Gereksiz bir üzüntü mü?

Eğriye doğruya çocuk gibi ağlayan insanlardan hiç hazetmiyorum, boğuluyorum. Hele birde böyle şen şakrak geçecek bir ortamda bu yapılınca herkesin günü berbat oluyor. Ne kötü huyunuz var. Abim konuşturmuyor lafını da anlamadım, ağzınızı mı kapattı adam, abi cimrilikten değil durum böyle böyle o yüzden dedim bilmeyende cimri sanacak beni böyle konuşma deseydiniz
Aynen ağzımı kapatti gibi oldu, konuşmaya çalıştım kapatın konuyu, kapat dedi.insanların yanında tartışmak adına sustum ama susunca da hirslandim.aglamak derken hüngür hüngür ağlamadım tabi ama gözyaşlarını tutamamakla kabahatli mi oldum.

Aynen ağzımı kapatti gibi oldu, konuşmaya çalıştım kapatın konuyu, kapat dedi.insanların yanında tartışmak adına sustum ama susunca da hirslandim.aglamak derken hüngür hüngür ağlamadım tabi ama gözyaşlarını tutamamakla kabahatli mi oldum.
Yani çoluk çocuk toplanmış kahvaltıya gidilmiş, maksat gülüp eğlenmek sohbet edip keyifli vakit geçirmek
Gruptan iki kişi didişiyor daha dakika bir sonra didişenlerden biri kahvaltı sofrasında ağlıyor, gözyaşlarını tutamıyor tuvalete gidiyor falan filan…..kimsede huzur neşe kalmaz herkes geldiğine bin pişman olur
Hoş mu

Kahvaltı ücretine gelince kisi başı alınıyor ben de iki kişiyiz, çocuklarla bizimle yer ayrıca 5 yetişkin ödemek istemedim, evet her zaman olmuyor böyle etkinlikler, keşke 210 liranın hesabını yapmak zorunda kalmadan yaşayabilsem.Benim gelirim sabit, bu olaydan sonra abimin beni anlayamadığını, empati kuramadigini farkettim.
Malesef evin giderlerini ayarlama konusunda hassasım kabul ediyorum.Herkes gibi kendi yagimizda kavruluyoruz. Bu olay para meselesi değil arkadaşlarım. Abimin bana bırak bu hesap işlerini derken incindim, hesapsız yaşayanlar beni ben onları anlayamıyorum.
Gün boyunca, gelip kardeşim sen benim hangi lafına üzüldün, diye sorsaydi ben güzelce anlatırdım kendimi....

Yani çoluk çocuk toplanmış kahvaltıya gidilmiş, maksat gülüp eğlenmek sohbet edip keyifli vakit geçirmek
Gruptan iki kişi didişiyor daha dakika bir sonra didişenlerden biri kahvaltı sofrasında ağlıyor, gözyaşlarını tutamıyor tuvalete gidiyor falan filan…..kimsede huzur neşe kalmaz herkes geldiğine bin pişman olur
Hoş mu
Hiç hoş olmadı evet, ben de bin pişman oldum ve birlikte bir şeyler yapmamaya karar verdim, duyarsız insanlardan da ben hiç hoslanmiyorum

Hoş mu
Her insan aynı değil abisi nasıl kendini tutamayıp kardeşine daha sakin soylecek yere yükselmiş bu hanımefendi de duygularını böyle yaşıyor tutamamıs ağlamış orda kimseye üzerinde Bir yük hissettirmemis ki diğer insanların alınacağı gerilecegi bir şey Yok .abisi gereksiz yükselmiş kenara çekip söyleyebilirdi.

Hiç hoş olmadı evet, ben de bin pişman oldum ve birlikte bir şeyler yapmamaya karar verdim, duyarsız insanlardan da ben hiç hoslanmiyorum
Duyarsız mı?
Okadar insan içinde ele avuca gelir bir sebepten ağlasanız herkes destek olur
Ortamı abi kardeş berbat etmişsiniz
O insanların suçu ne
Toplanıp sizi mi pışpışlayacaklardı
Bence de daha görüşmeyin yazık insanlara

Duyarsız mı?
Okadar insan içinde ele avuca gelir bir sebepten ağlasanız herkes destek olur
Ortamı abi kardeş berbat etmişsiniz
O insanların suçu ne
Toplanıp sizi mi pışpışlayacaklardı
Bence de daha görüşmeyin yazık insanlara
Ben aktabalarimdan herhangi bir şey yapmalarıni beklemedim ki hanımefendi, zaten çoğu olayı bilmiyor masaya toplanmaya başladıklarında ayıp pasın diye sustum, surdurmedim. Siz kaç yaşında, nasıl birisiniz bilmiyorum ama ben abisi tarafından azarlanir gibi konuşulacak birisi değilim, kimse olmasa kendimi karşı taraf doğru anlayana kadar ifade ederdim, zaten ağlama sebebim konusamama hırsından, olayın sonunda beni hesapci göstermesi ve anlamasına olan kırgınlığım başka. Siz doğru okuyor musunuz bir şeyleri.....

Ben aktabalarimdan herhangi bir şey yapmalarıni beklemedim ki hanımefendi, zaten çoğu olayı bilmiyor masaya toplanmaya başladıklarında ayıp pasın diye sustum, surdurmedim. Siz kaç yaşında, nasıl birisiniz bilmiyorum ama ben abisi tarafından azarlanir gibi konuşulacak birisi değilim, kimse olmasa kendimi karşı taraf doğru anlayana kadar ifade ederdim, zaten ağlama sebebim konusamama hırsından, olayın sonunda beni hesapci göstermesi ve anlamasına olan kırgınlığım başka. Siz doğru okuyor musunuz bir şeyleri.....
Ayyy ne uzattınız ya
Duyarsızmışya insanlar ben mi uydurdum
Abisi tarafından azarlanır birisi değilsiniz ve abisi tarafından azarlanır gibi konuşuluyorsunuz, benim nasıl biri olduğum değil de sizin nasıl biri olduğunuzu biliyor musunuz gerçekten
Madem öyle çekip kenara sen benimle böyle konuşamazsın benim derdim şu şu deseydinizya
Masaya oturup ağlamak nedir
Bana konuştuğunuz gibi abinize de konuşsaydınızya, kaç yıllık abiniz benimle böyle konuşulmaz tavrınızdan bir haber nasıl oluyor
Neyse uykum geldi size iyi geceler

Uzatmadan anlatmaya çalışacağım. Benim 3 küçük çocuğum var. Kalabalık akraba grubumuza kahvaltiya gitmeye karar verdik, 17 yetişkin ve benim 3 çocuğum. Bu şekilde belirtmelerini istedim, ücret farkı çıkmasın diye. Telefonda abim 20 kişi dedi, ayarlanır orada dedi ve yeri ayirtti.
Kahvaltı günü oraya ilk biz vardık abimlerle, dedim ki çocuklara ayrı bir kahvaltı gelmesin, yemiyorlar çünkü.cocuklarim hiç bir zaman iştahlı olmadi 2 kişilik serpme kahvaltınin birini iptal edelim, çocuklar bizimle yer.Bosuna fazladan odemeyelim dedim. Demez olaydım, abim benin kendimi anlatmama fırsat vermeden sözleriyle hesapci olmayı bırakmamı soyledi, böyle yerlerde şunu yapmayin gibilerinden ve daha bir kaç şey siraladi. Çocuklar ödenir gider arada dedi.Be n niye akrabalarıma cocukarimin parasını odettireyim ki, öyle bir duruma beni sokması cok zoruma gitti.hesap yapsam, kahvaltıya gelmem ve dediğim gibi hiç bir şey yemediler, kendimi ifade etme fırsatı verilmeyince hirslandim ve bütün yemekler boğazıma dizildi ya, gözlerimden yaşlar istemsizce aktı. Lavobada sakinlesip geldim ve suçlu ben oldum.herkes üzüldü, modunu düşürdün gibilerden....Bana söyler misin ben çok mu alıngan, abartılı davranmisim. Boşuna mı üzülüyorum😔😔
Ya abindir sonucta ailen le berabersin bu tarz şeylerin hesap gibisinden lafı edilmez ailenin büyükleri var sonucta masada ama bundan sonra o masa yeniden toplanırsa umursama keyfine bak

Herkesin kendi maddi durumuna göre hesap yapması normal, sizin de 3 çocukla hesap yapmanız normal.

Ama sürekli hesapçı değilim deyip, sürekli hesap yapmışsınız
Üstelik kendi mesajınızda da hesap bunu dile getirmişsiniz.
Ve alınganlık mı yaptım diye sormanız enteresan,
Konu içerisinde de yorum yapanlara duyar kasıp alınganlık yapmışsınız.

Kahvaltı ücretine gelince kisi başı alınıyor ben de iki kişiyiz, çocuklarla bizimle yer ayrıca 5 yetişkin ödemek istemedim, evet her zaman olmuyor böyle etkinlikler, keşke 210 liranın hesabını yapmak zorunda kalmadan yaşayabilsem.Benim gelirim sabit, bu olaydan sonra abimin beni anlayamadığını, empati kuramadigini farkettim.
Malesef evin giderlerini ayarlama konusunda hassasım kabul ediyorum.Herkes gibi kendi yagimizda kavruluyoruz. Bu olay para meselesi değil arkadaşlarım. Abimin bana bırak bu hesap işlerini derken incindim, hesapsız yaşayanlar beni ben onları anlayamıyorum.
Gün boyunca, gelip kardeşim sen benim hangi lafına üzüldün, diye sorsaydi ben güzelce anlatırdım kendimi....

Uzatmadan anlatmaya çalışacağım. Benim 3 küçük çocuğum var. Kalabalık akraba grubumuza kahvaltiya gitmeye karar verdik, 17 yetişkin ve benim 3 çocuğum. Bu şekilde belirtmelerini istedim, ücret farkı çıkmasın diye. Telefonda abim 20 kişi dedi, ayarlanır orada dedi ve yeri ayirtti.
Kahvaltı günü oraya ilk biz vardık abimlerle, dedim ki çocuklara ayrı bir kahvaltı gelmesin, yemiyorlar çünkü.cocuklarim hiç bir zaman iştahlı olmadi 2 kişilik serpme kahvaltınin birini iptal edelim, çocuklar bizimle yer.Bosuna fazladan odemeyelim dedim. Demez olaydım, abim benin kendimi anlatmama fırsat vermeden sözleriyle hesapci olmayı bırakmamı soyledi, böyle yerlerde şunu yapmayin gibilerinden ve daha bir kaç şey siraladi. Çocuklar ödenir gider arada dedi.Be n niye akrabalarıma cocukarimin parasını odettireyim ki, öyle bir duruma beni sokması cok zoruma gitti.hesap yapsam, kahvaltıya gelmem ve dediğim gibi hiç bir şey yemediler, kendimi ifade etme fırsatı verilmeyince hirslandim ve bütün yemekler boğazıma dizildi ya, gözlerimden yaşlar istemsizce aktı. Lavobada sakinlesip geldim ve suçlu ben oldum.herkes üzüldü, modunu düşürdün gibilerden....Bana söyler misin ben çok mu alıngan, abartılı davranmisim. Boşuna mı üzülüyorum😔😔
Bence anneye sorulmalı ne yer nasıl yer.
Abinşz zaten kaba davranmış haksız.

Herkesin kendi maddi durumuna göre hesap yapması normal, sizin de 3 çocukla hesap yapmanız normal.

Ama sürekli hesapçı değilim deyip, sürekli hesap yapmışsınız
Üstelik kendi mesajınızda da hesap bunu dile getirmişsiniz.
Ve alınganlık mı yaptım diye sormanız enteresan,
Konu içerisinde de yorum yapanlara duyar kasıp alınganlık yapmışsınız.
İyi de bırak hesap işini diyen hesabı öder. Ya da ödemeyecekse de hesabı kim öserse o yapar normal.
Herseyi gec aile kahvaltısında cocuga ayrı istenince zaten artıyor.
Biz en son 4 yetişkin 4bcocuk gittik 4 kişi serpme aldık ilave sıcak söyledik. 20 yetişkin bile 20 kişilik serpme alınınca eminim 3 te biri çöpe gitmiştir eminim.

10 adet serpme kahvaltı yerine 9 adet olması mantıklı gelmişti bana, çocukla ve bir kuzenim için masa donatıldı, iki salam domates salatalık benim çocukların yediği.her şey kaldı sofrada oylece

Ama o zaman o kahvaltıda siz de orada oturup idare edecektiniz

Kuzen ve çocuklara iki kişilik yeterdi demişsiniz haklısınız da masada yer üzerinden ayarlamışlar muhtemelen

Oğlumun okulu ile kahvaltıya gittik fiyatı 1+1 diye aldılar bir yetişkin bir çocuk

İkiz çocuğu olanlar yanlarında ikinci kişiyi de getirmişti ki hesapta sıkıntı olmasın

Siz ince düşünmüşsünüz ama abiniz de daha ortaya gelmeden benim çocuklarım yemez ortamından rahatsız olmuş

Lakin ben 20 kişi olup sadece sizde çocuk olmasına ve çocuklarınızın kuzenle oturmasına takıldım (konu dışı farkındayım)

Bu durumda eşiniz gidip çocukları ile otursaydı, siz akrabalarla takılsaydınız ya da madem canınız sıkıldı çocuklarla oturup sakinleşseydiniz, kuzen neden onlarla oturdu o da mu çocuk

Biz çok fazla kahvaltıya gideriz , çocuklarla yaptığımız çok sıradan bi aktivitedir, park alanında açık havada oynarlar filan ben severim orda vakit geçirmeyi, kızım 8 oğlum da 2 yaşında iki çocuk, 2 yetişkin 2 çocuk , gerçekten sormam çoğu zaman ne ödedik ne yaptık çocuk parası mı yetişkin parası mı alındı diye, güzel vakit geçirmek için bi aktivite yapmışım artı 100 liranın hesabını yapamam yapacak maddi durumdaysam da termosumu örtümü alır piknik yaparım velhasıl kendimi strese sokamam yani.

Siz de memurmuşsunuz yani sanki asgari ücretlisiniz de eşiniz de çalışıyordur o gün herkesin tadı bozulur ya ne kadar ayıp, ailece toplanılmış bi de cimri olduğunuzu tüm sülale konuşuyordur orda yapmayın bari

Siz ağlayan insanlardan boguluyorsunuz ya, duyarsizsiniz. Keyfiniz bozulmasın burda da

Bana da fazla hesapçı geldiniz ben de böyle ortamlarda sizin gibi insanları sevmem, üç çocukla gidiyorsunuz ama daha gitmeden hesabın derdi tutuyor keşke gitmeseydiniz valla bi de herkese farkettirmişsiniz rezillik
Keşke gitmeseydim.

Ama o zaman o kahvaltıda siz de orada oturup idare edecektiniz

Kuzen ve çocuklara iki kişilik yeterdi demişsiniz haklısınız da masada yer üzerinden ayarlamışlar muhtemelen

Oğlumun okulu ile kahvaltıya gittik fiyatı 1+1 diye aldılar bir yetişkin bir çocuk

İkiz çocuğu olanlar yanlarında ikinci kişiyi de getirmişti ki hesapta sıkıntı olmasın

Siz ince düşünmüşsünüz ama abiniz de daha ortaya gelmeden benim çocuklarım yemez ortamından rahatsız olmuş

Lakin ben 20 kişi olup sadece sizde çocuk olmasına ve çocuklarınızın kuzenle oturmasına takıldım (konu dışı farkındayım)

Bu durumda eşiniz gidip çocukları ile otursaydı, siz akrabalarla takılsaydınız ya da madem canınız sıkıldı çocuklarla oturup sakinleşseydiniz, kuzen neden onlarla oturdu o da mu çocuk
Uzun bir masa hazirlanmis, ben ve esim çocuklarımizla yanyana oturuyorduk. Masaya kahvaltıları yerleştirdiklerinde abim, babam esim ve ben önümüze geldi. Yanımızda oturan çocuklar ve kuzenimizin önüne de ayrı kurdular. Başka çocuk olarak iki tane bir yaşındalar

Arkadaşlar, başıma gelen duruma fazla üzülmüşüm anladım, benim Hesapci anlayışım farklı sanırım, herkesten az ödemek ya da çocuklarımı baskalarina ödetmek gibi dertlerim yok....Abimin bana cikismasi ve beni dinlememesi, modum düştükten sonra da herhangi bir konusma olmamasi benim Üzüldüğüm, konu burada farklı yerlere gidiyor.Artik msj yazmayacağım. Güzel yorumlar bu için teşekkür ediyorum.

Back
X