• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gereksiz bir üzüntü mü?

Profesyonel aşçınım, bu eğitimden geçmiş bir yerin bu tarz şeyler yapacağını düşünmüyorum. Turizmci arkadaşlarım da var, hiç böyle şeyler duymadım. Elbette kötü yerler var ama iyi yerleri de arada lekeleyen bir yazı tarzınız var. Emeğe haksızlık.
Bir otelde calısmadım orada calısan bir tanıdıgımda yok. Bir otelin mutfagını bilemiyorum bu yuzden 🙂 Benım bahsettıklerım cafe / restoranlar konuda zaten buraların serpme kahvaltılarında. Bir yeri lekelemem için mekan adı vermem lazım. Bırakın mekanı şehir adı bile vermedim ben nasıl lekeleyim 🙂

Hanımefendi büyük konuşuyorsun ota çöpe trip felan ağır bunlar ağlayan insanlar da keyfinden ağlamıyor belki insanlar neler neler yaşayıp o hallere geliyor senin mutluluğun bozulmasın diye insanlar kendilerini tutmak zorunda değil..kusura bakma herkes senin gibi normal olamamış hayat şartları.kadin toplumun keyfini kaçırdığı durum Yok kimseden de bir şey beklememis.
Nerede büyük konuşmuşum?
Toplu halde yapılan bir etkinlikte ortamı huzuru bozmamak için insan kendini tutar, normali budur, görgü nezaket toplumsal işleyiş budur. Ha gerçekten ağlanacak bir durum olur toplu ağıt yakılır. Neymiş abim hesapçı dedi, e yalan mı dedi. Abiye doğrusu bu demek varken geç masaya ağla, o masadaki bütün insanlara saygısızlık bu ne derseniz deyin. Baktı kendini tutamayacak kalkıp gitseydi. İnsanlar nasıl toplum içinde bağıra bağıra konuşmamalı kendini tutmalıysa nasıl ciyak ciyak kahkaha atmamalı kendini tutmalıysa abisine iki laf etmedi diye de ağlamamalı kendini tutmalı, onca insanın gününü rezil etmeye ne hakkı var.
benim şartlarımdan nasıl haberdar oldunuz da aklınızca laf soktunuz bir anlatıverin bana ya
Yoksa çocukluğumdan bu günüme kadar benimle yaşıyordunuzda ben mi farketmedim

şaka mısınız ? :)

neden gaza geldiniz bu kadar ? yada nerelerde yiyorsunuz dışarıda da bunları gördünüz :)
İlahi 😁 yesem oturdugum yerden nasıl göreyim. Alt kademeyim sıze göre sanıyorum ( gerci mübarek kk ya bakınca fakir yok dogrulugunu Allah bilir) bizzat en yakın cevrem mutfaklarda calıstıkları için oradan biliyorum. Fırın dedim mesela cocuklugum fırınlarda gectigi için biliyorum. Az önceki mesaja kadar gayet içten yazıyordum oysa öyleki ironi yaptıgını dahi anlamadan guzelce cevapladım 🙂 ee sonra ne diyince gaza gelmiş oldum afiyet olsun diyince dimi 🙂

bazı insanlar dışarıda yemeyi haram, israf, gereksiz görüyor gerçekten. öyle bir arkadaş sanırım.
neden bu kadar gaza geldi anlamadım da.
beğenmiyorsa yemesin.
Evde yada dışarıda ne yıyeceksem onu alırım. Hayır cidden kötü niyetlede yazmamıstım son mesajlara kadar. Sadece bir sohbet bir paylasım olarak basladı fakat hata etmişim buralar eski kk degil artık. Bu mesajımada alıntı yapıp konu sahibi gibi alıngan yazarsın şimdi 🙂 Neyse konu sahibinin konusu daha fazla dagılmasın 🙂🙋‍♀️

İlahi 😁 yesem oturdugum yerden nasıl göreyim. Alt kademeyim sıze göre sanıyorum ( gerci mübarek kk ya bakınca fakir yok dogrulugunu Allah bilir) bizzat en yakın cevrem mutfaklarda calıstıkları için oradan biliyorum. Fırın dedim mesela cocuklugum fırınlarda gectigi için biliyorum. Az önceki mesaja kadar gayet içten yazıyordum oysa öyleki ironi yaptıgını dahi anlamadan guzelce cevapladım 🙂 ee sonra ne diyince gaza gelmiş oldum afiyet olsun diyince dimi 🙂

öncelikle o kadar iğrenç şeyler yazıp sonra dışarıda yiyen birine afiyet olsun demek bir nevi hakarettir.
ikincisi, alt kademe vs demedim. gerçekten nerede yediniz de gördünüz merak ettim. söyledikleriniz çok iddialı ve tüm yeme-içme sektörünü töhmet altında bırakıyor.
mutfakta çalışan tanıdıklarınızdan dolayı bu detayları biliyorsanız sanırım bizzat onlar hijyenden uzaklar ki bu kadar eminler neyin ne olduğundan.
cafe/restoranlar yapıyor demişsiniz üstteki yazınızda, oralarda sokaktan toplanma, eğitimsiz insanlar çalışmıyor. hepsi yemekle ilgili lise veya üniversite okuyan/bitirmiş insanlar. en temel öğrendikleri şey de hijyen.
elbette hijyenden uzak yerler de vardır ama o yazdığınız mide kaldıran şeyleri önüne gelen her yer kolay kolay yapamaz emin olun.

Evde yada dışarıda ne yıyeceksem onu alırım. Hayır cidden kötü niyetlede yazmamıstım son mesajlara kadar. Sadece bir sohbet bir paylasım olarak basladı fakat hata etmişim buralar eski kk degil artık. Bu mesajımada alıntı yapıp konu sahibi gibi alıngan yazarsın şimdi 🙂 Neyse konu sahibinin konusu daha fazla dagılmasın 🙂🙋‍♀️

alıngan olan sizsiniz yalnız :)
kimse yemeyeceği yemeği almıyor zaten. ama kahvaltı farklı bir durum. birden çok kişiye ve ortaya servis var. haliyle yenmeyen kalıyor.
o kadarı da normal yapacak bir şey yok.
sizin hassasiyetinize göre dışarıda asla yememek tek çözüm oluyor yani ama bence çözüm olamaz. insan çünkü illa canı çeker gider yer.

öncelikle o kadar iğrenç şeyler yazıp sonra dışarıda yiyen birine afiyet olsun demek bir nevi hakarettir.
ikincisi, alt kademe vs demedim. gerçekten nerede yediniz de gördünüz merak ettim. söyledikleriniz çok iddialı ve tüm yeme-içme sektörünü töhmet altında bırakıyor.
mutfakta çalışan tanıdıklarınızdan dolayı bu detayları biliyorsanız sanırım bizzat onlar hijyenden uzaklar ki bu kadar eminler neyin ne olduğundan.
cafe/restoranlar yapıyor demişsiniz üstteki yazınızda, oralarda sokaktan toplanma, eğitimsiz insanlar çalışmıyor. hepsi yemekle ilgili lise veya üniversite okuyan/bitirmiş insanlar. en temel öğrendikleri şey de hijyen.
elbette hijyenden uzak yerler de vardır ama o yazdığınız mide kaldıran şeyleri önüne gelen her yer kolay kolay yapamaz emin olun.
Yazmaycaktım ama yine yazdım 🤷‍♀️ bu son yazım olsun cunku konu sahıbıne ayıp oldugunu dusunuyorun kendı adıma konu farklılastı cunku. Egitim sevıyelerıde beni bir hayli şaşırttı :) verilen fiyat aralıgında sıradan insanlar calısıyor cunku. Temızlık konusunda ne yazık ki kişisel olarakta baktıgımızda egitimli kişilerde cok temız diyemıyoruz emin olamıyoruz degil mi. Yada tam tersi egitim görmemiş kişinin kesin pis olamayacagı gibi. Yok ben benim için dersin dedim zaten 😁
Tamam sensin.. Senin mekanlar asla bunu yapmaz. Uzun uzun el yıkarlar yesillikleri sirkeli sularda bekletırler. Nereden yazdım gece gece 🤦‍♀️ İyi geceler

Nerede büyük konuşmuşum?
Toplu halde yapılan bir etkinlikte ortamı huzuru bozmamak için insan kendini tutar, normali budur, görgü nezaket toplumsal işleyiş budur. Ha gerçekten ağlanacak bir durum olur toplu ağıt yakılır. Neymiş abim hesapçı dedi, e yalan mı dedi. Abiye doğrusu bu demek varken geç masaya ağla, o masadaki bütün insanlara saygısızlık bu ne derseniz deyin. Baktı kendini tutamayacak kalkıp gitseydi. İnsanlar nasıl toplum içinde bağıra bağıra konuşmamalı kendini tutmalıysa nasıl ciyak ciyak kahkaha atmamalı kendini tutmalıysa abisine iki laf etmedi diye de ağlamamalı kendini tutmalı, onca insanın gününü rezil etmeye ne hakkı var.
benim şartlarımdan nasıl haberdar oldunuz da aklınızca laf soktunuz bir anlatıverin bana ya
Yoksa çocukluğumdan bu günüme kadar benimle yaşıyordunuzda ben mi farketmedim
'Normal insan benim gibidir yazmışsın ' ben de size herkes senin gibi Normal olamamış hayat şartları dedim yazdiginizi okuyun önce sizin hayat sartiniza laf eden karışan laf atan sorgulayan yok.herkesin seninki gibi yazmıyor orda

KKnın zenginliğini izlediğim bir başlık oldu 😂😂
Konu sahibi ben sizi haksız bulmadım.
Abinizi kaba buldum.
İnsan kardeşinin maddi durumunu bilir ve buna göre seçer sözcüklerini.
Yanı sıra cocuklar için kahvaltı tabağı da söylenebilirdi, serpme şart mıydı?
Yalnızca ortamı germeniz bana fazla geldi.
İnsanlara ayıp olmuş.

Abinizin üslubu çok hatalı sizi kirmis ama prensipte haklı çünkü bir kişilik para vermemek için küçük hesapla r yapan biri gibi gorunceksiniz

Bir otelde calısmadım orada calısan bir tanıdıgımda yok. Bir otelin mutfagını bilemiyorum bu yuzden 🙂 Benım bahsettıklerım cafe / restoranlar konuda zaten buraların serpme kahvaltılarında. Bir yeri lekelemem için mekan adı vermem lazım. Bırakın mekanı şehir adı bile vermedim ben nasıl lekeleyim 🙂
Lokantalarda çalışan mutfak ekibi de bu işin eğitimini almıştır. Kaşığı yalayıp geri kazana koymayı hiç bir profesyonelin yapacağını sanmıyorum. İki üç fırıncı çalışan arkadaşınız var diye bir sektöre pis diyemezsiniz. Ki açık mutfaklı yerleri görüyoruz. Gayet seri temiz hazırlıyorlar. Yada birinci sınıf, ikinci sınıf lokantalar da var sizin mantığınızla onlar da üç kuruş kar için iğrençlik yapıyor. Dediğim gibi pis yerler mutlaka var ama koca sektörde de insanlar illa pislik yapmıyordur.

bazı insanlar dışarıda yemeyi haram, israf, gereksiz görüyor gerçekten. öyle bir arkadaş sanırım.
neden bu kadar gaza geldi anlamadım da.
beğenmiyorsa yemesin.
Ben büyük bir işletmenin böyle bir şeyi yapacağını sanmıyorum. Denetimler oluyor farklı kurumlar tarafından. Sağlık bakanlığı ve belediye yapıyor, yaşadığım yerde belediye temizlikte mavi bayrak ödülü veriyor mesela. Böyle bir lokanta neden o riski alsın? Ufak tefek küçük mekan yapar mutlaka ama belli bir aşamaya gelmiş bir mekanın adını 3 kuruş peynir için lekeyeceğini asla sanmıyorum.
Dışarda yemek pahalı geliyor olabilir, dökülen yiyecekler sana israf da geliyor olabilir. Sen gitmezsin ama koca bir sektöre kara çalamazsın

Ben büyük bir işletmenin böyle bir şeyi yapacağını sanmıyorum. Denetimler oluyor farklı kurumlar tarafından. Sağlık bakanlığı ve belediye yapıyor, yaşadığım yerde belediye temizlikte mavi bayrak ödülü veriyor mesela. Böyle bir lokanta neden o riski alsın? Ufak tefek küçük mekan yapar mutlaka ama belli bir aşamaya gelmiş bir mekanın adını 3 kuruş peynir için lekeyeceğini asla sanmıyorum.
Dışarda yemek pahalı geliyor olabilir, dökülen yiyecekler sana israf da geliyor olabilir. Sen gitmezsin ama koca bir sektöre kara çalamazsın

ya zaten arkadaşın sıkıntısı bu :)
daha ilk mesajda ben size göre alt tabakayım dedi. istiyor ki biz lüks yerlerde yiyoruz, ıyy sizin gibi basit yerlerde yiyenler maruz kalır diyelim. kaç postunda "sizin gittiğiniz yerler" diye takmış zira :)

bir de ifşa dönemindeyiz yahu. küçük büyük bir sürü yer bir video ile tak diye karşımızda.
süte girip banyo yapanlar, buzdolabına girip serinleyenler ve daha niceleri var önümüzde örnek olarak.
bu teknoloji devrinde ancak kafası çalışmayanlar bu rezillikleri yapıp kendini riske atar.
ayrıca büyük küçük iyi kötü nereye gitsen gidip mutfağına bakmak isteyebilirsin. kabul etmeyeni şikayet edersin. bu kadar basit.

Lokantalarda çalışan mutfak ekibi de bu işin eğitimini almıştır. Kaşığı yalayıp geri kazana koymayı hiç bir profesyonelin yapacağını sanmıyorum. İki üç fırıncı çalışan arkadaşınız var diye bir sektöre pis diyemezsiniz. Ki açık mutfaklı yerleri görüyoruz. Gayet seri temiz hazırlıyorlar. Yada birinci sınıf, ikinci sınıf lokantalar da var sizin mantığınızla onlar da üç kuruş kar için iğrençlik yapıyor. Dediğim gibi pis yerler mutlaka var ama koca sektörde de insanlar illa pislik yapmıyordur.

ya sadece insanların dışarıda yemesine karşı olduğu için abartıyor.

ya zaten arkadaşın sıkıntısı bu :)
daha ilk mesajda ben size göre alt tabakayım dedi. istiyor ki biz lüks yerlerde yiyoruz, ıyy sizin gibi basit yerlerde yiyenler maruz kalır diyelim. kaç postunda "sizin gittiğiniz yerler" diye takmış zira :)

bir de ifşa dönemindeyiz yahu. küçük büyük bir sürü yer bir video ile tak diye karşımızda.
süte girip banyo yapanlar, buzdolabına girip serinleyenler ve daha niceleri var önümüzde örnek olarak.
bu teknoloji devrinde ancak kafası çalışmayanlar bu rezillikleri yapıp kendini riske atar.
ayrıca büyük küçük iyi kötü nereye gitsen gidip mutfağına bakmak isteyebilirsin. kabul etmeyeni şikayet edersin. bu kadar basit.

ya sadece insanların dışarıda yemesine karşı olduğu için abartıyor.
Üşenmedim dün gece mesajlarını bir kacına baktım hep bir polemik halindesin. Sosyal hayatında nasılsın ki burada hep bir saldırı peşindesin 🤷‍♀️ Evet dedim çünkü bir süredir buradaki insanların oldugu gibi degilde olmak istedigi sosyo ekonomik statüde yazdıklarını dusunuyorum. Hadi diyelim gercek ee tamam kabul ediyorum dogruysa alt sınıfta kalıyorum. Zira buradakiler C1 bile degil hep A, B mübarek 🙂 Ayrıca ben insanların dışarıda yemesine neden karsı olayım. Kendimde yiyorum keşke yemesem diyorum zaten ama bilerek yiyorum. Girilir tabi mutfaga orada da garson catalı yere düşürüp gözünün önünde geri müşteriye götürür zaten yapar yani bunu 😏 yazmayayım diyorum ilk alıntınıda görmezden gelip gecicem ama yok. Nasıl hayat yasıyorsunda burada böyle sert üsluplarla kendini rahatlatıyorsun bilmiyorum. Sadece bu konudaki cevabın için yazmıyorum bdv deki yorumlarından zaten biliyorum seni. Dün gecede dedigim gibi hata bendeki insan olarak yazdım.
Mune Mune konu sahıbı degilim fakat konu sahıbı kabul ederse konuyu kapatabılıyormusun? Gercekten daha fazla uzamasın bu konu yazmak istemıyorum ama sonra yazılanı gorunce tekrar yazıyorum. Ben buraya insanlara saldırmak için gelmiyorum o yüzden karsılıklı olarak konu uzamasın diye bunu talep ediyorum

Ayy daha önce hiç düşünmemiştim
Kaşığı yalayıp içine sokan cidden yoktur dimi :D
Masterchef de arada yapıp zılgıtı yiyorlar

Üşenmedim dün gece mesajlarını bir kacına baktım hep bir polemik halindesin. Sosyal hayatında nasılsın ki burada hep bir saldırı peşindesin 🤷‍♀️ Evet dedim çünkü bir süredir buradaki insanların oldugu gibi degilde olmak istedigi sosyo ekonomik statüde yazdıklarını dusunuyorum. Hadi diyelim gercek ee tamam kabul ediyorum dogruysa alt sınıfta kalıyorum. Zira buradakiler C1 bile degil hep A, B mübarek 🙂 Ayrıca ben insanların dışarıda yemesine neden karsı olayım. Kendimde yiyorum keşke yemesem diyorum zaten ama bilerek yiyorum. Girilir tabi mutfaga orada da garson catalı yere düşürüp gözünün önünde geri müşteriye götürür zaten yapar yani bunu 😏 yazmayayım diyorum ilk alıntınıda görmezden gelip gecicem ama yok. Nasıl hayat yasıyorsunda burada böyle sert üsluplarla kendini rahatlatıyorsun bilmiyorum. Sadece bu konudaki cevabın için yazmıyorum bdv deki yorumlarından zaten biliyorum seni. Dün gecede dedigim gibi hata bendeki insan olarak yazdım.
Mune Mune konu sahıbı degilim fakat konu sahıbı kabul ederse konuyu kapatabılıyormusun? Gercekten daha fazla uzamasın bu konu yazmak istemıyorum ama sonra yazılanı gorunce tekrar yazıyorum. Ben buraya insanlara saldırmak için gelmiyorum o yüzden karsılıklı olarak konu uzamasın diye bunu talep ediyorum

cevap hakkı doğduğu için yazıyorum:
ben size aşağılayıcı bir üslup kullanmadım, sınıf ayrımı yapmadım. keza siz beni tanımayıp "sen" derken ben olması gereken saygı çerçevesinde "siz" demeye devam ediyorum.
durup dururken "size göre alt tabakayım" yazdınız. hatta üzerine ben öyle bir şey demedim dedim.
yorumlarımı beğenmeyebilirsiniz, size göre yanlış da olabilirim. ısrarla konuyu deşen, bu tabaka noktasına çeken sizsiniz.
herkes okuyunca görebilir ki aşağılayıcı tek bir sözüm olmadı.

bu yazınızda bile ısrarla kendiniz için bunları yazan sizsiniz.
kimsenin sizinle alıp veremediği yokken gece yarısı tuvaletten çıkıp ellerini yıkamayanları anlatıp siz polemiği başlattınız. şimdi de "herkes olmak istediği sosyo-ekonomik düzeyi yansıtıyor" diyorsunuz. ki burada içinde bulunduğum sosyo-ekonomik sınıfla ilgili tek bir imam dahi olmadı.

gastronomi sektöründe insanların çalışmak için eğitim aldıklarını yazdık, ben de başka arkadaşlar da. konuyu tutup sosyal statüye çeken sizken burada hakarete vardırarak yüklenmek çok ayıp.

ayrıca insanın imkanları el veriyorsa iyi yerlerde yemesi, içmesi, tatile gitmesi ayıp değil. kimseyi hor görmediğim sürece bunu bu platformda paylaşmamda da bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum. bu ışıltılı hayatı ben seçmedim zira. biraz iyi eğitim, biraz iyi iş, en çok da ailem sayesinde rahat bir hayatım oldu evet. öldüreyim mi kendimi ?

Mune Mune abla ben bir polemik içerisinde olmayı amaçlamadım, arkadaş dünden beri kendisi için yazdıklarını ben söylemişim havası yaratıyor. objektif bakış açınla beni kabahatli bulursan da banımızı yeriz, sıkıntı yok.

Ayy daha önce hiç düşünmemiştim
Kaşığı yalayıp içine sokan cidden yoktur dimi :KK70:
Masterchef de arada yapıp zılgıtı yiyorlar
Kim ne derse desin vardır 😄
Gözün görmediğine gönül katlanır diyerek yemiyor muyuz, ben öyle yapıyorum.
Yoksa hiç de sanmıyorum herkes çok dikkatli olsun.

Uzatmadan anlatmaya çalışacağım. Benim 3 küçük çocuğum var. Kalabalık akraba grubumuza kahvaltiya gitmeye karar verdik, 17 yetişkin ve benim 3 çocuğum. Bu şekilde belirtmelerini istedim, ücret farkı çıkmasın diye. Telefonda abim 20 kişi dedi, ayarlanır orada dedi ve yeri ayirtti.
Kahvaltı günü oraya ilk biz vardık abimlerle, dedim ki çocuklara ayrı bir kahvaltı gelmesin, yemiyorlar çünkü.cocuklarim hiç bir zaman iştahlı olmadi 2 kişilik serpme kahvaltınin birini iptal edelim, çocuklar bizimle yer.Bosuna fazladan odemeyelim dedim. Demez olaydım, abim benin kendimi anlatmama fırsat vermeden sözleriyle hesapci olmayı bırakmamı soyledi, böyle yerlerde şunu yapmayin gibilerinden ve daha bir kaç şey siraladi. Çocuklar ödenir gider arada dedi.Be n niye akrabalarıma cocukarimin parasını odettireyim ki, öyle bir duruma beni sokması cok zoruma gitti.hesap yapsam, kahvaltıya gelmem ve dediğim gibi hiç bir şey yemediler, kendimi ifade etme fırsatı verilmeyince hirslandim ve bütün yemekler boğazıma dizildi ya, gözlerimden yaşlar istemsizce aktı. Lavobada sakinlesip geldim ve suçlu ben oldum.herkes üzüldü, modunu düşürdün gibilerden....Bana söyler misin ben çok mu alıngan, abartılı davranmisim. Boşuna mı üzülüyorum😔😔
Yoktan kavga çıkmış hepsi bu bi süre böyle etkinliklere katilmayin.

Back
X