Gereksiz Para Harcama Alışkanlığı

yatırımımız yok değil, var. yaşadığımız şehirde olmayan evimiz, arabalarımız ve çalıştığımız ofisimiz var. Ama işin aslı şu ki, bunların hiçbirini ben almadım. Ya babam aldı ya da eşim. Aslına bakarsan ben sadece ayakkabı satın almak dışında hiçbir işe yaramıyorum ve çoğu şeyi de ziyan ediyorum.

Bu sebepten ötürü bu konuyu açtım. eşimle gelirlerimiz ortak değil. İkimiz de eve belirli bir miktar ayırıyoruz. Kalan parayı istediğimiz şekilde tasarruf ediyoruz. Ama o parasını biriktirebiliyor kenara atabiliyor. Ben atamıyorum.

Kredi kartı ile altın nasıl alıyorsunuz?
Küçük altın alıp onu kenara mı atıyorsunuz mesela?

Geliriniz iyi. Bence direkt gayrimenkule girin, kendinizi borçlandırın ve ödeyin. Değer kaybetmeyen bir şey neticede.

Aksinde birikim üzerine koydukça paranın kıymetli gelmesi gibi bir durum herkeste söz konusu olmuyor.

İş yoğunluğundan, harcamaya fırsat yaratamamaktan dönem dönem epey birikim yaptım. Her boşluk bulduğum zaman da seyahat, tatil, kıyafet, elektronik, sevdiklere hediyeler derken gömdüm parayı her seferinde.

Para harcanacak bir şey olarak kodlanmış bende. Bankada da, zırhlı kasada da dursa fark etmiyor.

O yüzden borçlanmak en mantıklısı gibi geliyor bana. Paşa paşa ödüyorsun, hem de yatırımın oluyor.

Merhaba. Bütün konuyu okudum. Dikkatimi çeken 3 noktaya değinmek istiyorum.

1- Madem eşiniz anlattığınız gibi çözüm gayet basit sizde eşinizle alışverişe çıkmayın. Kişisel alışverişlerinizi tek başınıza yapın.

2- Mağaza çalışanlarına ayıp mı olacak? Yapmayın Allah aşkına. Onlara ayıp olacak diye olan sizin o kadar emek verip çalışıp kazandığınız paralara olmuyor mu sizce? O çalışanlar bir ürünü satmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Onların işleri o tabi ki boğaz patlatacaklar. Duygusal bakmamaya çalışın. Zaten o çalışanların çoğunu samimi bulmuyorum. Yok bende o kremi kullanıyorum çok iyi vs. diyorlar hep. Açıkçası satmak için söyledikleri şeyleri dikkate bile almıyorum ben. Acilen bu huyunuzu değiştirmeniz lazım.

3- 'Ay bir şeyler alayım' demişsiniz. Dikkat ederseniz 'Ay şu renkte bir elbiseye ihtiyacım var' dememişsiniz. Diyeceğim; siz çoğunlukla isteklerinize göre alışveriş yapıyorsunuz böyle olmaz. Eğer gereksiz para harcamanın önüne geçmek istiyorsanız herşeyde 'ihtiyaç alışverişi' yapmalısınız. Yani 'buna ihtiyacım var mı?' diye kendinize sormayı alışkanlık haline getirin. Ayrıca internet alışverişine kısıtlama getirin derim. Sık kullanılanlarda alışveriş siteleri falan varsa silin mesela.

Üzgünüm ama isterseniz 10 bin tl geliriniz olsun bu alışkanlıklarla o paralar geldiği gibi gider. Birikim falan yapılamaz. Bir güzel nokta var ki o da farkında olmanız yani neleri yanlış yapıyorsunuz vaziyetin bilincindesiniz. Biraz kendinizi zorlarsanız ve sabrederseniz bu sorunu aşacağınızı tahmin ediyorum.

Kredi kartı ile altın nasıl alıyorsunuz?
Küçük altın alıp onu kenara mı atıyorsunuz mesela?

Gramaltin.com diye bi site var kredi kartı puanlarını kullanabiliyosun. N11 ve gittigidiyorda da daha uygun fiyatlı bulup 4 taksitle alman mümkün. Gram ya da çeyrek hangisinden istersen alıyosun. Kargoyla gönderiyolar :)

Aslında bu iyi birsey burada cok okuyoruz erkekler kadinin parasına mudahale ederken kendi kazancina laf ettirmiyor o acidan esini cok takdir ettim
Eger ben yapamam dersen esin senin yerine de birikim yapsin sonucta hayat arkadasin elbette ki sana destek olabilir

ya bende boyleyim o nedenle buyuk borclar altina giriyorum.ev almak gibi.yl yapacagim kismetse onun borcu gibi.para kalmayinca harcayamiyorsun.yoksa bende 3000 tl varsa 2500 u ile kiyafet krem vs alirim hic de acimam onlar da ihtiyac ama kazanilan belli

Ya bu biriktirme huyunu Nasıl aşıcaz?
Krem parfüm yiyecek herşeyi yedekliyorum
Geçen Bi tshirt aldım ilk giydiğim gün kendimi güzel hissettim gittim aynı gün üstümdeyken aynısından Bi daha aldım (hatta aynı renk)
2-3 tane kullandığım el kremim var (hepsi aynı işe yarıyo neden bu kadar çok olduğunu bende bilmiyorum ) Bi tanesinin kokusunu çok sevdim gittim bidaha aldım yedekte duruyo. Oysa ben krem sürmeyi çok da sevmem. Muhtemelen bozulacak ve atıcam
Sanki kalmayacak bitecek onsuz olamam gibi geliyo

Ben de tam olarak aynısını hissediyorum. Sanki biterse bir daha bulamazmışım gibi.

Gramaltin.com diye bi site var kredi kartı puanlarını kullanabiliyosun. N11 ve gittigidiyorda da daha uygun fiyatlı bulup 4 taksitle alman mümkün. Gram ya da çeyrek hangisinden istersen alıyosun. Kargoyla gönderiyolar :)

tüh keşke 3 gün önce görseydim bunu..
süreli kredi kartı puanım vardı ziyan olmasın diye çarçur ettim resmen..

Dans benim de ceptetebim var. Şimdi ben altın hesabı açtım bir tane. Ama vadesiz yazıyor. Döviz falan mı açayım??

İşte bende böyle hissediyorum piyasadan kalkıcak kalmayacak ben bi daha ona ulaşamıcam bari aynından elimin altında bulunsun diyerek beğendiğim kullandığım herşeyi beşer onar yedekliyorum halbuki bittikçe al taze taze değilmi yok işte o huy bende
Dolaplar eczane rafları gibi çeşit çeşit ne ararsan fazlasıyla var yazık sonrada tarihi geçen hooop çöpe ..
Bile bile israf ediyormuşum ya

Benim de alıp giyemediğim ayakkabılarım var. Alıyorum alıyorum. Sonra yürüyemiyorum. 100 liraya 10 tane alıyorum. Hiçbirini giyemiyorum. Bari forumda satışa koyayım onları da napayım. He bir de denemeden alıyorum.

Zaten ya çöpe gidiyo
Yada artık o parfümü beğenmemeye başlıyorum ama 2-3 tane yedeği oluyo, hediye ediyorum..
Bak şuan ne kadar mantıksız olduğunun farkındayız demi
Bi parfümümün yarısına gelmişim yedeği bitmişti hala aklımda o var
Bide o tshirtün her rengini alıcam sanırım
Mantıksız biliyorum ama yapıyorum.
Ayakkabı yedekledim ben ya ötesi var mı

Her ay sana gercekte lazim olan miktari belirle ve geri kalan tutari bankaya talimat vererek her maas gunu altin ya da b tipi fona çevirilmesini sagla.

En hizli cozum bu :)

ben de bazi seyleri stoklarım ama oyle atılacak seyler değil
Markette indirimde gorursem alıyorum daha cok evle ilgili seyler
Mesela geçenlerde sabun aldim, deterjan aldım uzun sure almayi düşünmem diye düşündüm :)
uzun zamandır parfum almiyordum gecen hafta birkac çeşit aldim :)
ayakkabı da severim ama almıyorum evde fazlalık oluyor diye

ayy merak ettim ne iş yapiyorsunuz :)

yalnız değilmişim ya içime su serptin
nerde indirim kapmanya görsem ihtiyacım olmasa bile alıyorum
markete bi ekmek almaya gidiyorum 300 lıra harcayıp çıkıyorum
500 liralık alışveriş yapıyorum ev geliyorum yemeye bişey yok hep ıvır zıvır
para bozuldumu hemen gidiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…