. Barillanın kutuları da en som gördüğümde 500 gr düz makarna 10 tlydi. Kremada en son 7 tlydi. Mantarı fln daha pahalıya gelir bence😄
Ben bu ara mac and cheese e sardım. Daha pahalıya geliyor, çünkü dışarda sarı burger peynirinden yapıyorlar. Ben cheddardan yapıyorum maliyetim artıyor. En iyisi yine dışarda yemek bence😂😂

Valla italyan makarna soslarina bayiliyorum. Ama evde yapsan da cok ucuza gelmiyor zaten, o yuzden disarida yemek cok para harcamak olmuyor.
Makarna sosu olarak sadece salça koyup butun makarnaya çalmaktan bahsetmiyorum ama :KK70:

Bir alfredo fettuccine yapmak icin zaten guzel bir makarna, tavuk gogsu, mantar, parmesan peyniri, krema derken yine belli bir para gidiyor.
Ricotta noci soslu bir makarna yapsan, guzel bir barilla makarna zaten 20 küsür, bunun ricotta peyniri, cevizi, sebzesi ıvır zıvırı derken zaten evde de birsuru para gidiyor.
Spagetti bolonez icin yine ayni sekilde, kiyması, kereviz havuc domates sebzeleri, sos için şarabı derken yine masraf.

O yüzden bunlari evde yapmak da pek uyguna gelmiyor, hem de disarida önumüze geliyor, uğraşı zahmeti olmuyor.
He ben evde de yapıyorum ama yeri gelince guzel bir Italyan restoranina gidip keyifli oturup yemek de insanin havasinı degistiriyor.
Ben kesinlikle seviyorum. 👌

Valla italyan makarna soslarina bayiliyorum. Ama evde yapsan da cok ucuza gelmiyor zaten, o yuzden disarida yemek cok para harcamak olmuyor.
Makarna sosu olarak sadece salça koyup butun makarnaya çalmaktan bahsetmiyorum ama :KK70:

Bir alfredo fettuccine yapmak icin zaten guzel bir makarna, tavuk gogsu, mantar, parmesan peyniri, krema derken yine belli bir para gidiyor.
Ricotta noci soslu bir makarna yapsan, guzel bir barilla makarna zaten 20 küsür, bunun ricotta peyniri, cevizi, sebzesi ıvır zıvırı derken zaten evde de birsuru para gidiyor.
Spagetti bolonez icin yine ayni sekilde, kiyması, kereviz havuc domates sebzeleri, sos için şarabı derken yine masraf.

O yüzden bunlari evde yapmak da pek uyguna gelmiyor, hem de disarida önumüze geliyor, uğraşı zahmeti olmuyor.
He ben evde de yapıyorum ama yeri gelince guzel bir Italyan restoranina gidip keyifli oturup yemek de insanin havasinı degistiriyor.
Ben kesinlikle seviyorum. 👌

şimdi biz böyle yazınca sanılıyor ki her gün o italyan restoranı senin bu fransız restoranı benim geziyoruz :)
ben haftada 3-5 gün food courtta yemektense ayda 2 kere düzgün bir yerde yemeyi tercih ediyorum. en azından yediğimin tadı oluyor. bir de dışarıda yemek yiyeceksem uzun uzun oturup sohbet edebilmeyi seviyorum. yiyip kalkmak zulüm geliyor.

Makarna vaar makarna var ama tortellini ex aşkım, 400 gr makarna 27 lira markette. Barillanın kutuları da en som gördüğümde 500 gr düz makarna 10 tlydi. Kremada en son 7 tlydi. Mantarı fln daha pahalıya gelir bence😄
Ben bu ara mac and cheese e sardım. Daha pahalıya geliyor, çünkü dışarda sarı burger peynirinden yapıyorlar. Ben cheddardan yapıyorum maliyetim artıyor. En iyisi yine dışarda yemek bence😂😂

üstelik bulaşıkları da başkası yıkıyor :)

ya ben yemek yapmayı çok severim. ama kendini şımartmak da iyi biri. arada bir ona da hakkını vermek lazım.

Back
X