• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gereksiz bir üzüntü mü?

Uzatmadan anlatmaya çalışacağım. Benim 3 küçük çocuğum var. Kalabalık akraba grubumuza kahvaltiya gitmeye karar verdik, 17 yetişkin ve benim 3 çocuğum. Bu şekilde belirtmelerini istedim, ücret farkı çıkmasın diye. Telefonda abim 20 kişi dedi, ayarlanır orada dedi ve yeri ayirtti.
Kahvaltı günü oraya ilk biz vardık abimlerle, dedim ki çocuklara ayrı bir kahvaltı gelmesin, yemiyorlar çünkü.cocuklarim hiç bir zaman iştahlı olmadi 2 kişilik serpme kahvaltınin birini iptal edelim, çocuklar bizimle yer.Bosuna fazladan odemeyelim dedim. Demez olaydım, abim benin kendimi anlatmama fırsat vermeden sözleriyle hesapci olmayı bırakmamı soyledi, böyle yerlerde şunu yapmayin gibilerinden ve daha bir kaç şey siraladi. Çocuklar ödenir gider arada dedi.Be n niye akrabalarıma cocukarimin parasını odettireyim ki, öyle bir duruma beni sokması cok zoruma gitti.hesap yapsam, kahvaltıya gelmem ve dediğim gibi hiç bir şey yemediler, kendimi ifade etme fırsatı verilmeyince hirslandim ve bütün yemekler boğazıma dizildi ya, gözlerimden yaşlar istemsizce aktı. Lavobada sakinlesip geldim ve suçlu ben oldum.herkes üzüldü, modunu düşürdün gibilerden....Bana söyler misin ben çok mu alıngan, abartılı davranmisim. Boşuna mı üzülüyorum😔😔
Boşuna üzülüyorsunuz. Olur aile ici böyle ufak seyler. Hayat kisa. Takmayin bunlari

Üşenmedim dün gece mesajlarını bir kacına baktım hep bir polemik halindesin. Sosyal hayatında nasılsın ki burada hep bir saldırı peşindesin 🤷‍♀️ Evet dedim çünkü bir süredir buradaki insanların oldugu gibi degilde olmak istedigi sosyo ekonomik statüde yazdıklarını dusunuyorum. Hadi diyelim gercek ee tamam kabul ediyorum dogruysa alt sınıfta kalıyorum. Zira buradakiler C1 bile degil hep A, B mübarek 🙂 Ayrıca ben insanların dışarıda yemesine neden karsı olayım. Kendimde yiyorum keşke yemesem diyorum zaten ama bilerek yiyorum. Girilir tabi mutfaga orada da garson catalı yere düşürüp gözünün önünde geri müşteriye götürür zaten yapar yani bunu 😏 yazmayayım diyorum ilk alıntınıda görmezden gelip gecicem ama yok. Nasıl hayat yasıyorsunda burada böyle sert üsluplarla kendini rahatlatıyorsun bilmiyorum. Sadece bu konudaki cevabın için yazmıyorum bdv deki yorumlarından zaten biliyorum seni. Dün gecede dedigim gibi hata bendeki insan olarak yazdım.
@Mune konu sahıbı degilim fakat konu sahıbı kabul ederse konuyu kapatabılıyormusun? Gercekten daha fazla uzamasın bu konu yazmak istemıyorum ama sonra yazılanı gorunce tekrar yazıyorum. Ben buraya insanlara saldırmak için gelmiyorum o yüzden karsılıklı olarak konu uzamasın diye bunu talep ediyorum

Bence sizin kompleksleriniz var. Konuyu sürekli maddi bir noktaya çekiyorsunuz. Astra da ben de sürekli orta gelirli olduğumuzu yazdık hangi a grubu hangi b grubu Allah aşkına? Size fakirsiniz diyen yok buna alınıp başkasının konusunu kapatmaya yelteniyorsunuz. Yani kendinizce maddi mevzuları çok kompleks yapıyorsunuz. Ayrıca kendinizi çok önemsiyorsunuz ki siz bir polemiğe girdiniz diye başkasına konu kapattırma hakkını kendinizde görüyorsunuz. Ben şahsen bir aşçı, yada mutfak çalışanı olsam sizin yazdıklarınızdan asıl rahatsız olurum. Yere düşen kaşığı silip geri vermek diyorsunuz hala, amacınız tüm lokantaları kapattırmak mı? Esnaf düşmanı mısınız? Ne kadar kişiselleştirdiniz. Siz yemeyin. Ama yemek isteyenleri de tedirgin etmeye iğrendirmeye hakkınız yol.

Ayy daha önce hiç düşünmemiştim
Kaşığı yalayıp içine sokan cidden yoktur dimi :D
Masterchef de arada yapıp zılgıtı yiyorlar
Sanmıyorum yaa, o kadar kalabalık ortamda yapmazlar biri yapsa diğeri uyarır. Herkesin etik değeri var bence bu kadar da değil. Dalgınlıkla yapan olur belki ama fark eden olursa uyarır hemen. Arkadaş fantezi kuruyor resmen

Bence sizin kompleksleriniz var. Konuyu sürekli maddi bir noktaya çekiyorsunuz. Astra da ben de sürekli orta gelirli olduğumuzu yazdık hangi a grubu hangi b grubu Allah aşkına? Size fakirsiniz diyen yok buna alınıp başkasının konusunu kapatmaya yelteniyorsunuz. Yani kendinizce maddi mevzuları çok kompleks yapıyorsunuz. Ayrıca kendinizi çok önemsiyorsunuz ki siz bir polemiğe girdiniz diye başkasına konu kapattırma hakkını kendinizde görüyorsunuz. Ben şahsen bir aşçı, yada mutfak çalışanı olsam sizin yazdıklarınızdan asıl rahatsız olurum. Yere düşen kaşığı silip geri vermek diyorsunuz hala, amacınız tüm lokantaları kapattırmak mı? Esnaf düşmanı mısınız? Ne kadar kişiselleştirdiniz. Siz yemeyin. Ama yemek isteyenleri de tedirgin etmeye iğrendirmeye hakkınız yol.

ya durumumuz varsa gider iyi yerlerde gezeriz de yeriz de, başkasını rencide etmedikten sonra bunu yazmak neden tuhaf olsun. sen yiyemiyorsun orda hahahah mı diyoruz suzan avcı gülüşüyle ?
ben evli değilim, çocuklu değilim, iyi birşeyler yapmak istersem bir tık daha rahatım doğal olarak ama gidip her gün michelin yıldızlı restoranda yemiyorum yani. neticede kredi borcum var, evin masrafları olabiliyor. genelde ay sonunda benim de param bitmiş oluyor. kartla devam ediyorum.
ha tek çocuğum, çok sıkışırsam ailem ateşliyor arada. o da ben istemeden oluyor.
mesela lya'ya tavuklu mantarlı makarnası 60 tl olmuş dediğim yer big ch...'ti. eminim buradaki insanların %90ı gitmiştir oraya. bu mu olmadığım ama hayal ettiğim sosyokültürel seviyeyi yansıtmak anlamadım cidden.

konu sahibine de ayıp etmiyoruz bence, kendisi de katıldı gayet sohbetlere. rahatsız olsa dağıtmayın konumu derdi.

mesela lya'ya tavuklu mantarlı makarnası 60 tl olmuş dediğim yer big ch...'ti. eminim buradaki insanların %90ı gitmiştir oraya. bu mu olmadığım ama hayal ettiğim sosyokültürel seviyeyi yansıtmak anlamadım cidden.
Durumum kotu degil cok sukur ama gidip makarnaya 60 tl vermem. O zaman ben ne oluyorum hocam? :D

ya durumumuz varsa gider iyi yerlerde gezeriz de yeriz de, başkasını rencide etmedikten sonra bunu yazmak neden tuhaf olsun. sen yiyemiyorsun orda hahahah mı diyoruz suzan avcı gülüşüyle ?
ben evli değilim, çocuklu değilim, iyi birşeyler yapmak istersem bir tık daha rahatım doğal olarak ama gidip her gün michelin yıldızlı restoranda yemiyorum yani. neticede kredi borcum var, evin masrafları olabiliyor. genelde ay sonunda benim de param bitmiş oluyor. kartla devam ediyorum.
ha tek çocuğum, çok sıkışırsam ailem ateşliyor arada. o da ben istemeden oluyor.

konu sahibine de ayıp etmiyoruz bence, kendisi de katıldı gayet sohbetlere. rahatsız olsa dağıtmayın konumu derdi.
Herkes işine gelen kadarını anlıyor. En doğrusu benim bildiğim sanıyor. Rahatlıkla niyet okuyuculuğu da yapabiliyor burda yazılandan yola çıkarak.. O sebeple çok da kafaya takmamak lazım. Yazdığın iki cümleye bakıp sana ‘vay faşist sen hitlersin’ diyen olsa bile he de geç 😁😁

Herkes işine gelen kadarını anlıyor. En doğrusu benim bildiğim sanıyor. Rahatlıkla niyet okuyuculuğu da yapabiliyor burda yazılandan yola çıkarak.. O sebeple çok da kafaya takmamak lazım. Yazdığın iki cümleye bakıp sana ‘vay faşist sen hitlersin’ diyen olsa bile he de geç 😁😁

ya ben bayramdan önce bir toplantıda tamamen dalgınlığın getirdiği salaklık ile bir almana "arbeit macht frei" dedim
sonra kendimi kessem mi yoksa köprüden mi atlasam diye düşündüm
özür diledim tabi de abi böyle salak anlar olmamalı :(

kafaya takmak değil de yapmadığım şey için etiketlerle şikayet edilmek hoş değil. ben takmazsam sen takmazsan o takmazsa nasıl duracak bu insanlar :)

• Beğen
Reactions: JES
ben yanında güzel şarap varsa bir kere veririm o parayı ya sdjkldjkls

ben galiba hovarda sınıfı oluyorum bilemedim ama sen akıllı sınıfı oluyorsun :)
Benim makarna limitim 35-40 tl.

Sonrasinda zihnim "bir paket hadi iyi marka makarna 5 tl olsa, tavuk gogus, mantar zaten pahali degil, krema da uc bes lira anca eder, parmesani eklesem, bunlar bir de toptan aliyor daha ucuza geliyor, ohoo evde yapsam koca tencere cikiyor bu paraya yok degmez" diye hemen hesaplayan adama dönüyor :D :D

ya ben bayramdan önce bir toplantıda tamamen dalgınlığın getirdiği salaklık ile bir almana "arbeit macht frei" dedim
sonra kendimi kessem mi yoksa köprüden mi atlasam diye düşündüm
özür diledim tabi de abi böyle salak anlar olmamalı :KK43:

kafaya takmak değil de yapmadığım şey için etiketlerle şikayet edilmek hoş değil. ben takmazsam sen takmazsan o takmazsa nasıl duracak bu insanlar :)
Durmuyorlar işte onu diyorum:) Beyhude bir çaba olur uzunca yazıp anlatmaya çalışmak :))

Sonrasinda zihnim "bir paket hadi iyi marka makarna 5 tl olsa, tavuk gogus, mantar zaten pahali degil, krema da uc bes lira anca eder, parmesani eklesem, bunlar bir de toptan aliyor daha ucuza geliyor, ohoo evde yapsam koca tencere cikiyor bu paraya yok degmez" diye hemen hesaplayan adama dönüyor :KK70: :KK70:
Allah kahretmesin şuan canım koca bir tabak makarna çekti 😑

Sonrasinda zihnim "bir paket hadi iyi marka makarna 5 tl olsa, tavuk gogus, mantar zaten pahali degil, krema da uc bes lira anca eder, parmesani eklesem, bunlar bir de toptan aliyor daha ucuza geliyor, ohoo evde yapsam koca tencere cikiyor bu paraya yok degmez" diye hemen hesaplayan adama dönüyor :KK70: :KK70:

dışarıda salata ve makarna yemek gerçekten gereksiz, evde kendin rahat yaparsın. ama bazen üşengeçlikten oluyor ya :)
Khomyuk Khomyuk ta yazmış ya, bulaşık yıkamamak bazen o kadar iyi geliyor ki, adeta terapi. terapiste 500 tl vermektense pazar kahvaltı bulaşığı yıkamamak için kahvaltı parası vermek daha mantıklı geliyor kglşdfkşgf

Çocuklarımın ne yiyeceğine ben karar veririm diyin geçin. Üzülmeyin hemen. Abiniz de herkesin içinde aklına geleni saymasaymış iyiymiş.

yenilmeyecek şeyi neden ödeyesin ya da millete ödetesin ki zaten ? gereksiz üzülmüşsün de abi de saçmalamış zaten küçük çocuklar ne kadaryiyecekti niye 20 kişi dersin. 3 çocuk diye belirtsen sadece sandalye sayısını ona göre ayarlamaları gerekirdi 20 kişilik sipariş vermeleri değil.

dışarıda salata ve makarna yemek gerçekten gereksiz, evde kendin rahat yaparsın. ama bazen üşengeçlikten oluyor ya :)
Khomyuk Khomyuk ta yazmış ya, bulaşık yıkamamak bazen o kadar iyi geliyor ki, adeta terapi. terapiste 500 tl vermektense pazar kahvaltı bulaşığı yıkamamak için kahvaltı parası vermek daha mantıklı geliyor kglşdfkşgf
Annem mesela evde kolayca yapilacak seyi disarida yemeyi sevmez. Disarida para odeyeceksek evde ugrasacagimiz veya yapamayacagimiz bir sey yiyelim de degsin der, oyle bir sey icin de hic paradan kacinmaz. Aslinda mantikli :D ben de bazen makarna yerken sorguluyorum ben niye buna para verdim diye ahshhsd

Back
X