- 24 Nisan 2018
- 660
- 382
- 23
- 31
- Konu Sahibi resurrection93
-
Haklısınız valla ne diyeyim... Toplum ben dahil insanları bu hale getiriyor işte. Evet ben de evlenmek isteyen zamanı gelince kendi yuvasını kurmak isteyen bir kızım. Çünkü anne olmayı çok istiyorum. Ama bunu yapacağım derken de toplum baskısının etkisiyle saçma sapan biriyle evlenmek istemiyorum. (Allah korusun.)Ya ben gerçekten üzülüyorum ya..Adamlar marsa koloni kurmanın peşinde..Bizim gençlerimiz evlilik derdinde..
Evlilik dediğiniz o kadar da büyütulecek ,üzerinde düşünulecek bir şey değil ki..Bir başarı bir kazanım da değil..Iki insanın aynı çatı altında yaşaması..Bu kadar yani..
Haklısınız. Ve inanın çok üzüldüm sizin için, umarım bundan sonra hakkınızda hayırlısı olur. Gerçekten çok içten diliyorum bunu. Ya aslında bu dediklerinizin hepsinin farkındayım ve mantıklı da düşünüyorum. Sadece saçma sapan düşünceler üşüşüyor işte kafama bazen.Bu tip düşünceleri kafandan at keyfine bak.Bazen yalnız olmak insanı daha çok mutlu eder, zaten yorucu bir ilişkiden çıkmışsın. Doğru insan karşına ne zaman çıkarsa o zaman sevgili olursun. Ben 23 yaşında evlendim de ne oldu. İki çocukla boşanıyorum.Yaşını değil doğru insan olmasını önemse. Acele etme daha çok gençsin.
Şu yazının altına var ya 1 değil, 10 tane imza atılır. Ah ah kim bilir kaç tane kadın bu tarz yazılar yüzünden kendini bir barzoya kaptırıyordur... Ben bile çoğunlukla makul düşünüp, mantığımı korumaya uğraşırken bu konuyu açarken buldum kendimi. Sonra neden Türk kızları yabancı koca ister diyorlar bir de. İşte tam da bu yüzden.Şu toplum kadınlarla uğraşmayı ne zaman bırakacak merak ediyorum
O ekşici saygısız it kopuk kadın evlenir evlenmez size ne?
25ten 26ya geçince pert mi oluyorsun yaniG.t göbek salmış, kısa boylu, saçı dökülmüş 30luk Türk erkeği bence önce bir kendine baksın. Spor yok, sağlıklı beslenme yok, saç yok/ekilmiş, tip zaten yok sonra da kadınlara laf....dön de kendine bak derler adama
Mal mal muhabbetler Türk erkeği insan değil, parasını verip alacağı mal arıyor. Hal böyle olunca da diktirenler, kezbanlar, para avcıları çeşitlemeleri tarafından kazıklanmayı hak ediyorlar. Siz edepsizce saygısızca baskı yaparsanız abiler , kazığı da yersiniz bu kadar.
Dinlemeyin o laflari çıkın bir kaç basamak üste...Duymayın..Derler,desinler..Topluma yaranmak mümkün mü ?Haklısınız valla ne diyeyim... Toplum ben dahil insanları bu hale getiriyor işte. Evet ben de evlenmek isteyen zamanı gelince kendi yuvasını kurmak isteyen bir kızım. Çünkü anne olmayı çok istiyorum. Ama bunu yapacağım derken de toplum baskısının etkisiyle saçma sapan biriyle evlenmek istemiyorum. (Allah korusun.)
Kesinlikle toplum yüzünden evlenilmez size harfi harfine katılıyorum. Bunun ben de çok iyi farkındayım. İnsan hazır olduğu ve kendini iyi hissettiği zaman evlenmeli bunu da biliyorum. Çoğu zaman aklımı ve mantığımı korusam da bu toplum beni çok yoruyor gerçekten... Sizin adınıza da çok sevindim ayrıca. Ben de nişan arifesinden dönmüştüm. Allah sizi, beni ve isteyen herkesi daha iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah.Ah canım yaaa toplum yüzünden internette okudukların yüzünden veya baskı yüzünden evlilik yapilmazki.. hazir hissedersin kendini aşık olursun mantığına yatar ve evet bu dediğin an zaten parmağında yüzükle bulursun kendini, ayrica 34 yaşındayım evli değilim ve albenimde gitmiş değil maşallah ve ben evlenmedim diye kendine dert taşa etmiyorum bi sorun olarak görmüyorum kendimde bunu. . Bende evlilik arifesinden döndüm 3 ay olucak ve İyiki diyorum iyi'ki en dogru karari vermisim ve kendime bunu yapmamisim.. lutfen çevre için evlenme ....
Aynen öyle. Ya tamam aklıma bu tarz düşünceler üşüşüyor ama bir yandan da bakıyorum böyle göbeği öne sarkmış kıllı bir tipin yanında ezik büzük oturan bir kadından çok daha mutlu olduğumu düşünüyorum. Hem yaşın hem de tecrübenin etkisiyle ben kendimi gerçekten yeni yeni tanıyormuş gibi hissediyorum. Evlenmeyi de doğru insanı da bulmayı yaşadığım onca hayal kırıklığına rağmen hala istiyorum evet ama onu bulacağım derkende yanlış seçimler yapmak istemiyorum asla.Feminizm üzerine okumalar yapabilirsiniz. Toplumun kadına yüklediği bu saçma sapan düşüncelerle en iyi başa çıkma yöntemi. Kendi değerini, neler yapabileceğini ve bir adamın "eşi" ya da bir çocuğun "annesi" olarak toplumda var olmak zorunda olmadığımızı anlamamız ve bu tarz kuşatmalarla daha kolay başa çıkmamız kolaylaşıyor bence. Sen sonuçta birinin bilmem kaç yaşında olan eşinden daha fazlasısın ki herkese de kanıtlamışsın. Toplumda kendine kendin olarak bir yer bulmuşsun. Bu tarz düşüncelere benliğini kurban etme. Feminizm iyidir :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?