- 12 Eylül 2015
- 4.016
- 12.575
- 128
- Konu Sahibi queenofhaters
-
çok teşekkür ederim yorum için. Bireysel emeklilik yaparsam ama biriiktirdiğim parayı çekmek istersem, banka bir komisyon ücreti koyuyor anladığım kadarıyla değil mi?Esinize guveniyorsaniz o ay ne kadar harcamak size mantikli geliyorsa o kadar ya daalip gerisini esinize ortak yatirim icin havale edebilirsiniz. Esinizde uzerine para koyar ortak yatirim yaparsiniz.
Esiniz hesap kitap bilen yatirim yapmaktan anlayan biri olmali ama.
Bireysel emeklilik dusunebilirsiniz ayrica. Her ay maasinizdan bir miktar bireysel emeklilige kesilir. Birikim yapmis olursunuz. Ama bireysel emekliligi arastirmak lazim. Pisman olup cikmak isterseniz banka kendine para kesebiliyor. Yarar olacagina zarar olabiliyor.
çok teşekkür ederim yorum için. Bireysel emeklilik yaparsam ama biriiktirdiğim parayı çekmek istersem, banka bir komisyon ücreti koyuyor anladığım kadarıyla değil mi?
oha, sen resmen bu işi biliyorsun! :)))Maaşın 3 binlira mı mesela? Sana aylık 750 harçlık yetmez mi? 750 evin ihtiyaçları 1500 de ytırım için ayırabilirsiniz. Yatırımınızı da eşit paylara bölün. Mesela maaşı alır almaz cüzdanın bi kenarına 100 lira kötü gün parası koyun. 500 lira ile altın dolar karışık al. Kalanı tl vadeli hesaba yatır mesela. Kendi harçlığını ayır. Bir daha kendin için para çekmeye bankaya gitme. Onda da alışverşlerden artan bozuklukları kumbaraya at. 100 lira kötü gün parasına dokunmazsan. ay sonunda onu da kumbaraya at. Ben evin farklı köşelerinde para saklamayı seviyorm. Saklayıp unutuyorum. Kredi kartımla altın alıp limitini dolu görünce moralim bozulup alışverş yapmıyorum. Kredi kartımda puan biriktikçe mutlaka internetten puanla alışveriş yapılan sitelerden altın alıyorım. Ama en basidi kumbaradan başla derim :)
Ben de tam tersi harcayamamaktan muzdaribim.tek başıma aylık gelirim var, kimseye karşı sorumlu değilim ama keyfine harcayamiyorum. Hep bi tutumluyum, sinir oluyorum bu huyuma.
Evet, giyecek bir şey bulamıyorum ben de almama rağmen. Genelde hiçbiri üstüme olmuyor zaten aldıklarımın. İlla bir tadilattan geçmesi gerekiyor.Banada harcamanın yollarını söylesin biri... Çok beğendiğim birşey olsa dahi almamak için resmen bahane uydururum kendime. Sonrada üfff bişeyim yok diye dolap karşısında sızlanırım. Buda ciddi sorun bence
oha, sen resmen bu işi biliyorsun! :)))
Gelirim 3000le 7500 arası değişiyor. Vadeli tl hesabı açınca faiz işliyor değil mi? bu konuda biraz bilgisizim. Mesela kredi kartıyla altın alabileceğimi de bilmiyordum. Ben bu mesajı favorilere ekleyeyim de bakıp bakıp kendime hatırlatırım :))
Şimdi bu altında da gram mı tam mı muhabbetleri var ya, onlardan hangisini almak lazım?
oha, sen resmen bu işi biliyorsun! :)))
Gelirim 3000le 7500 arası değişiyor. Vadeli tl hesabı açınca faiz işliyor değil mi? bu konuda biraz bilgisizim. Mesela kredi kartıyla altın alabileceğimi de bilmiyordum. Ben bu mesajı favorilere ekleyeyim de bakıp bakıp kendime hatırlatırım :))
Şimdi bu altında da gram mı tam mı muhabbetleri var ya, onlardan hangisini almak lazım?
ayrıca dışarda yemek yemeyi azaltın.. haftada 3-4 günde 1'e düşürün..dışarda yemek deçok masraflı oluyor..benim elim çok sıkıdır hemen tavsiyeler vereyim.. bi şey alırken "buna ihtiyacım var mı" diye düşünürüm.. yoksa bırakırım.. çok beğendiysem, çok aklımda kalırsa alırım.. ki pek aklımda kalmaz.. almamak için kendimi ikna etmeye çalışırım yani..
ama mesela annem öyle değil.. bi şeyi almak ister de almazsa kafasına takar, gidip alıcam der, ya kalmadıysa bilmemne kurar da kurar.. koç burcuve en önemli tavsiyem, küçük hedefler koy.. mesela 2 ay sonra 1000 tl biriktirmiş olucam gibi.. bu senin gelirine göre değişir..harcarım diyorsan altın alıcam de, bozdurmaya kıyamazsın onu para gibi olmaz..
mağaza çalışanlarına gelirsek, "sadece bakıyorum, teşekkürler, ben bi düşüneyim, tam oturmadı gibi sanki içime sinmedi kusura bakmayın" vs vs diyebilirsin..
Nasıl tahmin ettiniz yahu :))) Biz dışarıya çok fazla para harcıyoruz. Neredeyse ev yemeği yediğimiz söylenemezdi aslında, ama simitler çıkmaya başlayıp kıçım teneke gibi olmaya başlayınca mecbur artık evde yapıyorum. Yoksa göbeğim benden önde gidecekti valla. :)ayrıca dışarda yemek yemeyi azaltın.. haftada 3-4 günde 1'e düşürün..dışarda yemek deçok masraflı oluyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?