Gereksiz bir üzüntü mü?

Bu hesabı asgari ücretli biri yapsa normal karşılarım o da zaten gitmeme hakkını kullanir.
Siz memursunuz tahminime göre eşiniz de memurdur.
Orada gidecek en fazla 200 lira olsun ki bunu hep yapmıyormussunuz.
İnce hesap yapan kişiler bence sadece kendi çekirdek ailesi ile bulussun.
İnsan o ortamda geriliyor.
Dediğim gibi bütçeniz uygun değilse hiç gitmeyeceksiniz.
Ve bence hep genel huyunuz böyle gibi.
İlk defalık olay gibi gelmedi bana.
Abinizin de ortamda sizi bozması aglatmasi ayip onunda bunu yapmaya hakki yok.
Şahsen nereye bütçen yeter nereye yetmez ben bilirim mekana göre önce plan yapılınca giderim yada gitmem.
Sonradan huzursuzluk olması çok kötü.
Mesela ben kolay kolay ablamla bir yere gitmem çünkü çok hesabci.
Maddi durumu da benden kat kat iyi.
Bu biraz paradan ziyade huy meselesi.

Tek çocuğum var kahvaltıya gittiğimizde zaten çocuk belli yaş altındaysa saymıyorlar. Ama 3 çocuk iştahsız dahi olsa sayarlar. Böyle bir ortamda çocuktan para almayın demek gibi oluyor hoş değil. Yanlış davranmışsınız. Mekanı işletenlerin vardır bu tip kararları kaç yaşındaki kaç çocuktan ne kadar para alındığı bellidir serpmede zaten çıkıntılık etmişsiniz, abiniz haklı

Keşke gitmeseydim.

Gitmeyin valla tee gitmeden başlamış hesap stresi ee bir de orda abinizle tartışmışsınız , çocukların masasını bile didiklemişsiniz yenilmeyen her zeytin tanesi ok olup vicdanınıza saplanmıştır sizin, yok onu yediler yok bunu yemediler vs vs..

Ya benim yakın bi arkadaşım üzerimde hakkı çok ,onun ikili ilişkileri ve bilgisi sayesinde çözülemeyen onlarca sorunum çözüldü bi de avukat ama kızın canını al parasını alma valla menüyü incelerken bile geriliyor birsürü konuşuyor fiyatlar üzerinden, bi de sizin gibi seksen tane züğürt tesellisi yok ziyan oluyor cart curt diye artık alışkanlık haline getirdik ben ödüyorum hesapları çünkü onu çok seviyorum ama düpedüz katıksız cimri 😁😁 Hesabı ben öderken ne menüye gömülüyor ne sistemi eleştiriyor modu yükseliyor kızın hahaha çünkü para harcamayı sevmiyor ölümüne biriktiriyor.

Kesinlikle sen haklısın. En basta israf..acık büfelerde onlarca yemek çöpe dökülüyor insanlar ac diye düşünen haklı insanlar nerede 🤷‍♀️ onca insan aç ve biz sırf ortam bozulmasın aman havam batmasın dıye yenmeyecegını bile bile alıp çöpe atacagız.. Hos atılmamıstır gerci önce mutfakta geri yerlerine bosaltılır sonrada yenı gelen müşterilerr temız tabaga tekrar koyulur orası ayrı.. Ama bu ikisinide neden yapalım 🤷‍♀️ Ayrıca paran olmayabilir 3 cocugun var bu kahvaltı parasına onların ihtiyaclarını karsılarsın bu cok dogal.. Yerinde olsam abimle bir daha dısarıda bulusmayı tercih etmezdim. Yada garsona 2 kişi eksık olacak diyeceksem bunu kendim söylerdim. Ayrıca abin tarzı insanlar ikiye ayrılıyor biri gercekten durumu iyi olanlar digeridr ucan kuşa borcu olup halaaa lüks yasamaya devam edenler :) Tekrar üzülme sen hatalı degılsın

Gitmeyin valla tee gitmeden başlamış hesap stresi ee bir de orda abinizle tartışmışsınız , çocukların masasını bile didiklemişsiniz yenilmeyen her zeytin tanesi ok olup vicdanınıza saplanmıştır sizin, yok onu yediler yok bunu yemediler vs vs..

Ya benim yakın bi arkadaşım üzerimde hakkı çok ,onun ikili ilişkileri ve bilgisi sayesinde çözülemeyen onlarca sorunum çözüldü bi de avukat ama kızın canını al parasını alma valla menüyü incelerken bile geriliyor birsürü konuşuyor fiyatlar üzerinden, bi de sizin gibi seksen tane züğürt tesellisi yok ziyan oluyor cart curt diye artık alışkanlık haline getirdik ben ödüyorum hesapları çünkü onu çok seviyorum ama düpedüz katıksız cimri 😁😁 Hesabı ben öderken ne menüye gömülüyor ne sistemi eleştiriyor modu yükseliyor kızın hahaha çünkü para harcamayı sevmiyor ölümüne biriktiriyor.
Ay nasıl katlaniyorsun😒

Siz ağlayan insanlardan boguluyorsunuz ya, duyarsizsiniz. Keyfiniz bozulmasın burda da.
Anladım ben sizi tribal enfeksiyon geçiriyorsunuz. Ne diyeyim Allah çok acil şifa versin. Ben ota çöpe ağlayan insanlardan boğuluyorum. Tripten ağlayan insanlardan boğuluyorum. Ki normal olan her insan benim gibidir.
Çok hasta olunur ağlanır, acıdan ağlanır, bir yakınını kaybeder ağlanır, ciddi bir kavga olur ağlanır, korkulur ağlanır…….
Gerçekten ağlayacak bir durumu olan insan başımın tacıdır elimden dilimden gelen herşeyi yaparım.
Ama sizin gibi toplumun keyfini kaçıran insanlara kılımı kıpırdatmam.
Benim gibi bir insana duyarsız dedinizya nasıl güldüm ya ay çok sağolun

Uzatmadan anlatmaya çalışacağım. Benim 3 küçük çocuğum var. Kalabalık akraba grubumuza kahvaltiya gitmeye karar verdik, 17 yetişkin ve benim 3 çocuğum. Bu şekilde belirtmelerini istedim, ücret farkı çıkmasın diye. Telefonda abim 20 kişi dedi, ayarlanır orada dedi ve yeri ayirtti.
Kahvaltı günü oraya ilk biz vardık abimlerle, dedim ki çocuklara ayrı bir kahvaltı gelmesin, yemiyorlar çünkü.cocuklarim hiç bir zaman iştahlı olmadi 2 kişilik serpme kahvaltınin birini iptal edelim, çocuklar bizimle yer.Bosuna fazladan odemeyelim dedim. Demez olaydım, abim benin kendimi anlatmama fırsat vermeden sözleriyle hesapci olmayı bırakmamı soyledi, böyle yerlerde şunu yapmayin gibilerinden ve daha bir kaç şey siraladi. Çocuklar ödenir gider arada dedi.Be n niye akrabalarıma cocukarimin parasını odettireyim ki, öyle bir duruma beni sokması cok zoruma gitti.hesap yapsam, kahvaltıya gelmem ve dediğim gibi hiç bir şey yemediler, kendimi ifade etme fırsatı verilmeyince hirslandim ve bütün yemekler boğazıma dizildi ya, gözlerimden yaşlar istemsizce aktı. Lavobada sakinlesip geldim ve suçlu ben oldum.herkes üzüldü, modunu düşürdün gibilerden....Bana söyler misin ben çok mu alıngan, abartılı davranmisim. Boşuna mı üzülüyorum😔😔
Kirk yilin basi kalabalik akrabalarla kahvaltiya gitmişken abisiyle atisti diye koca kadin masada ağlarsa tabii ortamin tadi kacar. Yazik insanlari da huzursuz etmissiniz.

Hesap konusunda tum tantana tek bir tabak icin miydi yani?

Devamli bu sekilde davraniyorsaniz abinizin hesapci, boyle yerlerde yapma boyle seyler diye cikismasina sasirmamak lazim.

40 yılda bir de gitsem çocukları sayıya dahil etmem, hiç de cimrilik olduğunu düşünmüyorum.
Abiniz için küçük hesaplar anladık ama üslubu düzgün olabilirdi.
Haklısınız.

Çoçukların kaç yaşında olduğunu merak ettim. 6 yaş altı ücretsiz 6-12 yaş arası yarım ücret oluyor genelde. Yani siz kahvaltı istememenizde çocuk yaşına göre yese de yemese de para alınır. Sizinkiler kaç yaşında.

Ben herhalde hamile olsam ağlardım "bana bagirmaaa ühü ühü.." diyerek. Hamileyken ağlak bir insan oluyorum. Hatta sürekli bir ağlayasım geliyor diye kendime sinirlenip aglamisligim bile var. :KK70:
Bence ağlamak yerine derdinizi açıklamak için kavga etseydiniz daha az rahatsız edici olurdu.

40 yılda bir de gitsem çocukları sayıya dahil etmem, hiç de cimrilik olduğunu düşünmüyorum.
Abiniz için küçük hesaplar anladık ama üslubu düzgün olabilirdi.
Haklısınız.
Biri on yaşında üç çocuk için kahvaltıda serpmeye dahil etmemeyi mekan başta kabul etmez. Benim gittiğim yerlerde serpme alan biri varsa diğerleri de almak zorunda yoksa nasılsa çol geliyor ben de otlarım doyarım diye düşünen oluyor.
Ayten usta mesela serpmede masadaki yetişkinleri tam sayar, yedi yaştan büyükleri yarım sayar. Siz benimki iştahsız deseniz dahi kabul etmez. Kuralı böyle.
Ben de serpmede hiç reçel salam sosis yemem o zaman onun fiyatını düşüreyim bu mantıkla. Şirketi sizin az yemeniz bağlamaz ki.

Bence anneye sorulmalı ne yer nasıl yer.
Abinşz zaten kaba davranmış haksız.
Abi neden kardeşine çocukların ne yiyeceğini sormadı ben de anlamadım.Bu tür organizasyonlara açık mekanlar içinde çay yerine taze sıkılmış meyve suyunun olduğu kahvaltı tabağı şeklindeki "çocuk menüsünü " de çocuk müşterilere alternatif olarak sunabiliyor.

Son düzenleme:
Ya kusura bakmayın da “siz memursunuz biye hesap yapıyorsunuz” sözlerini anlamıyorum..Duyanda memurlar 10bin vs alıyor sanacak, belki konu sahibinin başka masrafları var ve harcamalarını düşünmesi gerekiyor ya da kısaca enayi yerine konmak istemiyor,bunun için empati yapmak bu kadar zor mu? Ayrıca koskoca kadının herkesin içinde azarlanmasını da hiç hoş bulmuyorum, ister abi olsun ister eş..Ne derdi varsa bir zahmet bir köşeye geçilir konuşulur.

Biri on yaşında üç çocuk için kahvaltıda serpmeye dahil etmemeyi mekan başta kabul etmez. Benim gittiğim yerlerde serpme alan biri varsa diğerleri de almak zorunda yoksa nasılsa çol geliyor ben de otlarım doyarım diye düşünen oluyor.
Ayten usta mesela serpmede masadaki yetişkinleri tam sayar, yedi yaştan büyükleri yarım sayar. Siz benimki iştahsız deseniz dahi kabul etmez. Kuralı böyle.
Ben de serpmede hiç reçel salam sosis yemem o zaman onun fiyatını düşüreyim bu mantıkla. Şirketi sizin az yemeniz bağlamaz ki.
Çocukların yaşlarını görmedim, ben benimkiler üzerinden düşündüm direkt.
10 yaşa birçok yer servis açar evet.

Çocukların yaşlarını görmedim, ben benimkiler üzerinden düşündüm direkt.
10 yaşa birçok yer servis açar evet.
Eski yazdıklarına baktım, 2017de 1,5 yaş ikizler altı yaşında da büyük kızım var demiş. 9-10 yaş büyük çocuk 5,5 yaş ikizler. Tek serbis olmaz zaten

Back
X