- 12 Eylül 2015
- 4.016
- 12.575
- 128
- Konu Sahibi queenofhaters
-
yatırımımız yok değil, var. yaşadığımız şehirde olmayan evimiz, arabalarımız ve çalıştığımız ofisimiz var. Ama işin aslı şu ki, bunların hiçbirini ben almadım. Ya babam aldı ya da eşim. Aslına bakarsan ben sadece ayakkabı satın almak dışında hiçbir işe yaramıyorum ve çoğu şeyi de ziyan ediyorum.Esiniz de calisiyorsa yani bu parayla hala da birikim ya da yatriminiz yoksa gercekten üzüldüm halinize.
Iyi kullanamadiktan sonra ne kadar kazandiginin da önemi kalmamis. Gercekten eve iki maas giriyorsa ve giderleriniz misal kira geliriniz de yüksek degilse cok biriktirmemis olamaniza sasirdim dogrusu.
Ben calismiyorum esimin maasinda türk lirasi ile 2,500 lira civari para bankadan otomatikman biriktirmeye gider her ay. Böyle ayarladik. Sen daha az kazaniyormus gibi yasa ve paranin bir kismini görmezden gel. Genel giderleri cikarim aylik harclik siniri koy ve parani direk biriktirme hesabina aktar.
Faturalarla fislerle ben de usrasmiyorum. ay sonu karta baktigimizda ak koyun kara koyun cikiyor ortaya.
Kredi kartı ile altın nasıl alıyorsunuz?Maaşın 3 binlira mı mesela? Sana aylık 750 harçlık yetmez mi? 750 evin ihtiyaçları 1500 de ytırım için ayırabilirsiniz. Yatırımınızı da eşit paylara bölün. Mesela maaşı alır almaz cüzdanın bi kenarına 100 lira kötü gün parası koyun. 500 lira ile altın dolar karışık al. Kalanı tl vadeli hesaba yatır mesela. Kendi harçlığını ayır. Bir daha kendin için para çekmeye bankaya gitme. Onda da alışverşlerden artan bozuklukları kumbaraya at. 100 lira kötü gün parasına dokunmazsan. ay sonunda onu da kumbaraya at. Ben evin farklı köşelerinde para saklamayı seviyorm. Saklayıp unutuyorum. Kredi kartımla altın alıp limitini dolu görünce moralim bozulup alışverş yapmıyorum. Kredi kartımda puan biriktikçe mutlaka internetten puanla alışveriş yapılan sitelerden altın alıyorım. Ama en basidi kumbaradan başla derim :)
Merhaba kızlar,
bekarlığımdan beri hep böyleydim. elime geçen para 3000 liraysa alır almaz gider 2500 lirasını harcar 500 lirayla da 1 ay boyunca idare etmeye çalışırdım.
Şimdi evlendik. fatura kira zart zurt derdi çıkınca bu benim için çok sıkıntı yaratmaya başladı ve canımı sıktı. Paramın hesabını asla bilmiyorum ve sürekli harcıyorum. Bu huyuma da dur diyemiyorum.
Tekstil sektöründe bir şey alırken asla fiyatlarına bakmadığımı fark ettim. Harcamalarımı kontrol etmek için marketlerden fiş almadığımı. Ya da kredi kartı ekstresinin yıllardır evime ya da mail yoluyla gelmediğini de yeni fark ettim. Bu sorunları düzeltme kararı aldım.
Ama bu alışkanlığı nasıl yeneceğimi bilmiyorum. Bir de eşimin şöyle bir huyu var, çok sabırsız. Mağazaya gidiyoruz. Bir gözlük beğeniyorum. 2.sini beğenmeme izin vermiyor. Öflüyor pöflüyor, hadi sıkıldım bu çok güzel oldu al da çıkalım diyor ve alelacele aldırıyor.
2. olarak da mağaza çalışanlarına asla hayır diyemiyorum, o kadar boğaz patlatıyor sanki ayıp olacakmış gibi, gidince en az bir şey alıyorum. Sadece bakacağım diyorum, elim torbalarla dönüyorum. Bu sebepten ötürü yatırım falan da hikaye oluyor.
mesela az önce bir konuda bayramlık kıyafet üzerine konuşuyorduk. Ay bir şeyler alayım dedim. Girdim bir internet sitesine, yine aslında ihtiyacım olmayan ama çok güzel şeyler aldım.
Aslında paramın tamamını eşime verip benim için yatırım yapmasını isteyebilirim. Sadece harçlık isteyebilirim. Ama bu da karakterime uygun değil.
Bu sorunu nasıl aşacağım? Siz neler yapıyorsunuz?
Kredi kartı ile altın nasıl alıyorsunuz?
Küçük altın alıp onu kenara mı atıyorsunuz mesela?
Aslında bu iyi birsey burada cok okuyoruz erkekler kadinin parasına mudahale ederken kendi kazancina laf ettirmiyor o acidan esini cok takdir ettimyatırımımız yok değil, var. yaşadığımız şehirde olmayan evimiz, arabalarımız ve çalıştığımız ofisimiz var. Ama işin aslı şu ki, bunların hiçbirini ben almadım. Ya babam aldı ya da eşim. Aslına bakarsan ben sadece ayakkabı satın almak dışında hiçbir işe yaramıyorum ve çoğu şeyi de ziyan ediyorum.
Bu sebepten ötürü bu konuyu açtım. eşimle gelirlerimiz ortak değil. İkimiz de eve belirli bir miktar ayırıyoruz. Kalan parayı istediğimiz şekilde tasarruf ediyoruz. Ama o parasını biriktirebiliyor kenara atabiliyor. Ben atamıyorum.
Ya bu biriktirme huyunu Nasıl aşıcaz?Tek sen değilsinki bendede var bu sanki kıtlık çıkıcakmış gibi ikişer üçer beşer alıyorum bi de benim yedekleme huyum var ya
Durum vahim
Parfüme kozmetiğe verdiğim parayla bi araba alırdım kendime
Ben de tam olarak aynısını hissediyorum. Sanki biterse bir daha bulamazmışım gibi.Ya bu biriktirme huyunu Nasıl aşıcaz?
Krem parfüm yiyecek herşeyi yedekliyorum
Geçen Bi tshirt aldım ilk giydiğim gün kendimi güzel hissettim gittim aynı gün üstümdeyken aynısından Bi daha aldım (hatta aynı renk)
2-3 tane kullandığım el kremim var (hepsi aynı işe yarıyo neden bu kadar çok olduğunu bende bilmiyorum ) Bi tanesinin kokusunu çok sevdim gittim bidaha aldım yedekte duruyo. Oysa ben krem sürmeyi çok da sevmem. Muhtemelen bozulacak ve atıcam
Sanki kalmayacak bitecek onsuz olamam gibi geliyo
Gramaltin.com diye bi site var kredi kartı puanlarını kullanabiliyosun. N11 ve gittigidiyorda da daha uygun fiyatlı bulup 4 taksitle alman mümkün. Gram ya da çeyrek hangisinden istersen alıyosun. Kargoyla gönderiyolar :)
Dans benim de ceptetebim var. Şimdi ben altın hesabı açtım bir tane. Ama vadesiz yazıyor. Döviz falan mı açayım??Gramaltın al. Çeyrekleri falan salla. Gramlar sertifikalı falan oluyor. N11den falan alıyorum ben. Kredi kartı puanlarımı kullanacaksam gramaltin.com dan alıyorum. Kredi kartı puanları süreli geliyor ya bi de. 50 lira geliyo mesela bişeyden 10 gün içinde harcaman gerekiyor altını yapıştırıyorum biriktirmeye bahane.
Cepteteb hesabı açtım. Tamamen sanal bankacılık. Faizleri güzel. Dövize tl ye falan günlük faiz işliyor. Vadesinin dolmasını beklemene gerek yok. Çok mantıklı geliyor öyle. Tatile gidince yurtdışında falan asla birikmiş parama dokunmam. Kredi kartı herkesn aksine benm için biçilmiş kaftan. Kredi kartı kullanınca tatilde falan sonra ödüyorm birktirdiğim duruyor. Aynı şekilde birikime de devam ediyorum. Kredi kartı borcumun yüksek olduğunu görmek zaten beni sürekli boş harcamaların önüne geçiriyo.
İşte bende böyle hissediyorum piyasadan kalkıcak kalmayacak ben bi daha ona ulaşamıcam bari aynından elimin altında bulunsun diyerek beğendiğim kullandığım herşeyi beşer onar yedekliyorum halbuki bittikçe al taze taze değilmi yok işte o huy bendeYa bu biriktirme huyunu Nasıl aşıcaz?
Krem parfüm yiyecek herşeyi yedekliyorum
Geçen Bi tshirt aldım ilk giydiğim gün kendimi güzel hissettim gittim aynı gün üstümdeyken aynısından Bi daha aldım (hatta aynı renk)
2-3 tane kullandığım el kremim var (hepsi aynı işe yarıyo neden bu kadar çok olduğunu bende bilmiyorum ) Bi tanesinin kokusunu çok sevdim gittim bidaha aldım yedekte duruyo. Oysa ben krem sürmeyi çok da sevmem. Muhtemelen bozulacak ve atıcam
Sanki kalmayacak bitecek onsuz olamam gibi geliyo
Benim de alıp giyemediğim ayakkabılarım var. Alıyorum alıyorum. Sonra yürüyemiyorum. 100 liraya 10 tane alıyorum. Hiçbirini giyemiyorum. Bari forumda satışa koyayım onları da napayım. He bir de denemeden alıyorum.İşte bende böyle hissediyorum piyasadan kalkıcak kalmayacak ben bi daha ona ulaşamıcam bari aynından elimin altında bulunsun diyerek beğendiğim kullandığım herşeyi beşer onar yedekliyorum halbuki bittikçe al taze taze değilmi yok işte o huy bende
Dolaplar eczane rafları gibi çeşit çeşit ne ararsan fazlasıyla var yazık sonrada tarihi geçen hooop çöpe ..
Bile bile israf ediyormuşum ya
Zaten ya çöpe gidiyoİşte bende böyle hissediyorum piyasadan kalkıcak kalmayacak ben bi daha ona ulaşamıcam bari aynından elimin altında bulunsun diyerek beğendiğim kullandığım herşeyi beşer onar yedekliyorum halbuki bittikçe al taze taze değilmi yok işte o huy bende
Dolaplar eczane rafları gibi çeşit çeşit ne ararsan fazlasıyla var yazık sonrada tarihi geçen hooop çöpe ..
Bile bile israf ediyormuşum ya
Merhaba kızlar,
bekarlığımdan beri hep böyleydim. elime geçen para 3000 liraysa alır almaz gider 2500 lirasını harcar 500 lirayla da 1 ay boyunca idare etmeye çalışırdım.
Şimdi evlendik. fatura kira zart zurt derdi çıkınca bu benim için çok sıkıntı yaratmaya başladı ve canımı sıktı. Paramın hesabını asla bilmiyorum ve sürekli harcıyorum. Bu huyuma da dur diyemiyorum.
Tekstil sektöründe bir şey alırken asla fiyatlarına bakmadığımı fark ettim. Harcamalarımı kontrol etmek için marketlerden fiş almadığımı. Ya da kredi kartı ekstresinin yıllardır evime ya da mail yoluyla gelmediğini de yeni fark ettim. Bu sorunları düzeltme kararı aldım.
Ama bu alışkanlığı nasıl yeneceğimi bilmiyorum. Bir de eşimin şöyle bir huyu var, çok sabırsız. Mağazaya gidiyoruz. Bir gözlük beğeniyorum. 2.sini beğenmeme izin vermiyor. Öflüyor pöflüyor, hadi sıkıldım bu çok güzel oldu al da çıkalım diyor ve alelacele aldırıyor.
2. olarak da mağaza çalışanlarına asla hayır diyemiyorum, o kadar boğaz patlatıyor sanki ayıp olacakmış gibi, gidince en az bir şey alıyorum. Sadece bakacağım diyorum, elim torbalarla dönüyorum. Bu sebepten ötürü yatırım falan da hikaye oluyor.
mesela az önce bir konuda bayramlık kıyafet üzerine konuşuyorduk. Ay bir şeyler alayım dedim. Girdim bir internet sitesine, yine aslında ihtiyacım olmayan ama çok güzel şeyler aldım.
Aslında paramın tamamını eşime verip benim için yatırım yapmasını isteyebilirim. Sadece harçlık isteyebilirim. Ama bu da karakterime uygun değil.
Bu sorunu nasıl aşacağım? Siz neler yapıyorsunuz?
ben de bazi seyleri stoklarım ama oyle atılacak seyler değilTek sen değilsinki bendede var bu sanki kıtlık çıkıcakmış gibi ikişer üçer beşer alıyorum bi de benim yedekleme huyum var ya
Durum vahim
Parfüme kozmetiğe verdiğim parayla bi araba alırdım kendime
ayy merak ettim ne iş yapiyorsunuz :)Nasıl tahmin ettiniz yahu :))) Biz dışarıya çok fazla para harcıyoruz. Neredeyse ev yemeği yediğimiz söylenemezdi aslında, ama simitler çıkmaya başlayıp kıçım teneke gibi olmaya başlayınca mecbur artık evde yapıyorum. Yoksa göbeğim benden önde gidecekti valla. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?